Nevládzem

30. sep 2023

Ahojte. Neviem ani ako začať. Jednoducho mam dve deti, priatela, prácu, rodinu, bývanie a v podstate všetko čo človek potrebuje. Ale ajtak všade sú nejaké problémy. U mna sú to problémy s ex a v rodine. Našťastie nie s priateľom. Ale už sa to deje asi mesiac a ja mám pocit že každý okrem môjho priatela je proti mne. Mám strašnú vnútornú nervozitu, v noci nemôžem spat, nedokážem sa na nič sústrediť. Rozmýšľam ísť k lekárke (obvodnej?) pre nejaké slabé lieky na ukľudnenie na 2-3 mesiace kým sa to nevyrieši všetko. Lebo ja takto nemôžem fungovať. Neviem sa smiať, plačem, chodím alo bez duše a to tak ďalej nesmie byt. Deti má takto vidia a pýtajú sa čo sa deje. Hovoriť im samozrejme o tom nechcem ale cítia že niečo nie je v poriadku.

kitycat
30. sep 2023

A co za konkretne problemy s ex a s rodinou mas?

autor
30. sep 2023

@kitycat to nie je podstatne. Naozaj to tu nechcem rozoberať.

kitycat
30. sep 2023

Tak inak. Ako si mozes byt ista, ze za 3m uz bure vsetko tip. Top

kacena4
30. sep 2023

no tak chod k dr co ocakavas od kona?

marca12
30. sep 2023

Nespoliehaj sa iba na lieky. Musis sa sama snazit dat dokopy,lieky to za teba nevyriesia. A nezabudaj,je to len obdobie,coskoro bude zase dobre.

stanulienkat
30. sep 2023

Viem že sa to ľahko hovorí, ale skús sa nejako odosobniť, nepripúšťaj si všetky problémy úplne k telu. Ak niečo vieš eliminovať, tak eliminuj. Tabletky ti pomôžu krátkodobo, musíš ten stres a tú negatívnu energiu nejako vedieť spracovať. Vieš ako sa hovorí: keď nejde o život, ide o hovno. Sprosté reči autex nerieš A nájdi si nejakú činnosť, alebo miesto, kde vieš zrelaxovať a vyčistiť si hlavu.

0silvia0
30. sep 2023

Mas deti a priatela, im venuj svoju energiu. Toxickych ludi odstrihni ako najviac mozes a neries ich. Neprenasaj svoje blbe pocity na deti a priatela, nikto nevladze donekonecna niekoho povzbudzovat a robit mu butlavu vrbu.
Proste sa zaoberaj pozitivnymi ludmi.

viestta
30. sep 2023

Skus vypadnut z toho kolotoca. Niekedy staci vikend mimo, ci uz s rodinou alebo aj bez nej ako dokonaly reset hlavy. Alebo aspon si vyhradit cas len pre seba a pre svoje myslienky bez povinnosti. Napriklad vybehnut niekde do lesa, na bicykel, alebo len tak na prechadzku po meste ci po parku.

autor
30. sep 2023

@kitycat lebo všetky tie veci sa riešia a viem že do konca roka to vyriešené bude.
@marca12
@stanulienkat
@0silvia0
@viestta Chodím stále niekam s deťmi a priateľom, či do kina, do prírody, kúpať da alebo len tá lezime doma smejeme sa pozeráme netflix. Ale príde večer. Deti su v posteliach a na mna to zase dolahne že už bude ráno znova sa začne kolotoč riešenia nepríjemných veci.

stanulienkat
30. sep 2023

Tak je to super, že vieš, ze do konca roka to bude vyriešené. Zober si, že je to uz len pár dní, tak nech ťa to povzbudí, len neprepadni do depresie.

viestta
30. sep 2023

Tak zacni "strihat meter". Kazde rano si povedz, ze uz len tolko dni, kazdy vecer si povedz, za dalsi den za nami. Ked vies, ze koncom roka bude po tom, mas ciel, na ten sa treba sustredit.

bluka2
30. sep 2023

Ja verim na riešenia problémov bez liekov. Riešiť treba príčinu, nie následok. Samo sa väčšinou nič nevyrieši, aj keď teda nevieme o čo ide. Ale veľa šťastia, snáď nájdeš čoskoro úľavu

miadi
30. sep 2023

A ked to bude do konca roka vyriesene preco si robis take nervy ? Akoze zazracne tabletky co ta uplne ukludnia Podla mna ani neexistuju, Nechces povedat aky je problem ale veris ze to bude vyriesene tak kde je problem? Treba si vediet regulovat emocie aby bola psychika ok, sustredit sa na to pozitivne.

