Neviem ako ďalej, zistila som, že mama podvádza môjho otca. Znova.

balazmar
2. jan 2019

Ahojte dievčatá, rada by som sa opýtala na váš nestranný názor na túto situáciu keďže ja už neviem ako ďalej ☹ a neviem či je to prípad pre psychologičku

Vec sa má tak, že pred 7 rokmi som sa dozvedela, že mama podvádza otca (hanbím sa za to, prosím neodcudzujte ma, bola som mladá a nedalo mi to, nazrela som do mobilu keďže takmer každý deň odchádzala ku kamarátkam a potvrdilo sa len moje podozrenie, vtedy som ešte bývalá s rodičmi)...2 roky som bola ticho, no prišiel čas kedy som jej o tom povedala, veľmi sa rozplakala a ľutovala to, sľubovala mi, že už to nespraví... otec má svoje muchy to netvrdím, ale je to úžasný človek s veľkým srdcom, ktorý jej doteraz dôveruje a má ju rád..sem-tam jej vlepí štipľavú poznámku ohľadom jej váhy ale v rámci motivácie, čo ona odmieta a nebude cvičiť a tak hľadá lásku v inom...či odvtedy mala nejakú pauzu s milencom to neviem keďže som riešila svoje záležitosti, vlastné bývanie, svadbu, bábo atď. S manželom sme sa dostali do trošku ťažšej finančnej situácie kôli jeho práci, tak nám poskytli dočasný azyl nech ušetríme aspoň na energiách...a tu mi zas niečo nesedelo... časté odchody, večne skrývanie mobilu ale verila som jej keďže mi to sľubovala...no v jeden večer som sa nechtiac dozvedela, že v tom pokračuje...oznámila nám, že ide za kamoškou do nemenovanej dediny, reku ok...s manželom sme potom šli do obchodu a na parkovisku pri jednom penzióne v našom meste videli jej auto, špz sedela, zabolelo to... neskôr volala ocovi že jej prišlo zle tak ostane "u nej" spať a príde ráno....to bola rana pod pás, po toľkých rokoch sa opäť dozvedieť že v tom pokračuje....hlavou mi víria myšlienky, prečo nám toto robí? A najmä otcovi...Pretvaruje sa deň čo deň.. prečo?? Kôli peniazom, práci?... majú s otcom spoločnú firmu, nezarábajú majland no žijú spokojne, teraz si vzali ešte aj úver....o to ťažšie by to bolo povedať to otcovi...a vôbec váham či mu to povedať, každú drobnosť veľmi prežíva a toto by neviem či rozdýchal... rozmýšľam či to mám zas povedať mame? cítim sa príšerne za to že to tajím, teraz klamem vlastne aj ja, zožiera to celé moje ja, pozorujem že som horším človekom, vybijam si to na manželovi, občas skriknem aj na drobca čo ma veľmi veľmi bolí, no neviem ako ďalej...aj nad odpustením som premýšľala ale tak si vravím, malo by to význam? Neprosila ma o to a pokračovala by v tom aj naďalej...raz tá situácia prišla ako som písala s mamou, no druhá rana zabolela 100 násobne viac...x krát som sa už aj modlila a prosila Boha nech to vyrieši...nechcem žiť v tejto falošnosti, nevládzem ☹ 😭 a absolútne si ani nechcem predstaviť čo by bolo, ak to poviem otcovi...obaja sú pre mňa akousi istotou v živote, nemám najideálnejšieho manžela ale tak, kto má? 😊 ...ale toto je proti mojej srsti, chcem aby sa to vyriešilo, najlepšie ak by to za mňa niekto vyriešil 😏 naozaj neviem ako ďalej, aký máte na to názor vy? Mala som byť radšej slepá ako otec 😣 Ďakujem za akýkoľvek komentár dievčatá

beky1813
2. jan 2019

Nemas sa co do toho starat, ty do ich vztahu nevidis. Je to medzi nimi

pribinak
2. jan 2019

Nic by som otcovi nehovorila. To je medzi nimi. Ak tam nevladzes zit, tak sa pobal aj so svojim chlapom a chodte do podnájmu.

