Stalo sa to rodine ktoru vzdialene poznam, dozvedela som sa to vcera. Ich vtedy stvorrocny syn oslavoval narodeniny, ked sa s dalsimi detmi vybral na povalu ich obrovskeho domu. Povala bola odomknuta a chlapcek prepadol 4 poschodia cez sklenenu plochu, ktora sa pod nim zlomila. O par dni v kome bol mrtvy. Ja som tu rodinu nepoznala nejako blizko, a napriek tomu na to neviem prestat odvcera mysliet, zle som spala, mam slzy na krajicku. Toto sa nemalo stat. Ako je mozne, ze s tymi detmi nesiel aspon jeden dospely? Ako sa mohli dostat niekam, kde hrozi taketo riziko? Bola ta sklenena plocha nalomena, ak ano, preco to nikto neriesil? Otazky ma trapia cele dva dni.
Jeho otec sa kratko na to ozenil s tehotnou milenkou, a pre ich spolocne dieta kupil dalsi stvorposchodovy barak, je stastny. Jeho ex zostala sama so starsou dcerkou.
@simona20201309 Citim strasnu nespravodlivost. Toto sa nemalo stat a oni sa na soc. sieti este o tom vtedy vyjadrili, ze “toto sa mohlo stat komukolvek”. No nie, nemohlo. To dieta nepodbeho v sekunde nepozornosti pod auto, nan dlhsi cas nikto nedaval pozor.
nebola si tam. nevies uplne presne ako sa to stalo. tragedie sa stavaju. nesud aby ti osud nemusel ukazat ako lahko sa cokolvek moze stat.
je to tragedia a nemalo by sa take diat ale bohuzial nezijeme v rozpravke. nikdy nedokazes dieta na 100% ochranit a velakrat je len o stasti ze sa nic fatalne nestane.
teba to trápi, otecka toho dieťaťa zjavne nie… a to mi príde ešte smutnejšie.
@kristinka92 Ja sama nechapem, preco sa trapim kvoli uplne cudziemu dietatu, ja poznam tu milenku a tu rodinu vzdialene. Asi preto, lebo mi nejde z hlavy, ze co keby sa to stalo mne. Dieta ti umrie strasnou smrtou a manzel si zalozi novu rodinu, ako keby sa nechumelilo.
Zas prečo si myslíš ze nemá právo žiť ďalej? Možno sa trápi. Nevidím dôvod prečo by sa nemohol znovu oženiť a splodiť druhé dieťa. Nepoznáme pozadie a ty ich poznáš len z videnia.
Prečo práve táto tragédia ta tak berie? Deti umierajú aj na cestách, tiež zavinenim dospelých ľudí.
presne tak, nikto nevidíme do druhých.... a hovorí sa, že po strate dieťaťa je najlepšie mať dalšie a niečo na tom bude.
to co vidis navonok vobec nemusi vypovedat o vnutri. on sa nemusi trapit podla tvojich predstav. to co on preziva by si prezivat nechela. kazdy sa so situaciou vysporiadava posvojom. este raz opakujem nesud. nikdy nevies co je vovnutri. a nemyslim si ani ze by si toto vediet chcela. nikomu neprajem si to vyskusat na vlastnej kozi a zistovat ako by sa citil a choval clovek sam v takej situacii.
@simona20201309 Pravo je jedna vec, ale ta nova otehotnela este ked bol zenaty s ex, ano mozno som konzervativna, ale povazujem to za nevkusne.
Prečo máš potrebu riešiť ľudí, ktorých nepoznáš??? Nevieš ako sa to stalo, nevieš,aký mali vzťah... Asi nemáš deti. Keby si mala,asi by si vedela, že stať sa môže kedykoľvek aj kdekoľvek a to aj vtedy, keď dávaš na dieťa chorobný pozor. Čo takto najskôr pozametat pred vlastným prahom?
