Neviem byť len s jedným

25. mar 2023

Už dlhšiu dobu to vnímam, mala som dva vážne vzťahy, ale nesedí mi to. Aj manželstvo. Trápi ma, že neviem byť len s jedným mužom, že mám akoby potrebu hľadať stále niekoho iného. Neviem prečo to tak mám. Netúžim ani po rodine. Viem, že som na fóre pre mamičky, ale neviem kde inde sa zdôveriť. Obávam sa, že to aj tak nikto nepochopí. Jednoducho rada sa stretávam a spoznávam stále niekoho nového. A to mám 31 rokov. Ja aj keď si nájdem vážny vzťah, tak po čase ma to začne nudiť a hľadám zas niečo iné. Tak som radšej sama, lebo toto je nefér jednanie voči potenciálnym partnerom.
Cítim sa strašne frustrovane, na jednej strane sa cítim kvôli tomu fakt zle, že som divná, na druhej strane fakt neviem ako toto riešiť.

babulkomale
25. mar 2023

Nijako nevyriesis, len sa bav. Neviaz sa, nemaj deti nech nemaju mamu....ehm...prelietavku.
Poznam jednu taku pani, kazdy ju po case omrzel. Bola aj vydata ale sa rozviedla. Kazdu chvilu s inym, mala to ako konicek. Kazdy sme nejaky, pokial obe strany suhlasia s nezavaznym vztahom, je to ok.
Najhorsie je namotavat.

katkami123
25. mar 2023

Podľa mna sa skôr bojíš človeku otvoriť a ísť do hĺbky, lebo by si sa stala zraniteľnou. Tak si v komfortnej zóne, kde ti nikto nemôže ublížiť a kĺžeš iba po povrchu. To vždy si mala iba takéto vzťahy alebo ti niekto v minulosti ublížil? Aké máš vzťahy s rodičmi a tvoji rodicia medzi sebou?

marca12
25. mar 2023

Nie je povinnostou byt v manzelstve a mat deti. Užívaj si zivot po svojom,neviaz sa a spoznavaj,ked to tak citis. Nie si povinna mat len jedneho chlapa cely zivot. A okolie nech sa strci. Pokial nerozbijas niekomu rodinu,nelakas zenatych,tak nevidim nic zle na tom,ze striedas chlapiv. Nie kazdy dostal do vienka vernost jednemu.

autor
25. mar 2023

@katkami123 Skôr si myslím, že som zkazená. Neviem a ani nechcem mať len jedného, som prelietavá, nechcem nič hlbšie, zároveň možno aj chcem, ale nakoniec zistím, že je lepšie sa citovo neviazať.
Čo sa vzťahov týka, partneri mi vždy ubližovali, aj facka padla. O škaredých slovách na moju adresu sa nebudem vyjadrovať. V 19 som otehotnela, ale on dieťa nechcel. Odviezol ma na potrat, musela som si ho sama zaplatiť, aj keď v tej dobe som bola po škole a ešte som nemala nejakú prácu.
Čo sa týka rodičov, mama otca vždy podvádzala, aj teraz čo viem. Inak s rodičmi máme už také normálne vzťahy, ale nikdy neboli dobrými rodičmi po citovej stránke.

nikpa
25. mar 2023

Ešte si nebola naozaj zaľúbená, potom nebudeš mať potrebu hľadať aj iného

autor
25. mar 2023

@nikpa Bola a veľmi. Čakala som na neho, keď odišiel na rok preč na misiu. Ale on keď sa vrátil, vysmial sa mi. Rozišiel sa so mnou akoby nič medzi nami nebolo, tie štyri roky zahodil za hlavu, aj to, že sme mohli mať spolu dieťa. Tri roky som sa z toho dostávala.

autor
25. mar 2023

Tých problémov čo ma trápia mám viac. Posadnutosť vzhľadom napríklad. Som úplne posadnutá, byť dokonalá. Vyzerať perfektne.

