Ahojte. Je tu aj chlap čo by sa na to pozrel.
Vydatá vyše 15r dve deti. Zvyknutá fungovať pre domácnosť non-stop. Môj mi nepomôže sám od seba .
Riady ževraj umývať nebude ,to je moja starosť.. takjuz naozaj neviem . Možno keby som sexica ako pred pôrodom ,tak by sa snažil mi pomôcť .
Ale!on je ten čo platí byt a všetko. Ja mam len materskú.. a kupujem aj ja potraviny a hlavne varím ,každý deň iné vymyšlam.. snažím sa .
Ale nevidim žeby to ocenil
Skôr by pomohol inej cudzej ,myslim si ..
Neľúbi. Si len lacná slúžka. Kým on má za svoju prácu zaplatené, čo si vie kedykoľvek vydokladovať, ty robíš v domácnosti zadarmo. To si treba uvedomiť. Treba investovať do kariéry, tá Ťa neprestane ľúbiť a neostanú Ti oči pre plač a holý zadok a ani nebudeš musieť znášať takého pána domu.
Tak mal by ti v rámci možnosti pomôcť. To ale neznamená, že ťa neľúbi. Teda nedá sa to posúdiť iba na základe toho čo si napísala.
@viestta nepríde mi to že som robila slúžku.
Skôr mi to príde ako vyznanie k nemu že mi na no záleží..tak neviem ,keď sa opýta urobiš mi jesť ,jasné že áno . Vždy .
Ale je pravda keď ja chcem niečo doniesť alebo podať ,tak kruti očami. A to ma trochu štve
nauč sa jednu vec - veci nerob s očakávaním, že to niekto ocení, neobetuj sa. Na prvé miesto dávaj seba, nauč sa sama seba oceniť, nebuď vždy pohotová každému a za každých okolností pomôcť. Je to proste už v ľudskej povahe - vážime a ceníme si vzácne veci, to, čo nedostaneme ľahko. To čo máme prakticky každý deň pod nosom, všetka tá obsluha, upratovanie... čakáš že to niekto (raz) ocení? Vážne? Teplo sa obleč a čakaj 😀.
To či si sexica alebo nie....to nie je objektívna záležitosť a v podstate ak si vzhľadovo či povahovo aspoň bežná žena, to čo robí ženu v očiach muža príťažlivou a neodolateľnou je jej úsmev, sebavedomie a aspoň malá nepredvídateľnosť... vidieť svojho partnera či partnera denno denne v tom istom oblečení, póze, tie isté frázy, gestá... vidieť mu pomaly do žalúdka... to veru sexi nie je 🙂.
@bloger ono príde domov a chce odomna večeru. Nevidím v rok problém ale zas ..môže si urobiť keby chce ,no nie ?
keby mne toto priatel povedal, ze daj mi veceru, lebo chce, tak by som ho kopla do zadku, aby si zapamätal, ze so mnou takto komunikovat nebude .. dnes som mu povedala, ze bude sladka vecera a ked bude protestovat, tak bude hladny .. nezaujima ma co si o tom mysli .. ja nie som ziadna sluzka .. takze v tomto mam stastie .. vzdy mi pomoze, ked ho poprosim a nekladie mi odpor .. hned na zaciatku vztahu sme si objasnili "pravidla" fungovania nasho vztahu .. obcas aj sam navari .. niekedy sa mi nechce varit, tak si objedname, ale vedel by sa postarat aj sam o seba... ty mu pravdepodobne robis sluzku od zaciatku a to je chyba .. trebalo si stanovit jasne pravidla uz na zaciatku.. teraz ho tazko zmenis..
Keď je problém s umývaním riadu tak si kúpte umývačku 😜
Ale nie… ci ťa ľúbi to tu na MK nezistis, sadnite si spolu za stôl a porozprávajte sa.. ideálne ak mu položíš otázku ohľadom toho či ťa lubi a uvidis jeho reakciu
Si moc dostupna vecne doma posluhujuca. Chod viac von s kamoskou ku kadernicke na jogu alebo do jazykovky.. Rob viac nieco pre seba stym ze deti povaruje vecer on aspon raz za tyzden a urobi veceru aj uprace popri tom on. Laska sa prejavuje aj takto .
Tak ale on ju chce od svojej milovanej manželky.
@54tinka54 , ja by som sa partnera teda túto otázku nepýtala... je to jedna z najzbytočnejších otázok... otázka: Ľúbiš ma? Mimochodom, u mužov vééľmi obľúbená - myslené ironicky - hlavne ak je dávaná veľmi často a ešte s podotázkou či naozaj, je to pravda? a tak podobne.
Po prvé, žena (alebo občas aj muž) tým vyjadruje značnú neistotu a pochybnosti o sebe - lebo táto otázka v podstate je otázkou, či som hoden lásky, otázka o mne. Po druhé, akákoľvek odpoveď ti žiadnu istotu nedonesie. Lásku buď cítiš alebo nie, slovné vyjadrenie je najmenej smerodajné. čo už povie muž, ktorý nechce rozchod so ženou? Že ju neľúbi?
Nuž ak ide iba o pomoc a vieš že ho nezmeníš, tak si treba vypýtať umývačku riadu, robotický vysávač a také tie šmakocinky. A po druhé, naučiť sa nebyť perfekcionista. Deti majú byť sýte a čisto oblečené, to je základ. Ostatné ja som riešila tak nejak popri, ako som stíhala pri deťoch, respektíve ne-stíhala 🤪.