@asocial Kopla si si, a dalej? Mne vycitas, ze robim zavery, a nasledne urobis velky zaver ty, ze nemam deti. Predatav si, ze mam.
je to hrozná situácia 🤦🏽♀️ ta bývala žena na tom musí byt strašne.. dieta jej zomrelo, muž medzičasom zbúchal milenku…niektorí ľudia ozaj teda nemajú charakter…autorka podľa mna si z toho v šoku, o to viac že ich poznáš
Nekopla som do teba.ale riešiš ľudí, ktorých poznáš z počutia alebo okrajovo, nie si s nimi v kontakte, vynasas nad nimi súdy, moralizujes a pritom nevieš, čo sa presne stalo a ako sa stalo. Mne osobne vadia ľudia, ktorí sa namiesto toho, aby sa starali o seba, riešia a hodnotia iných ľudí. To je všetko.
Ahoj, aj u mna sa castokrat stava, ze pocujem nieco v spravach a som na tom podobne ako ty.
Ja si myslim, ze je to silna empatia, ktora je v tebe.
Predtym ako som sa stala mamou, sa nepamatam, ze by som taketo stavy mala, ale aj ja som mala take, ze na rakovinu zomrela zubna doktora mojho manzela, v zivote som ju nevidela, len som vedela, ze ma dve male deti a rozplakala som sa, po cely cas som myslela na tie deti. Sem-tam aj teraz myslim, aj u nas v praci to ma jedna baba, aj jej zomrela na rakovinu vzdialena znama a rozplakala sa.
Myslim, ze najviac ta boli, ta predstava, ake bolesti mohol mat ten maly chudacik, ktory je nevinny a absolutne si to nezasluzil+zial rodiny.
Uplne chapem tvoju "bolest" a tvoj sok, ano deti by nemali takto zomierat! Je to hrozne.
autorka - smrť je hrozná ale neviem, prečo riešiť druhých. Nikto nevie prečo sa to stalo, a to čo spraví on - že si založí rodinu, je len na ňom. Kto si ty aby si súdila? Nikdy nevieš čo teba stretne v živote, neželám nikomu nič zlé, ale nebudem súdiť druhého.
@asocial ,,zbožňujem,, takýchto ideálnych a premúdrených ľudí. Nič o tom nevedia ale nos budú strkať do všetkého.
@asocial ja som si precitala este raz prispevok autorky a nevidim, ze by tu niekoho sudila, alebo riesila, jednoducho sa potrebuje vyrozpravat. Mne sa skor zda,ze ani ona celkom nechape preco v hlave riesi tuto celu situaciu, aj ked ona sama pise, ze ich pozna len z daleka. Tvoje prispevky sa mi zdaju utocne, neviem preco sa vyjadrujes takymto sposobom na autorkyn ucet.
To, ze ta matka prisla o dieta je tragedia. Ale to, ze "prisla" o manzela je ine, koniec vztahu su otvorene dvere pre novy vztah. A ak si navzajom dlhodobo vycitali, ze kto moze za tragediu, to moze skoncit len rozchodom a je to takto v poriadku. Mozno mal jeden z nich vacsi podiel viny (jeden to dietatu dovolil a druhy nie)..