sida456
2. jan 2019

@balazmar ja by som to najskôr riešila s mamou že čo chce týmto dosiahnuť že bude stále podvádzať otca...... a kebyže to nepomohlo mame dohovoriť tak by som jej povedala že stym pôjdem za otcom aj s nejakými dôkazmi....... 🤷‍♀️ Veď sú to tvoji rodičia nie cudzí ľudia..... kebyže máš setru a ona má manžela a podvádza ho nechala by si to tak ?....

balazmar
autor
2. jan 2019

Zabudla som dopísať, už nebývame s nimi...zistila som to v tom čase, keď sme tam bývali

balazmar
autor
2. jan 2019

Nemám sa starať? Mám otca veľmi rada a ja mu nedokážem klamať, len nechcem aby k tomu došlo 😣

bluka2
2. jan 2019

Ty "žiješ v tej falosnosti"? Ako sa ta to týka? Skôr by som sa orientovala na seba a zamyslela sa nad chodením do mobilu mame

balazmar
autor
2. jan 2019

@bluka2 do mobilu som šla pred 7 rokmi, bola som mladá...teraz by som si to už nedovolila 🤐

lindusss2016
2. jan 2019

@balazmar ja si nemyslim, ze to nie je tvoja vec. Je to tvoj otec a boli ta, ked mu mama ublizuje, to je normalne. Na tvojom mieste by som pozvala mamu do wellnessu, na veceru, na kavu, vino, no cokolvek, ako ti cas a peniaze dovoluju a narovinu by som jej povedala, ze o tom viem. Nesud ju, nevycitaj jej to, povedz jej to ako kamaratke a opytaj sa jej, preco to robi, preco sa s tym chlapom stretava. Ak je v tom laska a je s nim stastna, navrhni jej, aby priznala farbu sama a nech si zariadi zivot s nim. Ale ak chce zit nadalej so svojim muzom, tak nech sa zacne spravat ako vydata zena a nie tahat sa s milencom po penzionoch...

eriksonka1234
2. jan 2019

@balazmar záleží od toho, aký máš s rodičmi vzťah, akej sú povahy, čo na mamu zaberá.... Možno je nešťastná, možno ma tvoj otec nejaký sex. problém o ktorom ani nevieš, nemyslím si, že otec je slepý, hluchý.... Ja by som si s mamou po hovorila, prečo to robí, aký má na to dôvod, a teda ak nemá vážny dôvod tak u mňa ultimátum. Bud s tým prestane, alebo nech ide s farbou von aj pred otcom a každý, nech si žije svoj život.... Takto by som to riešila ja, s mojimi rodičmi.... Samozrejme nie všade sú takéto vzťahy a nie všade sa to dá takto riešiť

budova108
2. jan 2019

Ty si asi pobožná...že? Myslím si, že máš bielo-čierny pohľad na život, ale život je mnohotvárny a nemyslím si, že by si sa mala starieť do manželstva rodičov. Dôležité je aby si si žila svoj život a nechala rodičov žiť si ten svoj podľa nich. Asi im to neklape v sexe....alebo len je tvoja mama má rada sex a hľadá inde to, čo nemá doma....Teba vychovali dobre a ešte ti aj pomáhajú. Tak ži a nechaj žiť.

bluka2
2. jan 2019

@balazmar chápem, že ta to mrzí, ale každý si je zodpovedný za svoj život a hovoriť druhým, ako ho majú žiť mi príde cez hranicu. Či už rodičia dospelým deťom alebo deti rodičom

pribinak
2. jan 2019

Baby, myslite si, ze jej otcovi to za cele roky nedokleplo? Zena cele večery prec, u kamarátky? Tomu verí len ten, kto tomu verit chce. Mozno maju nejaky problem, mozno dohodu.
Ja byt na jej mieste, nestrkám do toho nos. Kto vie co vsetko maju za sebou a mozno ich drzi spolu len firma. Ano su to jej rodicia, najbližšia rodina okrem manžela, ale mala byt rešpektovať ich zivot, súkromie
Ona bude moralizovať nad jej mamou? Ked bude mat jej roky, mozno uz bude aj rozvedená
(Mila autorka temy, toto ti neželám, len som to uviedla ako príklad)

pininka
2. jan 2019

Neverím že tvoj otec o tom.nevie a to že je to super otec neznamená že je to aj super manžel,hoci ty ho tak vnímaš. Rozhodne si nezastavam tvoju mamu, ale rozumiem jej. Trošku mi je ale divné že to takto riešisty, čo máš muža a dieťa a už svoj vlastný život a ešte to aj dávaš pred nimi najavo. Myslím že by si mala rodičov nechať tak, aby si to vyriešili medzi sebou.

