Neviem ako ďalej v manželstve

9. okt 2024

Ahojte, píšem anonymne,nakoľko neviem či ma tu niekto nespozná. Prežívam krízu v manželstve, o ktorej nikto nevie, lebo sa hanbím zveriť komukoľvek známemu. Pred niekoľkými rokmi som sa vydala s manželom máme 2 maličké deti a tu nastal kameň úrazu. Presťahovali sme sa do mesta, kde nikoho nemáme, ale bolo to blízko k svokrovcom, ktorí nám podľa manžela budú pomáhať. Realita je taká,že o vnúčatá záujem nemajú, ale manžel na nich nedá dopustiť. Manžel pracuje z domu, pomáha v rámci možností, ale jeho predstava o živote je taká, že on zarába a ja sa mám starať o deti, čo beriem, ale už fakt nevládzem. Od dcéry,ktorá má rok som ešte nebola. Stále som s deťmi, občas raz za mesiac-dva príde moja mama na víkend. Keď mužovi spomeniem,že chcem ísť s deťmi na víkend preč, urazí sa a je oheň na streche, že mu deti beriem. Syn má 3 roky a teraz nastúpil do škôlky, je chorý a mužovi už vadí aj to, mám si ho podľa neho nechať doma. Doma každý deň upratujem, varím, periem,žehlím, chodím s deťmi na prechádzky,v čase kedy spia cvičím, alebo cvičím s nimi, ale už mi vyčíta aj to,že ja mám voľno a on nie, lebo sa naňho zavesia hneď, keď príde z práce. Dnes som mu pri ďalšej hádke vykričala,že ľutujem,že som sa zaňho vydala, ale už ma dopálil, prišiel na obed o 12tej a začal hneď,že je neporiadok, pohádzané
veci a pritom na mne zavesené 2 deti a obed hotový na sporáku. Je mi do plaču, alebo sa cítim stratene, znechutene? Už neviem a ani neviem čo ďalej robiť.

klotildabazarik
9. okt 2024

Naco sa ho pytas sak zober deti a choďte kam chcete, potrebuješ od neho povolenie alebo ako?

michaela789
9. okt 2024

Tak deti sú na tebe a ešte bude diktovať kam s nimi máš ísť a či vôbec? Uff, tak toto by mu u mňa nerozkvitlo ani náhodou.
S deťmi si chodím k mame tak, ako mi vyhovuje a ako vyhovuje mame. Manželovi oznamujem. Normálne sa zober a choď. Niekedy tak málo ako zmena prostredia urobí divy. A čo sa domácnosti týka, jedným uchom, druhým uchom. Možno potrebuje preplesk od reality, ako by to vyzeralo keby si naozaj na to kašlala. A takéto prepadovky, že on si príde znenazdajky domov a už ide vyšetrovať...to kde sme? Na vojne?
Keď si si vedomá že robíš a robíš ako vieš, tak sa naňho vyprdni. Obriaď si deti, vymysli im program a on nech po tebe teda opravuje to, čo si myslí, že je zle. Koniec koncov, vadí to evidentne len jemu.

cimage
9. okt 2024

Chod prec sama bez deti, aby nemal pocit, ze mu ich chces zobrat. Nech sa postara cez vikend a hlavne aby navaril a vylestil barak kym dojdes. Ked mu vadi, ze nie je poriadok podla jeho predstav, tak nech sa paci, moze sa toho chytit. On asi netusi co je to starat sa o deti a domacnost? Poupratujes kym spia, ale za 10min je zas ten isty bordel.

oktober3
9. okt 2024

Obaja ste vyčerpaní a je toho na vás veľa.
Nenechajte si týmto pokaziť manželstvo ani rodinu.

Skúste sa len tak večer pritulit a povedať si niečo pekné
A skúsiť pochopiť jeden druhého.

Mať malé deti, je psycho samo o sebe.
Chce to len čas a bude to lepšie ❤️❤️

Možno skúste kašľať na ten poriadok, a ísť radšej na prechádzku spolu.

natalka13
9. okt 2024

Ako ti pomaha? Pises ze v ramci moznosti.
Pracuje z domu, ty si doma + 1 dieta. Toto nebude nikdy robit dobrotu.
K odchodu k rodicom, ty niesi jeho majetok.

autor
9. okt 2024

@natalka13 doma som s 2 deťmi, syn má 3 roky a dcéra 1 rok. Dnes sme sa pohádali,lebo mi zahlasil,že ho nebudeme dávať do škôlky,lebo bude aj tak chorý stále a od neho aj dcéra. Tak som už vybuchla, bola som na nich celý rok sama a fakt aspoň pár dní čo som bola len s jedným dieťaťom som mala pocit,že sa aspoň môžem nadýchnuť.

autor
9. okt 2024

@oktober3 sme vyčerpaní, ja sa snažím všetko robiť na 100%, ale vždy sa niečo nájde za čo matku na materskej možno zhejtovať, aj keď kmitám ako fretka.

