Neviem ako v živote ďalej

11. jún 2022

Napíšem to tak fakticky, neutralne:
- rozisla som sa s ex
- mame dieta
- zatial byvame spolu
- neboli sme manzelia, co znamena, ze on nema ziadnu volu mi dat nejake peniaze "navyse" ako by to urobil pri exmanzelke, hoci zaraba velmi dobre a byt ma uz splateny. V case ked sme ho kupovali boli ceny polovicne, dnes si sama musim riesit byvanie za 2-3x tak draho.
- viem bola to chyba urobit si dieta a svadbu planovat az potom, hoci k nej uz potom nikdy nedoslo
- v spolocnom byte mam mensiu ciastku, ktora je vsak ozaj mala
- moj plat mi vyjde na hypoteku asi tak na 1izbak, čo znamena, že dieta by nemalo vlastnu izbu "u mna". Nevadí to?
- mojmu exovi je to prakticky jedno, že bývam nateraz u neho, nevyhana ma (hoci naklady platim na polovicu)
- sama by som vsak radsej byvala uz sama, co ale znamena striedavku, co si myslim, ze je zlo (napr. psychicke problemy/trauma pre dieta)
- ex chce striedavku, nechce platit ziadne vyzivne tym padom

Fakt neviem co robit.
- byvat tu stale, len preto, ze som s dietatom? Mam svoju izbu, ale zdielat byvanie s ex mi na nalade nepridava, aj ked sa nehadame, skor iba si povieme nevyhnutne prevadzkove veci.
- alebo sa odstahovat, v tom pripade kam? V blizkosti bytu ex a skoly? Mna skor laka byvat v inej casti mesta, ale tak mozno by som sa vedela priposobit na par rokov, lebo predstavit si to neviem, ze dieta je daleko...

Citim sa tak na mrtvom bode a ze nezijem svoj zivot a nie som stastna takto.

Mozno mi otvoria oci vase nazory, ze co by ste robili.

k0l0b3zka
11. jún 2022

Ak na to mas, byt si pozri sama. Aj ked budes byvat u exa alebo niekde tak ho mozes prenajat. No a zvysok Ti neporadim, chce to cas a premyslene kroky a zivot sa da pomaly dokopy.

zmrzlinka2021
11. jún 2022

Ten byt ste kupovali spolu? Aky tam mas podiel? Lebo teraz mozes ziadat o vyplatenie toho podielu so zohladnenim aktualnych trhovych cien.

Inak, aj v 1 izbaku sa da zit, aj ked chyba to sukromie, tebe, ci dietatu. Skus sa s byvylam priatelom o tom porozpravat. Vyzivne musi platit.

sante81
11. jún 2022

Ja mám jednoizbak, o dieťa viac a nič nám ku šťastiu nechýba. Máme domov, deti spolocnu izbu a ja kuchyno-obyvačku. A som za to vďačná. Nedokázala by som žiť s ex - partnerom, máš môj obdiv

zuzanna33
11. jún 2022

@sante81 prepáč čo je na tom obdivuhodné!?To by bolo ak by sa spamätala takto trápi len seba a malého...Chlapov sa netreba báť ale treba konať a nesťažoval si ak sa postaví na vlastné potom klobúk dole a bude mat aj môj obdiv!

dagmarovita
11. jún 2022

pri striedavej sa neplati vyzivné?

autor
12. jún 2022

@sante81 Tak kuchyno-obyvacku a jednu izbu považujem už za dvojizbak 😀 Ja som myslela napríklad klasické staré byty, kde bola fakt iba kuchyňa.

macilka
12. jún 2022

To je garsónka, nie jednoizbak.. dvojizbak má potom okrem kuchyne 2 izby..

miamie
12. jún 2022

@dagmarovita moze aj nemusi...