Neviem ako ďalej

nyika
5. jún 2014

Zdravím dnes som sa sem prihlasila,pretože už fakt neviem ako dalej,potrebujem radu,čokolvek čo ma trocha povzbudi. :/ Vlastne ani neviem ako začat ..Volám sa Myja mám 23 rokov,5 ročného syna a priatela 25 r. Zijeme spolu v jednej domacnosti resp. podnájme..S priatelom sme spolu 8 rokov...ale ja som posledné roky teda tri roky sním neštastná ,mám pocit že ho nelubim:/ mám pocit že je neschopný uživiť rodinu ,pýtate sa prečo ? tak ja to tu skusim nejka popísať, a poprosím vás poradte mi,napíšte svoj nazor čo si o tom myslite ,či už ja som najivná a čakam od života vela,alebo kde je chyba..Tak teda skusím začať..žijeme v najme ako som spomínala,priatel platí najom 300 eur .Dostane vyplatu každý mesiac na ruku sem tam 700eur ale sem tam len 490 eur ako kedy..On zo svojho platu plati ten nájom..plus si plati svoj paušal 220 eur!!! ano dobre čitate 220 eur!!nLebo milostivý pán si povyberal paušali ked nemám úeniaze na najom,a teraz mesačne musi 3 roky platiti 220 eur iba telefony,ked som sa to dozvedela skoro som umrela :-/čiže on mi zo svojej vyplaty sem tam da tých 50-80 eur ktoré si ale aj vezme,ked mu dávam na benzín a tak..Ja tiež pracujem zarábam 350-380 eur ,všetko by bolo fajn,lenže ja zo svojej vyplaty hned uhradím 230 eur a to je požička 70 eur ktoru som musela vziat koli nemu,lebo si nemal s coho zaplatiti tie pausaly a nechcela som aby sa to riešilo sudne,dalej 50 eur školka, sporeni 15 eur.poistka 25 eur,mobil 30 eur a internet 20 eur toto všetko musim hradit ja a mna to štve mne ostatne na stravu tých 100-150 eur + stravne listky,ale vždy su aj ine vydavky,skolke vylety,priatelovy na benzín,na hento na tamto...a horko tažko vyžijem do ruhej vyplaty..A mne to už poslednom čase tak lezie na nervy že nemožem mať pri nom nič,možno si poviete že som narocna,ale verte mi že nie..len to je na mna trochu vela.:-/ vždy sa zato pohadame, a ja ho už niekedy za toto tak neznášam že by som od neho najradšej odišla ale nemám kam :/ nemám na najom,a plus ešte tieto moje vydavky to jednoducho neide ..Nemám rodičov čo ma prichylia,proste nikoho...S priatelom už za toto ani nechcem spavať,vadia mi jeho bozky ,dotyky ,uplne sa mi stymto jeho spravaním zhnusil...ale zas mám dni ked si ho aj ja vystískam..Vydidte ani sama neviem čo chcem,možno mi napíšte že som hlupa lebo neviem čo vlastne chcem..:-/ ale verte mi nieje to jednoduche..ked si predstavim že naaahodov by som prišla o robotu tak sme pekne povedane v riti,on by nemal s čoho platii ostatné vydavky čo platim ja a plus čo kupujem celý mesiac stravu .Vo vychove dietata sa hadame,tak ja malemu nechem dovolit ist na počitač a on mu to dovoli,potom mne mali vravi že som zla, ze ma nema rad a viete ako to boli ked vám to povie vaše dieta:( a stoho hoobvinujem najviac :( že maleho hucka proti mne a on vždy vravi že mi šibe že čo si takéto vymýšlam..Baby je to proste na moooc dlho a už nevladzem písať,tak ak mate čas prosím napište mi vaše nazory,čokolvek aj my vynadajte kludne čo len chcete ,len už potrebujem vedieť či už fakt mne preskakuje🙂 Ďakujem .

