Ahojte babenky, mám jednu veľkú trablu. Bude to asi na dlhšie. Asi pred rokom som spoznala cez Tinder o dosť staršieho (10rokov) chlapa, najprv sme si písali dosť dlhý čas, potom došlo k stretnutiu a iskra tam preskočila, fyzicky sme sa priťahovali s čím sa mi priznal, ale nemali sme spolu nič, iba sme sa rozprávali celý večer a pobozkal ma keď ma hodil domov. To bolo týždeň pred mojím odchodom do zahraničia, lebo som mala naplánovanú stáž kde som bola 4 mesiace. Nestihli sme sa viac stretnúť pretože jeho firma niečo menila, mali toho veľa v práci a ja som zasa bola zaneprázdnená prípravami na môj odchod. Počas mojej stáže sme boli celý čas v kontakte a naznačoval mi, že na mňa počká kým sa nevrátim. Čo sa nestalo, počas mojej stáže som stretla iného, ktorý bol tiež na stáži, tak nejako sme sa dali dokopy a sme spolu doteraz. Problém je že on je z inej krajiny, a je v mojom veku. Viackrát keď sme sa rozprávali o budúcnosti a on by chcel ešte precestovať svet, v skratke ešte sa necíti že by sa usadil po štúdiu. A presviedča ma, aby som to s ním absolvovala pritom ja neviem či som s tým stotoznena. S chlapíkom z Tinderu som prestala byť v kontakte keď som si začala s mojím terajším. Viackrát mi napísal ako sa mám, ale nechala som to tak. Vravela som si, že si určite niekoho našiel alebo nájde. Potom mi zasa napísal, keď som už bola doma, či už som sa vrátila, ale povedala som mu že som si našla priateľa, tak sme sa dohodli na kamarátskom vzťahu. Občas si napíšeme, ale nechodíme spolu vonku ani nič. Teraz keď máme s priateľom problémy (nevideli sme sa už dosť dlho kvôli koronavírusu a zavretým hraniciam) a navyše sa mi priznal, že sa neplánuje tak skoro usadiť, som dosť na pochybách. Ľúbim ho a je nám spolu dobre, bol to zatiaľ môj najlepší priateľ ale neviem či ma sním čaká nejaká budúcnosť. Viem, že ak by som sa rozhodla pre chlapíka z Tinderu tak by ma privítal s náručou a s istotou, že sa už chce usadiť. Veľmi ho mrzí, že nemal šancu so mnou, čo mi aj teraz pripomína. V hĺbke duše to ľutujem aj ja, že nám čas nedal šancu sa viacej spoznať. Neviem čo mám robiť, rozísť sa s priateľom? Ostať s ním? Spoznávať sa s druhým a ostať s priateľom? Som v slepej uličke. Máte niektorá podobné problémy alebo to len môj život je jak v búrke? 😂
.... V hĺbke duše to ľutujem aj ja, že nám čas nedal šancu sa viacej spoznať....myslim, ze to vravi za vsetko. z tohto tvojho prispevku mi vyplyva toto,,, ten tvoj zahranicny priatel na vazny vztah do manzelstva suci nie je.
@sofikaa ak ty plánuješ ostať na Slovensku, tak mať partnera z cudziny asi nie je veľmi šťastný nápad... čo sa týka toho (ako ty hovoríš "o dosť staršieho") chlapa, svojim spôsobom mi ho je ľúto... no ale to je iná téma. keďže si ho svojim spôsobom sklamala a mala by si záujem to s ním skúsiť, stretnite sa a jednaj s ním na rovinu. stanovte si pravidlá, či idete skúsiť vzťah alebo tomu necháte voľný priebeh, atď... ťažko radiť, keď nepoznáme ani jednu ani druhú stranu. len uvádzaš, že ty si si myslela, že ten starší niekoho má.... prečo si sa ho na to neopýtala? či si brala, čo prišlo? len aby bolo? a hlavne, keď píšeš, že predtým so starším preskočila iskra? možno si práve ty zahodila najlepší vzťah, ktorý si mohla mať. pozor na to, lebo ten chlap môže byť síce tebou teraz unesený, ale po čase, keď zamilovanosť opadne, môže myslieť na to, že si ho vlastne podrazila a môže ťa začať podozrievať...
