Nevieme sa zhodnúť v otázke bývania

3. dec 2024

Dobre rano,

chcem sa spytat, mali ste s manzelmi taky problem, ze sa neviete zhodnut v otazke byvania?
Mame jedno dieta, ale moja predstava je byvanie v dome, manzel o tom ani pocut. Ze na dedine byvaju sedliaci. On len mesto. Ked si predstavim byvanie v 3 izbovom byte, malickom, lebo take su ceny proste. Nevieme spolu komunikovat. Vzdy sa pohadame. V byte, kde byvame nemam ani umyvacku. Kasle na veci, nevie nic urobit, vsade spratavam len bordel po dietati, muzovi.
Neviem, co dalej, manzel rozmyslal aj nad rozvodom. Lebo vecer nemam ani chut na neho, padam od unavy a zaspavam spolu dietatom. Rano sa budim rozbita a vycerpana a znova ten isty kolotoc. :( mal to niekto takto podobne? Pripadne ako by ste to riesili?

sweet20
3. dec 2024

Teraz ste v prenajme?

huxy
3. dec 2024

A otázku bývania ste pred uzavretím manželstva nepreberali? 🤔
Nevie nič urobiť, robí bordel, ktorý po ňom riadiš....to bolo asi vždy tak, či? No ťažko radiť. Ja osobne som prispôsobivá, vedela by som žiť aj v dome i byte. Mne by skôr prekážalo to ostatné, čo píšeš.

ina2405
3. dec 2024

Ak je lenivý v byte a nič nevie spraviť, dom vám spadne na hlavu. Môj muž stále niečo majstruje, keď aj nie, vždy sa niečo vyskytne, čo treba opraviť, pozrieť.

marhulka13
3. dec 2024

Bývanie na dome je pre mňa určite lepšie. No keby mam leniveho muža, určite na dom nejdem. Nie nadarmo sa hovorí, že keď sa nudíš, kup si dom

br4n
3. dec 2024

V dome sa nezastaví, jedno opraviš a druhé treba začať.

katarinaba
3. dec 2024

V malom byte padas na hubu. Co budes potom robit v dome? So zahradkou, s dvorom? Si najpr urob poriadok v byte - ale s muzom a dietaom, aby si nerobila vsetko sama a potom rozmyslaj nad domom.

lenja123
3. dec 2024

Asi neporadím, vy musíte nájsť spoločný kompromis. Ale zaujalo ma, že nič nevie urobiť. Určite s takýmto chlapom nechoď do domu. Tam treba vždy niečo.

dusankomoj
3. dec 2024

Bývanie v dome POTREBUJE chlapa! Tam je vždy niečo na robote a ak ten tvoj ani teraz v byte nič neurobí,tak čo budeš robiť v dome? Starať sa ešte aj o záhradu a drobné opravy? Lebo asi nemáš toľko peňazí,aby si si volala niekoho aj na kosenie, natieranie plotu a tisíce ďalších podobných vecičiek. Nešla by som týmto smerom. Možno si tvoj muž uvedomuje, že sa na to necíti.

biba_18
3. dec 2024

a je taký problém kúpiť umývačku? a zmeniť niečo na fungovaní tak aby si mu nerobila slúžku?

vilma7
3. dec 2024

Píšu ti to správne, s takým lenivým a neporiadnym chlapom v žiadnom prípade do domu!!!

ivana3111
3. dec 2024

Úprimne sa čudujem, že tlačis na dom , keď nemáte ani základné veci poriesene typu - deľba práce v domácnosti, komunikácia s partnerom, aby došlo k zhode atd... fakt neviem prečo si niektoré ženy chcú ešte skomplikovať život. Najprv vyries veci, ktoré sú naozaj podstatne pre vaše spolužitie a tak sa môžete spoločne rozhodnúť, kde by bol presun pre vás najvhodnejší..voľba bývania by mala byť o rozhodnutí obidvoch a nie len nátlak z jednej strany, lebo tak si si to vysnívala. Samozrejme ti prajem, aby si bola spokojná ale treba si poriesit aj tu pomoc v domácnosti najmä a intímny život. Bez toho by ste možno ani v tom dome/byte dlho spolu neboli.

titla
3. dec 2024

1. Ked mate financne max na maly 3 izbovy byt v meste, aky dom chces kupit na dedine? To kde chtete ist byvat do hladovej doliny ci na lazy, aby ste si vedeli ten dom dovolit? To sa mu ani necudujem, ze nechce.
2. Pozri si temy tu na MK som sama s detmi na dedine, vsetko od ruky...
3. Ked mas bordel v 3 izbovom byte s jednym dietatom, tak v dome sa zblaznis. Vsetko, vsetko bude na Tebe. Ci si myslis, ze prestahovanim sa do domu, ktory nechce, sa manzel zmeni a k domacim pracam si vytvori vztah?

dahra
3. dec 2024

Ahoj, vyrástla som v dome na dedine. Veľkom. Môj muž v malom meste. V byte. O dome nechcel ani počuť. Bývame vo veľkom meste, v byte. Najprv som bola smutná, chýbala mi záhrada, v ktorej som sa po práci "hrabala". Relaxovala fyzicky. Lenže môj muž nebol naučený, že príde domov zo školy či z práce a beží von postarať sa o veci okolo domu. On si chcel ľahnúť. To mi prišlo smiešne. U nás v rodine som nevidela nikdy nikoho ležať na gauči uprostred dňa. Možno večer pri telke. Takže to je rozdiel byt a dom. Máme tri deti. Som rada, že sme si nevybrali dom. On by nič nespravil. V byte porieši, čo treba a po chvíli môže mať aj relax na gauči.

