Ahojte, potrebovala by som poradit alebo mozno si vypocut nezavisly nazor na moj vztah s (najlepsou?) kamaratkou. pozname sa od prveho rocnika zakladnej skoly, kamaratili sme sa velmi intenzivne, vedeli sme o sebe vsetko, ako spravne najlepsie kamaratky. to pokracovalo aj cez diskoteky, prve lasky az po vysoku skolu. vsetko bolo ok, vzdy sme si mali co povedat, vedeli sme sa nasmiat, vela sme toho spolu prezili, aj ked kazda mame inu povahu. teraz je nas vztah ale uplne iny, nestretavame sa uz zdaleka tak casto, no nie je to nic zvlastne, obidve uz mame deti, pracu, rodinu. ked sa aj stretneme, sice si mame co povedat, ale je to take, aspon z mojej strany, strasne napate, neviem sa uz pri nej uvolnit. nedokazem jej povedat nic podstatne, rozpravame sa len o vseobecnych veciach, ona mi aj povie co to o manzelovi, ked maju nejake problemy, ja sa jej uz ale neviem a vlastne hlavne nechcem zverit. zacalo sa to niekedy v puberte, alebo skor na vysokej skole. mne to este vtedy celkom nedoslo, ale dve ine kamaratky, o ktorych som vedela, ze su uprimne, mi opatrne povedali, ze ona sa na mne vlastne "prizivuje" v roznych smeroch. viem, ze to bude vyzerat velmi namyslene, ale objektivne som bola vzdy krajsia, nemala som nudzu o muzsku pozornost, ona sa v tomto smere velmi trapila, dokonca viac muzov jej povedalo, ze nech sa nehneva, ale je skareda 😒 , v skole som bola neporovnatelne sikovnejsia, ona ledva prechadzala s odretymi usami atd. tieto kamosky mi vtedy tak trochu otvorili oci a uvedomila som si, ze sa ma snazi velmi napodobnovat v obliekani, vypytala si aj presne cisla tienov, ruzov, ktore pouzivam a pod., aby mala istotu, ze sa nalici rovnako ako ja, je toho vela, vzdy dbala na to, aby sme terminy skusok mali v rovnaky den, ked som ale ja urobila a ona nie, zacala nadavat na skusajuceho a bola velmi rozculena, aj ked velmi dobre vedela ako to je, casto sme isli tak, ze som jej odpoved pocula, resp. nepocula, lebo nevedela povedat takmer nic a potom sa este rozculovala, ze ako ze ona neurobila a ja hej 😒 po vyske sa dost odmlcala, vydala sa, bol to prvy chalan, s ktorym chodila, vzali sa po kratkom case. stretavali sme sa mozno dvakrat za rok. ked sme sa stretli, to mi strasne vadilo, rontgenovala ma ocami zhora nadol a naopak. mne to bolo strasne trapne, ale nedokazala som jej povedat, nech sa ovlada a okrem toho viem, ze by sa hned urazila a urobila zo ma tu sprostu. ale nejako som to nechala tak a teraz sa stretavame ako sa pri detoch da. ale ako som pisala, tie stretnutia su take, ako aj sa tesim, ze sa stretneme, ale ked si uz sadneme ku kave, neviem, je to take neprijemne, ten pohlad, ta atmosfera, citim sa ako na trnoch, musim si davat velky pozor, co poviem. vsimla som si, ze sa strasne tesi aj z najmensej neprijemnosti, ktora sa mi stane. vzdy sa prezentuje a hovori o sebe ako o osobe, ktora je charakterovo velmi dobra, zdoraznuje, aka je rada, ze nezavidi ludom, ako dopraje a tak. neviem, no, mam pocit, ze ako keby mozno ani inym tak nie, ze si povie, ok, nech maju, ale ako keby v tomto mala ku mne taky specialny vztah, take superenie, ako keby si potrebovala neustale dokazovat, ze na mna predsa len ma... asi pred polrokom som nedostavala menzes, povedala som jej to, ale viac-menej zo srandy, absolutne som neratala s tym, ze by som mohla byt tehotna. a bola som velmi prekvapena a sklamana z jej reakcie. bola v totalnom soku a povedala: tak si ma predbehla! nooo, ked ty, tak aj ja! nejako som sa nezmohla na slovo a presla som na uplne inu temu, nepochopila som to. ja nemam potrebu sa s niekym "predbiehat" a uz vobec nie v tomto... alebo