54tinka54
25. mar 2023

Si zranená z predošlých vzťahov (hlavne asi z toho, kde si rok čakala na chlapa a on po návrate celý vzťah zahodil). Čiže je to taká tvoja podvedomá obranná reakcia, na nikoho sa už neviazať a stále radsej hľadať niekoho iného. Dokym si nevyriešiš svoju minulosť a zranenia z nej, zrejme nenastane žiadna zmena.

nikpa
25. mar 2023

Tak to je ten problém. Osoba ktorú si ľúbila ťa sklamala a zranila. Vystavala si si okolo seba akýsi múr a nechceš za neho už nikoho pustiť lebo sa bojíš, ža ti zase niekto zlomí srdce a zraní ťa. Zažila som tu istú situáciu, po rokoch vzťahu rozchod, ktorý som vstrebávala niekoľko ďalších rokov. Počas tých rokov som nemala žiadny vážny vzťah, len milencov. A čo sa vzťahov a mužov týka, nikdy som si k sebe už žiadneho tak blízko nepripustila a viem, že je to dôsledok sklamania a bolesti ktoré som prežila.

mikadooo
25. mar 2023

Možno to je dôvod? Tvoja myseľ má nejaký blok voči vážnemu vzťahu? Že keď vzťah je už príliš vážny, zas to môže dopadnúť odkopnutím, tak si nastavená, že z vážnych vzťahov radšej utekáš? Neviem, len tak tipujem. Neviem, či toto nie je skôr problém pre psychologičku/terapeuta, príde mi to príliš hlboké, aby sme to tu na modrom koňovi vyriešili...

autor
25. mar 2023

Neviem dievčatá, možno áno, možno nejaký blok mám. Možno potrebujem terapeuta, je toho viac, oveľa viac čo ma trápi. Veľmi si dávať záležať na vzhľade, aby som sa páčila mužom. A čím viac sa im páčim, tým som šťastnejšia. Neviem či to nie je podvedomé, že "aha ako ma chcú a ty si o to prišiel", ale samozrejme toho muža už dávno neľúbim, ani neviem čo som na ňom ľúbila, asi je to hlboko v hlave. Len tak dumám.

autor
25. mar 2023

A mám strach, asi skôr hrôzu z toho, že sa vydám, budem mať rodinu, deti a ten muž ma odkopne, bude ma podvádzať a ja mu dám najkrajšie roky, mladosť, krásu a on ma vymení za mladšiu, krajšiu. A ja už budem na odpis.

yoxinka
25. mar 2023

Ty nepotrebuješ žiadny vzťah ani mužov. Si veľmi veľmi zranená a nedokážeš ísť do hĺbky. Pokiaľ si neporiešiš v sebe minulosť, budeš sa takto motať až do staroby a nikdy nebudeš spokojná, nikdy šťastná. Krása človeka nespočíva v dokonalom vzhľade, je to oveľa oveľa viac. Veľmi sa bojíš zranenia a bojíš sa pustiť niekoho do svojho vnútra, preto je vzhľad pre teba alfou a o emegou. Láska nie je o dokonalom vzhľade. Láska je rozhodnutie, vzájomný rešpekt, úcta, obeta. Žiaden ozaj kvalitný vzťah nestojí na tom ako vyzeráš. Máš veľmi hlboký problém, nevyriešiteľný na modromkoňovi.

liljana
25. mar 2023

Takze ty odkopavas muzov preto, lebo nechces, aby odkopli oni teba. Robis im teda to, co nechces, aby oni robili tebe. To chce psychologa.

autor
25. mar 2023

@liljana Ale ja im ubližovať nechcem. Vieš ako sa trápi, že by aj chceli niečo viac, ale ja jednoducho n dokážem im dať to viac? Mne to nerobí radosť ani ma to nijak neuspokojuje, naopak sa cítim strašne zle, nechcem nikomu ubližovať.

autor
25. mar 2023

@yoxinka Ale ako s tým súvisí vzhľad? Možno je to len nejaký ďalší problém, neviem. Ale riešim na sebe úplne všetko, znamienka, dokonca žilku v oku, čo je už vážne na hlavu. Chcem byť tip-top a chcem sa páčiť. Nie som spokojná so sebou, stále vidím, že je čo zlepšovať.

