S partnerom sme kúpili byt a začali zariaďovať.Už predtým sme spolu bývali v podnájme a takéto rozdiely v názoroch nepostrehli- byt bol čiastočne zariadený a nabytok, ktorý sme tam doniesli spolu moc neladil, neriešili sme to lebo sme vedeli ,že je to iba dočasné. Nevieme sa zhodníť ani na farbe, hádame sa kvôli tomu veľmi často, nakoniec sa vždy udobríme a urobíme nejaký kompromis ale vidieť veci, ktoré sa mi nepáčia každý deň to nie je nič moc, a ešte teraz na materskej 😀...No moje známe mi tvrdia, že ich muži moc tieto veci neriešili, nechali to na ženy.Ako to máte vy?
moj muz nema nazor ani vkus a nebavi ho to,, vsetko nechal na mña pri zariadovani domu, vybrala som uplne vsetko od obkladaciek, fasady, dlazok, kuchyne, svetiel, sanity.....az po nabytok. Aj dom ako stavbu som navrhla ja, samozrejme amatersky, a teda moj prvotny navrh potom architekt profesionalne upravil, nieco vylepsil, navrhol....ale muz sa do toho vobec nestaral
U nás to bolo viac menej len na mne, mužovi som len ukázala keď bolo niečo zásadne a on odsúhlasil 😁 ale môžem povedať, že 97% bola moja voľba. Co sa týka exteriéru, tam to bude tak pol na pol, uvidíme ešte co z toho vznikne 😀
Tiež sme sa vedeli na 98% zhodnúť.. v niektorých veciach sme sa nevedeli rozhodnúť ale to sme obaja nevedeli čo bude najlepšie :D ale zhodli sme sa v štýle a farbách ktoré neomrzia ani po rokoch. Ale ani jedna vec nebola že by jeden rozhodol bez druhého
Nám obom to bolo vcelku jedno, vybrali sme co sa prvé zapáčilo mne alebo manzelovi alebo co sme dostali z druhej ruky 😀 Neviem my nie sme moc založení na nejaký špeciálny štýl, chceme skor aby to bolo veľmi praktické a jednoduché, keďže ani jeden nemáme radi nevyuzitelne zbytočnosti.
My sme sa takmer rozviedli. Veľa veci som vtedy zistila o mužovi.
my to máme podelené - muž "tvrdé veci": technika/elektronika/autá/všetko, kde treba posúdiť nejaké technické parametre, to ho baví. Keďže uznáva, že ja mám lepší vkus a kreatívnejšie nápady, "mäkké veci" (nábytok a jeho usporiadanie, bytový textil, doplnky, dekorácie atď.) sú v mojej kompetencii. Samozrejme, že občas konzultujeme
Tiez sa teraz stahujeme a zariadujeme, sice vela veci tam ostavalo v takych neutralnych tonoch, ale tiez som cakala, ze dizajn muz riesit nebude, no povie si nazor 🙂 snazim sa obcas urobit kompromis, ak sa mu nieco velmi lubi, tak s tym suhlasim a zatial to nejak funguje 🙂
A oartner moze vidiet veci,ktore sa jemu nepacia? Bud rada,ze aspon povie nazor a vie vyjadrit,co sa mu oaci. Moj vzdy povedal,se mam vybrat,jemu je jedno. Mna islo slahnut vtedy. Dvom sa lahsie vybera ako ked jeden ma rozmyslat a nevediet sa rozhodnut. Aj ked sa pohadate aspon viete,co sa komu paci a uz len najst nejaky kompromis.
Tak to asi jedine nejaký kompromis, sadnite si a nájdite nejaký priesečník ktorý sa bude páčiť obom. Inak to musí byť sila, nechcela by som sa doma pozerať na nábytok ktorý sa mi nepáči 🤔 doma som drvivú väčšinu vyberala ja, aj farbu fasády, dlažby, linku.. Komplet, ale samozrejme že sme to konzultovali spolu. Ja som navrhla, on povedal buď OK alebo že by sa mu viac páčil iný odtieň atď., a prípadne sme vyberali ďalej. Linka ho napríklad ani nezaujímala lebo vedel približne do akých fabieb a štýlu pôjdem. Až keď prišli stolári s linkou tak sa pýtal aký presne som dala povrch a zástenu 😆
Ja neviem, my sme sa nejako zladili bez problémov, a v kľude bez stresu a hádok zariadil 4.5 izbák. Aj na menách deti sme sa hneď zhodli. Ja som navrhla a on odsúhlasil 🤣🤣🤣
Väčšinou som vyberala ja, ale on odsuhlasil. Ak sa mu niečo vyslovene nepáčilo, tak sme našli iné, co vyhovovalo obom. Našťastie sa nám páčia podobné štýly, ak by chcel nejaký provence, tak ma smolu 🙂
Aj my mame vela unavených diskusii. Ku koncu ho ale väčšinou presvedčim o mojom vybere. Techniku ale rieši on. Ja len design resp. spoločne. Sam vidí ze mam dobrý vkus tak ho veľakrát ukecam.
My sme sa pri stavbe domu a zariadovani dohodli, ze si proste vymedzime pojmy....napr nieco na com mi nezáleží nech vyberie ten ktoremu na tom záleží...a keď mame obaja na inu vec nejaku preferenciu tak hladame prienik, proste kompromis. Ale takto dodatočné lutujem ze niektore veci nie su tak ako chcel muz a priklonili sme sa k mojmu nazoru - ale ktovie ci by to bolo top riesenie...mozno ani nie
Ja som mala na toto celkom stastie, ja som navrhla co sa mi paci,muz to este vylepsil nejakymi vychytavkami a vo farbe sme sa zhodli vzdy. Detialy,dekoracie,zutulnenie uz bolo viac na mne a muzovi sa vsetko pačilo vacsinou.
Keby som mala mat nieco co sa mi vysvlovene nepaci tak neviem neviem, mne by vadilo aj keby chcel mat taniere v inej skrinke ako ja 😂 tak vravim ze nastastie v tomto problem nebol.
Ale nebolo to tak ze by sa neangazoval, zije tam aj on. Ale to mas aj ako so svadbou,su chlapi ktorych to vyslovene obtazuje riesit, moj to so mnou riesil ked som chcela poradit aj s vyzdobou napr