Neviem ukončiť vzťah s kamarátkou

28. dec 2020

Mam taky problem nikdy som nenasla dobru kamaratku ved este mam cas som tu :D Mam zdrave deti dobreho manžela to my staci . Moj problem je ale inde do mojho zivota pred par rokmi prisla jedna osoba chce sa kamaratiť ale ja viem že ma iba vyuziva uz par krat sme sa pohadili zablokovala som ju a tak dalej ale vždy sa naša komunikacia obnovila stale pobiedzala . Moj pohar pretiekol na vianoce . Mala som ist za krstnu dostala katechemizmus na Vianoce a pohadali sme sa že jej viera je odtial potial a ona to menit nebude a naco jej to davam ona je spokojna jej kamarati maju nato taky isty nazor ako ona a hotovo , Dohodli sme sa že krstna teda nebudem lebo mne to nestaci a prenu sa tym nic nemeni , ale mne to vadi mna to vnutri zas zranilo . Stacilo napisat dakujem a dat to na policku a nie hned vyskocit . A tak by som asik rada to zas ukoncila najlepsie na vzdy nech si zije tak ako jej vyhovuje a bez zomna konecne . Neviem ale ako jej to napisat je tehotna a ja viem že je aj labilnejsia . Nechcem jej ublizit ale chcem ochranit aj seba a ist dalej . A kamaratka je v uvodzovkach lebo viem že ma vyuziva , viem že jej nemozem povedat vsetko lebo by vyuzivala este viac a tak dalej . Poradte ako to ukoncit raz a na vzdy .

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevludna
28. dec 2020

Proste uz neodpis teda🤷🏼‍♀️

brita7777
28. dec 2020

podla mna ti skor vadilo, ze vyjadrila nazor a ocakavas od kamaratky nieco ine, co mu rozumiem. je fajn, ze vies, co od druhych potrebujes, chod si za tym a riad sa pocitmi, proste sa uz neozvi a hotovo

lujza123
28. dec 2020

Neviem co je to katechizmus ale už len podľa toho ako to znie tak by som to nechcela dostať na vianoce.
Ono je celkom normálne, ze ľudia majú kamarátov + - rovnakého svetonázoru, životného štýlu ako su oni sami. Každopádne kamarátstva vznikajú a zanikajú väčšinou samovolne a prirodzene, netreba ich nejako teatralne "raz a navždy" ukoncievat, obzvlášť nie koli nejakej naboznej knižke.
Niekedy proste stačí sa moc neozývat, nemať cas a ono to proste vyšumí.....

ivanka12311
28. dec 2020

Tiež by som nechcela dostať katechizmus tak ju úplne chápem...prislo jej to divné..ako odtiaľ potiaľ...nie každý je tak tak zažraty katolík🤷

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
avril299
28. dec 2020

ved jej nic nepis, zahraj do stratena...

sardinka32
28. dec 2020

To, či si jej dala katechizmus alebo nie, je jedno...ja som dostala kopec kadejakých sošiek, šáločiek a iných sprostostí a nikdy som nepovedala tomu dotyčnému, že je to gýč a nepáči sa mi to. Nemusíš sa kamarátiť s kým nechceš, nie je to Tvoja povinnosť akceptovať všetkých. Byť Tebou, asi ju ignorujem nejaký čas, keby jej to nedošlo, asi by som jej to napokon povedala narovinu. Veď ani ona sa neostýchala Ti priamo povedať, že sa jej nepáči Tvoj darček. A asi by som sa chytila toho čo Ti sama povedala, že ona a jej kamaráti to majú inak ako Ty...takže asi bude pre všetkých lepšie, keď nebudeš patriť medzi nich.

natycaga
28. dec 2020

@ivanka12311 katechizmus je o náuke katolickej cirkvi a je praveze velmi vhodný dar ku krstu, kde clovek sam chce, aby jeho dieta patrilo do cirkvi a navyse ho ma v tejto viere aj vychovavat. To sa pri krste slubuje. Ak to tak nechce, tak naco otravuje farara?