@sofikaa neviem, koľko máš rokov, ale podľa mňa by si v pohode mohla začať od nuly- nájdi si prácu a časom si nájdeš aj vzťah a možno aj budúcnosť. väčšinou, keď si nevieš vybrať medzi A a B, tak je to preto, že správne je C.
@panelacikova to že ja som otvorená všetkým možnostiam a záleží či bude dobrá pracovná ponuka v zahraničí alebo doma. Nie ten starší nikoho nemá, ani predtým ani teraz nemá. Je to workoholik, takže nemá iný spôsob sa s niekym spoznať inak ako cez internet. A s mojím priateľom sme na začiatku boli len priatelia, nečakala som že z toho bude vzťah. aj sme počítali s tým, že koniec stáže tak bude aj koniec vzťahu, ale zaľúbila som sa do neho a už som bola párkrát u neho doma, aj on za mnou prišiel cez leto viackrát. Je to tak že priateľ : +som do neho zamilovaná +sadli sme si, - ešte mladý/nevybureny - nechce sa usadiť, starší chlap z Tinderu: +vie čo chce/je seriózny +chce sa usadiť, -stretli sme sa raz, -láska tam nie je iba fyzická príťažlivosť .... Snáď rozumieš čo tým chcem povedať. Ak sa rozídem s priateľom tak neviem ako nám to zaklape so starším chlapom ale budem mať istotu ze ak to zaklape, bude to seriózne. Ak ostanem s priateľom a náhodou sa rozídeme kvôli tomu že on sa nechce usadiť, budem si nadávať prečo ja hlúpa som ostala s ním, ale zasa nechcem zahodiť to čo medzi nami je.
@spadnutaslivka mám 25, aj to je možnosť ale ja mám šťastie na chlapov asi také, že lepia sa na mňa iba debilkovia a raz za uhorský rok natrafím na nejakého normálneho. A rovno na dvoch natrafím v jednu chvíľu, aby som sa nevedela rozhodnúť 😂 veď rozumieš...
@sofikaa Ja nerozumiem tomu, ako vy ku tomu pristupujete. Akoby ste mali 13 rokov. Tak stretnem niekoho, kto ma, ako tvrdíte, priťahuje (už aj to je úspech, stretnúť takého), mám ho rada, teda aspoň si myslím, a to bez neho nevydržím 4 mesiace? Hlavne keď ma, ako ste tvrdili, priťahuje? Tak to čo za nestabilné city máte? Viete vy vôbec ľúbiť? Teraz, keď akože ľúbite toho druhého, ktorý vás teda asi tiež priťahuje, prečo myslíte na prvého? No nechcela by som byť váš priateľ. Hociktorý. Mnohé ženy majú problém ako vy. Nevedia, čo je láska, nevnímajú svoje pocity. Láska nie je kalkul, láska je emócia, pocit, "ťahanie" ku niekomu. Ak je ten človek ešte aj normálny, plus si rozumiete, máte vyhrané.
@asia83 ale my sme sa stretli iba raz pred mojím odchodom, čiže som nebola ani vo vzťahu s ním, iba nejaká známosť. A to nie je, že by som nevydržala bez niekoho 4 mesiace, bola som sama jeden rok pred dotyčnými. Jednoducho sa tak veci udiali, že som stretla na stáži môjho terajšieho priateľa, ktorého áno ľúbim, len mi podhadzuje pochybnosti, či to s ním vôbec má zmysel, keď najbližšie roky sa nechce usadiť a ja by som už možno aj chcela, lebo nie som zrovna ten typ že najprv kariéra a potom sa uvidí. Ak by som ho neľúbila, už dávno s ním nie som a zoznamujem sa s tým starším, ale je mi ľúto zahodiť lásku ktorú k nemu cítim. Len sa skúste spýtať samej seba, či by ste boli aj tak bezhlavo zamilovaná do niekoho kto vám naznačuje, že možno budete spolu a možno aj nie. A navyše ak je tu niekto druhý, ktorého síce nelubite lebo ho nepoznáte ale dáva vám pocit istoty, že to bude mať zmysel. Súhlasím s vami, ale láska je aj kalkul v tom zmysle, že nebudem predsa bezhlavo milovať niekoho kto to so mnou nemyslí vážne.
