som v takej situacii,z ktorej sa neda von.svoje deti milujem nadovsetko ale vplyvom toho ,že som s nimi 24hodin denne .manžel chodi domov až večer už si pridem ako zmyslov zbavena.furt po nich kričim akedže svokra byva s nami ale ma samostatnu domacnosť tak si určite mysli ,že som zla mater čo svojim detom nevie povedať mile slovo.ked ja už neviem čo so sebovu. ☹ viem určiťe mi poradite daj dieťa niekomu ,kamaratke alebo svokre 😝 kamaratky maju deti tiež amoja mladsia dcera mala zdravotne problemy koli ktorym ju ani nikomu okrem manžela zveriť nemôžem.asvokra moje deťi vobec nbepozna,je to alkoholička ktorá je fajčiarka.aked manžel pride ja sa vtedy ukludním ale čo dovtedy.ked je cas ako dnes tak sme vonku boli len máličko.anaviše ako mam svoje deti mojkať aj by som chcela ,ale ja nemam chuť ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Ematko 29-kazdy situacia sa da vyriesit.Po prve,rozpravala si sa s muzom,ako sa citis?Co ti na to povedal?Robi aj cez vikendy?Alebo je doma?2.ake stare deti mas?Niesi zla mater ako si myslis,len si uz z toho vsetkeho uavena,necudujem sa ti,je toho vela na teba a si sama.Urcite by som ti neradila deti dat niekomu,su tvoje ty si ich porodila.Len si teraz v strese.Skus aspon trocha oddychovat ked deti spia,alebo ist s nimi dlhsie na prechadzky.Pokial tvoj muz nerobi cez vikendy tak ich zver jemu a ty oddychuj,je to vsetko o tom aby ste sa porozpravali.Urcite aj on chcel deti a tesil sa na ne.Nehovor mi ze robi 24hodin denne.3.Co sa tyka tvojej svokry.Viem ake je to byvat so svokrou byvala som s nou rok a stacilo my.Pokial pije tak treba deti od nej odstavit,nehovorim ze ju nemozu vidiet.4.Tvoje deti ta teraz potrebuju najviac,takze nesmies pred nimi davat najavo ako si unavena,proste musis im dat tolko lasky ako mozes.Ale hlavne sa treba porozpravat s muzom vsetko sa da.Budem ti velmi drzat palce,aby sa to u teba ukludnilo,ak chces kludne mi napis na spravu rada o tom pokecam viacej.
@ematko29 nájdi si cestu k svojim deťom a to čo najskôr, lebo o ne "prídeš" !!!
Začni sa viac o deti zaujímať, rozprávať sa s nimi, o tom čo prežili, čo ich čaká, čo sa im páči, čo ich bolí....vkĺzni do ich sveta!!! neuvažtuj nad tým ako sa ich "zbaviť", aby si nadobudla síl, ale ako z nich čerpať, aby si sa s nimi cítila plná síl a elánu.
Veľa ľudí žije osamelo, alebo len so psom, alebo len s dieťaťom a predsa sú šťastní...lebo sú vďační za to čo majú 😵
normalne ste ma rozplakali.presne je to tak rano čakam kedy bude večer .aked sa rano zobudím ,tak nemam chuť vstať.vobec sa neteším. ☹ neviem sa ťešit na novy den. manžel chodi ku psychiatrovi a berie antidepresíva.mal problemy ešte ked sme sa nepoznali ateraz to vyustilo.ja nemozem brat lieky normalne bby som od nich zaspala.ato si nemozem dovolit.
