Prosím vás poradte mi ako sa mám vyrovnať s tým,že bývalý priatel stale uprednostnuje dceru z prveho manzelstva,o nasu malu sa vobec nezaujima,na tu prvu vyzivne plati aj jej kupuje,mne na malu neposiela,velmi ma to trapi a neviem ako dalej,on sa ohradzuje tym,ze on nasu malu nechcel,ale tu prvu ano.
Dat ho na súd za neplatenie výživného. Tam argumenty, že "ju nechcel" mu nepomôžu.
A má výživné určené aj na tvoje dieťa?
@mogaa ano ma
@juliet86 ano opustil ma hned ako som otehotnela
No tak s tym nic neurobíš. Na to si mala myslieť pred tehotenstvom. A nie nasilu mat dieťa, ktore otec nechce.
@extempore ja som.ju nemala nasilu,pisem,ze ma opustil az ked som otehotnela,predtym bolo vsetko v poriadku.
Vyriešiť súdom výživné, ak má a neplatí tak riešiť na polícii + exekútor. Zameraj sa na dieťa a na seba, daj sa dokopy, zabudni na neho, raz stretneš niekoho, kto bude mať rád teba aj malú (otec nemusí byť biologický, otec bude ten, kto bude ľúbiť).
no riešiť vymáhanie výživného, buď trestné oznámenie alebo exekútora....to že on platiť nechce, neznamená že to nie je jeho povinnosť....ak sa s ním nedá dohodnúť, rieš to vymáhaním....on neberie ohľad na vaše dieťa, tiež sa nestará či má čo jesť(pri plodení bol aj on), ty neber ohľad na neho....
@ivkazba mame ho sudom stanovene uz davno,len sa bojim ho udat,vyhraza sa,ze ak to urobim spravi mi peklo zo zivota.
Ale bola plánovaná? Možno bolo všetko v poriadku kým si nebola tehu lebo dieťa nechcel... Výživné môže riešiť exekútorom, trestným oznámením... Lásku a pozornosť žiaľ ale nevynutis...
... Vyhrážať sa môže.... Ak sa bude vyhrážať odkladá si správy, maily...
@mogaa nie neda sa dohodnúť
no tak si mala dieta s chlapom co dieta nechcel.. smola. Nelutuj seba ani malu. Budete sami, aspon mas viac menej pokoj. Vyzivne si vybav, vyhrazky si ukladaj, daj trestne oznamenie. Zacne robit peklo, vratis mu to aj s urokmi.
Chlap obycajny hajzel, bezcharakterny.
Tak keď sa bojíš šúchaj nohami.
Aké peklo má na mysli? Neplatí výživné a ešte sa aj vyhráža?
Pekná kombinácia....akurát tak do basy.
Smutné. Aj tak nakoniec pre sebectvo rodičov trpia deti. Ty si bola sebecká, lebo si chcela od neho čo nechcel a on je debil, že neplatí. Daj návrh na výživné, ale darčeky a lásku nevysúdiš. A ani malú by som do toho netlačila.
...a čo ti môže spraviť? udá ťa sociálke? ohovorí ťa? ak sa o dieťa staráš, nemôže ti nič....stretávanie predpokladám že má stanovené súdom, ak by dieťa huckal proti tebe alebo chcel ho inokedy či na silu - poraď sa na sociálke ako postupovať....peniaze sú na dieťa, takže aj keby si mu ich mala odkladať - rieš to...to sú peniaze na ktoré má tvoje dieťa nárok...
To sú len kecy, že ti urobí zo života peklo. Ako aj píše mogaa, čo ti urobí? Veľké prd. Ani sekundu by som neváhala, ako by mi povedal, že mi urobí peklo, ak ho udám že neplatí súdom stanovené výživné.
A nič by som s ním neriešila telefonicky, len sms prípadne správy cez inú sieť (messenger, viber a pod) aby som mala na všetkú jeho komunikáciu dôkaz ak by to bolo potrebné.
@mogaa ano uz mi to raz tak urobil ked som podala o vyzivne,ziadal od socialky dohlad,lebo vraj sa nestaram o malu,ano stretavanie stanovene nema,on sa s nou nechce stretavat.
....hlavne sa nedaj zastrašiť takými tými sprostými rečami že ti dieťa zoberie.....už len to že neplatí výživné je dôvod že neuspeje.....nemá ti čo spraviť.....tebe už ublížil tým že ťa tehotnú opustil, nedopusť aby trpelo tvoje dieťa nejakým nedostatkom lebo otecko mu nechce platiť.....teraz ti možno výživné nechýba , ale dieťa bude rásť a výdavky na neho budú rásť....
Veď nech žiada čo chce. Ženy trochu bojujte za seba a svoje deti.
Dokonca si mala, alebo máš aj nárok na výživné pre nevydatú matku.
ved nech ti posiela socialku, este sa to moze obratit proti nim. KEd sa staras, budu vediet, ze je to proste len "vymyselnik" a otravuje ich. Keby mal zaujem o to aby sa o dieta niekto staral, tak by sa v prvom rade staral on
@sense nie nebola,ale za to,ze nebola planovana nie je povinny platit?? On ma posielal na potrat,ale nesla som.
.....o dieťa sa staráš, sociálka to už prešetrovala, takých oteckov tam majú viac ako dosť😉s úsmevom mu povedz nech ťa udáva kde chce, hoci aj na lampárni....sociálka starostlivosť už prešetrila, ale nech si poslúži😉fakt nemôže absolútne nič, pokiaľ je dieťa najedené, oblečené, nenechávaš ho samé, nepiješ, nedroguješ....nezmôže nič....sociálka znovu vec prešetrí - overí si či sa o dieťa staráš, či chodíš pediatrovi, prípadne v škôlke či nechodí špinavé, otrhané,hladné a to je všetko.....dohľad sa stanovuje až vtedy keď sú zistené nedostatky....takže s môže trhnúť....
@mogaa praveze mi dost chyba to vyzivne...ze mi ju zoberie toho sa nebojim,jeho mala nezaujima.
Tak sa ani nemôžeš diviť, že to dieťa nechce, keď ťa posielal na potrat. Tu treba riešiť peňažnú stránku a ty musíš dať malej to čo potrebu z hľadiska rodičovskej lásky. Ty si ju chcela. A teraz plakať nad rozliatym mliekom je blbosť.
@acrobaleno ja viem,ale poznam vela takych ktori mali dieta neplanovane,ale lubia ho,lebo je ich predsa,preto mi to trochu nejde do hlavy,ale asi aj taki ludia musia byt.
tak to si natrafila na ozaj bezcharakterneho chlapa, bud rada, ze si sa ho zbavila. V prvom rade mysli na dcerku, tie peniaze jej patria, ...ak sa ti vyhraza pisomne, vsetko si odkladaj, ak ustne, skus nahrat rozhovor...urcite sa nevzdaj. To, ze dieta nechcel, neznamena, ze nema platit. Pri splodeni ste boli obaja....je teda riadny mantak...nechce dieta a neda si pozor. Prajem vela stastia
a bolo to tak?