Ahojte. Viem, že mnohé tu riešite važnejšie problémy. No ja by som Vás poprosila o radu. Rozišla som sa zo snúbencom s ktorým sme spolu predtým žili cca 2 roky, V podstate sme spolu žili odkedy som sa nastahovala do Bratislavy. Prvé mesiace som chodila stale von, dosť som pila a zabavala sa lebo som nedokázala byť sama. Teraz sa snažím naučiť sa žiť sama ale mám pocit, že neviem byť sama štastná. Od 17 som s niekym bud chodila alebo žila... najdlhšie som doteraz bola sama možno mesiac. Proste cítim sa neuplná,že nik vedľa mňa nespí, že ma nik doma nečaká a podobne. Teraz som sa stretla s bývalým mal nejaké moje veci a začal ma prehovárať nech sa k nemu vrátim. Kedysi mi veľmi ublížil a oklamal, a napriek tomu, že ma aj kamarátky a rodičia prehovárajú ja premýšlam, že sa k nemu vrátim. Prosím chcem len Vaše skúsenosti, že ako ste si zvykli ked ste dlho s niekym žili v jednej domácnosti a potom ste ostali samé? Čo Vám pomohlo ?
@maaarhulka je rozdiel medzi osamelosťou a samotou...
mladá baba a to nemáš žiadne koníčky, žiadne túžby, žiadne sny - všetko je len o tom "zaspávať vedľa niekoho" ? no najvyšší čas si stanoviť do života nejaké ciele a začať ich aj plniť... žiadny človek nemá byť pre teba stredobodom vesmíru, presne kvôli takýmto veciam...
vrátiť sa k bývalému len zo zúfalstva, lebo nemáš vedľa koho zaspávať, to sa fakt oplatí... 😖
áno, prvých pár týždňov, možno aj mesiacov, je ťažkých, ale nie až tak, aby si si len kvôli tomu niekoho nasťahovala domov... nechápem túto módu byť závislý na prítomnosti druhej osoby...
@maaarhulka Tak si nasťahuj do bytu kamošku alebo si kúp psíka, ked sa cítiš sama. Prípadne je veľmi účinné začať pomáhať niekomu, kto je na tom ešte horšie, napr. deti v detskom domove, tie sú vdačné za záujem. Nie je to úplne ľahké byť sama so sebou, ale ver tomu, že je to prvý krok k tomu, aby si si našla vhodného partnera, musíš to vydržať najskor sama so sebou a aspon pol roka. Tiež som si tým prešla. Naučila som sa mať sa rada, neskor som konečne stretla toho pravého a je to super. Uvidíš, bude dobre. Nájdi si nejaký záujem, koníček, chod tancovať alebo čokoľvek, čo ťa baví, ostatné príde samo, len sa nevracaj k bývalému, to je krok spať, hlavne ak ti ublížil. Držím palce. 😉
@maaarhulka ja som zila single davno,ale spominam na to ako na velmi dobre obdobie. Chodila som na kavu s kamoskami nik mi nevyvolaval ako dlho sa zdrim 😀 Ja som velmi aktivny clovek v tomto obdobi som chodila na anglictinu, praca, kurzy pilatesu, mala som aj brigadu popri praci, chodila som behat, vela som citala. Treba sa len prepnut do statusu som konecne sigle a som spokojna 😀
s malymi prestavkami single treti rok a žijem..ako ti spominali,najdi si cinnosti,ktore ta zamestnaju a budeš vedieť žiť aj tak
@maaarhulka odporúčam na youtube si pozrieť videá od Jeronýma Klimeše, je to český psychológ - o rozchodoch. Sú to tuším tri videá, troj hodinové a posledné je o rozchodoch a hlavne ako sa s nimi vysporiadať. Je skvelý. Až na zvuk na tých videách, ale rozhodne stoja za to.
Nuz, ja som single...a mam aj tento tatus vsade...zijem spokojny a vyrovnany zivot. Zase netvrdim, ze to bude tak stale....to co ma prist to pride...
Ale, musis sa naucit hlavne verit samej sebe, vazit seba a nastavit si v hlave svoju hodnotu a jednoducho z nej nepustit...ja viem, tera su clanky vsade kde ti nahucaju ze budes sama a bla-bla-bla
No ano...ani my single zeny nemame ruzovy zivot. Ten chlap proste chyba, ci uz v domacnosti alebo aj po sexualnej stranke. Ale aj to sa da poriesit. Hlavne treba pouzivat hlavu a nie funu.
Ty este potrebujes nejaky cas, aby to cele prebolelo, sa prevalilo a potom to uz bude v pohode.
A presne ako ti radia treba sa sustredit na to, co ta bavi, cestuj, chod do kina, sportuj..alebo len si vyloz nohy a relaxuj...naplnaj samu seba a nie to co iny ocakavaju od teba a uvidis ze jednak sa to da a jednak zacne zivot byt taky iny....