Dobré je , aspoň to, /zatiaľ/, že si uvedomuješ, že to nie je z tvojej strany dobré 😒 ale ak to necháš tak a nebudeš to riešiť, nastane situácia, že už ti to ani nebude dochádzať, že sa chováš k svojim deťom zle ☹ .tiež odporúčam zveriť sa do rúk odborníka, 😉 nie je na tom nič zlé,keď si človek prizná a uvedomí, že potrebuje pomoc - aj ja mám občas ťažké chvíle, ale nie je to permanentné ako píšeš ty 😒 nie je deň, kedy by som svoje deti nepohladkala a nepomojkala sa s nimi 🙂 deti potrebujú vedieť a cítiť, že ich máme radi 🙂 🙂 . jednoznačne máš svoje deti rada, ale keď človek nevládze dávať lásku svojim deťom a pritom vie, že by mal, lebo ich nadovšetko ľúbi, musí s tým niečo robiť 😒 deti si to zaslúžia. Veľa síl ti prajem 😒 😉 najmä kvôli tvojim deťom a tebe samej 🙂 jednoznačne s tým niečo rob 😕
este som chcela on robi od rana do vecera.vecer opol 8mej je doma.vtedy som stastna som stastna ked je snami .naozaj.iba vtedy .nechcem byt s detmi sama.ale on cez vykendy najde vzdy nejaku robotu azas neje cely den doma ale vonku robi okolo domu.ozaja v nedelu ked sme spolu tak vtedy som strasne nervozna kazdu nedelu chcela by som ju stravit pekne ,ale neviem ako.mam pocit ,ze sa mi vyhyba
@ematko29 tak sa s nim skus porozpravat,ved deti su vsetko co potom mas,ked sa ti muz nevenuje.Kvoli tomu to nesmies vzdavat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@ematko29 podľa toho čo píšeš, je jednoznačné, že si stále uvedomuješ vážnosť situácie a to, že niečo je v riadnom neporiadku 😉 nie sú len antidepresíva, ktoré len uspávajú... 😉 viem z vlastnej skúsenosti 😉 preto jednoznačne nezahadzuj odbornú pomoc 🙂 poznám tie stavy, keď človek nevládzal ani vsatať z postele a ten pocit môj dom,môj hrad - nechodila som nikam 😒 ale deti boli vždy prvoradé a preto som vedela ako ty, že s tým treba dačo robiť 😉 už som 10 rokov bez liekov od psychiatra,aj keď mi je ako som už napísala občas ťažko ☹ čo ma však nezabilo, vždy ma posilnilo - muselo, kvôli deťom 🙂 držím palce a jednoznačne to nevzdávaj,deti ťa potrebujú,každý deň vyjde znova 🙂 slnko
@ematko29 Ahoj. Mas to naozaj tazke ako to opisujes. dcerka chora, manzel na antidepresivach, o ani tebe na dobrej nalade neprida. Nepises ake velke mas deticky. Nie su v skolke alebo skole? Alebo ked tvoj manzel tak vela robi ze este aj cez vikendy, aspon vela zarobi? potom by sa to dalo zcasti vyriesit tak, ze si na par hodin denne zaplatite opatrovatelku a ty si oddychnes. Ja neviem.... nepises vo svojom prispevku toho vela. Ale ako ti uz napisali kocky vyssie, ak nemas chut uz ani objat svoje deti, treba to riesit.
ahoj suhlasím z jarus1.Aj Ja som z mojimi dvoma detmi sama manžel chodí na 4týždne vonku a keď je doma týždeň ani neviem ako to rýchlo ubehne nestihnem si ani oddýchnuť lebo deti su na mna naviazané ale nemôžem povedať,že mi s nimi manžel nepomáha keď je doma tak sa im venuje hlavne hraním on JA varím,upatujem trocha viac pozriem telku ale ani ma nenapadne isť niekam z domu len sem tam sa stane,že ma kamoky zavolajú na kavičku ale večer až keď uložim deti.Kaď sa nám narodil pred 1,5 synček bola som hotova ale nejako som si to zosuladila a teraz je to super hoc vstavame o 6,00 ale skôr ako o 23,00 sa mi do postele nepodarí isť ale myslím,že v tom niesme same asi by si to mala vyskušať aspoň s tou kavičkou s kamarátkami a všetko sa obráti manžel je hádam tolerantný a aj ťa pochopí,že musiš aj vypnuť.Takže všetko hoď za hlavu hraj sa z detmi (aj JA si niekedy myslím,že som asi na hlavu ale tým prechádza každý) prechádzky su moje naj pri nich strašne vypnem som s nimi vonku niekedy do večera už len papanie a spanie alebo skus navštiviť nejaku poradnu určite poradia.Prajem veľa uspechou a vychutnávaj si to ťažké ale krásne obdobie z detmi a niekedy zase možme popísať Držim palce pa
starsia je uzž prvvačka,ale je hrozne drza askače akjo keby mala 3 amam aj mladsiu 2apol rocnu s nou som na materskej.hm manžel ktovie co nezarobi.platime hypoteku aked ma nieco doma v izbe spravit je hrozne nervozny amam pocit ,ze je najradej prec od nas
@ematko29 Ono je to taky zacarovany kruh - negativne naladeni ludia pritahuju negativne reakcie okolia - myslim tym Tvojho muza, mas pocit, ze sa Ti vyhyba. Je tazke radit co mas robit. Neber to vobec ako kritiku, len je naozaj mozne, ze ani Tvoj manzel nevladze - pracuje a pride domov a tam vidi Teba ako dychtivo cakas kym pride. Vies mozno aj on by si chcel niekedy vydychnut. Nehovorim, ze je to dobre, alebo spravne, muzi casto znesu menej ako zeny. Len mysli na to, ze sa moze stat to, ze to bude na neho vela - to ako sa na neho tesis, je pre neho velky zaväzok a asi sa na to neciti a preto si umelo hlada pracu okolo domu aj cez vikendy. Mozno je to utopia, ale opytam sa - kedy ste si naposledy urobili p r i j e m n y spolocny program? Nehovorim, ze treba ist do wellnes kupelov alebo tak. Prijemny program moze byt aj zadarmo - urobit si vonku piknik, aj s detmi, vypadnut zo stereotypu.