Ja len nechápem vôbec, prečo si si začala na stáží v zahraničí s niekým, keď dúfaš vo vážny vzťah.... Wtf...však hneď na začiatku by som si povedala, že nie, že z toho nič dobré pre mňa nebude... A keď sa riadiš len vášňou a fyzickým vzhľadom...tak potom máš taký búrlivý život.. 🤷 Skutočne to záleží len a len na tebe, čo chceš. Aj keby ti to nevyšlo s tým starším, aspoň máš smer a príde niekto iný na vážny vzťah... A ak ostaneš s tým s ktorým si teraz, tak si zas len vyberieš cestu ty, tu cestu vzrušenia, no rizika, že vážny vzťah tak skoro nenájdeš popri cestovaní..
@sofikaa Moje pocity boli vždy správne. Kalkulujete, darmo sa hádate. Však musíte vedieť čo ku komu cítite. Ak ľúbite svojho súčasného priateľa, ako sama tvrdíte, načo vôbec uvažujete o tom druhom? Bolo by mi srdečne jedno, či chce deti teraz alebo o 10 rokov, proste ho ľúbim a basta. Toho druhého chcieť iba preto, lebo s ním by ste mohli mať rodinu hneď? Kde je tu láska? Ani v jednej vašej vete nevidím, necítim lásku. Neviete čo chcete, nepočúvate pocity a hlavne, neľúbite ani jedného z nich. Nech sa rozhodnete ako chcete, veľa šťastia vám prajem.
Inak a tento zo Slovenska by ťa prijal i tak, ked už vie, že si si našla chalana? Lebo ak ne, dilemu maš vyriešenu a ak ano skusiš to s nim nemusi to vyjsť
Malo ste boli spolu tak nakoniec i tak akončíš pri prvom, s kt.sa asi rozídeš🙄
@asia83 tiez toto nechapem.ked som sa zalubila,po pol roku chodenia som odisla do zahranicia pracovat a priatel do armady.videli sme sa po.pol roku a ptm zase on naspat na vojnu, ja do zahranicia.mobily sme nemali, iba listy. A obsmietali sa tam okolo mna chalani a mna ani nenapadlo sa namotat, vedela som koho lubim a chcem.takwto kalkulovanie so vztahmi je pre mna totalne nepochopitelne.ale ok, asi som uz stara a este aj staromodna😱
Pre paaaana jaaaana...dievča zlaté,máš 25 rokov,nerieš chlapov,užívaj si život,neviaz sa a hlavne na usadzanie máš more času...btw...myslíš,že chlap,ktorý je o 10 rokov starší,dlhobodo bez partnerky a neusadeny bude terno? Vážne?
vykasli sa na toho o desat rokov starsieho. Neviem si predstavit, aby nejakemu normalnemu chlapovi nevadil iny chlap kafrajuci do kapusty. Alebo sa chce rychlo usadit a je mu uz jedno s kym.
Ženy sú ako opice, nepustí sa prvého konara, kým sa nedrží druhého.... To ma presne pri tomto príbehu napadlo 🙂
Ak sama poznas svoje tuzby zelania a plany, isto vies, ktorym smerom ist, ak vsak si otvorena mnohym moznostiam ako pises, tak sa ti do zivota dostava vsetko toto, vela moznosti, vyber si cestu podla svojich cielov
@sofikaa Tu je tazko radit lebo podla mna to nie je len take jednoduche ako si napisala vyzsie tie rovnice. Aspon teda u mna by zalezalo na tom aky su oni obaja ludia. Napriklad fakt ze starsi muz je workoholik je pre mna varovane. Bala by som sa ze budem cele vecere doma sama lebo on bude pracovat 12 hodin denne.
