Nevinné písanie s kolegom

29. dec 2020

Ahojte,
prosim o uprimny nazor. Mam velmi dobry vztah so svojim kolegom, kamaratsky, bez narazok a dvojzmyslov, sedime spolu v kancelarii a spolupracujeme spolu. On je zenaty, o 15 rokov starsi, ja vydata, kazdy mame po 2 deti. Tato Covidova doba nas zblizila o to viac, kedze aj ich, aj moja rodina je v karantene a vsetci sme doma, je vela casu, preto sme si aj mimo prace zvykli napisat cez Viber. Pre mna uplne nevinne vety - ako travia den, ci sa deti tesili z darcekov, ci uz manzelka nema teplotu, poslali sme si fotky stromcekov, recenziu na novu knihu a podobne.naozaj sme v nicom neprekrocili hranicu slusnej konverzacie. Plus samozrejme spomienky z detstva, rozhovory o nesplnenych snoch, vtipkovanie, vsetko v medziach par viet a minut... brala som to absolutne normalne, telefon odblokovany na stole, moj manzel o tom vie a obsah mu kludne precitam, kedze kolegu z videnia pozna. Lenze dnes mi zavolala kolegova manzelka - v zivote som sa tak trapne necitila. Ze ci mi pride normalne vypisovat cudziemu chlapovi, nadavky, oplzle reci, vyhrazky, ze to zavola nasmu nadriadenemu a podobne. Vraj uz nikdy nemam kolegu kontaktovat. S tym problem nemam, ak im to doma ma robit problem, kolegovi pisat k zivotu nepotrebujem, rovnake veci mozem prebrat s ktorymkolvek clovekom. Ani kolega mi nenapisal jedinu nevhodnu vec, najintimnejsia veta bola “prezi pekny den s rodinou”. Samozrejme sa citim zle, ponizena a zarazena. Spravili sme nieco nevhodne? Aj vam by to doma prekazalo? Naviac, kolega asi o tomto telefonate od jeho zeny ani nevie, nechcem mu o tom hovorit ak to tak je, aby nemali doma zbytocny konflikt, jednoducho sa odmlcim... dakujem za vas cas a nazor

hipuska
29. dec 2020

Buď je extrémne žiarivá, alebo jej chlap nevenuje takú pozornosť ako si praje. Ja by som mu nič nehovorila. Obmedzila písanie. Na ženu si našla kontakt a napísala jej,že nikdy nedošlo k prekročeniu hranice. Pustila to z hlavy. S kolegom sa ďalej v práci bavila ale už mu viac napísala

pribinak
29. dec 2020

Vieš, ak si písal s tebou veľa a často, ja chápem, že to jeho manželke vadilo.
Mohla si odpustiť nadávky, to áno.
Ale nevieš ako to u nich doma naozaj je, alebo bolo. Možno ho maznzelka aj s deťmi niekam volali, on nešiel a keď sa vrátili tak ho našli vypisovať si s tebou.
Ale to sú len dohady, konšpirácie

Už mu nepis, nech nemá doma problemy.

petka_3
29. dec 2020

Škoda že nebola slušnejšia. Ale nebol vhodný vhodny vzťah.

lusana
29. dec 2020

Nie nehodí sa to, kvôli takým ako si ty krachuju manželstvá. V práci sa porozprávajte, ale doma ho nechaj na pokoji, nech sa venuje rodine.

lucka_ke
29. dec 2020

nevinné 🙂 daj pokoj cudzím chlapom a nebudú problémy

moonlight1210
29. dec 2020

Asi nemaju teraz doma prave ruzove obdobie, tak vnima jeho pisanie ako hrozbu. Rastuci zaujem o inu zenu, ktory ona este rada podporuje.
Mozno s nou doma prilis nekomunikuje, radsej si zalezie k tv, pc, mobilu. A potom ona zisti, ze potrebu sa porozpravat si uz vybil s tebou.
Ze uprednostnuje cudziu osobu, navyse zenu.
Tak jej zdvihlo tlak.

