Neviem nájsť zmysel života

13trinast13
15. okt 2024

Ahojte, niekoľko rokov späť som mal operáciu mozgu, nador, operácia dopadla dobre ,kazdeho pól roka sa musím hlásiť do BA,
Kramare, MGR…..
Asi pól roka späť mi bola daná reoperacia ale druha strana neurochirurgiov s tým nesúhlasí, nemám vôbec chuť sa tam hlásiť, volať.
Nič ma nebaví, nic sa mi nechce, nemám už žiaden zmysel života.
Neviem ako ďalej, nechce sa mi ani s nikým rozprávať, akurat čo ma poteší je môj psík

zmrzlinka2021
15. okt 2024

@13trinast13
Mas pocit, ze to zaslo do depresie?

nynia
15. okt 2024

Ja by som skúsila ísť za názorom aj niekde inde napr do Prahy - Motol a podľa toho sa rozhodnúť ale určite je blbosť sa na tie kontroly vykašľať. Do operácie ťa nikto nemôže nútiť ale aspoň budeš vedieť ako si na tom aj keď chápem, že je to ťažké rozhodovanie. A čo sa týka zmyslu života to najlepšie prebrať s psychologičkou, akurát včera som sa dozvedela, že za minulý rok na SVK požiadalo o psychologickú alebo psychiatrickú pomoc vyše 1mil. ľudí takže nebude to žiadna hamba.

hugoboss1923
15. okt 2024

Tiež som mal obdobie, kedy má ťažká zdravotná situácia dohnala do stavu, kedy som prehodnocoval svoj dovtedajší život a hľadal záchytný bod. Tak som si povedal, že neodídem z tohto sveta, kým nebudem mať potomka. No a mám krásneho synčeka, ktorý ma každý deň ženie dopredu.

13trinast13
autor
15. okt 2024

Da sa asi aj tak povedať že to je aj depresie, stale som doma….Nynia, Prahu som skúšal, písal som na protónové….po chemo terapii to už nejde, ak som to správne pochopil.
Bol som v Pn u psichologicky dva krát, dávala mi akúsi loptičku vraj ak budem mat zle negatívne myslenie mam ju stláčať, viac som nešiel, to je pravda že psichologovia toho majú habadej….
Ale dakujem Vam za optimistické odpovede

purple_wolf
19. okt 2024

depresiu nevyliecis tym ze sedis doma a lutujes sa ... byt tebou zacnem cvicit v posilke aj ked neviem ako velmi ti to hlava dovoli ... budes prilis unaveny na to aby si sa lutoval a cvicenie vyplavi endorfiny