autor
25. mar 2023

Povedal mi aj to, že ma nikdy neľúbil, že ani nevie prečo bol so mnou tak dlho, že asi iba kvôli tomu ako vyzerám. A potom zas povedal, že ma ľúbil, ale že nevie prečo. Každopádne štyri roky spolu, rok som čakala, dieťa nechcel, tak som musela na potrat. Našla som mu na pokeci ako si písal s inou, dohodol si s ňou stretko a vlastne aj kamaráti mi po tom, čo ma nechal povedali, že ma podvádzal neustále.

marianarem
25. mar 2023

Chod na terapiu, mas ozaj dost problemov. Nizke sebavedomie, nefunkcna rodina, zranujuce nevydarene vztahy. Podla mna sa treba teraz tak rok-dva venovat sebe (s pomocou terapeuta) a uvidis, ze ak sa podari nieco vnutri zmenit, tak dalsi vztah, co pride potom, uz bude iny. Jednoducho pritiahnes iny typ cloveka a aj sama sa budes spravat inac a cely vztah sa bude vyvijat inac ako tie doterajsie.

yoxinka
25. mar 2023

Ako s tým súvisí vzhľad? Vzhľad je tvoja jediná istota. Je to pre teba jediná vec, ktorú dokážeš ako tak vo svojom živote kontrolovať, tam si istá a toho sa držíš ako topiaci sa slamky. Všetko ostatné v tvojom živote je jedno veľké zúfalstvo a utekáš pred tým ako sa len dá. Nefunkčná rodina, frajeri ktorí sú s tebou zrejme len preto, lebo si kočka a kvôli sexu, všetko prázdne a povrchné. A ty v tom svojom pomýlení si myslíš, že jediná tvoja záchrana je dokonalo vyzerať. A toto je totálne začarovaný kruh, v ktorom sa dokola motáš. Potrebuješ kvalitných ľudí vo svojom živote, terapiu, niekoho, kto ťa bezpečne prevedie tvojou minulosťou, aby si dokázala pochopiť, čo robíš zle a zmenila vzorce svojho správania. V tvojom momentálnom nastavení nie si schopná si do života pritiahnuť kvalitného človeka, lebo tvoje správanie je totálne sebadeštruktívne. Potrebuješ si upratatm hlavu, potrebuješ pohopiť svoju minulosť aby si dokázala zmeniť budúcnosť.

autor
25. mar 2023

@yoxinka Asi máš pravdu, ja sama tomu nerozumiem prečo robím to čo robím. Ale veľmi ma to trápi, lebo vnútri nie som šťastná a necítim sa dobre, viem, že takýto život ma nenapĺňa. Ale zároveň mám potrebu mužov meniť a neviazať sa. Asi skutočne zájdem k odborníčke.

autor
25. mar 2023

Čo sa toho vzhľadu týka, tak možno aj tým, že na mne vždy niekto videl chyby. Raz som mala dohodnuté rande, ale zapáčila sa mu moja kamoška a mňa totálne ignoroval. Potom mi zase jedna kamoška referovala, že sa a niekým stretla a ten niekto jej povedal, že ona (tá kamoška) je krajšia ako ja. Dosť ma to vtedy ranilo a vtedy začala tá posadnutosť vyzerať perfektne.

yoxinka
25. mar 2023

Chápeš, že ten dokonalý vzhľad ti je nanič??? Si dokonalo krásna a všetky tvoje vzťahy sú oničom. Chlapi ťa neľúbia, podvádzajú, opúšťajú, posielajú ťa na potraty 🤷‍♀️. Vzhľad je len tvoja barlička kontroly nad svojím životom, ale reálne to nemá žiadnu hodnotu. Neprináša ti to žiaden benefit. Tvoj zhľad je dokonalý napriek tomu na sebe nachádzaš nové a nové chyby. Ty veľmi vážne a urgentne potrebuješ dobrého terapeuta, ktorý totálne prestaví tvoju hlavu.

autor
25. mar 2023

@yoxinka Tak čo teda chcú? Všetci chcú dokonalo krásne, keď som alebo sa snažím byť, tak aj tak to nestačí. Tak keď vzhľad nie je všetko, prečo dal prednosť inej, krajšej?

