Neviem ako sa tešiť zo života

znicena
30. apr 2016

Na zaciatok chcem povedat, ze som tu uz dlhsie, len som nemala odvahu napisat o mojich problemoch pod tym starym nickom.S mm sme spolu uz skoro 15 rokov. Mame 2 deti, mladsi mal nedavno 3 roky, starsi je uz teenager.Problem je v tom, ze obe nase rodiny na nas kaslu, nezaujem o vnucata, len aby mali svoj pokoj, este aj navstevy su len na presne vyhradene prilezitosti- meniny, narodeniny, Vianoce, mimo toho sa vobec nenavstevujeme, pretoze oni si to nepraju.Pritom byvame v jednom meste. Je mi z toho smutno, ze moje deti su pre moju a mm rodinu vzduch, neviem sa s tym zmierit.Aj mm je z toho nervozny cim dalej tym viac, pretoze, sme na deti stale sami, ked je maly chori, co je kazdu chvilu, musi si to v praci vybavit on, lebo ja nemozem zostat doma, pretoze ma nema, kto zastupit. Pritom mm ma velmi narocne zamestnanie, taha same nocne, ked je maly chory, lebo nase maminky chcu oddychovat.Hlavne, ze mi dvaja sme uz total vycerpany, stale sme aj my chori, pretoze uz nevladzeme a maly je este aj strasne zivy, takze pri nom oddych nehrozi.Pri starsom sme boli mladsi tak sme to nejako prezili,ale teraz neviem ci to ustojime.Nas vztah je na bode mrazu.Mna uz nic nebavi, aj z maleho sa neviem tesit za takuto cenu , velakrat som olutovala, ze nemusela uz riesit taketo problemy, keby sme mali len jedno dieta.Dakujem ak mi napisete nejaku radu alebo nazor na moj problem.

jamika27
30. apr 2016

no v prvom rade prestať byť negatívna, lebo sa to odráža na všetkom dookola. Ak máš rodinu akú máš a vieš, že ju nezmeníš, tak sa nimi nezaoberaj a pracuj na svojej rodine. Neviem nepochopila som či ty robíš? Z tohto všetkého som skôr pochopila, že si nešťastná z doterajšieho života tak sa pokús niečo s ním spraviť. Ak malý býva často chorý - nedá sa vybaviť si predĺženú materskú? Poriešiť nejakú opatrovateľku? (aspoň na pár hodín, skús inzeráty) Keď budete vy s manželom v pohode zmení sa aj malý. Pretože ak z Vás cíti nervozitu, tak Vás chce zaujať ... A ľuovať, že nemáš len jedno dieťa ... to je už moc ... nemylíš? To čo už je nezmeníš, tak sa nezaoberaj minulosťou ale rieš prítomnosť a budúcnosť

gir
30. apr 2016

Vykašli sa na maminky !!! Nemáš ešte niekoho z rodiny, sestru, sesternicu a pod. alebo kámošku čo je na materskej, v najhoršom prípade opatrovateľku počas toho, keď ste v práci. neboj sa,deti vyrastú a ty budeš na seba pyšná, že si to zvládla. len tak pre povzbudenie, prečítaj si diskusie, kde sú nevesty zúfale ako sa im svokra alebo mama montuje do života a hneď ti bude lepšie. S manželom si doprajte nejaký welnes, starí je už veľký, on si nájde svoj program a malého, niekde aj vo welnes majú, že deťom sa venujú opatrovateľky, majú svoj program. Akútne potrebujete vypnúť aby ste boli len sami dvaja, porozprávať sa, dať si pohár vína. Všetko sa urovná, teraz si vyčerpaná, musíš nabrať druhý dych. Jedno pozitívne na tom je, že ani svokra ani mama ti nikdy nebudú môcť povedať, že ti vychovávali deti. Pekný večer. 🙂

gir
30. apr 2016

Prepáč, chcela som napísať starší syn. Chybička se vloudila ... 😉

katarinapekna
30. apr 2016

1. Nikto okrem teba a tvojho muža nie je povinný ti pomáhať!
2. Vaši rodičia majú svoj reprodukcny život a výchovu vás-detí za sebou, snáď si zasluzia mať už aspoň na dochodku pokoj a kľud,nie suplovať rodičov.
3. Mala si ostať pri jednom dieťati a užívať si život, ale to dieťa tu je a tvojou povinnosťou je starať sa a nemrncat. Ono sa na svet nepytalo,ani ti neklopalo na dvere haló som tu,starajte sa o mna. Je tu tvojim pričinením, tvoji rodičia ani zbytok sveta za to nemôže,tak sa podľa toho chovaj.