asimama
5. jún 2014

vies co..ja by som to spravila tak..zrusila jeho telefony..zaplatila pokuty..tie by som zobrala aj s tou druhou pozickou na jeden uver a dala si primerane splacanie..to by sme mesacne mali omnoho pre seba plus..a uz nikdy v zivote by som mu hento nedovolila na tvojom mieste..takze takto..rodinna idilka nikdy netrva vecne..ja by toho svojho strasne nakopala niekedy do r... 😀 aj dva krat po sebe 😀 a inokedy by som sa veru lubkala aj ja..musia prist vo vztahu aj burky..keby bolo stale pekne..to by ma nebavilo.. 😀 bol by to stereotyp 😀

nyika
autor
5. jún 2014

A ešte tolko,že on ma ma rad,vždy mi to vraví že ma miluje,ale vie že ja už jeho nie,a bojím sa mu povedať že áno asi máš pravdu,náš intímny život hroza spávame spolu max jeden krát do mesiac aon by chcem každy den ...lenže ja nie,mna už ani nepriitahuje..a bojim sa od neho odisť jednak nemám kam a aj preto že malí je veeelmi na neho naviazany vždy len tatinko,tatinko a nechcem malemu ubližit,ale ani takto dalej žit,chcem byť stastná chcem sa z roboty tešiť domov,chcem sa tesit na neho,ale ja sa vobec netešim..niekedy si poviem nech si najde inu ,ja verím že jemu to je zle,že mu týmto ubližujem,ale ja sa neviem premoct,čokolvek urobí mi vadi čokolvek...Bojím sa že prinom nebudem mať nikdy nič...chcela som mať max 3 deti ale sním to nikdy nepojde,lebo by sme nevyžili..a vadí mi to velmi :-/ vadi mi že sa nevie postara,že sa spolieha na mna,že sa ani nespyta či je školka uhradena bere to ako samozrejmosť šak ona to uhradí :-/ chcela by som zarabať viac ale s mojým vyučím listom asi tažko :/

nyika
autor
5. jún 2014

@asimama ale ja už koli nemu požičku brat neccem a jemu nedaju kedže robí len na dohodu ...a už sa stalo že som mu požičala 300 eur lebo si vzal daku sms požičku či čo,a zaplatila som mu to a o mesiac si to vzal zase,a tým ma uplne sklamal,ale totalne ..Ja viem že nemože byť vždy pekne,ale aby bolo vždy zle,možno tri dni do mesiaca dobre :-/

jalucija
5. jún 2014

co ho to napadlo tolko minut, ved aj keby mal nekonecne minuty by tolko neplatil. Skus sa spytat, ci by pokuta za zrusenie pausalu nevysla menej ako platit to este dlhe mesiace.
Inac dost zle, chalan mi pride akoby nebol este dospely.

ttctwins
5. jún 2014

Velmi ma mrzi, ze kvoli priatelovej - hluposti - musite zit z ruky do ust. Zobrat vacsi uver a pokryt jednorazovo celu splatku u operatora by bolo to najlepsie riesenie a splacat to postupne v nizsich splatkach. Inak to nepojde. Presne ako pises, prijdes o pracu a mate velky problem, rovnako mozes otehotniet a podobne... Ste velmi mlada rodinka, mozes byt hrda, ze byvate sami a zvladate sa zivit sami, vela "deti" vo vasom veku sa necha vydrziavat rodicmi.

Takze nadych - vydych a do banky a popytat sa na vase moznosti. Prosim ta ako dostava priatel peniaze na ruku? Ak budete ziadat o pozicku, musite mat papiere, prijmy a danove vsetko v poriadku.

A co robi s malym, ze idete vychovou proti sebe, to je velka skoda... treba stanovit pravidla... pocitac v dnesnej dobe patri uz asi aj k malym detom.. ale casovo to ohranicit, 30 minut denne... su aj aplikacie, ktore po tejto dobe pocitac vypnu a objavi sa symbol chod sa hrat von. Skuste hladat kompromisy.