autor
25. mar 2023

Ale milenci zase by chceli byť partneri, manželia. Vraj som strašne fajn. Ale ja už toto nechcem. Ani neviem čo chcem.

pralinka25
25. mar 2023

pozri bud teda vyhladaj nejakeho terpeuta ak si myslis ze nie si stastna ale ak je to proste sucast teba, nevidim dovod, preco by si sa nasilu mala viazat. tie casy uz davno pominuli. nemusis mat rodinu, ani deti, ani jedneho muza. to nie je povinnost ani nutnost a ani na to nestoji stastny zivot. stastna mozes byt aj bez toho.
ved si uzivaj. jedine co by v tomto smere bolo fajn je ferovost a povedat to hned na zaciatku ze nemas zaujem o seriaozny vztah. ved je kopec chlapov, ktori to maju tak ako ty. je ich asi viac ako zien, tak si urcite najdes aj takto ladenych a budete v poho vsetci. ja neviem, dnes su take moznosti. co sa stresujes. podla mna z teba nikto zienku domacu, matku roka ani manzelku roka neurobi ak to tak necitis. a naco to umelo silit. kvoli komu a comu? spolocnosti je to uz jedno.
alebo to tak citis, len si zranena a nenasla si toho praveho. tazko povedat. to by ti mozno vedel povedat ten terapeut a pripadne na tom popracovat.

yoxinka
25. mar 2023

Lebo vo svojej mizérii priťahuješ taký typ chlapov, ktorí rovnako ako ty, idú len a len po povrchu. Chcú si zasexovať, zabaviť sa. Aký je tvoj život mimo toho, že sa o seba staráš? Aké je tvoje vzdelanie, koníčky, práca, akými ľudmi si obklopená, ako tráviš voľný, čas, čím je naplnený tvoj život? Lebo ak celá tvoja existencia je o tvojom výzore, a riešiš iba to, si pre chlapov jednoduchá pipenka na zábavu. Pokiaľ si ty myslíš, že nič iné ako výzor ponúknuť nevieš, tak presne tak ťa vnímajú aj chlapi. Keď dvihneš latku svojej sebaúcty a začneš riešiť aj iné veci, tak začneš byť zaujímavá pre úplne iný typ mužov.

yoxinka
25. mar 2023

@pralinka25
Máš z jej písania pocit, že je spokojná? Tá žena prahne po láske. Nehovorím, že musí byť matka a manželka. Ona len túži byť úprimne milovaná a nikdy to nezažila. Ani v rodine ani v žiadnom vzťahu.

autor
25. mar 2023

@yoxinka Chapem čo chceš povedať. Ja som sa len tak.motala životom, práca ma nikdy nebavila, vzdelanie maturita. Ale chcela som niečo viac, tak teraz diaľkovo študujem a našla som si novú prácu. Veľmi rada tam chodím. Do spoločnosti moc nechodím, som dosť hanblivá. Takže väčšinu času trávim doma. Doma sa venujem sebe, cvičím, čítam veľa kníh, študujem do školy. Čítam aj veľa motivačných kníh, blogov. No a som na zoznamke. Som od nej závislá, to je ďalšia vec. Ja som strašne šťastná keď mi tam píšu muži a píšu mi ako vyzerám. Viem, totálne prízemné a primitívne, ale píšem celkom otvorene ako to je. Proste stále aj rozmýšľam nad vzhľadom čo ešte vylepšiť atď.

autor
25. mar 2023

@pralinka25 Kedysi som to chcela, aj ako dieťa som si predstavovala princa a s ním deti. Ale teraz už nie.

yoxinka
25. mar 2023

Veľa čítaš a študuješ. Napíšem to úprimne, ako cítim. Vyser s na to ako vyzeráš a ukáž ľuďom svoj MOZOG!!! Vyser sa na online zoznamku, kde chodia v 90% chlapi, ktorí potrebujú zasunúť svojho vtáka a choď medzi ŽIVÝCH ľudí. Lichotí ti, že ti chlapi na zoznamkách píšu ako super vyzeráš? A lichotí ti aj to, že si pri tvojich fotkách honia svojich vtákov???