Napíšem to tak fakticky, neutralne:
- rozisla som sa s ex
- mame dieta
- zatial byvame spolu
- neboli sme manzelia, co znamena, ze on nema ziadnu volu mi dat nejake peniaze "navyse" ako by to urobil pri exmanzelke, hoci zaraba velmi dobre a byt ma uz splateny. V case ked sme ho kupovali boli ceny polovicne, dnes si sama musim riesit byvanie za 2-3x tak draho.
- viem bola to chyba urobit si dieta a svadbu planovat az potom, hoci k nej uz potom nikdy nedoslo
- v spolocnom byte mam mensiu ciastku, ktora je vsak ozaj mala
- moj plat mi vyjde na hypoteku asi tak na 1izbak, čo znamena, že dieta by nemalo vlastnu izbu "u mna". Nevadí to?
- mojmu exovi je to prakticky jedno, že bývam nateraz u neho, nevyhana ma (hoci naklady platim na polovicu)
- sama by som vsak radsej byvala uz sama, co ale znamena striedavku, co si myslim, ze je zlo (napr. psychicke problemy/trauma pre dieta)
- ex chce striedavku, nechce platit ziadne vyzivne tym padom
Fakt neviem co robit.
- byvat tu stale, len preto, ze som s dietatom? Mam svoju izbu, ale zdielat byvanie s ex mi na nalade nepridava, aj ked sa nehadame, skor iba si povieme nevyhnutne prevadzkove veci.
- alebo sa odstahovat, v tom pripade kam? V blizkosti bytu ex a skoly? Mna skor laka byvat v inej casti mesta, ale tak mozno by som sa vedela priposobit na par rokov, lebo predstavit si to neviem, ze dieta je daleko...
Citim sa tak na mrtvom bode a ze nezijem svoj zivot a nie som stastna takto.
Mozno mi otvoria oci vase nazory, ze co by ste robili.
Ten byt ste kupovali spolu? Aky tam mas podiel? Lebo teraz mozes ziadat o vyplatenie toho podielu so zohladnenim aktualnych trhovych cien.
Inak, aj v 1 izbaku sa da zit, aj ked chyba to sukromie, tebe, ci dietatu. Skus sa s byvylam priatelom o tom porozpravat. Vyzivne musi platit.
Ja mám jednoizbak, o dieťa viac a nič nám ku šťastiu nechýba. Máme domov, deti spolocnu izbu a ja kuchyno-obyvačku. A som za to vďačná. Nedokázala by som žiť s ex - partnerom, máš môj obdiv
pri striedavej sa neplati vyzivné?
@sante81 Tak kuchyno-obyvacku a jednu izbu považujem už za dvojizbak 😀 Ja som myslela napríklad klasické staré byty, kde bola fakt iba kuchyňa.
To je garsónka, nie jednoizbak.. dvojizbak má potom okrem kuchyne 2 izby..
@dagmarovita moze aj nemusi...
Ak na to mas, byt si pozri sama. Aj ked budes byvat u exa alebo niekde tak ho mozes prenajat. No a zvysok Ti neporadim, chce to cas a premyslene kroky a zivot sa da pomaly dokopy.