Neviem sa posunúť ďalej z minulosti

5. jan 2021

Potrebujem sa trosku vyliať. Veľmi často sa utápam v minulosti a neviem s tým prestať. Otehotnela som veeeľmi skoro, s mojim prvým priatelom, dnes síce mame krásneho 4 ročného synčeka ktorého milujem nadovšetko no trapi ma že ma nič iné okrem neho nenapĺňa. Nie som šťastná. Veľmi často sa vraciam v spomienkach, robím si falošné ilúzie a predstavy čo by bolo, keby... som z toho veľmi smutná a neviem ako na to prestať myslieť a užívať si ten život. Tým že som otehotnela tak skoro, nezažila som to čo zažili iné dievcata v mojom veku. Nevravim o disco alebo podobne, to ma nikdy nelákalo, ale skôr o užívaní tej voľnosti a toho že nie som za nikoho zodpovedná. Skoro celu strednú som mala individuálny študijný plan, s nikým som sa nestretavala, keď som otehotnela presťahovala som sa za priatelom do iného okresu a tým som všetkých stratila. Nemám žiadne kamarátky, s mojou rodinou sa stretávam veľmi malo, mamu som naposledy videla pred polrokom. Nikdy som nebola s iným chlapcom ako terajším. Nemám sa komu vyrozprávať, nemám nič čo by ma bavilo alebo napĺňalo. Len malého. Priatela beriem skôr ako kamaráta ako lásku. Viem, môžem si sama za to, že som otehotnela v mladom veku no takto som si život nepredstavovala pretože aj popri dieťatku sa da užiť. No ja sa jednoducho stále vraciam do doby, keď som ani len netušila že budem tehotná a neviem sa odtiaľ posunúť. Strašne by si chcela užívať voľnosť, spoznávať nových ľudí, mat sa komu zdôveriť, byt znova zamilovana a hlavne šťastná. Predstavujem si čo všetko som mohla urobiť inak a teraz by som možno bola spokojnejšia. Ako s tým prestať? Ano sústreďujem sa na malého, robí mi radosť a napĺňa ma laskou ale keď spi alebo sa hra sám, moje myšlienky sú vždy takéto a už neviem čo s tým mám robiť

nickpick
5. jan 2021

Maly ma uz 4 roky, mas viacero moznosti, bud nadvazovat nove priatelstva v zamestnani, alebo pouvazovat o vyssom vzdelani, co tak sa prihlasit na VS a studovat dialkovo? Nestracaj cas snivanim co by bolo keby, zabi 2 muchy 1 ranou, zvys si kvalifikaciu a popri tom stretnes novych ludi, mozno nova situacia podpori tvoje sebavedomie a najdes odvahu poriesit aj svoj vztah...

autor
5. jan 2021

@nickpick to som zabudla napisat, študujem VS externe, to ma bavilo, občas som tam stretla aj fajn ľudí ale teraz keďže je situácia s koronou taká aká je, som len doma a v kontakte aj tak nie som s nikým.

elizabet173
5. jan 2021

Mysli na to, ze to vobec nemyselo byt take ruzove, ako si to ty malujes. Mohla si mat par rokov volnost, ale tiez mohli potom nasledovat roky, ked by si si nemohla najst partnera, nasledne roky, ked by si nemohla pocat dieta a ty by si v styridsiatke zavidela zenam vztah a dieta. Ved zivot nekonci, ty si budes moct uzivat v case, ked tvoje spoluziacky budu riesit pubertu svojich potomkov a ich prijimacky na VS. Nemala som dieta tak skoro, ako ty. Mala som kolegynu, ktora dieta roky odkladala a potom mi hovorila, ako mi zavidi, ze ja mozem lietat kade tade a ona sa musi ucit s dcerou. Mat dieta skoro ma svoje vyhody aj nevyhody, tak isto ako ho mat neskor. Otacanim sa spat nic nedosiahnes, nic sa nezmeni, zacni planovat to, co bude, ked ty dieta vyrastie a najma zi teraz. Uzivaj si chvile s dietatom, mozno sa uz nezopakuju. Velkou chybou je, ze nie si s nikym v kontakte, to sa snaz zmenit ako prve

taga
5. jan 2021

Na druhu stranu, vies, to materstvo je stereotyo pre vswtky maminy 😊 ja napr mam aj odzite, ale ked je den blbec, tiez mi preleti myslienka, *ake to bolo byt na dovolenke SAMA...
* ist po praci len tak s kamoškou na vino
* ist do wellnesu a byt tam tak dlho, ako chcem, nie len kym deti vydrzia bez mamy 🤣