ivanka12311
29. dec 2020

@natycaga však ja ti to neberiem tieto teórie 😃ale uznaj pod stromček dosť blbý darček nemyslíš?aj my máme krstné deti katolíci a teda nedostali sme žiadny ketechizmus... tobôž nie pod stromček 🤦🙋

natycaga
29. dec 2020

@ivanka12311 ale ona jej to dala ku krstu. A prečo by to mal byt blby darček? Skôr blbý je tvoj komentár, ak si navyse veriaca. Docitas sa tam iba dobre veci nic zle, takze nechápem. Jaj...cirkev je fuj, ale keď potrebujem krst alebo svadbu tak tych zlych farárov budem otravovať...

ivanka12311
29. dec 2020

@natycaga nepreháňaj písala som že dosť blbý darček pod stromček 😁som veriaca ale nepreháňam to😚 prepač nemám záujem čítať ketechizmus 🤗 mier

marca12
29. dec 2020

Ja sa cudujem,ze ta vola za krstnu,ked sa teda kamosite podla nalady. Nepisala by som jej nic,ked napise.

autor
30. dec 2020

@marca12 aby mohla využívať prečo iné .Veď stále dobiedza ako keby som bola jej jediná známa a pritom píše o kamaratkach ktoré majú rovnaký názor a tak ďalej .

autor
30. dec 2020

@ivanka12311 zas aby som uviedla veci na pravú mieru dostala aj iné darčeky ako perinku pre malú čelenky a iné veci katechemizmus bol jeden snich ktorý musela hneď okomentovať a pritom stačili ďakujem .

derdia
30. dec 2020

Ahoj, jednoducho v prvom rade sa musíš oslobodiť od jej nátlaku na teba... Ja som mala tiež takú "super" kamošku...nikdy si nedobila kredit len prezvanala... A keď som jej povedala, že je to trápne, že nemá kredit tak mi na to povedala, že všetci ostatní jej veľmi radi volajú, že len jas tým má problém.... To bolo posledné. Potom sme si už len stroho napísali pár správ a koniec. Oslobodila som sa od nej. Aj tak sme nidky neboli naozaj kamošky...vzdyma len ponizovala, za videla, pretrcala sa a atď.
Takže jednoducho vymaz zo svojho života všetky osoby co ti robia zle... A nelutuj ju..
Kašli na ňu. Ona pravdepodobne nemá zmýšľanie, že by ju aj mrzelo... Takže načo ti je taky človek. A netráp sa pre ňu... Vymýšľaj si, že nemáš čas, že teraz nemôžeš a dopne jej ak má rozum...hlavne pozeraj na seba, ona to manipuluje a zneužíva lebo sa dáš, a si slabá proti nej. Ukáž jej, že sa ti nepáči jej jednanie a daj jej to co jej patrí.

kayyaa
30. dec 2020

Aha, takze problem je, ze tebe vadi, ze okomentovala tvoj darcek. Ze sa ti ju nepodarilo presvedcit, ze ked chce krstit dieta, tak by mala cosi viac aj vediet...No mne prides skor divna ty. Ked si taka veriaca, tak miluj blizneho svojho. "Milujem" veriacich, ktori odsudzuju neveriacich, lebo nie su dost dobri a sami sa citia byt lepsi...zamysli sa nad tym, ze ci chyba nie je na tvojej strane a ci sa neurazas zakazdym, ked "kamoska" s tebou nesuhlasi🙊🙊 ja by som ta za kamosku veru nechcela...

derdia
30. dec 2020

Ahoj to je ok, že si jej dala katechizmus, keď ta chcela za krsnu. Ale pozor, pre neveriacich je krst len zábava a nejaká tá oslavicka(klamanie Boha v kostole)... Lebo oni ani nevedia o com to je, a je im jedno, že tam klamú a prísaha ju a sľubujú a nemyslia to vážne... Ale aj svadby neveriacich sú také.. Takže bohužiaľ. Takže ona tvoj dobrý úmysel ani nedokáže pochopiť.

marca12
30. dec 2020

Mozno ste si nesadli. Ja mam taku "sytu" svagrinu a dlho som si musela na jej prejav zvykat. Len my sme rodina a chcem vychadzat,tak sa snazim nebrat si k srdcu kazdu jej poznamku ku vsetkemu a vsade sa ma snazi zhodit. Mozno som aj viac precitlivela a beriem si osobne jej urazky. Ale pracujem na sebe (len keby tak aj ona zapracovala na sebe 😀 ) U vas je to ine,ste kamosky. S kamoskou by som nemala trpezlivost a obmedzila by som kontakty. Ked sa ozve,neodpisat jej alebo jej taktne napisat,ze si z nej vycerpana,nehnevas sa na nu,ale ze ste si nesadli a nema zmysel kamaratstvo silit. Zapraj jej vsetko dobre a dovidenia. Nech si mysli,co chce. Mozno ani nie je taka labilna ako sa zda a je nacase,aby sa vedela otriast a neofukoval ju kazdy.