Ale ak ho nemilujes.. to je druhy bod... spytaj sa vasich, co sa da robit.... potom mozes ist do prenajmu zo spolahlivou kamoskou. A ex si bude musiet premysliet, ako splasi peniaze na vyzivne.

zuzu7899
5. jún 2014

Viac penazi do rodiny a sadnut si spolu s rozhodnut sa ci budete spolu alebo nie.

nyika
autor
5. jún 2014

@jalucija On si vybral ais tie nadrahšie paušaly teda asi mobily a predal ich aby mal na byt :-/ preto tolko platit bude tri roky.. ja sa stoho neviem spametat :-/ ja mu to vravím vždy že je ešte ako decko a on sa nasere že čo trepem..

nyika
autor
5. jún 2014

@ttctwins áno dostava na ruku a niekedy nema ani na zaplatenie mobilu tých 220 eur tak musi zhanať brigady ..Tiež mu to vravím že takto sa vychovavať neda..ale on mi povie že ja mám vždy niečo proti nemu ...a to nieje pravda..ja chcem len aby maly mal rešpekt pred nami...Mne rodičia nepomou :-// to viem na 100%...a kamošku tu taku nemám ved to že som sama ..inak by som už asi davnoo odišla .

nyika
autor
5. jún 2014

@zuzu7899 Vieš kolko krát sme sa o tom bavili ,vydržalo mu to všetko max tyžden...a potom zas rovnako bolo všetko ...a navyše baby on vie že si nemože dovoliť minať apritom kupuje auta ma stare fiatku,kt potom prerobi a tvrdi mi že zato zarobi,ale neverim tomu lebo nikdy nema ani cent...vždy si požičia a potom vracia vždy..

jalucija
5. jún 2014

@nyika ach boze, to je ozaj ako zly sen. Napada ma co tak sa v ramci zachovania vztahu a financii sa s nim dohodnut, ze peniaze mu budu chodit na tvoj ucet a ty budes vsetko platit a davat mu nejake to vreckove (aj ked on si zasluzi bitku od rana do noci a nie vreckove) a normalne by som obehla, obvolala vsetky tie pozickarne chujoviny a zaprisahala ich, nech mu uz nikdy viac pozicku neposkytnu. By som sa im povyhrazala kadejakymi sudmi a trvala na tom z pozicie manzelky, ktora to plati.

mrzi ma to, si mlada kocka ktora by sa sa mala tesit, minat peniaze na handry a kozmetiku a dovolenky, mas to velmi tazke

ttctwins
5. jún 2014

@nyika - hlavne klud, kde je vola, tam je aj cesta... moja dcera ma 19 a aj ked do nej obcas tlacim vety o samostatnosti a zodpovednosti, ale keby sa dialo skutocne nieco vazneho, spravim doslova cokolvek, aby som jej pomohla. TY si chybu nespravila, pracujes, staras sa, robis maximum. To, ze je poloviciak taky, aky je, vedia asi aj rodicia... clovek robi chyby pri vybere partnera, ale neznamena to, ze tuto situaciu nemozes zmenit. Porozpravaj sa s rodicmi.. Mozno mas pocit, ze vies, ze nepomozu. A mozno ta prekvapia. Nic za opytanie nedas, ked si taka presvedcena, ze odpoved bude nie, len sa ti to potvrdi.

Tu na tomto fore su stovky, tisice zien. Vela z nich sa rozvadza. Vela z nich je na dieta sama. Skus sa opytat v skupinke podla kraja - Banska Bystrica mas v profile, co je predsalen velke mesto - ci niekto nechce ist do spolocneho podnajmu. Mozno tym pomozes nielen sebe, ale aj inej zene v rovnakej situacii.

nivi
5. jún 2014

urcite si uz neber uver koli nemu co si sisi? mysli hlavne na dietatko a seba.
Musite sa s partnerom vazne porozpravat ako dalej postupovat. preco si nenajde normalnu pracu? ak nieje v okoli nic tak dvihajte kotvy a chodte za pracou inam.