A kedze maloktora je na prvu dobru ochotna priznat, ze problem je u nich doma, chce vidiet vinnika zvonka. Zvodkynu, zlodejku nevinnych naivnych chudakov muzov.

Mozno je vseobecne ziarliva a vzdy bola, a preto jej staci cokolvek, aby jej ustrelilo dekel a uz ide. Vyhrazky, urazky, nadavky.

A mozno aj jej muz dostal doma nalozenej hubovej polievky, krik, plac, vyhrazky, obvinenia. Co vies.
Len sa chvalit nebude. A zrejme nevie, ze rovnaku scenu urobila aj tebe.

Tretia vec: keby si nasla taku koncerzaciu tvojho muza s mladsou kolegynou, a nemali by ste zrovna pekne obdobie, tiez by zacala pochybovat a mat zly pocit, ze sa cosi deje. Ze doma je nemastny-neslany, ale cez viber s kolegynou si pise rad a je mily.

Zahod teda hlupy pocit z jej vystupu, ty nemozes za to, co sa doma u nich deje. Ani ako to maju (ci uz maju zle obdobie, ale on ziarlivu zenu). To nie je tvoj problem, ani tvoja chyba. Aj ked si si to obrazne “zlizla” tiez.

Rozhodne ale do buducna sa vzdy pytaj (aj pisomne v tej konverzacii), ci o vasom pisani vie aj partnerka dotycneho. Lebo mas nemilu skusenost z nedorozumenia a uz si ju nechces opakovat.

sapetka
29. dec 2020

Hmm mne by to asi vadilo. Moj manzel si pise s kolegami hocikedy pocas dna aj po pracovnej dobe. Ale to je v pohode pre mna. Ale keby mu mala nejaka kolegyna vypisovat denne co robi a aky ma stromcek a pytat sa na mna, co ja viem🤔nie som stihacka ani sceny nerobim. Moj manzel my na to ani nikdy nedal dovod, ale bolo by mi to neprijemne. Mne vy bolo za mna neprijemne si vypisovat s kolegom len tak ked som doma s rodinou. Asi som divna ale tod moj nazor

belllinka
29. dec 2020

Myslim ze ta jeho zena je ziarliva stihacka a ty si nerobila nic zle. Mu to povedz a nech si zmeni heslo v telefone a piste si dalej.

siska53
29. dec 2020

Ak ste si len toto pisali.. ja v tom nevidim problem.. asi sa citi zanedbana alebo je fakt extremne ziarliva, akp to uz niekto pisal.

thoughtfulweirdo
29. dec 2020

Pokiaľ to naozaj bolo v rozmedzí pár minút, ako píšeš, tak v tom osobne problém nevidím a nevadí mi, keď môj muž venuje za deň pár minút odpísaniu na správy, kľudne aj kamoške. Nevidím v tom rozdiel 🙂 pokiaľ to bolo hodinové sústavné vypisovanie, to už je naozaj nevhodné, keď to ukrajuje z času venovaného rodine. Zrejme je u nich doma nejaký problém, lebo v spokojnom vzťahu človek takéto capiny nerieši. Nič zlé si neurobila, to skôr kolega by mal zapracovať na manželstve, lebo niekde tam niečo bude škrípať.

medeaa
29. dec 2020

ktovie, co vsetko za tym moze byt, ci si uz kolega takto nevinne s niekym nepisal predtym a prerastlo to niecoho menej nevinneho... Vtedy by som este reakciu manzelky mozno trochu chapala. Kazdopadne, kolegovi by som to povedala, lebo sa moze stat, ze nebude chapat, preco uz spolu nekomunikujete. Ak ste si pisali iba v tej rovine, ako vravis, nemas sa preco citit ponizena, hlupo by sa mala citit jeho manzelka. Ja si bezne pisem s kamaratom, manzel o tom vie, nikdy mu to nevadilo a uz si pisem aj s manzelovou kamoskou, lebo sa jej malo venuje a prebrala som stafetu 🤣, takze u nas nikdy nevadilo ani jednemu, ze pravidelne komunikujeme s inymi ludmi. Venujeme sa dostatocne aj sebe navzajom.