natalym
30. apr 2016

No zase 3 roky nie je až také malé a len tam mimochodom, predstav si, že by bolo postihnuté a choré.
Čo nemusíš to nerob. Ja som tiež bola taká sprostá, že som všetko chcela stíhať a mať super a bola som unavená ako jeden kôň.
Proste uber aj muž nech uberie, robte len to čo fakt musíte. Naučte sa oddychovať.

janinah
30. apr 2016

Predpokladám,že nemáš ani 40dsať.Nerob zo seba nevládnu dôchodkyňu.Mladší predpokladám,že chodí do školky,počas jeho choroby si berte očr ,raz ty a raz manžel,nemusí predsa vtedy chodiť na nočné a cez deň sa starať o choré dieťa.Ak nevládzete obaja,tak zaplatiť opatrovateľku.A že teba nemá v práci kto zastúpiť? ak by si nedajbože nohy ruky dolámala,tak aj potom sa budeš do roboty ťahať? Tak buď robota a peniaze alebo starostlivosť o choré dieťa.Nemáte to dobre zmanažované,kopa rodín žije aj s viac deťmi,aj chorejú,aj obaja rodičia robia,aj babkydedkovia sa nestarajú a dá sa to.Spomenula som si na moju babku,12 detí vychovala a to bola vojna,hlad....a čo váš vzťah na bode mrazu? to ozaj len chorľavý syn je na vine? kedy ste boli naposledy ako rodina niekde na víkendovom pobyte?asi dávno alebo vôbec,neviete oddychovať...tak kuk na zľavové portály,niečo objednaj,uvidíš ako to oživí váš vzťah 😉 ..a ešte jedna vec mi napadla,ten váš starší má koľko rokov?pomáha v rodine primerane svojmu veku,stara sa o malého brata alebo z neho rastie ďalší taký mladý muž,na akých tu potom manželky nadávajú,že u mamky komplet servis a potom nevie za sebou ani tanier umyť....?

znicena
autor
30. apr 2016

Dakujem za vsetky odpovede, ja som nechcela aby to vyzeralo, ze nemam rada druhe dieta, len by sme to mali urcite jednoduchsie len so starsim, nakolko nam nikto nie je ochotni pomoct ani vo vynimocnych situaciach, ktore niekedy nastanu, napr. minule som s bolavym zubom musela ist k zubarovi aj s malym, lebo mm bol v robote a zatial ho strazila sestricka kym mi vrtal dr. zub pritom obe nase babky su doma a nemaju nic na robote, alebo ked manzel medzi dvomi narocnymi nocnymi si nemoze vobec lahnut, lebo je s malym, ked je chory, ktori na obed nespava a ja koncim v robote az po stvrtej takze si nemoze ani oddychnut,lebo o piatej uz odchadza do prace. A to nie sme ani jeden rozmaznani, ale uz sa niekedy bojim aj o mm aby sa mu nieco nestalo, alebo aby neurobil nejaku vaznu chybu aj v praci.

janinah
30. apr 2016

@znicena tak ak netušíte,že existuje očr= rodič je doma a stará sa o choré dieťa a nebehá z nočnej do nočnej,tak to potom ťažko radiť 😒

jamika27
30. apr 2016

@znicena super odpoved máš od @janinah - odpovedz na to - napisala ti trefne a dobre

sasa1310
30. apr 2016

@znicena no vaši rodičia nie sú povinní sa vám postarať o choré dieťa. Od toho ste vy. Nechápem a nikdy nepochopím aj taký postoj, že si vynucuje niekto povinnosť sa starať o vnúčatá. Sú to v prvom rade vaše deti a vy ste povinní byť s nimi, keď sú choré.
To ako ty žiješ, žije 90% mladých, ktorí sa osamostatnili. Nie je to nič výnimočné. Jednoducho taký je život. Z roboty starostlivosť o deti a dokola to isté. Akurát máš na to blbý uhol pohľadu. Teš sa, že ich máš, že sú zdraví, že nemajú nejaké vážnejšie zdravotné problémy a že to dokážete sami sa o nich postarať a že si to viete sami zorganizovať. Ber to z tej lepšej stránky. A s vašimi rodičmi rátaj iba cez tie sviatky. Vaše deti samé na to prídu a budú ich aj tak brať.