som napr. hovorila o susedoch, ze si robili hlucnu party a nemohla som spat, uplna blbost a ona, blazeny usmev na tvari 😒 pre mna nepochopitelne. ako som pisala, vzdy som bola na tom vzhladovo lepsie, ale teraz sme obidve pribrali, tak to je lahoda, velmi si to vychutnava a nezabudne mi to pri kazdej prilezitosti zdoraznit a povysmievat sa, aj ked to robi takym akoze sranda sposobom, ze ak by som jej nieco povedala, vyznela by som ze sa urazam, ale tak pride mi to take ze to akoze najlepsia kamaratka urobi. nerozumiem tomuto nasmu vztahu, ako som pisala, nepoviem jej nic podstatne, urcite by som jej nepovedala, ze som sa napr. pohadala s mm, alebo ze ma nieco trapi, dokonca ani to, ze ma moje dieta sopliky jej nepoviem, lebo viem, ze ju to velmi tesi 😔 aby som to zhrnula, neviem ako nalozit s tymto vztahom, v poslednej dobe som si uvedomila, ze napr. po telefonate s nou mam vzdy taky neprijemny pocit v zaludku, pripadam si ako na tenkom lade, musim si davat obrovsky pozor na to, co poviem, ako to poviem, aby sa pripadne neurazila, (vie ma prekvapit, za co sa vie urazit), neviem, ci jej vsetko uprimne povedat, alebo to nechat tak, ci by to malo nejaky zmysel. mne toto "priatelstvo" pripada trochu ako taky balvan, len neviem, keby som od nej chcela uprimnu odpoved na to, ako to s jej vztahom ku mne je, ci by som sa dockala uprimnej odpovede. na druhej strane je mi velmi luto tohto vztahu, naozaj sa pozname odmala, nemam inu takuto kamaratku a ani mat nebudem, ale zasa takto ako to je to nema zmysel a da sa povedat, ze ma to uz psychicky dost zatazuje. prepacte za taky megaprispevok, ale tazko sa to takto opisuje, co ma vlastne trapi. dakujem za precitanie a za pripadny vas pohlad na vec 🙂
@lucka1987 v prvom rade dakujem za trpezlivost 🙂 hm, je to tazke, velmi rada by som jej to vsetko povedala, uz som bola aj viac-menej rozhodnuta, ale potom som si to tak predstavila realne a trochu som sa zabrzdila... myslim, ze by to poprela, napr. to s tym tehotenstvom, ze to bola len sranda, prip. ze to myslela tak, ze ake by to bolo fajn, ze by sme mali naraz deti alebo take nieco a zo mna by nakoniec urobila paranoidnu. ale pozname sa vela rokov a velmi dobre poznam jej reakcie. ked som si nasla terajsieho manzela, nemal nic, doslova, nevedel si dlho najst pracu, zil len z brigad, co sa naslo, tak vtedy bola taka spokojna. ale raz sme prisli na navstevu, to sa uz zamestnal a prisiel sluzobnym autom. lenze ona to nevedela a zbadala to az ked sme odchadzali. otvorila dvere a doslova jej spadla sanka, vyplestila oci a nervoznym hlasom vystekla: to je tvoje auto?! tak nas rychlo zamracena vyprevadila. to boli take prve prejavy, preboha, ved islo o sluzobne auto, uz ked, ale uz tam boli obavy, ze sa chlapec snazi a nedajboze to aj niekam dotiahne. take reakcie mi strasne vadia. keby to bol cudzi clovek, ok, zavist je prirodzena ludska vlastnost vo vseobecnosti, ale najlepsie kamaratka... ona si vzala muza bez vzdelania, ja so vzdelanim, ja by som to nikdy nekomentovala, z principu, je to kazdeho vec, ak sa maju radi, je to jedno, ale viem, ze ak by to bolo naopak... vychutnavala by si ma plnymi duskami... 