Ale tak nejak mi to vychadza ze s mladym priatelom neostanes ani keby si nemala starsieho v zalohe. Chces sa usadit a on nechce. Podebatujte na tuto temu. Ma nejaky casovy horizont dokedy chce cestovat alebo ani on nevie. Ak ho lubis, tak sa oplati pockat par rokov.
Inak keby ta ten mladsi naozaj chcel a velmi ta lubi nehovori ze sa este nechce usadit a bla bla.nohy by si isiel dolamat aby ta mal a hned by sa zenil aj do vsetkeho isiel s tebou. Este si asi nezazila co dokaze chlap ked naozaj miluje😉
a ten mladší vôbec ľúbi teba? 😂 to len pre info... lebo stále len ako si sa ty zaľúbila, ale o ňom nič. tak ste navštívi svoje krajiny, no a čo?
inak toto poznáš, že tak vyberala vyberala vyberala, až prebrala.... ber staršieho, sa čudujem, že má ešte záujem.
O desat rokov starsi chlap, ktory sa nevie inak zoznamit ako cez net, workoholik, to by mi blikala kontrolka jak sialena. Ak ho nelubis nie je o com. Ak by si s nim ostala len kvoli tomu, ze sa chces usadit, ver mi v buducnosti by si trpela velmi. A to este ho nepoznas, s nim nebyvas, nevies co vsetko by z neho vyliezlo, co vsetko by si zistila. A chlapi dokazu hrat divadlo, kym ta nemaju istu, tehotnu s papierom, ze mu patris. Z nudze cnost a poviem ti urcite NIE.
K mlademu, mas 25 rokov, nevidim dovod, preco neskusit par rokov s nim cestovat, uzit si zivot, ked si uz zvladla 4 mesiace staz v cudzine. Lubis ho, vztah vam ide, nemate nejake komplikacie. A potom by si uvidela, ci to ma vyznam, ci nie. Si mlada, zdrava, nic ti neutecie.
A ked o par rokov to nebude podla tvojho zelania, nie je problem pan c, ktory sa moze objavit neskor.
@sofikaa zabudni sa na oboch a najdi si mladeho, co sa chce usadit tam, kde ty.
Nasla si si dvoch “naraz” len preto, ze s tym starsim si nic neplanovala, ale odchadzala si so sebavedomim, ze “niekoho mas”, kto ta chce.
Takze si bola v pohode, kludna, priatelska, mila a nic nechcela (nehladala vztah, nepozerala na muzov ako na potencialnych partnerov). V podstate si bola nezadana, ale chovala sa ako zadana, teda milo, ale nie na love, bez ocakavani. To chlapov laka.
Preto sa ti zadarili dvaja.
To sa zenam zvycajne stava. Ked su spokojne v zadanom stave, zrazu sa okolo nich vyroji kopec takych, co maju tiez zaujem. (A ona sa len pyta sama seba: kde boli zalezeni doteraz?)
hladala by som tretieho, lebo ten starsi, tolke roky bez partnerky - tam nieco nebude uplne koser. Napr len to, ze je uz tak navyknuty na svoj volny staromladenecky zivot, ze zit s nim je problem, kedze psrtnerku po kratkom case zacne vnimat ako bremeno, prekazku, ak by s nou zil 24/7. Tiez by som neverila, ze naozaj verne caka len na teba. S tym kontom na tindri, kde spoznal aj teba. Podla mna sa ozyva, ked rande s dalsou nevyjde podla predstav. Urobil si z teba taky vzdusny zamok, mozno aj tabulku porovnania pre tie dalsie zeny. Dostat takymto ocakavaniam (aka si podla jeho predstav super) sa rovno rovna blamazi a obojstrannemu sklamaniu. Nenaplnis ich ani ty sama.
