Neviem ako riešiť svoje problémy

30. jún 2021

Možno to tu bolo už veľa krát,ale ja skutočne neviem ako ďalej.
Mám manžela,deti,s ktorými som stále iba ja.
Môj manžel odmieta,aby som išla do prace.ja som však bez peňazí.Úplne.on nakúpi,ale iba keď ho poprosím a tiež veľa času trávi mimo domu,čiže niekedy len improvizujem,keď nemám ani na rohliky.
Mám pocit,že deti ma neznášajú,alebo sa ma boja.
Neustále som podráždená,nervózna,často plačem.
Neznášam svoj život.
Najradšej by som odišla,urobila niečo proti jeho volí,no čo bude s deťmi?rozpravat sa s mužom nemá veľmi zmysel,vie o mojich pocitoch,vie,ze takto žiť nezvladam,bez peňazí,však nemôžem nikam ísť.
Ani kredit si dobiť na mobil.
K lekárovi?ani nehovorím.až nechápem,čo sa to všetko deje.
Čím ďalej tým väčší odpor k nemu cítim,mám pocit,že už to ďalej všetko nevydržím a buď sa zbláznim,alebo si niečo urobím.nevladzem,ani psychicky,ani fyzicky.

sonnenshein
30. jún 2021

Preco nikam nemozes ist? Vrastla si do zeme?
Ospravedlnujem sa za expresivne vyjadrenie, ale nerozumiem, ako cakas ze Ti pomozeme my? Ked nie si spokojna so svojim zivotom, nieco s tym sprav. Najdi si pracu, osamostatni sa, odstahuj, cokolvek co citis ze potrebujes.

vamajka
30. jún 2021

Lahke riesenie ked chce aby si sa starala len o deti a domacnost nech ti dava polovicu svojej vyplaty a ked nie tak hor sa do prace. Boze zeny ved sa uz spamatajte nechate zo seba robit handry. V manzelstve sa nema riesit moje peniaze tvoje peniaze ale spolocne. Tiez som bola na predlzenej materskej bez prijmu no nikdy nie bez penazi boze

pribinak
30. jún 2021

Aké staré sú tie deti? Chodia do MS/ZS?
Prečo nemôžeš ísť do prace? Ved si nájdi prácu a chod

Byt bez príjmu, je niečo šialene. Keby sa mužovi niečo stalo, tak nemáš ani na chleba

lenkakravcova
30. jún 2021

Asi nechápem. Deti máš malé že nemôžeš ísť do práce?
Ak máš veľké deti tak šup do práce a budeš mať peniaze.
Ak máš malé deti, máš mať rodičák.

dollyzv
30. jún 2021

A čo dôchodok? Aj na ten ti bude muž prispievat? Choď do práce,načo sa ho vôbec pýtaš či môžeš?! Veď to je strašné nemať ani cent..najľahšie sa ovláda cez deti a cez peniaze..bude ťa citovo vydierať že sa kašleš na deti ,načo do práce a že čo sa ti vlastne nepáči keď zaplatí účty a urobí nákup keď ho poprosis..toto vôbec nieje v poriadku že nemáš prístup k Spoločným financiám...prečo nemáte dve karty? To keby on bol v robote,alebo by mal nedajboh autonehodu a skončil by v kome tak ty skončis úplne bez peňazí až kým sa nepreberie a nedá ti láskavo peniaze?!

dollyzv
30. jún 2021

@lenkakravcova možno aj ten má muž nahlásený na seba 🤦

0silvia0
30. jún 2021

Zriad si ucet a nechaj si na ucet posielat aspon pridavky, rodicak alebo co ti chodi... Vies o tom, ze si ekonomicky tyrana zena?

diewcatqoo
30. jún 2021

Prepac, ale ty si nesvojpravna? Neviem si predstavit takto zit. Ved toto je tyranie.
To sa mu takto prisposobujes odjakziva alebo ta takto odstrihol az pocas materskej? Drzis cely cas hubu a krok alebo ake ma tvoj chlap argumenty, ked sa ozves, ze sa ti taky zivot nepaci?

autor
30. jún 2021

@sonnenshein dopíšem takto všetkým,.
Máte pravdu,tu nevyriesim nič.je to tak.
Ďakujem Vám.

0silvia0
30. jún 2021

Musis sama najst v sebe silu a konat. Musis chciet nieco zmenit...

ivanizna
30. jún 2021

A čo keby si skúsila kontaktovať nejakú organizáciu, ktorá by ti mohla pomôcť urobiť prvé kroky s ohľadom na tvoju konkrétnu situáciu? My, také bežné ženy, by sme to riešili inak, ale ty mi pripadáš ako týraná a utláčaná žena, zdeptaná, ustráchaná a zúfalá. Pomoc pre teba určite existuje. Ale sama vieš, že toto nie je vôbec normálne, takto nemôžeš žiť. Len vyhľadaj nejakú organizáciu, oni ťa povedú a poradia ti, pre teba to bude možno trochu dlhší a náročnejší proces, ale neboj, nenechávaj si to len pre seba, aby si nemusela ticho trpieť, lebo tvojmu mužovi to iba takto vyhovuje, mať nad tebou úplnú kontrolu, a to nie je ani láska, ani dobré. Veľa síl 🧡

gbgb
30. jún 2021

Odporucam Ti linku pre tyrane osoby.