😔 ked mi ona oznamila, ze si kupili nove auto a dokonca v hotovosti, mne nespadla sanka, ani som jej nezavidela, naozaj. teraz planuje tehotenstvo, aj ja to zvazujem, tak bude maximalne spokojna, ze ma "predbehla", aj ked ja som jej o tom, ze zvazujem tehotenstvo radsej ani nepovedala., aj ked s tym asi rata, ze o tom rozmyslam. ale bude spokojna, ze ma tromfla. ako si pisala, co hovori, ked pride domov, myslim si, ze je to tak, aj mna to napadlo, lebo ma niekedy take poznamky, ze sa trosku zarazim a dam si dve a dve dokopy... vaham velmi, ale naozaj uz je to pre mna take obtazujuce a coraz viac o tom rozmyslam, niekedy by som to najradsej nechala "vyhnit", ved bude mat druhe dieta, nebude cas, ale to nie je riesenie, raz ten cas bude, ked uz nic, zvykne dost casto volat. velmi rada by som to vyriesila uprimnym rozhovorom, len sa bojim, ci by to malo zmysel, ja by som rada ten nas vztah zachranila, ked to mam tak povedat a napravila, ale nie som si ista, ci sa to da. myslim, ze ona netusi, aky mam pocit z nasho vztahu, neviem, uz ani nemam odstup, fakt neviem co by bolo lepsie... 😢
@lea641981 na nic to nie je dobre, to mas pravdu, aj ja to viem, len neviem ako to vyriesit co najlepsie. ona je velmi urazliva osoba, asi z komplexov, niekedy ked sa urazi si myslim, ze si robi srandu, ale nerobi 😒 takze ci by vobec doslo na poriadny rozhovor... preco sa potom vystatuje, aka je nezavistliva a neskodoradostna, ked sa takto sprava a vidim ako sa tesi, ked sa nieco nedari 🙄
@costym s jej povahou to nikdy nevyriesis najlepsie 😝
jednoducho ako pisu aj tu ,tak sup na to a nemysli ci to bude najlepsie alebo ako by to malo byt najlepsie 🙂
jednoducho to na nu vybal ako najlepsie vies ako ked dcere dohovaras a hotovo 🙂 ved ona je ako decko 😉
alebo ked ju chces znasat,musis hrat jej hru 🙂 musis ju brat s rezervou 🙂
@lucka1987 mas pravdu, takto to nema zmysel, mat stiahnuty zaludok pri akoze naj kamoske a tajit jej, ze dieta nema sopliky, to je uz tak trosku chore, si myslim 😔 ani som si to az tak neuvedomovala, az teraz ked o tom pisem, akoze nemam ziadne vazne problemy, to nie, ale nepovedat napr. toto, super kamaratstvo... len kde naberiem odvahu, niekedy len ked sa jej pozriem do oci, ten ostry, skumavy, ustipacny pohlad... urazenie sa a prekrutenie, bojim sa, ze sa to neskonci dobre a budem to lutovat... ze to absolutne nepochopi, mozno ona to vidi uplne inak a neuvedomuje si, ze so mnou superi. ona sa ma snazi aj tak zhodit akoze nenapadne, ked sa da, uz ma napadlo, ci si nenahovara, resp. sa mi nesnazi dokazat, ze je lepsia ako ja a chce mi to dat najavo. mam chaos v hlave poriadny 😢
alebo sa rozplac 😨 urcite ti to v jej pritomnosti prislo niekedy luto ☹ to je spravanie 😲 mozno jej tym otvoris oci a povedz jej ako to citis cez slzy 🙂 ak s nou chces byt kamoska 🙄
@costym to ti verim, ze mas chaos, ona urcite sa citi , ze je nieco horsie od teba a chce si dokazat, ze to tak nie je, ze je rovnako dobra ak nie lepsia ako ty.. celkovo je to asi nejaky komplex z toho, ze bola vo vsetkom v tvojom tieni
ak by ste mali cas a chut.. a nemas odvahu to zbrklo riesit. asi by som dala deti manzelom a vy by ste si mali vyjst niekam sa zabavit, niekam na drink, alebo na vinko, urobit si babsky vecer a tam jej to povedat. mozno ked bude trosku vino opojena ti povie aj preco to tak robi a dostanes z nej viac ako inokedy.. ono je to trochu pubertacke, ale je to tak, ze alkoholom sa ludia otvaraju pravde
@costym ja si skor myslim, ze ona je vo vasom vztahu ta uprimnejsia a ta, ktora ta ma naozaj rada. Ze ta napodobnovala v puberte? Bola si jej vzorom. Zjavne jej sebavedomie velmi trpelo. Mozno ta povazovala takmer za sestru (dvojča) a velmi sa na teba upla. Dnes ked uz nemate take intenzivne kontakty, tak jej nieco z toho "detstva" a zlozvykov ostalo (rtg tvojej kostry). Dokonca si nemyslim ani, ze by sa ti vysmievala za postavu. Ona je so svojim kilami spokojna, teba trapia a preto sa ta to dotyka, ze sa s tebou bavi o tom so smiechom na perach...Posmievanie by to bolo, keby ona bola ako prutik a ty pribrata...
