Poraďte mi prosím ako sa mám ukľudniť. Jednoducho keď riešime nejakú nepríjemnú situáciu dokážem sa tak strašne vynervovať, že len kričím, mám neskutočné nervy, trasie sa mi hlas, plačem a najradšej by som všetko porozbíjala. Niekedy už ani maličkosti neviem riešiť s kludom a hneď som nervózna. Myslíte že by pomohol psychológ?
Ja som sa to učila postupne a uvedomila som si ,že keď sa vytočím škodím hlavne sebe a teraz pred padesiatkou to už celkom ovládam,len povaha moja niekedy vypukne naplno ,proste sebaovládanie a uvedomenie 💪
Ked som bola mladsia byvala som obcas impulzivna a vybuchla som,dnes sa uz viem ovladat. Mne pomohlo stretnut cloveka extremne vybusneho a musiet s nim existovat,bol to sef a vtedy som si uvedomila,ze nechcem,aby sa ludia v mojom okoli citili tak stiesnene a nahouby ako ja pri sefovi,ked denne vybuchoval a vrieskal. Ja som to sice mavala len pocas PMS,no aj tak mi bolo luto muza,ze toto musi znasat.
Nejake techniky si si skusala guglit? Ze predychavat, pocitat do 10 a pod.
Neviem kolko mas rokov ale vela veci u mna sa zmenilo vekom....ale ak najdes dobreho psychologa je to skvely sposob ako to riesit,netreba to nechavat tak.ale trosku sebareflexie,rozvoj,dake knizky,podcasty a vseobecne sa zamysliet nad svojim spravanim ..predpokladam ze potom ta to mrzi...takze zacat sa ucit najprv rozmyslat a nejednat impulzivne....je to len nauceny vzorec spravania ktory sice tazko ale ano da sa zmenit 🙂 drzim palce