jamika27
30. apr 2016

a mimochodom aj ja chodím s malym po doktoroch, rýchlejšie ma vybavia 😉

natalym
30. apr 2016

@znicena Pri 3 ročnom? Ľahnem na gauč, rozložím hračky, zabezpečím nebezpečné veci, decko sa hrá a ja min. pospávam. Dá sa.

Add. Čo robíte cez víkend?

zuzana76
30. apr 2016

Mne sa zase zdá čudné, že rodičia sa chcú s vami kontaktovať len cez sviatky, samozrejme že nemajú povinnosť pomáhať, ale vidíme sa pár krát do roka a stačí? Ja som v dennom kontakte s mojimi rodičmi, by mi to chýbalo

znicena
autor
30. apr 2016

@janinah poznam ocr, ale bohuzial si to v nasich zamestnaniach nemozme dovolit, v mm praci je jeden koleda dlhodobo PN, takze traja tahaju obden v nepretrzitej ,t.j. celodenna, nocna, 1 den volna, kebyze ostane aj on doma tak by nepokryli sluzby ti dvaja, a pocas Pn toho stvrteho nesmu prijat nikoho a moja praca je tiez o tom, ze moj zamestnavatel tam nema namiesto mna nahradu, pri prijati bola podmienka, ze nebudem zostavat doma pocas chorob, takze pokial nejde o zivot, musim si to poriesit.Ja som rada ze mame vobec robotu, lebo by sme boli strateni.Ja som chcela len pocut nejake povzbudive slova, ze to bude lepsie.

pribinak
30. apr 2016

Si velmi negatívna, na vsetko a vsetkych namrzena, by som sa bála pustit s tebou do reci
Nenapisala si nic pozitivne, ved nic hrozne neriešiš, deti mas zdravé, nic vazne im nie je, nenaháňaju vas exekútori, muz ta nebude, nepodvadza a vobec, toto co di popisala je bežný standart

Zacni od seba, najdi si kazdy den nieco pekne a pozitivne

znicena
autor
30. apr 2016

@zuzana76 tak to je super, ze mate taky dobry vztah, aj my sme sa na zaciatku snazili ist k nim na navstevu, ale ked vidis, ze ta ignoruju, napr. odidu prec z domu,alebo si nieco robia a s nami sa nebavia, tak aj ty by rezignovala.Na tie sviatky je to len kvoli ostatnym, aby mohli povedat, ze boli za vnucatkami.

charity
30. apr 2016

@znicena Nejde to, neda sa, nemozeme. No tak nic.

znicena
autor
30. apr 2016

@pribinak Ja som negativna uz z toho vycerpania, kym som bola na rd, este sa to dalo, ale teraz je to fakt u hubu. Niekto lepsie zvlada stres a niekto horsie, ale zato by som nikdy nikoho nesudila.A vacsina ludi v mojom okoli ma dobry vztah s rodinou, tesia sa z vnucat, navstevuju sa pravidelne a ja mam taky pocit, ze sme na svete uplne sami, ze nikoho nemame.

znicena
autor
30. apr 2016

@charity A co sa mam zabit, ze je to tak.

sasa1310
30. apr 2016

@znicena tvoj najväčší problém nie sú vaši rodičia, ale vy. Čo si nespravíš poriadok v práci, aby si si mohla čerpať OČR? To rieš v prvom rade, a nie rodičov.

pribinak
30. apr 2016

@znicena moji rodicia vidia môjho syna 2-3x rocne, nuž hold neda sa inak
Detto mužovi rodicia, proste bývame ďaleko
Ale mam tu blizko sestru a muz pomerne blizko brata, ja tu mam výbornú kamosku a nuž skvelého kolegu - o to viac sa rofinkujeme s nimi

znicena
autor
30. apr 2016

@sasa1310 som v skusobnej dobe a podmienka bola, ze nebudem ostavat doma ani na PN ani OCR, takze vyskakovat nemozem, som rada, ze mam robotu. Ja som chcela nejake rady, aby som sa nejako pozitivne naladila a videla svet krajsi.