natalka13
9. okt 2024

Pises ze 1 dieta chodi do skolky. Tak doma si iba s 1.

autor
9. okt 2024

@natalka13 áno, chodí, ale ešte len teraz začal a začala aj sezóna soplíkov a kašla, tak je doma,týždeň škôlka/týždeň doma, asi to poznajú viacerí rodičia.

koniarova
9. okt 2024

Prečo nejdeš k tej mame sama a nenecháš mu dve deti? Nech si to chlapec vyskúša. A poprípade nechať aj bordel a nenavarené?

maciatkolulu
9. okt 2024

@klotildabazarik platí to aj obrátene? 😂🙃

koniarova
9. okt 2024

@natalka13 A čo keď je doma iba s jedným? Či? Nechápem tvojej otázke.

maciatkolulu
9. okt 2024

@koniarova tak za mňa sa dá zvládnuť domácnosť a jedno dieťa.... Druhé je v škôlke. Naozaj to nevidím tragickym autorka má zjavne klasický syndróm materskej. Predpokladám,že chlap sa nezmenil zo dňa na deň. Rozvod asi teda kvôli tomuto nie🥴,tak snáď otvoriť ústa a komunikovať,ako? To vie autorka. Ale toto nevidím ako dôvod na ručenie a rozchod. Nejaké teatrálne odchody k mamičke sú maximálna blbosť.

autor
9. okt 2024

@maciatkolulu čo je prosim ťa klasický syndróm materskej? to som ešte nepočula. No komunikujeme, ani jeden z nás nerieši útekom problémy z domu, ale zrejme niekde robíme chybu.

autor
9. okt 2024

@koniarova fu, neviem, si to predstaviť, ešte syna áno, ale o dcéru sa nevie postarať.

natalka13
9. okt 2024

@koniarova je doma s dietatom a aj s muzom cely den = jasne ze si vadia a su konflikty.

maciatkolulu
9. okt 2024

Únava,pocit preťaženia,preťaženie,pocit,že muž nič nerobí a robíš iba ty atď,atď... Áno,robíte niekde chybu,ale obaja,nie len muž. Pokiaľ nezačnete rozumne komunikovať,budú ešte väčšie problémy.Zbytocne ti tu napíšu,že je to lenivý hajzel a máš ku ukázať,nenavarit,neoprat, odísť k mamičke a deťmi/bez. Ver tomu,že to nepomôže,jedno dieťa má už tri roky,tak akože snáď už pochopil,čo sú to deti,spravili ste si ďalšie,takže asi to nebude také zle. Pri všetkých rozhodnutiach si nemala zbraň pri hlave,robila si ich z nejakého dôvodu. A teraz je už navyše neskoro nad tým premýšľať. Teraz treba komunikovať,ale aj si vypočuť. Držím palce.

andrejkaa26
9. okt 2024

ja osobne si myslim ze toto je len take momentalne "krizove obdobie", ked ti deti trosku podrastu a nestupi ti aj dcerka do skolky, veci sa utrasu automaticky. mozno aj nastupom do prace kde sa budes moct realizovat sa ti ulavi od toho domaceho stereotipu.. ja pisem z vlastnej skusenosti, lebo si myslim ze touto "krizou" co opisujes kym su deti tak male si prejde prakticky kazda zena, ktora ma viac ako jedno dieta. mne osobne sa narodili dvojicky a plus som mala doma starsie 2 a pol rocne dieta. to ti poviem ze tie prve dva-tri roky kym dvojky nenastupili do skolky bola totalna spychiatria doma, ale doslova. mne tiez nepomahal s detmi ze absolutne nikto. stary rodicia vsetci v praci, plus manzel kym pricestoval z roboty bolo pravidelne kazdy den 8-9hodin vecer. sama doma s troma malinkymi detmi, prvy rok som spanok nemala dlhsi ako dve hodiny koli kojeniu a do toho sa mi budil sem tam aj starsi, tak si vies predstavit aka matoha som bola cez den. plus komplet domacnost, varenie atd..no masaker. ale utriaslo sa to, uz ich mam vsetkych na zakladke a je to stale tiez narocne ale inak. no je to hlavne kludnejsie lepsie a tiez som mala stavy kym boli decka male ze by som manzela niekedy najradsej zabila. no s odstupom casu si uvedomujem ze mam toho najlepsieho muza na svete. jasne ma muchy, vletime si stale koli niecomu do vlasov ale ktory par nie...

klotildabazarik
9. okt 2024

@maciatkolulu sak ano, nechapem to sa ho pyta ci moze ist s detmi von ci ako sak zavolam jozko ideme s deckami na 3 dni k mame a hotovo ci ako 😂😂, pochybujem ze on ich niekde bude brat ked mu vadia, tak nech nepracuje z domu🙄

maminkadeticiek
9. okt 2024

Sibt tam ako vazen.Zober deti,aj to jedno zo skoly a chodte si aspon na tyzden niekde vyvetrat hlavu.