dievvčata idem uložit deti spať.potom sa ozvvem
Ja som nervozna tiež niekedy doma s deťmi, teda keď už som dlho doma, stále sa snažím upratovať, variť, atď, no takýchto dní nie je veľa. Prišla som na to, že keď s deťmi niekam vypadnem, tak som oveľa kľudnejšia. Dobré je ísť na prechádzku, na kávu, ja chodím aj s deťmi, nie je to tým že som s deťmi stále, mne pomôže zmena prostredia a činnosti. Asi by to pomohlo aj Tvojmu manželovi. Ako Ti tu jedna mamička písala, trebárs ísť na piknik, my chodíme na prechádzky aj v zime aj na 2 hodiny, deti sú potom fakt menej choré, na ihrisko, v lete sa kúpať. Urobte si každú nedeľu taký program a choďte niekam hlavne pešo kde chodia celé rodiny, to veľmi utužuje rodinu. Deti budú iste radi, povedz manželovi že to deti chcú ísť niekam, kvôli deťom určite pôjde, aj on sa upokojí, ten pokoj musí človek nájsť sám v sebe, zvonku to nepríde samé, ani antidepresíva to nevyriešia, no dá sa to naučiť. Dobré je sa tu vyrozprávať, alebo napíš do IP, s neznámymi sa človek často lepšie porozpráva a potom má v hlave akosi "jasnejšie". A napíš ako pokračujete a čo Ste robili. Ten pokoj prejde z Teba na deti a manžela, muži to akosi sami od seba nevedia, aj keď sa robia silnými. Asi si robíš príliš veľa starostí a preto nevidíš radosti.
dakujem vám dievčata ,naozaj som sa vašimi radami ukludnila.pomohlo to normalne je mi lahšie na duši.budem pisať ako dalej pokračujeme. 🙂
@ematko29 byt co najviac vonku, chodit na ihrisko, k rieke, na stadion, pozriet vlaciky, zobrat odrazadlo, bicykel a pod. ja neznasasam, byt s detmi doma. to je tu kuca-paca, starsi terizuje mladsieho, ale vonku je to fajn, starsi si najde zabavku a mladsi je superpohodak. ked sme doma, ja nedokazem nic spravit, lebo do coho sa pustim, to mi starsi bud rozsype, dotrha, povylieva... vsetko mi trva 3 x dlhsie. vytiahnem vysavac, uz na nom sedi. vytiahnem mop s kyblom, uz umyva... 😲
@ematko29 jedine co pomoze je byt co najviac vonku🙂 ja som bola s malym tristvrte roka sama- muz chodil domov len na vikendy a poviem ti ze vela krat mi stalcilo ak sme isli aspon do obchodu... uz to mi prevetralo hlavu...
vykasli sa na upratovanie- no a co tak bude bordel, ked ti chodi muz domov az vecer tak mu to moze byt jedno... uvar len nieco narychlo a sup von ako radia baby .... teraz mozte vyt vonku aj dve hodky- zober kriedy- super zabavka, bublifuk, odrazadlo, chodte na piesok... milion moznosti..