Asi to beries prilis osobne a ked ti jej spolocnost prekaza, tak by som asi prerusila kontakt...
@costym podla mna toto uz nie je nijake kamaratstvo, a preto by som s nou prerusila kontakt, nic nevysvetlovala, lebo sama pises, ze vzdy to obrati tak, ze vyzeras ako blbec, takze by to bolo asi zbytocne
a to ze sa v jej spolocnosti citis neprijemne, znamena ze asi bude energeticky upir
ono sa nam tu za pocitacom velmi lahko pise aby si bola uprimna a vybalila to na nu.. ale v reale to vobec nie je jednoduche viem o com pisem , pretoze nakoniec budes blbec ty.. 😒 Ja by som to skor riesila za horuca tzn. ze ked sa stane situacia ako napr. s tym tehotenstvom tak neostat ticho ale to riadne rozppytvat a vtedy jej povedat aj o svojich pocitoch..
krajšia šikovnejsia lepšia... 🙄 nerieš druhych.....
a ty takej osobe vravís kamaratka ? 😕 😕 😕 😕 oou nevsimat ignorovat nerozpravat
@costym neuveris ale dnes som riesila aj ja svoju "naj" kamosku, ktora je aj mojou sesternicou, akoby som citala o nas dvoch, ale nas pribeh je trosku iny. Tiez sme rovnako stare, ale ona bola vzdy ta krajsia, chvalabohu ja, vzdy ta mudrejsia...ona otehotnela v 17tich a vydala sa...ja som chodila na vysku ale sme krsne svojim detom a aj manzelia su kamarati, ale to co sa odohrava posledne roky mi dviha zaludok stale viac a viac...Ja som sa stale snazila prist k nej, navstivit ju, aj ked som chodila domov len na vikendy, ona nikdy neprisla sama od seba...chodila som na brigady cez leto aby som mohla kupit jej detom darceky na narodky, vianoce....snazila som sa...ona? ked maju moje deti narodeniny, jednak pride tak cca 2-3 týždne potom, donesie ale že maximalne trapne darceky, najlecnejsie co najde, alebo co jej niekto daruje,a sa jej nepacia, proste odveci, najnovsie mi zavolala aby som poslala manzela po mikulasske balicky pre deti aby ona nemusela sa sem trepat a to uz nehovorim o tom, ze ja mam 3 deti, ona dve, a este ani nebola schopna kupit mojim detom tri rovnake balicky, ale len pobalila, co jej deti nechceli, co sa im zvysilo, vobec mi nejde o tie balicky, alebo o mnozstvo, ale len o tu uctu, ze nas ma za NIC,...a vedela by som o tom pisat do rana...mam toho plne zuby a to nehovorim o tom, ze vsetky moje tajomstva, co som jej kedy povedala, ona povedala :- dalej, ale to som uz nastastie vyriesila, teraz sa bavime tak o pocasi a je to tak dobre....velmi ma to tiez stve, ale co narobim? ani ty asi nic s kamoskou nenarobis, tie zvlastne pocity v bruchu mam aj ja, ked tam mam ist alebo sa s nou mam stretnut, skratka, faloš nad faloš, pretvarka neskutocna, ale akurat som vravela mm, ze raz jej vsetko poviem co si o nej myslim, ked dostanem odvahu...a myslim ze to asi bude aj tvoj pripad....ale najhorsie na tom je, ze ona je taka primitivna, ze ona by to nakoniec obratila tak, ze ja som ta zla...a ze ona je vlastne super naj KAMOSKA....brrrrrrrrrr!!!!