qetka
29. dec 2020

ja som take mala s byvalym - kazde rano si pisal s kolegynou. Zo zaciatku som s tym bola v pohode, ale po case mi to zacalo teda sakra vadit. Ze nemal na mna cas a jej vypisoval. Ziadne vyznania, ani nic, ale o zivote, kto co chcel, ake ma sny a presne taketo veci. Mne take nehovoril. Trvalo to par mesiacov. Potom som bola sluzobne v zahranici na par tyzdnov a ked som sa vratila, tak som nasla, ze kym som bola prec, tak uz to nebolo len o tom, ale o tom, ze ako za nim pride vecer a budu spolu... Takze tak. No a z druhej strany, tiez som mala kolegu - zenateho, velmi sme si rozumeli, ale teda nebol vobec moj typ. No a po par rokoch sme sa tak tak dobre poznali a ja som sa zrazu zalubila. No sama som neverila, co sa deje. Ja, vzdy zasadova, nepripadalo do uvahy, aby sa mi toto stalo. Zmenila som radsej miesto, aby aom s nim nebola. Ale nikdy sme si nepisali, ani nehovorili nic intimne, zidne sladke reci, nic. Presne taka konverzacia ako ty s kolegom. A asi tym, ze sme boli vela spolu a rozumeli sme si ako ludia, tak to prislo. Odvtedy uz preslo vela rokov, ale davam si pozor, aby som sa do takej situacie uz nikdy nedostala. Nenecham si niekoho pripustit tak k sebe, mam kamaratov, ale ked tak travime cas moja rodina s jeho rodinou a skor napisem jeho manzelke, ked nieco 🙂 Naco zbytocne pokusat? Ja som stastna, ze mam mojho muza a osobne veci a pocity zdielam s nim a on so mnou 🙂 Takze ktovie ako to je u nich, mozno sa proste len boji, lebo ma zlu skusenost, alebo si miesto toho, ze planovali nieco spolocne pisal s tebou a ju to nastvalo. Blbe je, ze ti volala a nadavala, mala to riesit s nim, ale mozno to uz davno riesia, hadaju sa kvoli tomu, tak toto bol taky posledny vykrik do tmy, lebo nevela, co dalej.

lelluska
29. dec 2020

To jej určite poradili tu😊Kopec diskusii na temu “moj muz si píše s inou..” a rady typu “Chod za nou..zavolaj jej, napis..atd” Nič zle si neurobila, a kolega by mal o tomto vediet. Ak to príde jeho manželke nevhodne, musia si to v prvom rade vyriešiť spolu.

autor
29. dec 2020

Dakujem za nazory, pomohlo mi to pochopit aj ine zmyslanie. Naozaj to bolo nevinne - ked tu niekto pisal, ze zvodkyna cudzich chlapov 😀 jeho manzelka vyzera objektivne odo mna ovela lepsie, ja mam doma naozaj pekne manzelstvo a ked som vedela, ze jeho manzelka bojovala s Covidom, tak som sa pre mna prirodzene spytala, ci uz je lepsie. Viem za seba dat ruku do ohna - za
svoje umysly...ale chapem aj ten pohlad, o ktorom hovorite vy.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucinka1988
29. dec 2020

Ja ju celkom aj chápem, aj keď osobne by som sa k niečomu takému nikdy neznížila, aj keby som hneď niečo našla manzelovi v mobile, danú osobu by som takýmto spôsobom určite nekontaktovala. Môžem ti len z vlastnej skúsenosti napísať, že veľký pozor na takéto “nevinné” písanie a zbližovanie sa s kolegom, v drvivej väčšine sa z toho po case vyvinie niečo viac, a to už môže značne skomplikovať životy obidvoch. Ja som pri takomto nevinnom rozhovore/rozhovoroch, vždy natrafila na to, že druha strana si to vysvetľovala inak a mala záujem to posunúť so inej roviny. Našťastie som to vždy včas zastavila. Na tvojom mieste by som s tým prestala, ušetríš si kopu problémov..