grasie
5. jún 2014

@nyika zlá situácia, nezávidím ti. tiež som si prežila svoje, splácala za ex vtedy ešte v Sk 20.000 za mobil, pretože bol na moje meno, zadĺžená až po uši, moj tel bol bloknutý kvôli splátkam, 3 malinké deti a bez výživného.
súhlasím s tým, že mužovi treba mobily porušiť, akože on bude telefonovať a vy kvôli tomu nebudete jesť????
ale aj na teba mám jednu vec. pri výpočte tvojich výdavkov ma zarazila výška tvojho mobilu 30 € a netu 20 €, to kde sa tak veľa platí? načo si brala paušál?
ja osobne mávam mesačné výdavky na tel v rozmedzí 5-15 €. net sa dá tiež lacnejšie zohnať.
poistka sa teiž dá asi zrušiť, aj sporenie, nie sú nevyhnutné. teraz tie peniaze potrebujete na financovanie základých potrieb. mali by ste obaja skákať len do výšky vašich možností a neviazať sa nezmyselne kade tade. ke´d sa vám fin. situácia zlepší, potom si urobte poistky, sporenia a pod..

stefka33
5. jún 2014

@nyika Uf tak to máš teda pech. Čo sa týka tvojho partnera - žiadne terno si neurobila žena. Ja by som s ním budúcnosť určite neplánovala. Skôr ako sa od neho odtrhnúť. Príjem máte nie až taký strašný. Z toho sa v pohode dá vyžiť. Ale tie výdavky čo máte, tak to absolútne nechápem. 220 eur za telefón???? Však toľko my platíme hypotéku za 3 a pol izbový byt!!! To že si si zobrala pôžičku aby si zaplatila jeho dlhy bola obrovská chyba. Mala si ho nechať nech si rozbije hubu na tom. 50 eur za škôlku už platiť nebudeš na budúci rok, lebo malý už bude mať päť rokov. 30 eur za mobil? Komu toľko voláš? Načo prosím pekne? Existujú paušály kde si môžeš predplatiť bezplatné volania na tri čísla. Ja platím za tri mobily 5 eur! 20 eur za internet? To čo je? Výhodnejšie nebolo? My platíme 8 eur. Celé zle, treba sa na to pozrieť a prekopať celý rozpočet.

mysicka36
5. jún 2014

@nyika Bože to musí byť riadne tupelo ten tvoj chlap. 😖 pre mňa je to zlodej, ktorý svojím konaním okráda rodinu.
Drahé telefóny predať a platiť paušály? Brať pôžičky z nebankoviek? Ja by som si ho posadila k stolu a dala takúto podmienku: Predať auto, poplatiť dlhy ktoré si si zobrala ty pre jeho blbosti. Ubudnú vám splátky, ubudnú náklady na benzín, na poistku, na opravy.

sisaha
5. jún 2014

@nyika nerozumiem, ze niekto moze byt taky hlupy a nakupi niekolko mobilov, ktore preda a potom bude platit dva roky 220 eur. V ziadnom pripade si na priatela neber ziadne pozicky... je to jeho problem, tak nech si ho riesi sam.. Preco mu ty davas na benzin? ak s tym bude suhlasit, tak tiez sa priklanam k nazoru, nech jeho vyplata chodi na tvoj ucet a ty to budes manazovat. Ak mu nevychadza na splatky, nech si privyraba..

maria1989
5. jún 2014

@nyika nemyslím, že ho už nemiluješ... láska nie je len vtedy, keď všetko klape. len u teba je to možno len odpor k nemu, práve preto, že máte finančné problémy. veď píšeš, že si ho ešte niekedy pritúliš a s malým majú dobrý vzťah. skúste vyriešiť tie financie, a uvidíš, že keď ťa už nebudú ťažiť, budeš na manžela pozerať iným okom 😉 mám s tým skúsenosti. inak keď si neviete poradiť, na financie sú v bankách odborníci, skús sa i tam popýtať