pandorra
9. okt 2024

@maciatkolulu je doma s 2 detmi, 1 len teraz islo do skolky, pre mna dost zahul, sama mam 2 male deti a keby som mala takeho diktora, uz davno s nami nebyva…autorka odporucam si uz konecne dupnut, lebo nie si otrok a doma nie si drzana retazou…

kiki68
9. okt 2024

Tak mne on pride velmi despoticky partner. Mame doma podobny setup c muz na HO a Ja som bola dva roky na materskej. Teraz som uz nejake 3 roky skoro v praci. Takze na by som dala obidve deti do skolky c mensie pekne do jasli a isla do prace. Aspon ciastocny uvazok. Ale problem u Teba je ten, ze on je partner, co iba prikazuje a zakazuje. A Ty robis vsetko pre to, aby bol cely den klud. To je dost nestastne riesenie, lebo jeho naroky zjavne stupaju a predstava o upratanych detoch tiez. Mala som taku mamu v skolke, jej deti museli byt doma co najtichsie, aby nerusili otca. Ten chcel mat klud a robit iba to, co si s detmi on predstavoval. Jasne, ze 5 a 1,5 rocne dieta nie su idealny koncept ma predstavy tohto typu v realite. Ta Mama sa mi raz kompletne zlozila, ze on si neda povedat a ide si svoje. Dopadlo to tam tak, ze deti podrastli, ale nemali radi toho otca. Bol pre ne despota. Cize to ma dlhsi dosah taketo spravanie otca. Mozno mu aj toto vysvetlit .

ivik4
9. okt 2024

Otrasny chlap ,fuj

gribka1
9. okt 2024

Takže on zarába a ty akože domáca puťka s deťmi. A načo vlastne zarába, keď si neviete užiť hocijaký víkend spoločne. To je jedno, či s rodičmi, či dovolenka, výlety. Syn normálne ďalej do škôlky, ty s menším kdekoľvek, v meste je milión možnosti. Nech sedí doma na zadku on. Proste nepopusti, jeho spôsob života je nehodný 21.storocia.

autor
9. okt 2024

Opíšem príklad jedného dňa, aby to bolo objektívnejšie, lebo zas nechcem kydat na muža,viem,že každý má svoje plusy aj mínusy. Ráno vstávam okolo 6tej s dcérou, syn ešte spí, muž spí vo vlastnej izbe, k deťom vstávam ja tak 4-6x za noc. Ráno urobím raňajky, alebo manžel, upratujem a on ide do práce 8:30, ja upratujem, varím, dám prať, idem s deťmi na prechádzku, na obed sa príde najesť, ja uložím dcéru, on syna, lebo ten chce spať s ním, kým dcéra spí, cvičím alebo aj keď je hore /tak 30 minút/, potom keď deti vstanú, nakŕmim ich, urobím kávu, idem s nimi vonku, podľa počasia teda. Keď je syn v škôlke ja ho ráno nachystám a on ho vezie a ide aj poňho. Muž chodí na nákupy a stará sa o záhradu, pohrá sa so synom, ale hneď mi to vyhadzuje na oči, akúkoľvek aktivitu,ktorú nerobím ja. Že sa ja nestarám o záhradu napríklad. Pritom ešte nikdy nebol s deťmi sám,a nič pri nich nerobil. Ked je s nimi-je s nimi. Z práce prichádza okolo 19tej, takto to ide 7 dní v týždni. Čiže mi pomáha žienky, možno som ja už vyhorená, no niekedy mám už večer chuť odísť a nevrátiť sa.

autor
9. okt 2024

Hovorili sme o tom všetkom už veľakrát, on má pocit,že robí všetko, na to keď mu oponujem,že čo ja mám z toho,že on zarába veľa peňazí, keď mi uteká deň za dňom odpovie,že môžem ísť do práce aj teraz, ale mám zarobiť viac ako on, čo je nereálne. Čiže mi z toho stále vychádza,že mám držať hubu a krok, nesťažovať sa a byť rada, že som,lebo iní muži nerobia doma nič a čo by som vlastne chcela.

gribka1
9. okt 2024

No vidíš, keď si to tak napíšeš, tak bežné dni je to fajn. Len mi niekde chýba to voľno, víkend. Spoločne travený čas mimo domova. Aby ste obaja nevyhoreli.

zanka777
9. okt 2024

Píšeš že pracuje z domu a potom že dnes prišiel o 12 na obed ... Tak ako?

gribka1
9. okt 2024

Ak pôjde aj dcérka do škôlky, pôjdeš do práce?

autor
9. okt 2024

@zanka777 pracuje z domu, on je celý deň doma, čiže aj tu jedáva, príde naje sa a zas pracuje.