Ahojte dámy,
rada by som sa s Vami podelila o moju momentálnu životnú situáciu a rada si prečítam, ak mi nestranne poviete, čo by ste urobili na mojom mieste alebo ako by ste sa rozhodli.
Naše problémy v manželstve začali v roku 2013, keď manžel začal podnikať a v podnikaní sa mu začalo dariť. Vtedy sme ešte stále bývali u mojich rodičov. Ja som bola v tom čase na materskej dovolenke. Vždy bol lakomý, v podstate som to vedela už pred svadbou, že je lakomý, ale to, čo sa začalo diať potom, ako zrazu začal zarábať 5-6x viac ako v predošlom zamestnaní, ukázalo jeho pravú tvár. Už počas materskej a rodičovskej dovolenky mi nechcel dávať peniaze, vždy som mu musela trápne zdôvodňovať na čo peniaze potrebujem, dieťaťu občas niečo kúpil, ale to bolo minimum. Keď sme sa osamostatnili a presťahovali do novopostaveného domu, tak sa finančne úplne vyčlenil. Napríklad vybral 20 000 eur a schoval ich doma do skrine. Nikdy mi neumožnil prístup k jeho účtu, ba čo naviac, nikdy som si nesmela ani pozrieť, na ktorom účte koľko má. Pozakladal účty a rôzne fondy o ktorých ma nikdy neinformoval. Kúpil si drahý osobný automobil a mne dal staré jazdené desaťročné auto, na ktorom všetko odchádzalo a odmietol investovať do opravy. Raz mi na tom aute dokonca zlyhali brzdy, ale našťastie som zachovala duchaprítomnosť a ocino mi po telefóne poradil, čo mám robiť. To by však nebolo všetko. Okrem peňazí začal neskutočne urážlivo sa vyjadrovať o mojich rodičoch a to len preto, že moji rodičia sa rozhodli pomáhať aj mojej sestre, teda jeho švagrinej. Na skutočnosť, že v dome mojich rodičov býval zadarmo 5 rokov a že mu výdatnou mierou pomohli pri stavbe domu, akosi pozabudol (lebo mojej sestre pomohli viac). Posledný rok sa situácia vyhrotila. Po Vianociach som mu našla v taške kondómy, podotýkam, že spolu 3 roky intímne nežijeme, ale vraj on nikoho nemá. Na dcéru nič nedáva, povedal, že mám dosť vysoký plat a mám jej kupovať z toho, občas jej kúpi maličkosť, napr. obaly na zošity, vodovky, ale všetko ostatné je na mne. Nie je možné sa s ním dohodnúť. Skúšala som už všetko možné, aj s prosíkom aj s hnevom. Strašne by som chcela naše manželstvo zachrániť. Tento týždeň na mňa vymyslel búdu, pritlačil ma ku zábradliu, dal mi facku a potom sa sám zvalil na zem a začal vrieskať, že som ho sotila. Išiel na chirurgickú pohotovosť, kde do záznamu uviedol, že vraj ho "manželka sotila" a pritom som sa ho ani nedotkla. Už neviem čo robiť. Čo by ste na mojom mieste urobili vy? Za všetky rozumné rady ďakujem. A tým, ktorí mi budú radiť, že už dávno som sa s ním mala rozviesť, uvádzam, že rozviesť sa je ľahké, ale je to náročný krok, ktorý si treba v živote dobre zvážiť. Ďakujem
@pribinak To samozrejme plánujem spolu s návrhom na rozvod. Ale bojím sa.
@renatka1000 nebude Ti lepsie bez takeho hlupaka?
@renatka1000 len do toho. a co najskor. ale nebude to lahke. podnikat zacal az v manzelstve a nechce sa mu, zgrlosovi, vzdat sa majetku
@dskjhfdlkdjhl Toto isté mi povedalo už x ľudí, ktorým som sa zdôverila. Len stále verím a verím, že sa zmení. Alebo som taká naivná?
@renatka1000 mas rodicov,sestru=cize mas kam ist
a teraz otazka,ake a cie manzelstvo chces zachranit?snad nie to vase?
manzel ti da facku,po vsetky roky sa deje,co popisujes a ty chces aku radu?
by som od takeho cloveka nic nechcela.....a zabudla po rozvode,ze existuje.
@renatka1000 myslis, ze sa on zmeni? Pochybujem. Zrejme si este dost mlada, mas este sancu stretnut normalneho chlapa, teda mas este sancu normalne zit.
Ešte by som dodala, že on síce od roku 2013 zarobil dosť peňazí ale moji rodičia boli tiež slušne zarábajúci (hlavne ocino - architekt) a ten mám pomohol veľkou sumou peňazí.
@renatka1000 si naivná , ľudia sa nemenia , pokiaľ sa sami nechcú zmeniť alebo ich niečo nezmení . Okrem toho si myslím že tvoj manžel sa chce rozviesť a takto si pripravuje pôdu aj tou chirurgiou.
@dskjhfdlkdjhl ďakujem, mám skoro 40 ale aj tak som pokakaná...nikdy som si nemyslela, že práve ja natrafím na na takéhoto človeka.