@liusa82 Neviem, ci to vedela, tak dobre ich nepoznam. Ta druha ale o manzelke vedela. A to je dalsia vec, co nechapem - ja by som po takejto strasnej nehode mala na afery asi najmensiu chut…
Pozri poviem ti to takto dcérka oslavovala 10 narodeniny na jednej farme ktorá sa špecializuje (teda aspoň tak bola reklama ) na detské oslavy ..mala som tam asi 16 deti a keď som tej dotyčnej vravela že či si mám priniesť niejaku kamosku na pomoc že nie netreba veď to zvládneme 🤪..napriektomu sa mi ponúkli niektoré maminky že zostanú veď bude zábava ..s čím som ale nepočítala bolo,že tej pizde sa málilo že skasirovala penaize za moju oslavu (nanuky úplne najlacnejšie ,tortu som priniesla ja koláče maminky ) ona si tam pribalila ešte svoje dve deti ktoré strážila (veď sa najedia dve deti hore dole 😤) ale to jej stále nebolo dosť ona ešte dom oblozila s lešenim (veď využijem čas do poslednej chvíle ) majstra prevracali očami keď videli koľko deti prišlo a ja keď som sa spýtala že čo to ma znamenať odpoved bola veď dáme pozor a nič sa nestane 😤ale stalo sa a ani nie po 1/2 hodine zletela škridla zo strechy a zasiahla moju dcérku a zlomila jej kľúčnu kost ešte ,,stastie že netrafila 2 ročne dieťa čo stalo vedľa 😔moja dcéra revala na zemi (lenže krv jej netiekla tak ta pica povedala že jej isto nič nieje ) tehotná matka 2 ročného dieťaťa skoro skolabovala (museli sme ju posadiť ) ja som vzala dcéru do auta a letela k lekárovi ..a nakoniec som ešte ja bola zla že som si u nej party objednala 😤..takze ver že stať sa môže kedykoľvek a čokoľvek a niekedy decká nemáš šancu ustrážiť (aj keď ja som tie moje mala zrovna pekne za stolom lebo čakali na malinke darčeky od mojej dcérky )
Je to šok, tvoj mozog to musí spravovať, je to prirodzené, že hľadáš vinníka a príde ti to hrozne nefér. Možno by si bola prekvapená, ale keby ten chlapček zomrel náhle trebárs na nejakú skrytú srdcovú vadu, takisto by si nemohla spať a rozmýšľala by si prečo a hľadala vinníka. Časom sa to spraví. Rodičov neodsudzuj a nevytváraj si unáhlené závery. To, že niečo napísali niekam na FB, neznamená, že z toho vnútorne nie sú na šrot. Dokonca pri takomto úmrtí je možné aj vyšetrovanie polície, sociálky, atď., čo im na duševnej pohode tiež nepridáva. Plus veľa široká rodina, ktorá PRESNE vie, koho je to vina. Ty hlavne nesúď, lebo sama nevieš dňa ani hodiny, kedy svoje dieťa prvý krát neustriehneš. A pravdepodobne to skončí "len" zlomenou rukou či otrasom mozgu. A bude ti potom veľmi ale že veľmi nepríjemné, keď tvoj muž/svokra/matka/... sa ťa opýta preboha a ty čo si robila, že sa jej/mu to stalo?
@kristinka92 Ako môžeš toto napísať? Celkom určite to otca toho dieťaťa trápilo. Ale mal teraz kvôli tomu spáchať samovraždu? Alebo sa niekam zavrieť na zvyšok života a plakať? Je to obrovská tragédia, ale život ide ďalej. To, že on sa potom oženil a mal ďalšie dieťa, neznamená, že ho netrápi, že mu tragicky zahynul malý synček.
Nesud keď nevieš čo sa stalo, čo tí ľudia prežívajú.
Toto absolutne nie je empatia! Empatia by bola v tichosti sa nad tym zamysliet, vcitit sa,co asi prezivali (to sa ale podla mna absolutne neda) vcitit sa, ako by im asi bolo, keby vedeli,ze ich po rokoch este kvoli takejto tragedii ohovaraju cudzi ludia na mk a drzat hubu! To by bola empatia!
Toto je prachsproste ohovaranie, priam osocovanie, falosna lutost, povysovanie sa, ako by sa toto mne stat nemohlo,ako to ze nedavali pozor,ako to ze sa ozenil!
Je to hrozne, ale tato ulisnost, skryta za akoze milu tvar a lutost... to je pre mna nieco otrasne
Nesud aby si nebol sudeny...
Takéto tragédie by mali byť ponaučenim pre ostatných. Nepochopím takú nezodpovednosť dospelých.