nyika
autor
5. jún 2014

@nivi
@sisaha
@mysicka36
@stefka33
@grasie
Baby ja preto platím za mobil lebo som si pred dvoma rokmi brala paušal ktory mi chala bohu teraz v oktobri konči a nikdy viac nechcem na viazanosť nikdy. :-/ a internet mam tiež s telekomu ale aj ten koči v novembri a aj mi už volali či si ho nechcem dať predlžiť tak som im povedala že v žiadnom prípade..už nikdy nechcem nič na viazanost...a poitka to je životna atu ked teraz prestanem platiti tak som 5 rokov zbytične platila a vratia mi max 180 eur za 5 rokov to sa mi neoplati zrušiť...a sporenie som si dala v januari,lebo ani neviem ako a tých 15 eur miniem a takto tam už budem mat našetreniích 90 eur tento mesiac čomu sa veelmi teším 🙂 Na benzim preto lebo potom nemá ako odviezt maleho do školky a malý ma školku na druhom konci mesta a MHD je komplikovane prestupovanie,atd..ak chapete...On inam robit nepojde vravela som mu nech si najde inu pracu a on že on nevie robit za pasom alebo tak kde je vela ludi v jedenej kope..on robi u svojho stryka a on mu dava peniaze na ruku,a robi si v dieli sám..a to jemu že vraj vyhovuje, a odisť niekam inamz a pracov?? prepač ale to nieje take jednoduche skade na dalši podnajom na zabespeku dopredu ?? na prestahovanie a ja nemožem odisť z roboty,lebo ak si nenajdem hned o mesiaca robotu mam exekuciu podla mna na krku ,keby som jeden mesiac nezaplatila splatku požicky..si myslima takýchto sudných veci sa ja veelmi bojím :-/

sisaha
5. jún 2014

@nyika najdi malemu skolku blizsie. Prepac ze budem otvorena, ale on robi u stryka bez papierov? Je prihlaseny na urade prace? alebo normalne na zmluvu a robi za neho odvody?
stahuje sa tak, ze najprv si najde pracu a potom sa stahujem, aby nebol vypadok v prijme.

nyika
autor
5. jún 2014

@sisaha áno ma papiere on plati za neho odovdy.. len to nemá na zmluvu ale dohodu

nivi
5. jún 2014

@nyika on nikam inam robit nepojde ale dlhy to veselo ano, nervy moje. teraz ma zamakat aby posplacal co natrovil a potom nech si sedi u stryka na riti. ano stahovanie nieje lahke ale moze ist on dopredu, pripravit zazemie. neviem aku pracu dokazes robit ty ale urcite vo vatsom meste mas viac sanci.

ale tada ka nie, tak ako baby predomnou pisali, znizit naklady. co najskor splatit dlhy.

ale uprimne to si vies predstavit takto zit cely zivot? a co ak sa pritrafi dalsie dietatko? alebo niekto z vas nedajboze ochorie na dlhsi cas.

mysicka36
5. jún 2014

@nyika A ešte jedna vec... Na to, že máš učňovku a dieťa v 18tke tak velmi múdro uvažuješ. Nestálo by za úvahu spraviť si maturitu? Neviem či sa to dá len ako denné, alebo večerne. Lebo poviem ti, ten tvoj plat je strašne nízky. Tolko som zarábala na strednej na brigáde 😖

Ano, životnú poistku neruš. To sa vôbec neoplatí.

grasie
5. jún 2014

@nyika a prečo nemá malý školku bližšie? 😕
úplne zbytočné výdavky máte 🤐

kaktusik007
5. jún 2014

@nyika zrus chlapa.
fakt... toto by som hnala zo svojho zivota kade lahsie okamzite veru.

asimama
5. jún 2014

@nyika to uz ale moja riesit s psychologickou..skor mi to pride ako zavislost na telefonoch..ale ako uplne vazne..pre vase stastie..ale sa porad s financnym poradcom..vyskusaj nic zato nedas..