0silvia0
30. sep 2023

A ty musis tie neprijemne veci nejako osobne riesit alebo to dokola preberas vo svojej hlave?
Ak to musis riesit (nejake vybavovacky a tak) tak to vecne vyries a nehromad si myslienky v hlave, naco je to dobre?

mamalen
30. sep 2023

Odporucam nasadit vyssie davky magnezia. Aj ja mavam tazke stavy kvoli stresu a magnezium zabera. Drzim palce ✊🏻

miadi
30. sep 2023

Chod k psychologicke. Mozno ozaj potrebujes nieco silnejsie alebo pomoze o tom hovorit. Rodina sa na teba hneva ex sa hneva. Priliz ti zalezi na tom co si o tebe myslia druhi. Ak si nic zle nikomu neurobila len si zijes svoj zivot zbytocne sa trapis, tvoji najblizsi su tvoje deti a partner. Ti nie su proti tebe. Ty sama si ublizujes ze nie si pre kazdeho “ dokonala.” Ale to sa ani neda . Treba hovorit o tom co tu nechces ani anonymne pisat . To co ta naozaj trapi. Nestrkat hlavu do piesku.

marca12
30. sep 2023

Prezila som si podobne zle obdobie,tazke choroby v rodine,psychopata,ktory nas terorizoval a ohrozoval,do toho v praci velmi tazke obdobie,spavala som 2 hodiny v noci a myslela som,ze sa zblaznim. Ako pises,najhorsie boli vecer. Cez den sa prebavis,ale vecer ta tiesen a beznadej,to bolo nieco sialene a nic ma nebavilo robit. Ale preslo to,nastastie som sa nezblaznila,nemusela som brat ziadne lieky. Len som si vzdy hovorila,ze je to len obdobie a raz bude dobre. Pomohlo mi pocuvanie podcastov,pocuvanie hudby,cvicenie. Naozaj si musis len hovorit,ze po kazdej burke vyjde slnko a vsugerovat si,ze bude dobre. Na tom stoji zivotny optimizmus,ze sa presviedcas,ze bude dobre

ljzozv
30. sep 2023

Baby áno... myslíte to dobre, ale väčšina ste nezažili ten stres, keď mozog nejde vypnúť... a aj keď veľmi chcete, tak vás to niekde a niekedy stále dobehne.
Najhoršie stavy som mala v detstve, neviem či si vie veľa ľudí predstaviť tú nervozitu, keď idete pozrieť blízkeho človeka a pozorujete, či sa nadýchol ? A nie, nemal žiadnu vážnu chorobu, len ja niečo v hlave.
Alebo ste sa zobudili a oblial vás pot, lebo ste si uvedomili, že asi nedýchate... a dosť dlho vám trvalo si uvedomiť, že veď keď o Tom rozmýšľam, tak asi dýcham, vnútorná nervozita zostala.
Bohu vďaka som to prešla bez liekov na spanie, kamarátka bola od nich závislá a nič moc...
Ešte teraz mám tendenciu riešiť veci v hlave, ktoré sa stali a premýšľať, čo som mohla urobiť inak a lepšie.
A to nie je o dokonalosti , skôr práve o nedokonalosti, nedokážem povedať správnu vec v správnej chvíli... už aj maminka mi napríklad uznala, že som magnet na nedorozumenia 🤷🤦😔
A je to únavné rozmýšľať nad tým, či to mám ešte nahlas riešiť a vysvetľovať alebo sa na to vykašľať, lebo sa to stane znova. 🙈🙉🙊
Mám obdobia, keď si to nepripúšťam a chvíle keď už ma to tiež ubíja.
Ale lepšie je zvýšiť aktivity s deťmi autorka, máš skvelú situáciu, že máš partnera, ktorý pri tebe stojí. To nie je samozrejma vec. Vždy večer si začne hovoriť za čo si vďačná, za situácie cez deň a čo sa krásne stalo.