Akoby na mna vsetko padalo. Mam tazku depresiu beriem ad. Synovi zistili autizmus. Bolo nam odporucene delfinoterapia no je to financne narocne. cim viac terapii budeme mat tym vacsia sanca ze sa zlepsi porozumenie a mozno nabehne aj rec. Setrime kde sa da. Podali sme si aj vyzvu na ludia ludom. Manzel uvazuje ze si vezme este dalsiu pracu. Ja som na materskej s dvomi detmi. Rozmyslala som takisto ze cez vikendy sa popytat mojej tety ktora ma uctovnu firmu ci by som jej nemohla chodit pomahat. Len ja som taka smutna z toho vsetkeho a ci uz to teraz bude takto ze len sa budeme trapit som velmi smutna a mam velky strach aby nakoniec nebol aj mladsi syn autista. Navyse mi bolo vytknute ze vraj tym ze je starsi autista budeme sa mu viac venovat a ten mladsi to pociti a nebude mat dostatok lasky ale preco by to malo tak byt ved ich milujeme rovnako
Čo zatial skúsiť canisterapiu? To je finančne určite dostupnejšie a pre autistov taktiež využívané.
Hlavne nepocuvaj okolie, ktore ma vzdy zarucene "dobre rady", sustred sa na vas s manzelom a detmi. Zivot nie je perfektny, vzdy sa nieco moze vybabrat, a nijako to nedokazeme ovplyvnit, zrazu to, co sme si vysnivali je smahom ruky prec a my celime krutej realite. Autizmus nie je koniec sveta, je to dnes velmi casta diagnoza a je to jedno velke spektrum, priznaky mozu byt rozne, od tych uplne banalnych az po tazke. Ten prvy krok-akceptovanie-mas este pred sebou, a potom sa zamerajte aj ty aj muz na to, aby ste to co najlepsie zvladli a synovi poskytli terapie, ktore by ho mohli posunut vpred. Mozes sa obidvom detom venovat sucasne, jedna vec predsa nevylucuje druhu, drzim vam palce
Možno by som šla za dostupnejšimi terapiami, psi, kone, … určite ti tu mamičky poradia
Ahoj, môžem sa opýtať koľko má malý rokov? Mne tiež hovorili že krpec je autista, tých vyšetrení a cvičení a terapií, súkromné centrá a ja neviem čo všetko som navštívila, že to ani rátať nebudem lebo by som zaplakala nad tou sumou. Bola som na 4 diagnostikách a ani tam nevedeli posúdiť na 100% Ja neviem či to je dnes v móde každé dieťa onálepkovať hneď autizmom, len preto, že je slabý v reči. Mne krpec málo rozprával do piatich rokov a až teraz začal. Ak vy máte na 100% diagnózu a sama vidíte, že to tak je, tak tá delfinoterapia naozaj funguje, ak niesú financie, založte si v banke transparentný účet kde vám budú ľudia prispievať, rozpošlite to všade kde sa dá aj tu na MK a určite sa nájdu ľudia čo pomôžu, pošlite potom číslo aj mne rada prispejem krpcovi❤️
Vykašli na sa delfinoterapiu, akože určite je to fajn, ale len ak si to vieš dovoliť. A hlavne to je taký doplnok, zázrak to samo o sebe nespraví. Skúste si nájsť nejaké centrum v okolí, kde robia terapie, tam vám aj poradia, ako so synom pracovať. Je to náročné, ale nie je to koniec sveta.
@frufruwa ma tri roky. A ano ja to vidim ze proste je nejde tam len o to ze nerozprava. Ja som to tusila uz dlhsie len som si to nepripustala. A vy ako teda nakoniec vam povedali ci ano ci nie ? No mame uz vyzvu na ludia ludom tak sa tam pomalicky zbieraju nejake peniazky nieco mame aj usetrene co sme odkladali na nepredvidatelne situacie tak zatial na tu prvu delfinoterapiu by nam to malo vyjst no musime setrit na dalsie
@thereisabear ja viem ze to nie je koniec sveta len ma to vsetko nejako ubija
@ckocka pozriem sa nato dakujem
malý ma na koniec poruchu vyvinu reči a keď ešte bolo tak, že autizmus tak som šla s ním na delfinoterapiu, ze vyskusame, lebo tiez mi vtedy nebolo dvakrat jedno a to naozaj bolo pre toho krpca nieco super. Za mňa delfinoterapia určite. Pošlite mi vašu vyzvu do spravy, prispejem aj pozdielam
Skús sa pridať do skupiny autizmus. Tam ti mamičky určite poradila.
Teraz je to čerstvé, tak si v strese.Vela deti s autizmom nechodí na delfinoterapiu, ale chápem, že chces vyskúšať pre jeho dobro všetko.
Kto Vám to diagnostikovalo môže byť všetko ešte ináč niektoré deti sú ťažko zdiagnistikovatelne ...odchýlku môže mať iste, ale často to môže byť aj porucha reči, ...a iné...je tu pekná diskusia o autizme kde si maminy radia.Hlavne ty spolupracuj s psychologičkou ako máš malého smerovať ako s ním pracovať.A menšieho nebudeš zanedbávať materské srdce je veľké.doteraz ako si to nevedela si sa tiež venovala dvom nepočúvaj kuvicie hlasy.
Drž sa!a aj ty k psychologicke, aby si to lepšie spracovala poznám veľa detí s autizmom nie je to koniec sveta
Skuste si zalozit o.z. , Sice peniazky z toho budu az o dva roky, ale takto pravidelne Vam rodina a znamy mozu prilepsit kazdy rok svojou sumou. My takto riesime rehabilitacie navyse pre syna. Skuste aj koloroterapiu a ist pozriet koniky, ak sa nebude bat.
Neutápaj sa v sebalútosti. Treba aby muž si našiel ešte nejakú robotu alebo lepšie platenú.