balazmar
autor
2. jan 2019

@pribinak ďakujem aj za takýto názor, nad tým som sa tak ešte nezamýšľala

janickacrazy
2. jan 2019

@balazmar Ja si tiež myslím, že by si sa do toho nemala vôbec starať. Poznám viaceré staršie páry, kde bola nevera a napriek tomu zostali celé roky spolu, lebo mali spoločné deti, majetky, mali sa v podstate radi, len im v sexe dačo neklapalo a tak to riešili ako vedeli. Možno tvoj otec o tom vie a je s tým v pohode, možno má aj on niekoho a tolerujú si to navzájom, to ty nemožeš vedieť.Ty sa staraj o svoj vzťah a oni nech si žijú ako vedia.

lindusss2016
2. jan 2019

@pribinak no ja si tiez myslim, ze ak sa s frajerom stretava casto, otec o tom urcite vie. Ak je to vsak napr.raz za mesiac - dva, mozno si ozaj mysli, ze chodi na babske vyjazdy... hovorit, ako ma zit, to celkom nie. Ale preto by mala zistit, aky ma mama dovod. Ci je to fyzicke, alebo je zamilovana alebo ako to vlastne je. Ale nvm, ako by som reagovala, keby povedala, ze otec uz nie je schopny sexu a ze je to vlastne taka ticha dohoda medzi nimi...

balazmar
autor
2. jan 2019

@pininka nevnímam ho ako super manžela, vtedy čo som sa s mamou o tom rozprávala tak mi vymenovala dôvody prečo to spravila, ale mne to neprídu nejaké extra dôvody na takúto zradu, neveru, nájsť si iného...nespravila preňho nič o čo ju neraz pýtal, nesnažila sa schudnúť, práve naopak...žiadna snaha...ale je pravda že do ich súkromia veľa nevidím a netuším čo sa deje za zatvorenými dverami

pribinak
2. jan 2019

@lindusss2016 mam rada tvoje názory v diskusia ;)
Ja si neviem predstavit, ze by dom spovedaná mamu, ze preco podvádza otca. Asi by som sa bala, ze sa dozviem veci, ktore by som ani vediet nechcela
Ja si myslim, ze jej to otec pre nejaku príčinu toleruje. Manželia, ktori su spolu toľké roky sa navzájom dobre poznajú. Neverim, ze by si to za dlhe roky nevšimol.
Ked ma žalúdok na spovedanie mamky, nech to skúsi, mizno to bude fajn, mozno to oľutuje

pribinak
2. jan 2019

@balazmar a co ti mama povedala? Preco ma ineho chlapa? To je mozno podstatne z jej pohladu, z jej perspektívy na zivot
Ty ako dcera mas iny pohľad, ale musis pozerat sko jeho manzelka nie dcera

pininka
2. jan 2019

@balazmar prepáč ale to snáď nemyslíš vážne s tým chudnutím? To si ozaj taká povrchná že toto považuješ za dôvod alebo nedovod na neveru či zotrvanie v manželstve. A ak sme už pri Tom, čo urobil tvoj otec pre tvoju mamu, niečo zásadné? Ja som po troch deťoch pribrala asi 25kg a keby mi môj muž povedal,že mám schudnúť a viackrát mal akože narážky, tak zoberiem najväčšiu dosku ktorú máme doma a tresnem ho s ňou medzi oči. Myslím si že tvoja mama je podvedome nešťastná, necíti sa pri manželovi dobre a sexi, čo jej on aj dáva najavo. Sú aj iné prednosti ako vonkajšia schránka a sú aj menej povrchní muži ktorí vedia oceniť ženu aj inak.