S tym mladsim - mate dost odlisne predstavy. Nebyt korony, poradila by som ti dat tomu sancu rok a cestovat s nim. Minimalne uz na prvej spolocnej ceste zistite, ci to spolu davate. Kludne mozete zistit, ze vlastne mate inu naturu na odolnost problemom, riesenie problemov a ine zaujmy (v ramci vyletu, kam ist, co vidiet, co zazit, co robit) a tym sa to rozpadne i samo. Alebo upevni.
Spolocny vylet, hlavne nie v style zaplatenej dovolenky, ale “podme a uvidime”, je taky zrychleny manzelsky proces. Preveri zivotaschopnost vas oboch, spolupracu a schopnost byt si oporou. Alebo ukaze neschopnost spoluprace, dokazovanie si, kto ma lepsi napad, popripade zistenie, ze jeden sa rad schovava za toho druheho a caka, ze ten vsetko vyriesi.
No kedze teraz nemozete spolu cestovat, navyse je on tam, ty tu a nevyzera, ze okrem lubim ho, tam je ine hlbsie puto (mate nateraz rozdielne predstavy a ocakavania od buduceho zivotneho partnera), asi by som sa prestala viazat aj na tento vztah.
A dala sancu tretiemu.
POZOR! Na staršieho ,slobodného workoholika .Bol by ťažký oriešok .Je zvyknutý na svoje pohodlie ,voľnosť a nemá návyky na život so ženou .Velmi by si trpela .Si mlada ,cestuj ,život máš pred sebou a čas ukáže ci si s mladým sadnete .Si mladunka ,bonus pre teba ,takze nemáš čo riešiť ,robiť zbytočne starosti ,vlak ti neuteka .
@sofikaa "Ak ostanem s priateľom a náhodou sa rozídeme kvôli tomu že on sa nechce usadiť, budem si nadávať prečo ja hlúpa som ostala s ním, ale zasa nechcem zahodiť to čo medzi nami je" - prijmi to ze nevieme co pre nas zivot este pripravil. Vobec to nie je taketo jednoduche. Rozist sa mozme pre milion dovodov ktore sa nedaju predvidat. Proste prijmi to ze sa neda sediet na 5 stolickach naraz. Do vztahu ides s tym ze sa vzdavas nejakych inych moznosti. Nauc sa nelutovat svoje rozhodnutia, zameraj sa na to preco si sa tak rozhodla a stoj si za tym. Mam pocit ze si tymi moznostami paralyzovana ale ty ani nevies ci su to vobec moznosti. Nevies ci by ten starsi chcel vztah s tebou. Na tvojom mieste by som sa zamerala na sebapoznavanie, co je to co chcem ja. Ked ty budes spokojna tak si chlapa pritiahnes casom. Urcite nemas len tieto dve moznosti.
Možno by bolo fajn dať si chvíľku pauzu od chlapca možno to pomôže ty si utriedis myšlienky a uvidíš sama čo je pre teba vhodné ... Chvíľu samoty pomáha rozvíjať samu seba možno nakoniec ostaneš sama a časom so nájdeš niečo viac ale nemôžeš ísť do vzťahu o 10 rokov starším mužom len preto že sa on chce usadiť nikdy nechoď na istotu znicis seba aj iných nechaj tomu voľný priebeh sama uvidíš ako sa to bude vyvijat ... A keby to aj nevyšlo nikdy nieje neskôr držím palce
Ahoj autorka...ako to cele dopadlo?
Tak asi záleží na tom, či sa ty už chceš usadiť. Ak áno, tak je asi zbytočné ostať s niekým, kto sa v najbližšej dobe usadiť určite nechce 🤷🏼♀️. Zbytočné v tom zmysle, že sa preberieš o pár rokov a zistíš, že si stále tam, kde si bola a nič sa nezmenilo. Čo keď ti povie za 3,4,5 rokov, že sa usadiť vôbec nechce? Asi by bolo fajn sa s ním poriadne porozprávať o budúcnosti.😬