@lea641981 vlastne uz ani neviem, ci ju mam rada... neda sa povedat, ze ju nemam rada, to nie, ale vzdaluje sa mi kazdym takym prejavom, ked vidim na nej tu spokojnost, ked sa mi nieco nepodari alebo ked viem, ze sa mi snazi naschval ublizit nejakou poznamkou 😒 myslim, ze slzy by na nu velmi nezabrali a ani mi o to nejde, ako keby to na nu "hrat", ale dakujem za radu aj tak 🙂 no, to je to, ci s nou vlastne este chcem byt kamaratka a ci mi to teda za to stoji, ci to ma nejaky zmysel byt k nej maximalne uprimna, ci by sa tym nieco zmenilo, ci by to chcela a dokazala pochopit.
@xlucia to je ta druha moznost, len s nou je to tazko, lebo neviem, asi sa nudi alebo co, ale dost casto mi vola a su to aj hodinove telefonaty bezne, ona je aj taky darcekovy typ, takze minimalne meniny, narodeniny, vianoce moje, jej, deti...to sa chce vzdy stretnut a ked aj poviem, ze nemozem, tak hned kedy by som mohla a tak to ide dookola. a pravdupovediac, ked nad tym tak teraz rozmyslam, ani neviem preco, ale mam pocit, ze by ma to stvalo, ze by to bolo take akoby nedoriesene, vlastne asi chcem, aby vedela, ako vidim nas vztah, ze viem, ako sa tesi zo vsetkeho zleho co sa mi prihodi atd. neviem, fakt, jednu minutu si pomyslim, necham to tak, nestoji mi ani za to, o pat minut zasa, ze nie, poviem jej vsetko, co si myslim a potom zasa naopak...
@liz_lemon niekedy mam taky pocit s tym upirom, je to niekedy narocne, ale zasa nie vzdy, to by som jej krivdila, urcite vie byt aj normalna, asi podla toho ako sa ona sama citi, podla vlastnej spokojnosti. najneprijemnejsia je vtedy, ked si ma najviac obzera, ale co jej mam na to povedat, reaguje vtedy podrazdene na vsetko co poviem, snazi sa ma zhodit, dokazat mi, ze som sa v niecom pomylila a tak podobne. to ma vie zamrziet. ja napriklad ocenim inu zenu, ak sa mi paci ako je upravena, ale preco by som mala byt nervozna...
@pd900bo ano, to ma presne napadlo, ze vtedy by to bolo asi take najviac od srdca, ako sa na to nejako pripravovat, akurat by som sa obavala, ze sa okamzite urazi a je po mojom planovanom rozhovore. ja by som si to predstavovala tak, ze jej fakt maximalne uprimne poviem, co ma na nasom vztahu trapi a poprosim ju, aby mi aj ona uplne bez obalu a uprimne povedala, co si o tom mysli, aj keby to malo byt nie najprijemnejsie pocuvanie. ale tazko predpokladat, ci by vobec na to doslo a ci by bola takak uprimna ako ja a vlastne by sa to obratilo proti mne...jaj ☹
@sisaha viem, ako to myslis, ale je to trochu inak. v nasom vztahu nie sme uprimne ani ona ani ja. velmi rada by som k nej bola uprimna, ale nemozem si to dovolit, prave kvoli tomu jej urazaniu a tiez kvoli jej skodoradosti a skrytej neprajnosti 😔 s tymi kilami je to presne naopak, ona sa stale a casto stazuje, ze chce schudnut, ale ze sa nevie obmedzit v jedle a ze sa hrozne citi, dokonca minule v suvislosti s tym spomenula aj slovo depka, je to taka ustredna tema, snazi sa aj trochu cvicit, potom sa ale naje a tak dookola. a praveze ja svoje kila neriesim, sem-tam, ked sa stazuje ona poviem, ze no, bolo by treba nieco zhodit a pod. ale nie som na tom zasa tak zle, len uz to nie je co byvalo, pripada mi to skor, ako keby jej vadilo, ze ja sa nestazujem, tak do mna podrypne, aby som nemala taky dobry pocit zo seba a velmi sa z toho tesi. ja nie som taky hajzel, aby som jej na to odpalkovala, ze mojko, si o tri cisla vacsia a o dvadsat centimetrov mensia, tak sa spamataj, aj ked by som kludne mohla. nechcem jej ublizit, aby si pripadala este horsie, aj ked jej to problem nerobi, naschval hodit pri kazdej prilezitosti poznamku, aby som nahodou nezabudla, ze aj ja som nieco pribrala.