@lubkavargova1 Ty zvire, ze funa, ako davno som tento skvost nepocula. Dikes 😄
@maaarhulka Je to o zvyku, proste to nepoznas a je najvyssi cas, aby si si odzila taky rocik aj ako single, do dalsieho zivota ti to bude nezaplatitelna skusenost. Niet viac co dodat, ostatne baby to tu vystihli uplne paradne 🙂
Pozri si film ako prežiť single 👍🏼 v angličtine how to be single
@lubkavargova1 kazdy den sa od teba dozviem nejake nove slovo 😀
Kup si macku alebo maleho psa, to leti medzi osamelymi zenami 😀
@operaphantom nie kazda single zena je automaticky osamela 😉
@maaarhulka ale vies, ako zit single....problem je, ze nechces......
Nie je to ziadna sranda byt sama ked vsetci okolo su zalaskovany, ale je to o vela lepsie ako byt s niekym kto ta nerobi stastnou. Ja som sama uz neaku tu dobu a nie je to take zle ako sa na prvy pohlad zda 😉
dost vela ludi je bez patrnera. Ja uz 4 rok, vadi mi to coraz menej, nenudim sa a mam vela zaujmov. Nie je to idealne, ale da sa s tym zit.
ja na obdobie, kedy som zila sama spominam velmi rada :D, nemusis nikoho riesit, nikomu sa prisposobovat, venujes sa sebe, svojim zalubam, kamaratom, ak potrebujes zostat v praci dlhsie, nemusis rozmyslat, ci to neskrizi plany s partnerom, veci najdes tam kde si ich naposledy nechala.. no parada :D
okrem toho.. zena so svojim zivotom, zalubami a sebestacnostou, je daleko pritazlivejsia, ako nejaka z ktorej je na kilometer citit, ze zufalo hlada niekoho - hocikoho.. potom takeho aj najde.. a opat budes o par mesiacov, mozno rokov riesit, ze si sama..
Žijem SINGLE 4 roky, dovtedy som mala furt nejaký dlhodobý vzťah a teraz si to už neviem predstaviť. Prvý rok som sa stavila s kamošom, že rok vydržím sama... už sú to 4 a je mi skvele.... nestíham všetky akcie, koníčky.... na chlapa by som čas nemala.
Mechapem ako moze bit niekto sam maco to je dobre ? Kazdy len vsetko chce pre seba bre seba mat cas pre seba mat penaze ... no naco ked to nema komu dat ... . Vet cas je to jedine co stracame nebudeme tu vecne preco ten cas dat sebe ked ho mozte dat dakomu ... " moj starky vravel samemu sa dobre len sere"
@maaarhulka - žena, to sa chceš vrátiť k tomu bývalému, čo - citujem - "sa má vrátiť o týždeň z basy" (25.mája si o tom písala v statuse)? Nečudujem sa, že rodičia, ba aj kamarátky nesúhlasia.
@dahra to asi k tomu snubencovi nie?
@maaarhulka a nakoniec si nebola tehu?
@dahra nie,k tomu snubencovi, co by ho mohol napadnut ten byvaly, vsak citaj.
@majka99999
@katka253111 - píše, že sa rozišla so snúbencom, s kt. bola 2 roky. Zdá sa, že sa aj o baby snažili ešte v čase, keď bývalého púšťali z basy. To bol máj 2016. Má tam aj info o bývalom, aj tehu test. A teraz sa s nejakým bývalým stretla, hádam nie s tým, čo ho pustili.
ist do vztahu s tym ze to robis len preto ze nechces byt sama je hlupost a este s clovekom s kt uz mas "nejaku" tu minulost ....nerob to....., obvolaj kamosky ak nemas kamosky, najdi si spolubyvajucu alebo volaj kolegyne von, alebo ten psik z utulku je skvely napad. Prihlas sa niekam na kurz ci uz sport alebo este lepsie nejake jazyky tam je mix oboch pohlavi a budes z toho profitovat nielen spolocensky ale aj nove zrucnosti naberies a obklopis sa novymi ludmi
Je to na zaplakanie skor,ze musis byt zavisla na niekom.
@maaarhulka Sú ženy, ktoré by dali milióny, len aby boli samé 🙂
chápem ťa, tiež si neviem vôbec predstaviť, že by som bola zrazu po 8,5 roka sama,ale desím sa toho..tiež ako ty,a tiež by som na tvojom mieste nevedela žiť sama..:(
No tiez s tym bojumem teda! A ja som tiez od 17 vo vztahoch, najdlhsia pauza zatial bola okolo 4 mesiacov... A teraz po 8 rokoch. Hm. 🙂 Len najhorsie je, ze ja ani nenachadzam ziadnu vyhodu, my sme mali s priatelom pohodovy vztah, ziadne telefonaty, kde si, s kym si, ziadne vyvaranie, nic podobne... Takze skor to pocitujem negativne - nemam s kym chodit na vylety a mam aj trochu menej penazi kedze sa uz nedelim s nikym o naklady na najom ci stravu. :(
Trvalo mi to týždeň. A bolo to úplne super. Ak vieš žiť sama so sebou ľahšie sa ti bude žiť v budúcnosti s niekým