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bagre
29. dec 2020

ja by som "cudziemu" chlapovi nepísala z princípu... u teba zrejme o nič nešlo, ale po pravde mne by asi aj takáto konverzácia u môjho muža vadila, lebo ............ a nevieš ako je to u nich doma. A ani za jeho úmysly nemôžeš dať ruku do ohňa. A pravdu by som mu povedala,- cítila by som sa divne ak by sme mali v pohode kamarátsky vzťah a zrazu sa budem správať inak.

sasa1310
29. dec 2020

ťažko povedať, možno mala dôvod mu pozrieť do mobilu, poprípade ktovie, či nepíše s ďalšími a tým pádom aj viac času trávi písaním cez mobil.
Ja teda absolutne netuším čo robí manžel na mobile. Ale je pravda, že ho má v ruke minimálne a nonstop keď je doma, tak rozpráva o všetkom so mnou. Ktovie, možno aj to jej môže vadiť, že s ňou sa nevie tak porozprávať.

jenny224
29. dec 2020

Nemáš sa prečo cítiť zle. Ono sú dva druhy žien - ktoré majú pohľad na zmiešané kamarátstvo ako niečo neprípustné. Ich muži sa nesmú priateliť so žiadnou ženou, o čomkoľvek chcú hovoriť, musí to byť jedine manželka, pripadne rodina. Pravdepodobne vychádzajú z toho, že aj ony kedysi začínali ako "iba kamarátky". Pre mňa je toto nepochopiteľné 🤷‍♀️ patrím k druhej skupine, je pre mňa prirodzené, že sa kontaktujem s kamarátmi a hovoríme si, čo nové, čo partneri, atď. Bez vedľajších umyslov, keďže ide o kamarátstvo. Ale! Nevieš, ako je to u nich doma, nie každý muž/žena sa vie s opačným pohlavím len priateliť, je tam milión okolností. Ona zareagovala cez hranice slušného správania, no aspoň vieš, čo má doma...

zuzanka.zuzu
29. dec 2020

joooooj takúto starostlivú kolegyňu o mňa má aj môj manžel... v zuboch by som ju rozniesla 😝

lusana
29. dec 2020

@zuzanka.zuzu môj manžel má kolegyňu starostlivu, ktorá mu pomáha vyberať darčeky pre naše deti, v robote spomenie ze chce kúpiť niečo a už mu chodia linky na danú vec

nickpick
29. dec 2020

ak ma doma takuto primitivku tak sa ani necudujem, ze s tebou komunikoval viac ako je bezne, hod to za hlavu, s kolegom sa normalne bav o pracovnych veciach, sukromie nerieste, nepoznas pozadie ich manzelskeho spoluzitia, mozno si kolega vypisuje s kolegynami, znamymi, lebo si nevie poriesit vztah so zenou a takto sa ventiluje, mozno ju uz podviedol a preto takto vystrelila, ak by sa pytal preco s nim uz nepokracujes v pisani ako predtym slusne by som mu povedala, ze ta kontaktovala jeho zena a ze si to nepraje a ty nechces byt zatiahnuta do ich problemov....

alas20
29. dec 2020

Manzelski partnery nevlastnia jeden druheho. Je uplne bezne, ze kamarati spolu komunikuju. Nezijeme oddelene muzi od zien. Niekto tu napisal ze kvoli takym ako ty krachuju manzelstva. Je to nezmysel. Problemy v manzelstve, ktore sposobuju rozvod, byvaju ovela hlbsie nez pisanie si s kolegom.