@sympa1 😕 nerozumiem tvojmu prispevku
@anavila hm, sme na tom velmi podobne, aj ked ta "moja" je zasa velmi darcekovy typ, na moj vkus az prilis 🙂 ale to je jedno, presne to iste, nakoniec to obrati a ja si pripadam ako debil 😒
@costym aj ja mam podobnu kamaratku...Boli sme najlepsie kamaratky od zakladnej skoly.Spolu sme chodili na diskoteky..pisali si listy,kedze na strednej skole sombola na internate...Volali sme si..Piatky ma stale cakala a ja som isla domov poslednym autobusom-stale sme si mali co povedat-mali sme sa radi.
Zlom nastal,ked sme spoznali nasich manzelov..tiez dvaja kamarati 😅
Spoznali sme sa ako inac-na diskoteke 😅
No najväcsi problem bol v tom,ze teraz uz jej manzel chcel najprv mna...ona zase mojho uz teraz manzela...No ja som chcela manzela a aj on mna 😕 😕 😕 Trosku zamotane,ale vela razy islo o vela...
Jej manzel nebol moj typ-vlastne ani jej...mensi-obezny..spolu sme sa smiali ked sme si predstavovali ako sa napr-umyva 😀 😀 😀 🤐 Proste este aj vtedy,sme si rozumeli...No ked sme sa poparovali-teda ja s mojim manzelom-zacali sme "spolu chodit"verejne-oficialne...pomaly sa vsetko zacalo rucat-kazit..
Medzi mojim a jej manzelom nastali konflikty-on sa stale hral na niekoho-co nebol samozrejme-mojho podcenoval...
Blizila sa moja stuzkova,samozrejme som mala za partneradnes uz mojho manzela 😵 -no oni nas dosli pozriet,vsak ok
Blizil sa Silvester-naplanovali sme si ako partia,ze ho stravime na plese.Tam ma moj manzel poziadal takto neoficialne o ruku-bez prstena 😀 😵
Na plese s nami boli aj oni-no vtedy este netvorili par...on jej nabiehal no stale neuspesne.Ani kytice nepomahali...ani zlaty prsten na narodeniny..
Na Velku noc sme mali oficialne zasnuby-vecer pred zasnubami sme sa stretli ako partia na zabave-oslavit nase zasnubenie.Celu zabavu vonku preplakala...preco?Vraj preto,lebo sa vydavam... 😨
Hned na to sme sa dozvedeli,ze uz aj oni planuju svadbu 😀
Dokonca raz vecer nam dosli zaklopatna dvere-necakane s obruckami v ruke,ake si vybrali 😅Jednoducho superili...No vtedy smesi uz velmi nemali co povedat...Islo to dolu vodou..
Svadbu si naplanovali hned po nasej-chceli skor-no ona mala smutok v rodine z umrtia..
Navzajom sme si boli na svadbach-no takmer sme neprehodili ani slovko 🤐
Potom sa zmenila uplne..prestahovali sme sa obe do jednej dedinky...zijeme nedaleko seba,ale ...
Po svadbach sme priblizne rovnako aj otehotneli 😅Obe sme mali chlapcov-no stretavat sme sa nestretavali vobec.Ak nahodou pred kostolom-aj to sa nam otacali chrbtom-a do dnesneho dna neviem preco 😔
Stale cakali a aj cakaju,ze my prvý pozdravíme,ozveme sa..
Ona sa vydala do "bohatsej" rodiny-tak to davaju aj pocitit 😎Akoby my sme boli nieco menej 😝
Rozpravat sme sa zacali asi 2 roky po svadbe...Obcas sme sa stretli vonku-no porozpravat sa ako pred tym-to sa uz neda..je medzi nami velka priepast..
Oni mali hned druhe dieta-my az po niekolkých rokoch-aj to rizikove.Dosla ma pozriet aj do nemocnice-co som takmer spadla na zadok-no dovod bola len zvedavost 😒
Stale ked sa stretneme si ma celu prezrie-od hlavy az po päty.Ona velmi pribrala-ja naopak schudla-mozem povedat ze po dvoch detoch vyzeram v celku dobre.Proste sme uz uplne odlisne a uz nemame co povedat...