@bodka70 nesúhlasím… touto otázkou by mu nastavila zrkadlo, keď je ten muž aspoň trochu uvedomelý tak začne o tom minimálne rozmýšľať, aha, ona má pochybnosti či ju ešte lubim.. položí tú otázku sám sebe, možno príde na to že naozaj im vzťah ochladol a už k nej necíti to čo predtým.. ale keď ju ľúbi tak sa začne snažiť aby to aj ona pociťovala
Keď sa partneri nerozprávajú a nepríde ku konfrontácii a pripadne aj k takýmto otázkam na telo, ťažko sa niečo pohne a vyrieši.. nemému decku ani vlastná matka nerozumie… on si možno myslí že je všetko Ok a pritom ju zožieraju pocity či mu na nej ešte zalezi
A ako inak sa staras o bztah okrem plnenia zaludkov? Necudujem sa,ze si ta nevazi a nema ta za nic,ked lipnes iba na domacnosti. Zena ma byt pre chlapa zaujimava a nie len za sporakom. Zle si si ho naucila od zaciatku ste sa mali obaja podielat na domacnosti,pestovat si vztah spolocnymi chvilami,zazitkami. Teraz sa to uz tazko naprava.
Odporúčam prečítať knihu 5 jazykov lásky a na základe toho popracovať na zlepšení vzťahu (samozrejme musia to chcieť obaja partneri).
@54tinka54 , súhlasím s tebou v tom, že s partnerom treba mať otvorený úprimný vzťah a v prípade problémov si to vydiskutovať. Dôležitý je ale spôsob komunikácie. To že muži sú iní, inak zmýšľajú ako ženy, všetky ženy vieme, ale napriek tomu k nim pristupujeme ako k svojim kamarátkam, čiže my ženy, keď je problém, tak si sadneme, začneme o tom kvákať, rozoberieme ho zo všetkých strán a k niečomu sa dopracujeme.
Začni mužovi hovoriť o problémoch, zoberie to ako útok na seba, kritiku (nie si s ním spokojná) a ofučí sa a uzavrie do seba. Nože no, koľkým ženám sa podarilo zmeniť mužove správanie len tým, že mu povedala, že je s ním nespokojná a čo by mal on so sebou urobiť?
A to čo ty spomínaš - že muž sa zamyslí nad vzťahom, nebodaj ho začne analyzovať, kde nastala chyba... to je snáď sci-fi toto,
Nie, žena musí mužovi nastaviť hranice - milo a slušne, ideálne hneď na začiatku, chváliť za každú blbosť, oceniť všetko čo robí (aby mal motiváciu to robiť aj ďalej), prehliadať menšie nedostatky (že napr. inak umýva riad) a potom mu milo naznačiť, čo by ju veľmi potešilo.
@bodka70 ak mužovi na vzťahu zalezi, tak ano, aj sa nad tým zamyslí.. nerobme z mužov ľudí ktorí nevedia zapojiť svoj rozum. Keď chcú, vedia všetko.. aj analyzovať svoj vzťah 😜
A k tomu celému, asi najznámejšia vec ako komunikovať s mužmi, je povedať im veci narovinu.. proste ja len tým celým chcem povedať, že on možno ani netuší, nad čím autorka príspevku rozmýšľa.
takto len podla toho,čo si tu napísala,ti vobec nikto neodpovie narovinu a istotou. Je už možno príliš pohodlný. Budeš ho musiet od toho trochu odnaučit,aby nebral všetko ako samozerjmost. Ale treba i rozhovor,ked mu nedáš vediet,že ti to vadí,tak si pomyslí,že si s tým O.K.
@54tinka54 , ja práveže vôbec nerobím z mužov hlupákov, to si úplne zle pochopila, len hovorím, že muži vo všeobecnosti inak rozmýšľajú ako ženy. Ideálne je hneď na začiatku si vydiskutovať svoje predstavy o fungovaní v partnerstve, jasne a otvorene. Najhorší spôsob je, keď žena muža len obskakuje, prispôsobuje sa mu, rastie v nej hnev a frustrácia (že to neocení) a potom vybuchne a chce riešiť "problém". A muž zvyknutý na určité fungovanie je potom prekvapený a sklamaný, lebo si myslel, že všetko je v poriadku.
som s manzelom 16 rokov a ako ano, mali sme krizy ale myslim si, ze to je v kazdom vztahu tak. pre mna neexistuje take, ze rokmi laska vyprchala, o tu lasku sa treba proste starat, lebo ked sa raz dostanete do bodu, kedy budete obaja pre seba len samozrejmost, tak vtedy to istotne stroskota
Tak ja som so svojím priateľom mala to isté, do 22:00 som lietala z handrou v ruke + práca + 2rocna dcéra, keď som poprosila o 20h či mi môže pomôcť aspoň umyť riad alebo dcére prečítať knižku tak mi odpovedal že nie on je unavený a už nič robiť nebude, pravdupovediac ani dovtedy neurobil, a stalo sa to viackrát, stále sme sa hádali, a keďže som nemala kam ísť tak som mu pekne vrátila prsteň, poslala do .....a špinavé riady strčila pred posteľ aby si pekne do nich stúpil, takto sme žili ešte pár mesiacov kým som nezačala chodiť sem tam s kamoškami a kamošmi von, a to keby si videla ako ex začal skákať okolo všetkého len aby som neodišla od neho tak takto to robí aj doteraz, muži sú si ženami istý a myslia si že nás majú v hrsti dokonca života, ale pravda je úplne inde, skús vystrčiť rožky možno to zaberie tak ako aj u mňa, držím palce 👍
Ja som vydatá 13 rokov a k manželovi už necítim nič. Co by som aj mala cítiť, keď ma ani raz nepobozka, nepohla do neobijme. Stále len hundre a nadáva každú chvíľu na všetko. Na sex s nim už ani chuť nemám.