Neviem sa vysporiadať s manželovým odchodom. Čo ďalej?

monaart
29. apr 2011

znie to mozno ako slabe volanie po lutosti...ale ak sa najde niekto kto dokaze pochopit ,ze som sa stale nepreniesla cez odchod manzela...je tomu prave rok,co odisiel po 11rokoch a ostala som bez "jeho" muzskej a otcovskej podpory.... ☹
aj ked sa zachoval velmi zle a nepekne sa chova aj teraz....stale mi je to luto a mam chvile ked sa tym velmi trapim...
psychologicku pomoc uz neriesim,aj ked mi velmi pomohla aspon na chvilu, nestiham............takze vsetko prebieha v mojom vnutri a ludia "z mojho" okolia nechapu preco?
tak preco? a hlavne ako z toho von...ked nemozem nikam chodit,,,ani s kym...v podstate som len doma a plne musim byt k dispozicii mojim dvom hyperaktivnym chalanom...
ak sa niekto najde a napise ..vdaka. 😉

lenka3007
29. apr 2011

@monaart ahoj, neviem či Ti pomožu moje slová, ale chápem ťa. Ja som ostala sama ked som bola v 5 mesiaci tehotenstva. V skratke moj byvaly bol tyran, tak som to rýchlo ukončila kým by to bolo ešte horšie. malého som vychovávala sama 3,5 roka a vždy ked mi bolo najhoršie, tak som sa pozrela na neho ako sladko spinka a povedala som si, že to zlatíčko potrebuje dobru a usmiatu maminku. mám kamarátku, ktorú o týždeň čaka rozvod s manželom, ktorý odišiel do zahraničia zabezbečiť lepší život pre svoju rodinu a miesto toho si tam našiel druhú. Tiež ma dve malinke dcery a každý deň si pišeme (kedže ja nie som na SVK) tiež som jej radila, že nech sa upne na svoje deti, je to ťažke zo začiatku, ale ver mi, tie male zletíčka nech su akokolvek divoke, ťa lubia neuveritelnou láskov, všetko čo im dáš ti vrátia dvojnásobne ale aj citia všetku tvoju bolesť a smutok. Nemáš niekoho, kto by ti deti postrážil aspon na hodinku dve? že by si si vybehla niekam sadnuť na kafe, pokecať, alebo sa vyskákať na tu zumbu? Máš to ťažke, ale netreba vešať hlavu, máš dvoch krásnych chlapcov ktorý muju neuveritelnu silu, len im dovol, nech ťa podržia....

monaart
autor
1. máj 2011

lenka 3007
ĎAKUJEM dakujem krasne za uprimne slova. ver mi, ze taketo nieco ma velmi povzbudi, ze nie som na svete sama....a aj druhe prezivaju trapenia....nie v zlom, ale tak, ze sa to da zvladnut a cas to OZAJ zahoji niekedy...
este raz vdaka.krasne si to napisala o tych detoch.velmi citlivo,ozaj.
urcite si velkou oporou pre druhych,ktori to potrebuju. 😵
vela stastia tebe aj synovi. 😉
m

korolinia
7. sep 2012

Ahojte,

našla som tento príspevok , aj ked je starší, ale veľmi podobný tomu môjmu.

Tiež sa teraz veľmi trápim a neviem si rady sama so sebou, aj ked viem, že lepšie by to nebolo...ale aj tak....asi sa ľutujem. Máme tiež dieťa spolu a ešte je na mňa protivný, vydiera ma a zatláča do kúta tým, že si malú bude žiadať do svojej starostlivosti, aj ked on sám nás opustil po tom, ako si našiel frajerku. Ale mám taký tušák, že mu to veľmi neklape, lebo ešte stále ( po viac ako dvoch rokoch ) nepožiadal o rozvod. Tak neviem ani vlastne na čom som.... uvažuje že ked mu to nebude klapať bude sa chcieť vrátiť??? A ja čo by som urobila ??? často na to myslím....
máte niečo také, alebo podobné za sebou, alebo poradte ako zabudnúť a vôbec na neho nemyslieť a možno fakt trápne nesnívať ?

Ak sa niekomu bude chcieť, budem rada za skúsenosť, možno mi to pomôže.

Fakt dakujem.

maminuska
7. sep 2012

@korolinia čo ta drží pri ňom? Si na nom finančne závislá ?

lentilka29
8. sep 2012

@korolinia chlap ktory ta opustil,teba aj dieta kvoli milenke,frajerke,to nie je pravy muz....je to zbabelec..nezasluzi si aby si mu venovala ani len jednu myslienku.je to debil....vaz si samu seba,vyhrab na neho tu najvacsiu spinu ako mozes a ukaz mu ze o vyhradnej starostlivosti moze len snivat.

trinastka
8. sep 2012

@korolinia on si teba drží ako zadné vrátka.Ale ty nerozmýšlaj....choď si svojim životom.Ty sa trápiš a on? ...si užíva.Či aj možno práve neužíva,tym sa nezaťažuj.Jeho mužská hrdosť bude zo začiatku možno búrlivá,ale prejde ho to.... viď hore: je to zbabelec. a nezodpovedný!!!!

sendy182
8. sep 2012

@korolinia chceš ho späť? dokážeš sa cez to všetko preniesť? ak áno tak tíško čakaj, nič od neho nevyžaduj......on bude pánom tvojho žitia.....ty budeš len tak popri ňom prežívať....kým si nenájde niečo nové on a tebe ostanú "slzy na vankúši" ☹ ......alebo hrubá čiara..... neobzerať sa požiadať o rozvod.....odišiel on nie ty...... venovať sa dcérke, a sebe..........najkrajšie okamihy v živote tvojom a tvojej dcéry ti utekajú a už sa nevrátia..............máš rodičov čo by ti pomohli?môžeš si nájsť prácu.......koníčky....nové priateľstvá......je rozdiel v nevere a uvedomení si chyby, než v chybnom vzťahu žiť a čakať na zázrak

korolinia
5. okt 2012

@lentilka29 dlho som tu nebola.... máš pravdu a už som v tom podnikla kroky...je mi teraz lepšie, som vyrovnanejšia.