danielinaa
30. dec 2020

Ja len nechapem ze si vobec pristupila na to byt krstnou jej dietatu. Ved to je zavazok, to uz by si nikdy nemohla utnut kontakt s nou, kedze ako veriaca dobre vies ake maju krstni rodicia zavazky. Ci by si chcela aby tvoje krsna zilo s pocitom, krsna sa na mna vys*ala? Aj dobre ze vdaka tomu katechizmu z toho vzislo. U nas su krstni dokonca aj starostovia na svadbach a svedkovia, tak velka cest je to byt krstnym.

autor
31. dec 2020

@danielinaa môj muž hovorí že môj problém je že najprv vidím srdcom a až potom dôjde rozum a veru aj tak to bolo a zas som padla pod nátlak že ak nepojdes ty za krstnu ani nepokrstime a tak ďalej ale aj jemu odľahlo keď som povedala že nejdem za krstnu že som to cez Vianoce ukončila ale sám dobre vie že ešte určite bude stonat nech idem preto chcem alebo musím ten vzťah ukončiť raz a navždy lebo aj jeho tým trápim pretože vie aká je tá osoba a že má využíva iba .

autor
31. dec 2020

@kayyaa stačilo napísať ďakujem dostala aj iné darčeky a hneď musela vyskočiť že ona to čítať nebude a ona není jehovistka a tak ďalej .Bola som k nej milostiva až až .Keď bolo treba pomohla som jej požičala peniaze ktoré vracala aj pol roka kúpila čo potrebovala a počúvala medzi riadkami čo sme písali ale keď som jej kúpila niečo čo som uznala za vhodné ja hneď my písala ako keby chcela niečo iné a jej sa to nepáči a je to zbytočnosť a tak ďalej nemala by aj kamarátka urobiť kompromis keď je kamarátka a chce aby som bola v jej živote aj naďalej ....

ivanka12311
31. dec 2020

Anonym:tak to je už iné mohla to aspoň prekusnut byť ticho v takom prípade keď dostala aj iné veci😇

lujza123
2. jan 2021

Anonym skúsim ti napísat len takú úvahu, keďže to vyzerá tak ze hlavný dôvod prečo ste sa s tou kamoškou povadili je práve náboženstvo. Predpokladám že ju darovany katechizmus vyprovokoval natoľko že mala potrebu sa ozvať a teba zas neprijatie zrovna tohto daru dosť zranilo (som si istá ze koli poznamke o hnusných vianočných ponozkach by si tému nezakladala Svojim spôsobom ste si obidve navzájom stúpli na otlak.
Možno je celý vás kamarátsky vzťah odzaciatku založený na vzájomnom stúpaní si na otlaky. Dospelý sa medzi sebou len tak "neblokuju" a neudobruju, to robia tak siedmaci na ZŠ.

Píšeš ze si veriaca, tak sa skus k celej situacii postaviť ako skutočne veriaci človek. (a tým nemyslím nejaké rapotanie modlitieb).
"Miluj blížneho svojho" a "Kto do teba kameňom, ty do neho chlebom" sú v skutočnosti jedny z najťažších a najväčších výziev pre človeka.
Niekde v hĺbke duše ti musí byť jasné, že keď napíšeš tehotnej kamoške že to s nou chceš ukončiť raz a navždy tak jej tým ublížis.
Myslíš ze tebe sa potom pôjde ďalej ľahšie? Ze ta to oslobodí? Ze sa týmto ochránis? Pomstou? Vážne toto potrebuješ na ukončenie vzťahu?

Jediná cesta je začať sama od seba. Keď ťa niekdo využíva, vyciciava, musíš proste prestať dávať, to je cele (a nielen materiálne veci) Nemusíš nič ukoncovat, iba ten nezdravý vzťah opäť dostať do roviny kde ti vadiť nebude