Neviem, ako ďalej so svokrou

6. nov 2022

#vylev

Ahojte, skusim napisat nejake body, lebo ja uz neviem... Naozaj som sa snazila byt to dobre dievcatko, ta dobra nevesta, ta dobra matka. Stale som jej volala, pisala, bola som mila, zlata, o syncekovi som neustale posielala fotky, videa, aj ked to ignorovala. Volala som jej aj cez kameru, nech nas vidi. A stale nieco vyvedie. Stale. Nemam uz viac trpezlivosti a neviem, akobsa spravat. Napisemnzopar bodov, ktore si takto narychlo spomeniem. Bude to asi dlhe....

1. Sme s manzelom 11 rokov. Od zaciatku do neho hucal, on mal 24 ja 20, ze ona este nechce byt babka. Pred kamosmi. Pred mojimi rodicmi. Ked uvidel bociana, zacalankricat, chod orec odtialto... Ako... Ja som sa nevedela dockat, kedy budem mamou, ale samozrejme az po tom, ako sa zabezpecime financne amaterialne, kedze sme chodili na vysku.
2. Ked sme boli vsetci u nich, NIKDY sa na mna nepozrela. Aj ked som jej nieco povedala, ignoracia. Nechapala som, ale dobre. Mojmu muzovi davala pusy na USTA. Vela. Do 33 rokov. A pritom sa pozerala na mna, ako reagujem.
3. Prestahovali sme sa na druhy koniec slovenska. Boli sme v podnajme a prisla prvykrat s kamoskou (+ jej muz) so svokrom. Bez nej ani tuk. A zacala. Tato skrina ide sem, tato druha tam. Treba sem policky. My sme sa na seba iba pozerali, ze ci tu tara, ale nech si tara. Potom som pocula, ako ma ohovara v kuchyni (nevedela, ze som na chodbe a vsetko pocujem) ze aky mam zly vkus, a ta jej kamoska ze, ved ju nechaj, nema jej kto poradit. 🤦🏻‍♀️
4. Po svadbe sme sa zacali snazit o dieta, uplynulo 6 rikov od nasho chodenia, ale nedarilo. 3 roky. Volala mi raz, ze vie preco neviem otehotniet. Lebo ona teraz zistila z kariet, ze na mna nejaka zena dala kliatbu.
5. Po 3 rokoch som otehotnela. Pri oznameni tejto radostnej spravy ma opat dala dole, a to stylom:,, jaaaj, aprilove decko??? To bude hluuuuuupeeee. "
6. Do vsetkeho sa velmi chcela starat. Manzelovi dookola: preco kupujete 2 postielky? Vobec netreba. Preco kupujete 2 prebalovacie pulty? Hlupost. Preco sivy kocik? Nic nepochvali. Nic sa jej nepaci.
7.Po porode prisla na tyzden pomoct. Ja sprosta nechcela som ju urazit, kedze nasi boli, tak nech pomoze. Zacala davat fasa rady. Uz teraz mam predkozku natahovat. Ak ma stikutku treba ho chytit za nos. Neustale ho vybalovala z perinky aj napriek tomu, ze som ho prosila, aby nerobila. A do toho, jej kamarati akurat boli na zapade, TAK ICH ZAVOLALA K NAM. Ani ja, ani manzel sme o tom nevedeli, iba pocujem ako sa rehocu v mojej kuchyni, muz v robote, bez ruska, este pocas spicky pandemie. Ja zatvorena v spalni s placom + k tomu aj krize mi dosliva odisli. Na to mi pise kamoska, ze vie, ze som na hovno, ale musi mi povedat, ze svokra ma v rodine a kamoskam ohovara, ze mam depresiu a nedavam jej synceka. Ano, normalne som upadla do depresie. Mala som pocit, ze musim prednou chranit babo. Podpisem. Chcela kluc od nasho domu, aby mohla prist kedykolvek, ked ona chce. Nedala som.
8. Manipulacia. Syn mal hypotoniu, museli sme dbat na manipulaciu, aby sme vyhli vojtovke + mal aj slabinovy pruh. Vysvetlivala som ako a co treba. Nie. Nie a nie. Ona uz vychovala deti. Smeje sa. Ok. Tak som tam jednoducho nesla cca 3 dni. Boli sme akurat doma. Potom nas pozvali akoze, tak sme sli, a kto prisiel? Ta jeho kamoska s ktorou ma ohovarali v kuchynke. Prisla, ze ,, jej aj vy ste tu"? Nevedeli sme. Vybral maleho a zacala sa s nim hrat. Ani bu ani ba, ci moze. Iba som videla, ako na seba divaju so svokrou typu.,, no a teraz si jej to dobre ukazala".
9. Maly mal cca 8-9 mesiacov. Dava mu jablko cele so supkou. Hovorim, nedavajte, prosim, lebo ja mu takto nedavam, ale krajam bez supky. Iba sa smiala. Davala dalej. Dovtedy, kym sa mi maly zacal dusit.
10. Hrala sa na martira, aby jej moj manzel boo svedkom pri brani pozicky. Ja som o tom nechcela ani pocut. Nedovolila som. Pohadala som sa vtedy s muzom a povedal, ze nebude. Teraz pred mesiacom sme chceli kupit auto. No nemozme, lebo moj manzel je na blackliste. Z coho? No, lebo je svedok a maminka neplatila. Klamal mi aj on. Kedze s muzom mame dobry vztah, horko-takzo som mu odpustila, ale svokra uz vtedy bola u nna na ciernej listine....
11. Posledne kvapky: nechala som mu syna. Teraz ma 18 mesiacov. Poprosila som ju, aby nechodila s nim von, kedze bol chory a vonku SKAREDO. Fukal studeny vietor. Ano, bola s nim von. Dokonca mi aj fotku poslala. Dala nanho papucky RAK, a tenku vestu, ako papier. A fotia sa vonku na dvore. Dobre. Nevadi. Dalsi den: maju 2 vlciakov. Stale, ked som s malym u nich, proste dam ich zatvorit, bojim sa od nich a nepustam k nim maleho, kedze nevyrastli spolu. Nepoznaju sa. Ale svokra bola frajerka, kedze som tam nebola. Nebola som, aby boli spolu. Tak svokra k psom zobrala, mala maleho na rukach, psy na nich zautocili. Spadli na zem so synom. Manzel bol vo vnutri a nic o tom nevedel. Ked prisiel von, ze co sa stalo, kedze mi syncek velmi plakal, tak svokra povedala, ze nic. Uz je vsetko ok. Ale ze JU napadli psy, a ochranovala sa vestou, ktora patrila syncekovi. Vesta roztrhana na chrbte. Zasila. Prisli domov k nasim. Vysvetluje mi manzel, co sa stalo, ja vystrasena, ze dobre, ze tam syncek nebol. Idem ho prezliect. Na stehne 4 odtlacky zubov. 2 take tmave podkozne krvave a 2 modriny. Na chrbte, krku skrabance, a na usku opat ta tmava krvava podliatina. Ja som skoro dostala infarkt. Tak som kricala na manzela, ze som stratila nad sebou kontrolu. Presli po mojej hlave sceny, co sa mohlo stat. Pisala som svokre, odpisala iba tolko, ze mam pravdu.

