Cochvila budem mat 30 rokov a dnes som sa tak zamyslela ze ja vlastne ani neviem ci chcem raz mat deti. Nie som nastavena tak, zeby som striktne vedela ze ich nechcem, ale ani po nich netuzim, nie je to nieco co by mi k zivotu chybalo. Som aktualne cerstvo po rozchode a tak premyslam, co ked presvihnem svoj cas a ked nahodou o par rokov niekoho stretnem a rozmyslim si to tak uz bude neskoro?
Ked si nie si ista, tak ti medicina ponuka v dnesnej dobe skvele moznosti - stimulacia, odobratie vajicok, zamrazenie. Uskladnenie nestoji vela a mas zdrave krasne vajicka zamrazene do doby, kedy sa rozhodnes - ich pouzit alebo darovat. Obe rozhodnutia budu v poriadku. Zoberie ti to tlak sa rozhodnut teraz, lebo biologicke hodiny, lebo cas, lebo vek, lebo cokolvek... ten pocit "nepresvihnut svoj cas" je dolezite nemat... pretoze potom si zeny namotaju prveho blbecka, co je ochotny splodit s nimi dieta... lebo vek, lebo tlak, lebo uz vsetci okolo maju...
Neviem, co chces pocut. Tak to budes riesit potom. Mas este stale cas.
@anjelicek26 dakujem ti za odpoved, idem si o tom nastudovat viac 🙂
Ano, social freezing znie ako dobrá možnosť pre teba
@hederamonstera presne tak, cítim to rovnako 😂
@stanulienkat A čo je na tom smiešne? 😊
Neries...vymazala som. Ja sa len čudujem, že sú to každý deň identické témy.
Tak ja som napriklad mala vzdy velmi.rada deti, ale taka vyslovene silna tuzba po vlastnom sa u mna ani nikdy nedostavila. Mozno to je tym, ze v ramci svojho povolania ucim a stacilo mi to. Prisiel skor taky pocit, ze teraz by som si to uz vedela predstavit. A ten prisiel pri spravnom partnerovi, predtym nie, hoci som aj bola s niekym, koho som mala rada. Mozno aj u teba to bude tak, ale mozno nie. Mat deti nie je povinnost a nie kazdy po nich tuzi.
Načo sa nad tým zamýšľať? Nikdy som nad touto témou vedome a cielené nerozmýšľala.
A potom som naskočila na posledný vlak a mam doma dve úžasné bytosti. Bolo to moje najlepšie rozhodnutie.
A co ti to rozmyslanie pomoze ked nemas partnera? Zbytocne sa tym ubijas. Mam dve deti a stale neviem ci deti chcem😉😂 ( ked ich uz mam, vacsinou ich nechcem😂)