@renatka1000 a poviem ti z vlastnej skúsenosti , rozvod je nič , nič oproti deleniu majetku . To ešte len bude rošanbo .
Ja som za to , aby sa stale za zachranu manzelstva zabojovalo. Ale po precitani tohto prispevku, niesom si ista ci by som chcela takto zit. S tymi peniazmi...hmmm velmi zle. To ako si predstavuje. A to divadlo s fackou...mne by sa zhnusil. Take psycho spravanie. A dalsia vec 3r.ste intimne nezili? To ako vážne? Tak tie kondomy asi neboli pre vás oboch nie? Pride mi nefunkcne to vase manzelstvo. Nepises ako travite volny cas.
Nepíšem často komentáre k diskusiam, ale žena ty sa zobuď! okamžite choď pobaliť veci a utekaj! stretni sa s ním až na súde.
@maminuska toho sa bojím najviac, hlavne pri jeho lakomosti...ale mám isté tromfy v rukách, ktoré on nemá.
Pre nič za nič nešiel na chirurgiu,chystá sa do budúcnosti (rozvod ale.nieco podobné) aby mal doklad,že ty si tá zlá (ty si ho napadla,pred súdom to tak bude vyzerať). Peniaze ktoré ste nadobudli počas manželstva sú oboch- ak nemáš prehľad o tom čo kde má o to ľahšie bude ich pre súdom nepriznať pri rozvode.
Si neskutočne naivná na vlastnú škodu,čo chceš zachraňovať? však je to debil 1. triedy, ty sa čím skôr rozveď a cez súd vytrieskaj peniaze pre dieťa aj seba.A potom si otvor šampus,že si sa ho zbavila.Nie si nijaká handra,aby si žila s niekým tak bezcitným a manipulujúcim.Nijaký sex,nijaké peniaze,nijaká láska,načo ešte čakáš? už včera bolo neskoro podať žiadosť o rozvod.Rodičia ťa podporia,tak otvor oči a konaj,ak nie kvôli sebe,tak kvôli dieťaťu,čo z neho vyrastie v takej "milujúcej" rodinnej atmosfere?
@kakawah Nie, nežijeme spolu intímne. Ale on vie klamať tak, že keď mu oponuješ, je schopný ťa aj zabiť. To, či má milenku, je mi v podstate jedno a ja nie som trafená hus aby som mu verila, že nemá.
@janinah ocino ma podporuje a v nedeľu, keď išiel na tú chirurgiu mi povedal doslova, že som sa už dávno mala rozbehnúť zo 100m a kopnúť ho (viete kam). Len matka narieka, že však on sa vraj MUSÍ zmeniť. A ja som presvedčená, že sa nezmení nikdy. Nikdy. Peniažky mu nesmrdia.
@renatka1000 a o aké fondy ide ..investičné , bitcoimy , virtuálna mena ? Ne je taký problém to pre sú zistiť , aspon že máš informácie. Ale odíď z toho domu , on sa chystá k rozvodu a ošklabat ťa, zdiskreditovat.
@renatka1000 najhorsie je ze nemas prehľad o peniazoch. Ktovie na koho ma ucty a ktovie ci mu uz nejaka neradi co ma robit. Ako pisu zeny asi sa uz pripravuje na rozvod. Tak konaj cim skor a daj si poradiit pravnikom
@maminuska Máš pravdu a to ja navyše mám zamestnanie, kde musím mať čistý register trestov a morálny kredit. Preto to robí.
@kakawah chcela som ísť za psychológom, ale asi to nemá význam. Ja mám právnické vzdelanie, rozvod zvládnem a na vyporiadanie BSM si vezmem najlepšieho advokáta.
@maminuska vieš čoho sa bojím? že ich vyberie z účtu a schová cash
@renatka1000 Hm..Myslim, ze vie presne co robi...Na tvojom mieste podam o rozvod a zistim si kolko zaraba, financne ako je na tom a dam poriadne mastne vyzivne na dieta...Nech sa mu gebula zatoci...Je to podla mna riadny hajzel...A prasim od neho prec ak mam kde...Sorry....
@renatka1000 , tak sa zbaľ , zober dcéru a odíď. Do podnájmu , k rodičom ...ak si štátny zamestnanec v štátnej službe na toto si daj pozor, ak si právnička ..tak ešte väčší . Na BSM ti potom môžem dohodit dobrého právnika. J
@renatka1000 neboj sa, smelo do toho...príde pred súd a sa pos€rie, fakt sa ničoho neboj. A čo sa týka peňazí, pokial neprizná, tak ak si najmeš advokáta, on prelustruje banky a zistia, kde čo má, pokial to teda nebude písané na niekoho. Len za každú lustráciu sa berie min.30€.Chod do toho, zbav sa ho čo najskôr, fakt neváhaj ani minútu. Si inteligentná ženská, to dáš.
@janinka007 advokát banku neprelustruje, existuje také niečo ako bankové tajomstvo . Teda nie oficiálne. To len súd .
Dala by som si navrh na sud na vyzivne pre dieta.