Neviem ako žiť single

maaarhulka
16. okt 2016

Ahojte. Viem, že mnohé tu riešite važnejšie problémy. No ja by som Vás poprosila o radu. Rozišla som sa zo snúbencom s ktorým sme spolu predtým žili cca 2 roky, V podstate sme spolu žili odkedy som sa nastahovala do Bratislavy. Prvé mesiace som chodila stale von, dosť som pila a zabavala sa lebo som nedokázala byť sama. Teraz sa snažím naučiť sa žiť sama ale mám pocit, že neviem byť sama štastná. Od 17 som s niekym bud chodila alebo žila... najdlhšie som doteraz bola sama možno mesiac. Proste cítim sa neuplná,že nik vedľa mňa nespí, že ma nik doma nečaká a podobne. Teraz som sa stretla s bývalým mal nejaké moje veci a začal ma prehovárať nech sa k nemu vrátim. Kedysi mi veľmi ublížil a oklamal, a napriek tomu, že ma aj kamarátky a rodičia prehovárajú ja premýšlam, že sa k nemu vrátim. Prosím chcem len Vaše skúsenosti, že ako ste si zvykli ked ste dlho s niekym žili v jednej domácnosti a potom ste ostali samé? Čo Vám pomohlo ?

majcika
16. okt 2016

Trvalo mi to týždeň. A bolo to úplne super. Ak vieš žiť sama so sebou ľahšie sa ti bude žiť v budúcnosti s niekým

sissy27
16. okt 2016

@maaarhulka je rozdiel medzi osamelosťou a samotou...
mladá baba a to nemáš žiadne koníčky, žiadne túžby, žiadne sny - všetko je len o tom "zaspávať vedľa niekoho" ? no najvyšší čas si stanoviť do života nejaké ciele a začať ich aj plniť... žiadny človek nemá byť pre teba stredobodom vesmíru, presne kvôli takýmto veciam...
vrátiť sa k bývalému len zo zúfalstva, lebo nemáš vedľa koho zaspávať, to sa fakt oplatí... 😖
áno, prvých pár týždňov, možno aj mesiacov, je ťažkých, ale nie až tak, aby si si len kvôli tomu niekoho nasťahovala domov... nechápem túto módu byť závislý na prítomnosti druhej osoby...

janickacrazy
16. okt 2016

@maaarhulka Tak si nasťahuj do bytu kamošku alebo si kúp psíka, ked sa cítiš sama. Prípadne je veľmi účinné začať pomáhať niekomu, kto je na tom ešte horšie, napr. deti v detskom domove, tie sú vdačné za záujem. Nie je to úplne ľahké byť sama so sebou, ale ver tomu, že je to prvý krok k tomu, aby si si našla vhodného partnera, musíš to vydržať najskor sama so sebou a aspon pol roka. Tiež som si tým prešla. Naučila som sa mať sa rada, neskor som konečne stretla toho pravého a je to super. Uvidíš, bude dobre. Nájdi si nejaký záujem, koníček, chod tancovať alebo čokoľvek, čo ťa baví, ostatné príde samo, len sa nevracaj k bývalému, to je krok spať, hlavne ak ti ublížil. Držím palce. 😉

svetluska82
16. okt 2016

@maaarhulka ja som zila single davno,ale spominam na to ako na velmi dobre obdobie. Chodila som na kavu s kamoskami nik mi nevyvolaval ako dlho sa zdrim 😀 Ja som velmi aktivny clovek v tomto obdobi som chodila na anglictinu, praca, kurzy pilatesu, mala som aj brigadu popri praci, chodila som behat, vela som citala. Treba sa len prepnut do statusu som konecne sigle a som spokojna 😀

salfusco
16. okt 2016

s malymi prestavkami single treti rok a žijem..ako ti spominali,najdi si cinnosti,ktore ta zamestnaju a budeš vedieť žiť aj tak

mandala77
16. okt 2016

@maaarhulka odporúčam na youtube si pozrieť videá od Jeronýma Klimeše, je to český psychológ - o rozchodoch. Sú to tuším tri videá, troj hodinové a posledné je o rozchodoch a hlavne ako sa s nimi vysporiadať. Je skvelý. Až na zvuk na tých videách, ale rozhodne stoja za to.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubkavargova1
16. okt 2016

Nuz, ja som single...a mam aj tento tatus vsade...zijem spokojny a vyrovnany zivot. Zase netvrdim, ze to bude tak stale....to co ma prist to pride...
Ale, musis sa naucit hlavne verit samej sebe, vazit seba a nastavit si v hlave svoju hodnotu a jednoducho z nej nepustit...ja viem, tera su clanky vsade kde ti nahucaju ze budes sama a bla-bla-bla
No ano...ani my single zeny nemame ruzovy zivot. Ten chlap proste chyba, ci uz v domacnosti alebo aj po sexualnej stranke. Ale aj to sa da poriesit. Hlavne treba pouzivat hlavu a nie funu.
Ty este potrebujes nejaky cas, aby to cele prebolelo, sa prevalilo a potom to uz bude v pohode.
A presne ako ti radia treba sa sustredit na to, co ta bavi, cestuj, chod do kina, sportuj..alebo len si vyloz nohy a relaxuj...naplnaj samu seba a nie to co iny ocakavaju od teba a uvidis ze jednak sa to da a jednak zacne zivot byt taky iny....