hlavne si deticky stale mojkaj to je to najdolezitejsie.. mozes byt vycerpana kolko chces no deticky to nesmu citit, potom aj oni budu podrazdene...
drzim ti palceky uvidis ide leto bude len lepsie🙂
@ematko29 citim sa ak isto. a u nas sa to min. rok este nezmeni. svoje deti lubim, ale uz mi z nich sibe. tiez nie kam ich dat, aby som si oddychla. mam toto po krk. varim, utieram zadky, upratujem. strasne mi chyba nejaka inteligentnejsia cinnost.
nemozem ist ani na kurz, lebo ved kam s detmi. viac su chore ako zdrave. no na maslu
@irriss nejak na seba narazame cely den,vsimas????inak,pekny vecer zelam 🙂 a tebe mamicka,ja mavam chvilky kedy doslova nevladzem zit...no nikdy si to neodnesie moja dcera....mas nazoaj vazny problem,ak takto reagujes.osobne ti radim,vyhladaj odbornu pomoc,moze sa ti vymknut z pod kontroly.
@zuzkabeno och tých starostí si nakladám strašne vela,sú to len takebežné ale vyústilo to až tak že nedokážem vypnúť.si predstavťe ,že naposledy ked k nam v lete prišla moja sestra apovedala chodťe sa previest ,urobte si romantiku my sme zašli do hypermarketu na nakup lebo trebalo 😅 proste to nevie ani mužik ,odreagovať sa.sme asi ťažký prípad.ked nad tym rozmyšlam jednoznačne musím začať od seba,len furt neviem ako.všimla som si že sa to zhoršuje pred menstruaciou,vvtedy si ma mužik ani nevšima.
@ematko29 uplne ta chapem.... tiez som mala taketo stavy a dost casto... ja som zacala pracovat, co mi naozaj velmi pomohlo. teraz sa na deti vzdy tesim a uzivam si cas s nimi. co sa predtym nedalo naozaj povedat. Neviem, co by som ti poradila, treba len vydrzat,je to tazka uloha matky....
aj na to som myslela, uvidime ako bude.jednoznačne sa snažím aby deti mali vsetko co potrebujú,stale len rozmýšlam .možno je to aj časom ,keby bolo teplejšie aby sme len tak vybehli vvon ,ale aj to premenlivve počasie mi riadne lezie nanervy.ked si predstavim ,že ked som mala len prvu dcerku tak som sa jej venovvala kreslili sme strihali, lepili ked bol blby čas.teraz to beriem ,že sú dvev tak nech sa hrajú.ale oni sa nevvedia len sa hašteria ,no sem tam česť vynimkam sa krasne zahrajú.no neviem dnes som kludnejšia .aj som staršiu vvybozkavala ked išla do školy a aj som mala chť ju vybozkavať 🙂 .no uvvidime ako to pojde dalej,ale je to asi aj tym ,že cítim strašnú zodpovvednosť
@ematko29 no pred menštruáciou to je také hrozné obdobie aj u mňa, vtedy vybuchnem fakt kvôli bárs čomu, proste potrebujem vtedy viac kľudu, viac odpočinku, lebo aj tak potom v zúrivosti kadečo pokazím. Len môj muž je taký typ že veľmi nedokáže niečo si nevšímať, vtedy sa aj pohádame občas poriadne, ja mu hovorím, teraz ma nechaj v kľude, nevšímaj si ma, lebo vtedy mi jeho poznámky akosi dosť vadia, proste vtedy žena potrebuje pohodu, aj tuto sme si už o tom písali na mk. No keď už mi menštruácia začne, tak som už kľudná, kľudnejšia ani nemôžem byť.
@ematko29
Kdyz zijeme s nekym, kdo je "nemocny" - onemocnime s nim.. ☹
To, ze neumis byt mila ke svym detem, protoze neumis byt mila ani k sobe...
Prezivas a uz rano cekas na vecer a vecer na rano... 😒
Jak nemas chut se s detmi pomazlit? Na to neni treba mit chut - to je "drogova zavislost", ktera prameni ze srdce..nejde ji poroucet..natoz cekat na chut.. 😢
Mas depku jak hrom 😎 sver se do rukou odbornikovi.. 😉