Ako sa bude citit on, ked zrazu z nicoho nic stopnes komunikaciu a neozves sa mu? Bude mat vycitky a akurat sa tym bude zaoberat. Ked chces stopnut komunikaciu, tak mu aspon napis preco.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lopka1313
29. dec 2020

Chuda... si v tom uplne nevinne, nic si nevycitaj, ale jemu o tom povedz, aby vedel, preco si uz tak casto nepisete... ked si predstavim, ze ja mam prevazne muzskych kamaratov (byvalych spoluziakov a kolegov) a mojim naj kamaratom je moj expriatel (10 rokov po nasom rozchode), tak mi je do placu z tych ziarliviek chodiacich po svete... a to si s nimi tiez pisem/volam v uplnej nevinnosti, a kolkokrat ked sa stazuju na partnerky, tak hajim nazory zeny 🙂 (a obcas aj pochopia, ako to zena mysli, tak im ta komunikacia so mnou otvori oci). Ale nastastie moj majetnicky lev o vsetkych vie, a berie to uplne normalne, kedze aj on ma vela zenskych kamaratok (v uplnej pocestnosti) a zdielame nazor, ze zakazovat si navzajom kamaratov je chore.

cervenaruza123
29. dec 2020

V principe ste sice nic zle nespravili, ale mne by to tiez trochu vadilo. Teda podla toho kolko ste si pisali, ale ked ste stihli rozobrat aj detstve, nesplnene sny, tak asi to bolo celkom dost. Za mna ked som doma s manzelom, tak sa mam venovat jemu a nie inym, ak teda nejde fakt o prakticke veci. A pisanie (na rozdiel od ziveho rozhovoru) vie byt nekonecne. Mne by vadilo, keby si manzel aj cele dni s kamosmi vypisoval a na mna by preto nemal cas. Keby s nimi riesil svoje sny a ciele a nie so mnou. S opacnym pohlavim je tam o to vacsie riziko vzajomnych sympatii a radsej sa tomu preventivne vyhnem, akoby som mala riskovat a potom plakat nad rozliatym mliekom. Clovek takisto nevie, ake bude mat ten druhy umysly. Stalo sa mi, ze si chlapi vysvetlili aj obycajnu slusnost tak, ze sa o nich zaujimam. Naco si takym niecim komplikovat stastne manzelstvo? To si radsej budem pisat s kamoskami, kde moj manzel nebude aspon musiet rozmyslat, ci za tym nie je nieco viac. A ak by som potrebovala surne sa kontaktovat pravidelne a intenzivne s nejakym kamosom, tak by som sa zamyslela, preco mi to chyba, ked mam doma manzela.

nickpick
29. dec 2020

inak niektore zeny maju tak nizke sebavedomie, ze v kazdej inej zene vidia potencialne nebezpecenstvo, vidim to aj v niektorych prispevkoch, tak bud mam dobry vztah, nejaku doveru v muza a jeho hodnoty, alebo som si vzala bezbranneho tajtrlika, on teda za nic nemoze, ale chcu ho vsetky zeny, kolegyne, kucharky v kantinach a upratovacky na skolskych chodbach....ziarlivost a nedovera je absolutny zaciatok konca, ak tam dovod je to je uz ina debata...

belllinka
29. dec 2020

@zazvorka87 a co je on nesvojpravne decko, ze ma jeho zena rozhodovat o tom, s kym sa ma kamaratit? 🙂 Bezocivost je to skor od nej, ze sa mu hrabe v mobile!

ibrunova
29. dec 2020

A keď si píšete, tak kto zvykne písať ako prvý? Ja by som mu sama od seba už nepísala, ale ak sa ozve on ako prvý, tak by som mu normálne odpísala.