romanovic
16. okt 2016

@lubkavargova1 Ty zvire, ze funa, ako davno som tento skvost nepocula. Dikes 😄

jeannna
16. okt 2016

@romanovic Tiez som sa zrehnila 🙂

jeannna
16. okt 2016

@maaarhulka Je to o zvyku, proste to nepoznas a je najvyssi cas, aby si si odzila taky rocik aj ako single, do dalsieho zivota ti to bude nezaplatitelna skusenost. Niet viac co dodat, ostatne baby to tu vystihli uplne paradne 🙂

mell_j
16. okt 2016

Pozri si film ako prežiť single 👍🏼 v angličtine how to be single

salfusco
16. okt 2016

@lubkavargova1 kazdy den sa od teba dozviem nejake nove slovo 😀

operaphantom
16. okt 2016

Kup si macku alebo maleho psa, to leti medzi osamelymi zenami 😀

zlotazla
16. okt 2016

@operaphantom nie kazda single zena je automaticky osamela 😉

obsadenemeno
16. okt 2016

@maaarhulka ale vies, ako zit single....problem je, ze nechces......

sklamana30
16. okt 2016

Nie je to ziadna sranda byt sama ked vsetci okolo su zalaskovany, ale je to o vela lepsie ako byt s niekym kto ta nerobi stastnou. Ja som sama uz neaku tu dobu a nie je to take zle ako sa na prvy pohlad zda 😉

lena888
17. okt 2016

dost vela ludi je bez patrnera. Ja uz 4 rok, vadi mi to coraz menej, nenudim sa a mam vela zaujmov. Nie je to idealne, ale da sa s tym zit.

e_lenka
17. okt 2016

ja na obdobie, kedy som zila sama spominam velmi rada :D, nemusis nikoho riesit, nikomu sa prisposobovat, venujes sa sebe, svojim zalubam, kamaratom, ak potrebujes zostat v praci dlhsie, nemusis rozmyslat, ci to neskrizi plany s partnerom, veci najdes tam kde si ich naposledy nechala.. no parada :D
okrem toho.. zena so svojim zivotom, zalubami a sebestacnostou, je daleko pritazlivejsia, ako nejaka z ktorej je na kilometer citit, ze zufalo hlada niekoho - hocikoho.. potom takeho aj najde.. a opat budes o par mesiacov, mozno rokov riesit, ze si sama..

marusia12
19. okt 2016

Žijem SINGLE 4 roky, dovtedy som mala furt nejaký dlhodobý vzťah a teraz si to už neviem predstaviť. Prvý rok som sa stavila s kamošom, že rok vydržím sama... už sú to 4 a je mi skvele.... nestíham všetky akcie, koníčky.... na chlapa by som čas nemala.

dxxolm
20. okt 2016

Mechapem ako moze bit niekto sam maco to je dobre ? Kazdy len vsetko chce pre seba bre seba mat cas pre seba mat penaze ... no naco ked to nema komu dat ... . Vet cas je to jedine co stracame nebudeme tu vecne preco ten cas dat sebe ked ho mozte dat dakomu ... " moj starky vravel samemu sa dobre len sere"

dahra
20. okt 2016

@maaarhulka - žena, to sa chceš vrátiť k tomu bývalému, čo - citujem - "sa má vrátiť o týždeň z basy" (25.mája si o tom písala v statuse)? Nečudujem sa, že rodičia, ba aj kamarátky nesúhlasia.

katka253111
20. okt 2016

@dahra to asi k tomu snubencovi nie?

@maaarhulka a nakoniec si nebola tehu?

majka99999
20. okt 2016

@dahra nie,k tomu snubencovi, co by ho mohol napadnut ten byvaly, vsak citaj.

dahra
20. okt 2016

@majka99999
@katka253111 - píše, že sa rozišla so snúbencom, s kt. bola 2 roky. Zdá sa, že sa aj o baby snažili ešte v čase, keď bývalého púšťali z basy. To bol máj 2016. Má tam aj info o bývalom, aj tehu test. A teraz sa s nejakým bývalým stretla, hádam nie s tým, čo ho pustili.

jeemima
20. okt 2016

ist do vztahu s tym ze to robis len preto ze nechces byt sama je hlupost a este s clovekom s kt uz mas "nejaku" tu minulost ....nerob to....., obvolaj kamosky ak nemas kamosky, najdi si spolubyvajucu alebo volaj kolegyne von, alebo ten psik z utulku je skvely napad. Prihlas sa niekam na kurz ci uz sport alebo este lepsie nejake jazyky tam je mix oboch pohlavi a budes z toho profitovat nielen spolocensky ale aj nove zrucnosti naberies a obklopis sa novymi ludmi

n0mi
20. okt 2016

Je to na zaplakanie skor,ze musis byt zavisla na niekom.

cecilia68
20. okt 2016

@maaarhulka Sú ženy, ktoré by dali milióny, len aby boli samé 🙂

tinuskamartinuska
20. okt 2016

chápem ťa, tiež si neviem vôbec predstaviť, že by som bola zrazu po 8,5 roka sama,ale desím sa toho..tiež ako ty,a tiež by som na tvojom mieste nevedela žiť sama..:(

lollka
20. okt 2016

No tiez s tym bojumem teda! A ja som tiez od 17 vo vztahoch, najdlhsia pauza zatial bola okolo 4 mesiacov... A teraz po 8 rokoch. Hm. 🙂 Len najhorsie je, ze ja ani nenachadzam ziadnu vyhodu, my sme mali s priatelom pohodovy vztah, ziadne telefonaty, kde si, s kym si, ziadne vyvaranie, nic podobne... Takze skor to pocitujem negativne - nemam s kym chodit na vylety a mam aj trochu menej penazi kedze sa uz nedelim s nikym o naklady na najom ci stravu. :(