Ovdtedy som sa jej neozvala, ani ona mne, citim k nej odpor. Neviem s tym co robit. Manzel teraz tiez nekomunikuje s nim nejak. Ona posiela srdiecka, manzel ju ignoruje. On tiez skoro vtedy skolaboval.

Manzel to nechal stale na nu, nechcel ju urazit, iba diplomaticky jej vysvetloval, ked trebalo.

evica17
6. nov 2022

Syn jej nedvaj,ani žiadne svoje dieťa už ,ak ona nebude rešpektovať čo povieš a bude naschvál robiť len "aby ti ukázala " . Jediné v tvoje prítomnosti,a ak bude robiť niečo s čím nesúhlasia ,odchádzaš so synom preč. A už sa ani nevtieraj,ona nemá záujem,mamunprdele,už dávno by som jej nepísala ,nevolala, ani nepozyvala k vám a nechodila tam. Ty chces byť dobrá nevesta a ona je nahovno svokra. Ako on k tebe tak ty k nej. Svokry,mamy by mali rešpektovať mamičku a jej veci ako a co robí a dieťaťom, nie stále že oni vychovali a tak majú rozumu a ty si nevychhovala tak ich máš počúvať.
A ink tvoj muž čo n to,keď mu dávala pusu na ústa ? Fuj,až mi zle prišlo. To nevie povedať nie ? Aj nnine veci,že nie mama prestaň,nerob a tak ? Lebo jediný kto to môže zastaviť je tvoj muž. Ja mám tiež problémy so svokrou, muž nič nepovedal nikdy na to, tak s nevídame vôbec, ja.a deti máme pokoj,muž si trpí ďalej to jej správanie. Áno úcta k starším,ale zas po hlave si skákať nenechám, slušnosť musí byť na oboch stranách.

larazivago
6. nov 2022

Ježiš, to si zapisujete do poradia každý svokropreslap? Vždy boli aj budu....ak ste inteligentná, poradíte si s tým.

sialenaveronika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evica17
6. nov 2022

Ink tvoj muž ko môj, nepovie nič,iba tak trošku vysvetlí alebo je ticho,len aby sa neurazila,nerevala ,nevyhrážala sa.