balazmar
autor
2. jan 2019

@pribinak k tomu prečo si hľadala iného sme sa cez plač už nedostali, povedala mi len, čo sa jej na otcovi nepáči... skôr premýšľam, že sa jej na to opýtam tak nepriamo....či si so svojím životom spokojná, či ti môžem vo všetkom dôverovať, aj v tom čo si spravila v minulosti, lebo cítim, že zas nieje niečo v úplnom poriadku...to je také mierne a nemusí vedieť pravdu že som ju "načapala"

lindusss2016
2. jan 2019

@pribinak mas pravdu, moze to byt dvojsecna zbran. Ale tak zas hadam, ze jej mama nepovie nejake pikantnosti. Ja som strasne priama, mne by to asi nedalo. Mne mama zomrela, ked som bola este dieta, jej rolu na seba prevzala moja o 18 rokov starsia sestra, takze vlastne ona mi je takou mamou-sestrou-kamoskou, my sme k sebe uprimne a hovorime si kadeco, mozno by som poradila inak, keby som mala taky klasicky vztah mama-dcera.
Ale inak z toho, co pise autorka, tak trosku aj tusim, co mohlo mamu nskopnut k tomu, aby si nasla milenca. Ak od manzela vkuse pocuvala narazky na svoju postavu, mohlo jej to znizovat sebavedomie a ked sa zrazu niekomu pacila, zacala da citit lepsie. Tym nechcem obhajovat jej neveru, pre mna je to neprispustne, ale netreba ju hned tak lahko odsudit. Ano, mohla schudnut, mozno aj chcela a nedarilo sa jej to, alebo bola tymi recami skor demotivovana. Ale manzel ju ma lubit aj s kilami navyse. Mozno ju on odmieta, mozno ma tiez mimomanzelsky pomer. Ja si myslim, ze by som sa jej to opytala. Urcite by som sa ale nevyhrazala, ze to poviem otcovi.

pribinak
2. jan 2019

@balazmar ty ju súdiš ..... to by si asi nemala, neviem. Ja si myslim, ze by si fakt nemala riesit ich manželstvo, neviem ....

balazmar
autor
2. jan 2019

@lindusss2016 vďaka za názor

lindusss2016
2. jan 2019

@balazmar no ja ti nvm, zas vnucovat jej nejake previnenie voci tebe, to sa mi nezda ako dobry napad. Nepodvadza teba, mozno v tom vztahu nebola stastna uz davno a mozno prave kvoli tebe tu rodinu nerozbijala este za mladi...

lindusss2016
2. jan 2019

@pininka ja som tiez po prvom porode strasne pribrala a videla som aj na muzovi, ze to nie je podla jeho gusta, ale drzal bobrika mlcanlivosti 🙊 a nestratil o mna ani zaujem. Chvalabohu, po druhom porode sa mi vratila povodna vaha, ale ten pocit nezabudnem, citila som sa naozaj zle, sebavedomie na bode mrazu a keby som mala este od neho pocuvat, ze som tucna, tak by ma asi slahlo...

lucka12399
2. jan 2019

@balazmar pre teba je oco super ale nevies ake to je medzi nimi.. mozno ku mame neni taky ako ku tebe .. vidis ho inak .. nevies co mame chyba .. porozpravaj sa o tom s nou.

pininka
2. jan 2019

@lindusss2016presne ako píšeš, ja sama mám sebavedomie v prdeli, ešte keby som to od muza mala počúvať tak som už u psychiatra.

evalin88
2. jan 2019

Hovor o tom s mamou, s otcom nie. Ani tebe by nieco take nepadlo dobre od tvojho dietata. Ale zasa pred mamou by som nedokazala mlcat. Chapem ze je to tazke. Len ma napada.. tebe to bolo uz predtym divne.. ako sa sprava.. kam chodi. Myslis ze otec si to nevsimol ...Mozno to skratka vidiet nechce..

lindusss2016
2. jan 2019

@pininka no viem, co prezivas.... ja som sa s tym snazila kadejako vyrovnat, no neslo to. Ani ma nebavilo medzi ludi chodit 😣 drzim palce, aby si s tym nejak zabojovala, ci uz psychicky alebo fyzicky. Ale ak sa pacis svojmu muzovi, tak mgslim, ze mozes byt v pohode ❤