derdia
30. jún 2021

Ahoj kazda zmena je, alebo sa zda zo zaciatku tazka. V prvom rade chod k psychologovi, povedz mu ako zijes, on ti povie ci to je ok alebo nie? A ak nie tak ja by som sla aj do azyloveho domu... Ci ako sa to pise. Ale urcit eby som nezila svoj zivot takto nestastne...

ibajaanikiny
30. jún 2021

Dufam,ze si uvedomujes,ze si psychicky,ekonomicky tyrana…on je obycajny manipulator,ktory ta zavrel do zlatej klietky a takto tebou bude manipulovat,kym sa naozaj nezblaznis! Ide mu len o to,aby si totalne bola na nom zavisla a to sa mu aj dari,vie,ze bez jedinej koruny sa od neho nepohnes,preto nemozes ani pracovat. A teraz sa pekne pozbieraj,vygoogli si organizaciu pre tyrane zeny a zacni konat,kym nebude neskoro. Kym sa nepozbieras,ubije ta a dotiahne do sialenstva a najhorsie je,ze takyto vzor odovzda aj Vasim detom. Prec od neho,asap,proste obrat sa na niekoho z rodiny,najkamosku ak mas aspon na tajnasa a najma cez nejaku organizaciu,ti vedia velmi rychlo zareagovat a zorganizovat vsetko na uvod,aby si sa oslobodila a postavila na vlastne nohy. Zijes iba raz! Pamataj,raz! Zdvihni hlavu a konaj hned,lebo tu od “stola” ti ziadna z nas nepomoze! Musis zacat sama a nevzdat sa…

minimie
30. jún 2021

Toto je už fakt iný kaliber, ak je to naozaj pravda, tak nejakú linku pre týrané ženy, IPčko, alebo rovno sa tajne zbaľ aj s deťmi do azylového domu. Tu ti rozumne poradí len niekto kto si už tymto úspešne prešiel, neviem či tu na takú natrafíš. A hlavne sa nenechaj zdeptať ženami čo tu tu píšu. Nepochopia ak nezažili. Držím palce.

kvetinka75
30. jún 2021

Najdi si pracu, deti do skolky, skoly. A mozes zmenit zivot

lulamx
30. jún 2021

skus si pohladat, kde by ti vedeli pomoct. pravdepodobne budes potrebovat unikovy plan, aby si sa od tyrana dostala. nebude to zo dna den. pokial viem, vedia pomoct aj s tym.
dufam, ze kontakty su aktualne:

https://www.upsvr.gov.sk/buxus/docs/urady/VK/oz...

drzim palce a zelam vela stastia, aby sa pozitivne vyriesila situacia pre teba a deti.

barborkabar
30. jún 2021

mala by si sa najskôr obrátiť na niekoho kto ti bude vedieť pomôcť, kto s tým má skúsenosti, lebo toto nie je dobrý život a takto šťastná nebudeš a deti detto nie, vieš ako sa hovorí šťastná mama, šťastné deti a to ozaj platí 😉

lujza123
1. júl 2021

Baby ona pise že nema ani kredit na telefóne to ťažko niekam zavolá.

zuvelyn
1. júl 2021

Ako nemáš peniaze? Muž nezarába? Tak mu pekne povedz nech ti da kartu od účtu keďže zákonne to nie sú jeho peniaze ale vase, teda aj tvoje.

danulicek
1. júl 2021

Milá autorka, prečítala som len pár komentárov a nenechaj sa prosím nimi odradiť. Málokto dokáže pochopiť to zúfalstvo, keď sa človek skúša obrátiť kamkoľvek. A to nemusí byť len týraný, len proste zo všetkých tých situácií úplne ubitý životom... A nepochopí to absolútne nikto, kto si to neprežil, ale súdiť bude každý a aj riešiť, ako (by) si sa mala zachovať a riešiť.

Môžem ti z vlastnej skúsenosti povedať, že tá nervozita, smútok a všetko okolo toho vplýva veľmi na deti. V prvom rade deti potrebujú šťastnú mamu. Ty môžeš mať pocit, že sa ťa boja, ale oni len nevedia, čo sa deje. A toto je potrebné urgentne riešiť, pretože deti ťa potrebujú. Čo sa týka peňazí, sú alfou a omegou, ak nie sú alebo sú, ale takýmto spôsobom ako u vás. Ja som bola v podobnej situácii, ale nie preto, že by bol manžel tyran, ale preto, že to skrátka nechápal. Ale to je iný príbeh. Hlavne prosím neurob žiadnu hlúposť - akúkoľvek od materiálnej až po zdravotnú oblasť, pretože následky budeš/budú deti/budete niesť ešte dlho. Viem, o čom píšem.

Ja ti poradím len jedno - ak si v takomto stave, sama sa z toho vyhrabeš len ťažko a je to naozaj veľmi dlhá cesta. Určite ti odporúčam psychológa, sú rôzne online poradne a keďže nemáš peniaze, existuje Linka dôvery, ktorá je bezplatná. Už ťa nasmerujú. Otázne je, či tvoj manžel je "pribrzdený" alebo ťa reálne týra. Už podľa toho sú aj ďalšie riešenia a možnosti. V prvom rade musíš začať od seba, dať sa dokopy psychicky aspoň ako tak. Bude to lepšie, ver mi, len sa neopúšťaj. Nemáš prípadne kamarátku alebo niekoho z rodiny, kto by ti pomohol sa odraziť? A prečo manžel odmieta, aby si išla do práce?