samuelson35
6. nov 2022

Klobúk dolu, koľko si toho vydržala, svokra je nejaká nevyzretá, keď si potrebuje stále nieco dokazovať, ešte si na to aj kamošku zavolá. ono jej to časom snáď dôjde, čo stvárala, držím palce, táto posledná kvapka už bola ozaj riadne cez čiaru, ešte že to pre malého dopadlo s ľahšími poraneniami.
PS: dúfam, že psy boli riadne zaočkovaní

miskajerry
6. nov 2022

fúha, to sa aj zle číta, nie to ešte zažiť

rohypnol1
6. nov 2022

Vacsina su malichernosti, ktore by som neriesila. No aj u mna ako megatolerantnej osoby by kontakt skoncil pri 1. Ruceni pri pozicke bez suhlasu 2. Absolutnym ohrozenim zivota dietata pri zatajenom utoku psov. Nemas si co vycitat, kasli na nu. Nech si udrzuje vztah s vnukom na zdvorilostnych navstevach za TVOJEJ pritomnosti. Tento clovek lubit nedokaze a tvojmu synovi kontakt s nou nic neda. Bez sance, nesnaz sa o vztah tam, kde o to ten druhy nestoji….

wheel
6. nov 2022

Drzim ti palce, naozaj.

parisiane
6. nov 2022

Ja mam tiež svokru a tiež niekedy nesúhlasím so všetkým čo povie, ale toto by si v živote nedovolila.... Mne príde z toho co píšete, ze vaša svokra ma nejaký psychicky problém a nedokáže sa zmieriť s tým, ze jej vyrástol syn.... Ako ked už malého vnučika vystavuje nebezpečenstvu a zľahčuje situáciu ze sa nič nestalo 😲 malého by som jej už určite nedala a ešte by som jej aj poriadne vynadala...

syslik81
6. nov 2022

tento isty vylev si tu uz raz mala -vtedy ti rady nestacili a treba zas- nzas dostanes len to iste -prerus kontakty a hotovo

danica2711
6. nov 2022

ty si sem o tých psoch už písala, načo znovu? Prečítaj si odpovede, čo si dostala vtedy a so svokrou obmedz kontakt na minimum, čo by nemalo byť také ťažké, keď bývate ďaleko od seba

simona20201309
6. nov 2022

Preco ste kupovali 2 postieľky a 2 prebaľovacie pulty?😀
Mne moja mama okomentovala aj jeden...vraj zbytočnosť.
K veci.... mala som problém to dočítať. Ja zvládnem naozaj veľa. Som veľmi tolerantná, veľa prekusnem, odpustím, ale toto by som nedopustila. Kľúče od vás ešte ma? Prvá vec, vymenila by som zámok. Ďakovala by som bohu, že žijeme na opačnom konci SR. A patrične by som jej dala najavo, že ja som matka. Prepáč, ale darmo tu plačeš. Moje deti NIKDY nikto bez dovolenia len tak nevybral z kocika a NEEXISTUJE, aby s nimi niekto manipuloval tak, ako nesmie. Máš šialenú svokru, ale ty si mala už dávno zakročiť a určiť pravidlá. Môj byt, moje dieťa, moje pravidlá. A ak to s nou nejde slušne, pokojne s ňou jednaj na jej úrovni. Nerozumiem vete , nebola som tam, aby boli spolu??? Nerozumiem. Prečo si nechala syna u nich, keď vieš ze je sibnuta???
Ja babky neprosím, ale prikazem. Napr. Chcú dat jablko? Bez šupky. (Naše ocistia ešte aj pre 3r) dá so šupkou? Vezmem, ošúpem. Nebude jest so šupkou.
Nenechávaj viac syna s ňou bez tvojho dozoru. Nie je normálna. A neboj sa jej. Ok, je staršia, je svokra... ale robí ti prieky, správa sa k tebe ako k poslednej hlupani, ani trochu si ta neváži ako manželku svojho syna, matku jej vnuka.... ale toto je typ ženy, na ktorú nič iné nezaberie, len dupnut si aj za cenu, že sa vzťahy dosť pokazia. Niektorí ľudia nevedia kedy dosť, nemajú odhad, kedy už preháňajú. Ona je jedna z nich. Ju musíš zastaviť, ale musíš byť naozaj razantna.

matullienka
6. nov 2022

No u mňa by skončila keby si k nám domov bez môjho vedomia pozvala kamarátky a letela by aj dráha svokra aj jej známi. Obmedziť kontakt na minimum a keď chce nech komunikuje so synom. Takýto človek to v živote nič nedá iba ťa overiť o energiu, ktorú vieš ty zúžitkovať inak

nikolka1986
6. nov 2022

A tvoj chlap sa len pozerá, čo ona robí? Ty si myslíš že ona bude počúvať teba? Chlap mal už dávno zakročiť ! Nech si uprace matku on. Dieťa jej nedávaj.