A tak rozne
Dolezite je neutapat sa v tom pridlho. Obcas mame blbe dni, chce sa nam revat, nic nevychadza a tak. Ale to dolezite sú tie deticky. A uvidis, ked bude maly vacsi, zivot si este uzijes aj tak inak ako len 'po matersky'

karolinakr
6. jan 2021

Vzhladom na to, že si mlada kolko maš 20? 23? je absolutna hlupost sa nivočiť minulosťou maš pred sebou 50- 60 rokov, ktore vyplň kvalitne
Chyby su na poučenie nie na frustraciu.Kto z nas je dokonaly?
Pozri si americke filmy alebo motivačnu literaturu- každe začina fiaskom a krachom hlavneho hrdinu, ktory sa prebrodil zlym obdobim života a konči ako vitaz !Obklop sa pozitivnymi ludmi a snaz sa zle pretaviť do dobreho.Makaj na sebe a svojich snoch
Možno si typ ktory pohar vidi vždy poloprazdny
Dneska sa tak zamysli a poďakuj za všetko dobre čo si v živote dosiahla
Ja mam tiež sklony k pesimizmu ale vždy zas a znova vidim, čo dobre mi Boh do života poslal a som za to vdačna
Napiš si na papier krok za krokom čo chceš zmenit a za 3 mesiace uvidiš ako si sa posunula

autor
6. jan 2021

Ďakujem Vám ženy povzbudili ste ma 🙂

drzaopica
6. jan 2021

Preco si mala indvidualny plan na SŠ?skor sa citis osamela stale mozes spoznavat novych ludi a pri detoch to ide lahko, zamilovana a stastna to mas v svojich rukach a hlave,🙂
Ci si myslis, ze vsetci co maju deti roky partnerov su stastni a zamilovani?myslis, ze by niekedy neutiekli od rodiny zodpovednosti a nechceli byt zase bez povinnosti?
O nic si neprisla nefixuj sa na to, lebo ked si budes hovorit o co si prisla, tak tomu uveris.
Kazdy o nieco pride s prichodom dietata rodiny o peniaze, lepsiu pracu, keby som nebola s Ferom s Janom by to bolo lepsie, ale skus pozriet co si ziskala co si vsetko preskakala nie je toho malo.Iba mas blbe obdobie vsetci mame malo kontaktov, tiez sa extra nezdoverujem, lebo som zistila, ze to je k nicomu malokto uprimne vypocuje a naozaj ho to zaujima.

sfialka
6. jan 2021

No studujes Vs keby si sa zamestnala a maly by isiel do školky. Myslim,že by si bola medzi ludmi a zmenila by si nazor na vracanie sa do minulosti.

jajka71
7. jan 2021

Nič nepíšeš o tom, ako to berie otec syna. Je dôležité nestagnovat a aj keď to absolútne nevyzerá ružovo, nás co sme mali iné plány je strašne veľa, ale ty si ešte mladá a máš veľmi veľa možností. Mne keď bolo pred rokmi najťažšie a myslela som si, že nič horšie sa nemôže stať.... Aj dopad na zdravie to malo som čítala že každý deň si mam dat niečo načo sa budem tešiť. Hocaku blbosť, akúkoľvek maličkosť, niečo na co sa budem tešiť. Raz za čas si urobiť radosť. Čímkoľvek s akokoľvek urobiť niečo len pre seba. To sa učím podnes lebo naprv som myslela na súrodencov, potom na ich deti a teraz aj na svoje a ne vlastných a zabúdam na seba.... Musím sa to učiť zvlášť preto, že sa už do prace, ktorú som zboznovala vrátiť nemôžem z objektívnych pričin.... Ale učím sa to. Ďalej tam písali, že sa máme učiť nové veci. Akékoľvek, vraj to zvyšuje pocit vlastnej seba hodnoty. A deliť sa s tým, s čím môžeme s tými, ktorí to nemajú, ja rozdáva aspoň veci po mojich deťoch 🙂. Nie vždy to vypáli tak ako by sme chceli ale musíme pozerať dopredu. Co chceme aby naše deti v nás mali. My musíme byť optimistické, lebo deti to cítia i keď nepovedia.....