pribinak
30. apr 2016

@znicena ak si vyčerpaná, tak úber z nárokov. Nic sa nestane sk na večeru bude objednaná pizza ci starsi syn spraví pre vsetkych praženicu
Ani sa nic nestane ak cez vikend neuvaris, ale urobíte si výlet a najete sa niekde na salašu
Ani svet nedopadne ak košele operu a ozehlia v čistiarní, nestoji to az tak vela
Dokonca si myslim, ze starsi bracho postráži mladšieho a obaja to prežijú a vy 2mozete ist do kina a na nočnú prechádzku

sasa1310
30. apr 2016

@znicena som ti poradila, teš sa, že sú zdraví. Že nemáš deti postihnuté, že máš manžela, že máte prácu atď.....kašli na rodičov a teš sa zo života.

znicena
autor
30. apr 2016

@pribinak Ale moji aj mm rodicia su od nas do cca 500 m a aj tak ich nezaujimame.Aj ja mam sestru s ktorou chodime aj s nasi i detmi na vylety, ale aj ona ma pracu, povinnosti nemozem len ju stale otravovat. My mame socialnych kontaktov dost, len mne chyba zaujem od rodiny, mame volam stale len ja, ona nikdy nezavola, aj ked vie, ze sme chori, nespyta sa ako sa mame, ci nieco nepotrebujeme, pritom, ked nieco v minulosti potrebovali oni, vzdy sme pomohli.

natalym
30. apr 2016

@znicena Ale veď hádam poznáš svoju mamu za tie roky aká je. A čo tak ju normálne poprosiť, povedať, nemému decku ani vlastná mater nerozumie.

blackcrystal
30. apr 2016

@znicena u nas mame dvoch chlapcov rok po sebe a tiez nemame ziadnych starych rodicov, kt by nam akokolvek pomahali a da sa to zvladnut uplne v pohode (nechapem preco cakas, ze sa ti o deti budu starat rodicia, uznam bolo by mile keby vam pomahali a mali by zaujem ale urcite to nie je nic co by mal clovek automaticky ocakavat)...

svetluska82
30. apr 2016

@znicena vitaj v mojom svete 🙂 ja som vecny optimista pre zmenu, ale ked tak rozmyslam tak aj my chodime ku svokrovcom vo sviatky inak nie...Oni si to tak zauzivali, a ja ked som chcela zmenu tak nebola vitana. Ja mam len jedno pubertalne dieta, ale zvladame. Mna ani len nenapadlo svokrovcov kritozovat v tom , ze mi nepomahaju so synom, vsak je to moje dieta, nevidim dovod preco by mali. Ked poprosim raz za rok, tak pridu pomozu, ale fakt je to len vynimocne, pretoze syn nastastie nebyva chory...Ja nechapem novodobe matky aj svagrinu mam taku, ze stale deti dava rodicom . Neviem,ale vsak ten cas sa da zatriedit tak, aby som aj pracovala, aj oddychovala, zas u mna nie je stretilne vypulirovany byt, radsej zajdem s rodinkou do prirody....Treba si urcit priority a nie cakat na pomoc od rodicov

charity
30. apr 2016

@znicena Ries veci, ktore mozes zmenit Ty. Mamin postoj nezmenis. Zmenit mozes len seba a svoj postoj.

U manzela v robote jeden moze byt na dlhodobej PNke, ale Tvoj muz nemoze? To je divne.

Kazdu noc v nocnej? To nepoznate adresu na inspekciu prace? Pickate az skoncite na dlhodobej PNke Vy? Lebo toto nie je udrzatelny stav a moze Vas stat zdravie alebo zivot. Tak to treba riesit a nie smrkat nad rodicmi. To nie je riesenie.

znicena
autor
30. apr 2016

@pribinak Chodime na vylety v ramci moznosti, mm ma malokedy cez vikend volno, vzdy len pred nocnou alebo po nocnej, takze sa to velmi neda, kedze je celu noc horte, musi si lahnut lebo dalsi den ide zas do prace.Cez tyzden som zase ja stale v praci, takze pred nocnou ideme niekde do blizkeho okolia, ale aj to sme obmedzovani, lebo nemame auto, takze vsade busom al. vlakom a potom mm ide zniceny do nocnej.