betulinka1
3. dec 2024

Naco ti je dom pri chlapovi, co sa nevie postarat ani o byt 🙈🙈🙈🙈🙈 do domu iba s chlapom, co je zručný a vie porobiť a bude sa starat ale bohatý a vsetko si to zaplati. Vidim to doma, mojho otca mama donútila do domu, dokonca co ti aj spravi ale je to take odflaknute, milion veci, co treba spravit nevidi. Ale moj otec je super, len nema k tomu vztah. Moj muz, ten vsetko co zacne dokonci na 100%, stara sa okolo domu aj o drobnosti, vylepšuje aby bolo pekne alebo plní co si vymyslím. Obaja pracuju v kancelarii. Cize s tvojim muzom by som do domu nesla na tvojom mieste. Lebo vsetko bude iba na tebe a este ti bude hundrat. No naco

tundra
3. dec 2024

Tak,uz len jeho vyhovorka,ze na dedine byvaju sedliaci,ukazuje, jeho charakter...
Nemate zhodu v zakladnej otazke byvania,ako ste na tom v ostatnych veciach?Zivot,predsa nestoji na umyvacke riadu,ked ste traja.
Financne ste na tom ako?
Tu si precitaj pribeh o dvoch mladych ludoch a ich sne o dome.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/upisali-sme-sa-domu-a-nezvladame-to/

liv1
3. dec 2024

Vy mate ine problemy ako byvanie. Najprv dajte dokopy svoj vztah. Samozrejme nechce do domu ked ani sex so svojou zenou nema a samozrejme ze tebe sa nechce, ked on krizom slamu neprelozi. Ale niekde musite zacat. Ked svoj vztah napravite a obaja sa k potrebam toho druheho budete chovat inak, potom mozno aj to byvanie vyriesite.

autor
3. dec 2024

@biba_18 ano je, nemal by mi ju kto nainstalovat. Musela by som prosit otca.

kavasmliekom
3. dec 2024

A keď budete mat dom, budeš nadávať, že nič nerobí, nepokosi, neostriha stromy, nevynesie smeti... A tebe pribudne k trom izbam dvor, ktiry treba udržiavať. Vtedy budeš mat chuť na manžela?

autor
3. dec 2024

@tundra hej citala som to ockom, zial, to nie je nas pripad. My mame nasetrene, byvame vo vlastnom byte, v dobrej lokalite a je uz z velkej casti splateny... financnu gramotnost ovladam a nechcem velky pozemok ani dom. Proste male, sikovne, s vybehom pre seba

autor
3. dec 2024

@betulinka1 on uz hundre tak ci tak...mam pocit, ze obaja nemame naplnene potreby. Bojim sa rozvodu, lebo mame dieta, co je na nas naviazane...na oboch rodicov

autor
3. dec 2024

@dahra a ako si si na to zvykla? Moj je taky isty, lezie mi to na nervy. Spi poobede a vecer buntosi, dozaduje sa.lenze ja si nemozem dovolit si pospat. Mam toho plne zuby

tundra
3. dec 2024

Chapem,domcek je super😉,tak uz len zlepsit vztah,u manzela vytvorit tuzbu,aby chcel dom aj on
😁.

autor
3. dec 2024

@ivana3111 tlacim preto, lebo mi to chyba...neviem takro existovat, som nervozna, podrazdena,

autor
3. dec 2024

@liv1 ja som mu presne toto vravela, ze sme v zacarovanom kruhu. Toto iste som mu povefala- vysledok- zacal kricat, ze to je vsetko moja vina

dahra
3. dec 2024

Keď človek nie je šťastný a spokojný s tým , čo má teraz, t.j. nevie sa v danej situácii nájsť dobré riešenia, aby šťastný bol, nebude šťastný ani vtedy, keď získa to, o čom si dnes myslí, že ho urobí šťastným. Teda, šťastie - vnútorné nastavenie (nie pocit) má byť nezávislé od okolností.

autor
3. dec 2024

@dahra myslim, ze to nie je tak ako pises. Mozno som sa zle vyjadrila. Proste vadi mi to ake ma moj muz nastavenie. Mozno to si vycitam. A vadi mi to.on sa ale nezmeni a feraz je asi na mne - bud sa prisposobim, alebo sa rozvedieme.velakrat sme to mali na stole. Vzdy to nejako uhrame. Ale citim, ze to nie je riesenie

katulienkax
3. dec 2024

No a ked sa rozvediete, tak dom urcite nikdy nebudes mat a ani peniaze 😉 tak si to premysli

titla
3. dec 2024

Ja mam pocit, ze si ten dom idealizujes. Ako ja chapem, ze mas tuzbu po dome, malej zahradke, kde by si sa mohla realizovat, vypit si kavu, ALE moj nazor je, ze ty si nervozna a podrazdena z inych veci, nie preto, ze nemas dom. Ale dovodom je vas vztah, mozno manzelova povaha a to kupa domu nevyriesi. O.k., splnis si svoj sen, ale jadro problemu zostava a bude nervozna a podrazdena v dome, nemiesto bytu.

tundra
3. dec 2024

@katulienkax rozvedena zena,nemôze vlastnit dom😂,zaujimave,to som fakt nevedel...

autor
3. dec 2024

@katulienkax ja zarabam podstatne lepsie ako manzel. Obaja sme VŠ a dobre zarabajuci...toto nie je o peniazoch u nas