Najväcsi problem ktory je-je ten ze nasi synovia chodia spolu do triedy-no moj syn je dyslektik-co ak sa s nimi nahodou stretneme-jej manzel s hlupym smiechom dava pocitit ☹ 😔 🙄Nie,nepovie ze vas syn ha-ha-ha...ale on to povie a naznaci inac...
Asi v tomto maju radost,ze asponv tomto nas predbehli...
@pd900bo dakujem za pochopenie, v realite je to fakt o trochu tazsie, prezili sme toho vela a aj ked si uvedomujem, ze naozajstna kamoska by sa nemala tesit z mojho nestastia, naivne si este namyslam, ze mozno keby sme si uprimne so slzami v ociach povedali co a ako a ze ja neviem, vymyslim si blbost, ju jej rodicia porovnavali so mnou, co sa mimochodom stalo, ked sa jej mama stazovala mojej, ze preco ja vzdy skusku urobim a ona sa rovnako uci a skoro nikdy neurobi, tak by mi to povedala, dostala by to zo seba a mozno by sa todalo do poriadku. ale to je asi poriadne naivna predstava... ☹ je mi tazko ukoncit takyto vztah dlhorocny z detstva, hlavne ked ziadnu takuto kamosku nemam, myslim, s ktorou by som sa tak dlho a dobre poznala...
@nela82 smutny pribeh 😢 skoda ako zavist dokaze prekazit take pekne vztahy. my sme mali jeden vazny problem, nie medzi nami s manzelom, ale tykal sa ho, tak vtedy to bolo nechutne, vyvolavala v kuse, zistovala, ci som sa uz zosypala, alebo nie, ked zistila, ze som vcelku ok, tak sa zacala vypytovat na malu, ako to ona znasa, ked zistila, ze ani ona nic, tak ci sme zdravi, ci aspon by sa nemohla potesit...a strasne sa so mnou chcela stretnut, pritom vtedy este intenzivne kojila a bola skoro v kuse doma. chcela si ma ale vychutnat v priamom prenose, ked po telefone som jej prisla ok, chcela sa presvedcit, bola si ista, ze som uplakana a utrapena a poriadne si to uzit. bola ochotna sa stretnut kedykolvek, nechapem, ze jej nenapadlo, ake je to napadne a jasne, o co jej ide 😒 myslim, ze aj v tvojom pripade ta kamoska prisla pozriet do nemocnice za tymto ucelom, uzit si to v priamom prenose ☹
No prečítala som si čo si tu napísala a aj niektoré odpovede báb🙂)) A jednoducho by som jej povedala ako to všetko cítim ja ...taká kamarátka nestojí za nič ked s tebou súperí aspoň (z jej strany) a Ty máš nervozitu z jej prítomnosti.Ja by som nemohla takto fungovať ja sa potrebujem s kamarátkou porozprávať aby ma mal kto vypočuť...a nie byť v strese a premyslať že co jej môžem povedať a čo nie...Musíš sa s ňou porozprávať a ked bude ona urazená že co od nej vlastne chceš tak to jednoducho nechaj tak....Aj ja som niekedy potrebovala aby mi niekto povedal čo si o mne myslí a až potom som si uvedomila že asi sa musím zmeniť🙂)) Niekedy človek má stres a problémy tak si to ventiluje na ludoch čo ich ma najradšej...Je lepšie stratiť zlého priatela...ale potom nájdeš taký vnútorný klud🙂)) A máš predsa rodinu a priatelky si určite este najdes🙂))
@perlivka presne o ten vnutorny klud mi ide 🙂 ako som pisala, hlavne v poslednej dobe ma to uz dost zatazuje, stale sa tym zaoberam a chcela by som to nejako uzavriet a neviem ako na to. mozno aj preto sa to tak snazim riesit, lebo viem, ze podobnu kamaratku uz mat nebudem, myslim, taku z detstva, ale asi sa to uz zlepit neda 😒 a co je najhorsie, tazko sa hladaju nove priatelstva, kazdy uz ma nejaky ten svoj okruh, aspon ja mam taku skusenost... tiez ked som bola v praci mali sme tam priserne vztahy, zavist, intrigarcenie, ohovaranie... dospela som az do stadia, ked som sa uz len rano pozdravila, odrobila si svoje a este pozdrav ked som odchadzala. a aj tak sa mi dostali do usi ohovaracky a vymysly, ze mi z toho bolo zle 😢 takze velke iluzie nemam. ale na druhej strane viem, ze je nezmysel len kvoli tomu udrziavat takyto vztah 😔
@costym V podstate v celom príspevku hľadáš dôvody, prečo ten vzťah ukončiť, len potrebuješ niekoho, kto by Ti to odobril☹ Buď sebec a urob to tak, ako to cítiš a zdôvodni to iba sebe. Nie vždy je dobré udržiavať vzťah za cenu kompromisu alebo ústupku. Z Tvojej úvahy je zrejmé, že z toho chceš vycúvať, tak zaraď spiatočku a ži ďalej, pretože u vás dvoch asi ide o nevydebatovateľný problém. Držím palce!