autor
6. nov 2022

@evica17 mne ani tie pusy nehovor. je mi na vracanie, ked na to myslim.... velakrat sa odtiahol, ale ona chyti jeho hlavu do dlane a pritiahne si. ach... skoda slov toto....

autor
6. nov 2022

@nikolka1986 podla mna, on si mysli, ze to prehanam. po pozicke a incidente so psami hadam uz dostane rozum..... momentalne kazdy druhy-treti den mu svokra vypisuje a posiela srdiecka, napriek tomu, ze ju muz ignoruje....

matullienka
6. nov 2022

Prepáč a tvoj muž je nesvojpravny aby sa nevedel odtiahnuť. Nech ho nabudúce riadne natiahne keď to urobí a a možno sa spamätá

autor
6. nov 2022

@matullienka Budem musiet, hoci je mi to luto, hlavne kvoli syncekovi....

matullienka
6. nov 2022

Prečo to je ľúto? veď taký človek si nevie ani nevie ani normálny zdravý vzťah vytvoriť. Všetko robí iba preto aby ublížila svojim správaním tebe, nie z lásky ku vnukovi.

autor
6. nov 2022

@simona20201309 mame poschodovy dom a nechcela som behat hore dole. Takto to bolo ovela ovela jednoduchsie. Nie nerespektuje. Nadarmo jej hovorim nieco XY krat. Ma to u riti. Aj fotky. Ja ani moja rodina NEDAVAME fotky na facebook, ani nikde. ona zacala do my story. hned som jej pisala, aby dala dole. uz reklamovala v rodine. potom zacala normalne na svoj profil. Hovorim, ze dajte prosim Vas dole. Iba 1 nech ostane. potom dalsia a dalsia....

autor
6. nov 2022

@syslik81
@danica2711 presne tak! Uz som pisala. A?

matullienka
6. nov 2022

Tak jej fotky viac neposielaj je to jej problém, keď nevie rešpektovať vaše rozhodnutia má smolu

autor
6. nov 2022

@rohypnol1 ved to. Ja som tieto jej buzeracie, pretrpela roky. ved sme spolu 11 rokov. Ale pozicka a psy u mna uz nepresli.... a este najlepsie. :D Klame v rodine, ze nepohryzol syna pes. Ze urcite nie. Ale ked mu manzel poslal fotky stehna, tak ani neodpisala. V klamstve ale pokracovala. :D

autor
6. nov 2022

@larazivago Nie, pisala som iba to, co mi v rychlosti napadlo.

autor
6. nov 2022

@matullienka veru neposlem. Syncek mal aj operaciu slabinovej hernie. Poprosila som ju, aby nikomu nehovorila nic. Nechcem, aby o tom niekto vedel. Okrem starych rodicov a mojej sestry. Nebolo to pre mna jednuche, este sme museli aj operaciu prelozit, kvoli teplote a do toho mi pise kamoska, ze pocula, ze sa opareacia prelozila... Ja ze co? Odkial to vie? No, ze svokra to hovorila v rodine. Odvtedy jej nic dolezite nehovorim.

haanovajana
6. nov 2022

No už by som jej synčeka nedala,diabolska a zákerná svokra.

ivangeline
6. nov 2022

Sorry nedocitala som,len ze..ma problem sama so sebou. Neber to prilis osobne. Nasad pevne hranice a kasli na nu. ;)

panelacikova
6. nov 2022

autorka, mne nejde do hlavy jedna vec, možno som prehliadla: v úvode píšeš, že ste sa odsťahovali na opačný koniec republiky. a pritom v ďalších bodoch to vyzerá tak, akoby ste bývali v jednej obci. tak ako to vlastne je? nečítam diskusiu, ak to bolo spomenuté, pardon. a akú má spojitosť napríklad tvoja kamoška s tvojou svokrou?

basska_b
6. nov 2022

Nepisala si ty uz? Nejaka baba pisala, ze svokra ma dvoch vlciakov a ze ich pustila, ked tam.bol maly, roztrhli bundu, zasila, klamala a aj ho zhodili a dorantali... och jooj :( boze uchovaj od takej svokry... Ak si teda ta ista, tak nech tie, co pisali, ze co robi dramu, vedia teraz kontext. Ked nie, tak mas nejaku.kolegynku.

barborachors
6. nov 2022

jezisikriste toto je iny horor. Uz davno by bola bloknuta, zamky vymenene a nula kontakt s nou.. muz nech sa s nou stretava, je to jeho matera, ale inak dovi dopo.....psychopatka stara.... ze si ju este neprefliaskala 🤣