yetta
5. jún 2014

@nyika Ahoj, no veru Ti nezávidím. Pripájam sa k názorom vyššie, toho tvojho treba chytiť za golier a sadnúť si s ním. Vylož mu karty na stôl, že to takto ďalej nepôjde. Keby si nedajbože ostala na PN alebo stratila prácu, tak budete až po uši v kaši. Ja by som mu dala ultimátum, nech si vyberie: buď s tým rozhadzovaním prestane, alebo sa s vami môže rozlúčiť. Poznám aj ja jedného takého, čo presne toto isté robí priateľke. Sú to špekulanti a márnotratníci, čo psychicky vydierajú svoje polovičky najmä cez dieťa a tvária sa, že sa nič nedeje. Potom niet divu, že sa Ti zhnusil, aj keď si ho veľmi ľúbila. Jednoducho Ťa sklamal a zahráva sa Tvojou dôverou. Riešenie vidím jedine v serióznej konfrontácii a keď nemá záujem, treba pokročiť o dom ďalej.

barborusinka
5. jún 2014

Ty sama najlepšie vieš či ho ešte lubis alebo nie možno si si len zvykla a teraz si nevieš predstaviť život sama ale hlavne myslí na syna má 5 rokov ešte je malý ale ak lipne na otcovi tak to bude pre neho šok a možno nie to ale zistis až keď to urobíš ale ak prenasas nervozitu s vašej situácie aj na neho musis to čím skôr vyriešiť a ak je tvoj priatel taký ignorant ako popisujes tak mu určite nepomôže pohrozenie a možno aj vie že nemáš kam ísť tak preto je taký pardon za výraz hajzel podľa mňa by si mala zvážiť vsetky pre a proti a rozhodnúť sa a ver mo že ak chceš prácu určite si ju nájdeš ja by som siahala po praci napríklad čašníčky alebo krupierky z vlastnej skúsenosti viem ze v takej herni si zarobia dosť hlavne tringelty sú dobré ale to už musis vedieť či je to pre teba kazdopdne prajem veľa šťastia

nyika
autor
5. jún 2014

@nivi
@yetta
@asimama
@kaktusik007
@grasie
@mysicka36
@nivi
Baby som vdačná za vaše nazory,velmi si ich vážim..Skusim sa snim porozprávať a ked to nepojde,tak sa pokusim od neho odisť i ked to bude tažke, ale takto žiť nechcem -a nebudem ! Vždy som sa chcela odlišovať od mojej rodiny,všetci len zakladne školy vychodili 3 roky strednej a dost,a žili čo den dal..ale ja som si už ako decko povedala ja chcem žiť inak,chcem dať svoju dietatku všetko čo bude v živote potrebovať,mne rodičia nedali nič,a ja im to nezazlievam..ale keby sa snažili viac tak by aj mohli..ale to je o inom.Nechcem nikdy ostat tak že nebudem mať na chleba..alebo nedaj bože ani na rohlík :-/ som rada že vobec robotu mám i ked to je strasne malo ale mne by to uplne stačilo,keby som nemala tu požičku 70 eur mesacne,vyžila by som velmi dobre..Nech to už skonči,ta požička,moj paušal a internet,a bude s ami lepšie dýchať ..Chcela by som si spraviť opatrovatelsky kurz ,alebo niečo čo by mi v živote prinieslo lepšiu robotu viac platenu..Ešte raz ďakujem.inak @mysicka36 neviem ako si to myslela či ironicky či važne že na svoj vek rozmyšlam mudro,ale možem povedať to mi vravia všetci,že rozmyšlam aj na 5 rokov dopredu,nie len na tyžden...že tyžden mám potom budem čakať čo príde 🙂

mysicka36
5. jún 2014

@nyika Mne sa hlavne nepáči tá výhovorka ako je auto potrebné. NIE POTREBNÉ NIEJE. Malého do škôlky pri dome a hotovo. A hlavne neostaň tehotná, lebo aj z toho 1x mesačne sa môže stať...

To je podla mňa jediné riešenie ako znížiť náklady. A treba popracovať aj na tom, aby ste zvýšili príjem.

Ak ani tak nie, tak jednoducho si daj súdom určiť výživné (naďalej bývaj s ním - prečo by si sa mala sťahovať) a okrem vecí, ktoré sú na tvoje meno mu nedaj ani cent. Potom nech tankuje do auta vodu. A výpalníci nech mu kludne tú držku zozbijú. O to auto ajtak príde, ak je písané na neho 😝

nivi
5. jún 2014

@nyika drzim palce.