nechcela som tuto temu radsej zakladat pod povodnym nickom, ale aj tak som pozabudla 🙂 prave ide sex v meste, taku kamosku by som chcela, ktora je nestastna vtedy, ked sa ja trapim a ktora sa tesi viac ako ja, ked sa mi nieco podari a praje mi 😔
@costym este som bola len v prvej tretine citani a auz som tusila, co bude napisane dalej ... 😅 trosicku mi to pripomina mna a sesternicu.. akurat, ze u nas sme sa neporovnavali my, ale od malicka nas porovnavali nase mamy a tety.... ked sesternica otehotnela a ostala slobodnou maminou, tak som jej zavidela a to doslova, a aj o tom vedela, lebo nam sa babo nedarilo... ale to je iny pribeh.. proste nakoniec sa tesime jedna z druhej, ked sa jednej podari schudnut, tak si gratulujeme a tak no... a som tomu rada...
a teraz k tej tvojej kamaratke.. mam takych viac " kamaratok" alebo skr znamych, ktorym nehovorim nic negativne co sa mi stane, vzdy poviem len dobre veci, a ze sa mame fajn, ze mame zdravie, to je hlavne... a aj ked nieco negativne vie, ze sa nam stalo, sbazims a pred nimi vyzerat, ze to beriem s nadhladom a vlasten sa nic nestalo.
skutocne neviem ci by si si mala pocat s takym vztahom aky mate.. asi len jedno, nechat ho tak. aj ked ti roky stravene spolu budu luto, ale cele to je len o porovnavani a supereni ako si napisal, a to nie je uprimne kamaratstvo.. pri kamoske sa mas uvolnit, zasmiat, pokecat.. utisit kamaratku, mate si navzajom pomoct.. toto je uplne o niecom inom.. nechat kamaratstvo fungovat len na zaklade nejakych peknych spomienok z detstva a zo zotrvacnosti moze sposobit viac skody ako uzitku, a teraz nie len tebe ale aj tvojej kamaratke...
napadlo ma, co by si mala urobit... povedat jej to presne tak, ako teraz nam, bez ohladu na to ako zareaguje... bud s tebou prestane komunikovat.. alebo budete nadalej v kontakte a ona sa trosku uvedomi, ake ma spravanie.. moze trpiet nejakymi komplexami, ze z tej dvojky, bola ona ta skaredsia, nesikovnejsia, horsia...... ze bola v tvojom tieni. a toto co robi jej ukazkove spravanie sa takychto ludi.
skus jej vysvetlit, ze sa nema preco porovnavat, ze je krasna aka je, ze ma svoju osobnost, ma svoju rodinu, nech sa nesnazi byt lepsia ako niekto iny, ale nech stale pracuje na sebe, bez toho aby sa obhliadala kto je ako obleceny a aku ma postavu... proste nech pracuje na stasti vlastnej rodiny.....
ale toto by si mala uvedomit v prvom rade ona......
stavim sa o neviem co, ze ked pride domov od teba, tak manzelovi rozprava ako to mas doma dobre zariadene v domacnosti, ze co a ako, pripadne na teba povytahuje co najviac negativ, aby sa ona ukazala v tom najlepsom svetle pred muzom, aby apson vtedy mala pocit, ze je lepsia ako ty