Neviem ako ďalej

ruzicka22
26. jún 2023

Ahojte,

Idem si po radu pretože uz som zúfalá ako z tejto situácie von ….
S partnerom sme spolu 4 roky, každý bývame u svojich rodičov , no rok stavame dom. Ja mam 28 a on 26 rokov.
Za tie 4 roky sme si tým veľa prešli, náš vzťah nikdy nebol dokonalý…. No aj tak sme sa vždy ľúbili ( za seba to viem na 1000%).
Začnem najskôr svojimi chybami - ktoré som si bohužiaľ uvedomila až teraz… v partnerstve mi chýbala komunikácia , tak som si jeden večer začala písať s cudzím chlapom (ano hlúposť ja viem, kľudne ma za to ukameňujte) , písalo sa mi s ním veľmi dobre až ti prepuklo do dobrého kamarátstva - nie, naozaj nikdy tam nebolo nic viac…. Partnerovi som o tom nikdy nepovedala len to raz zistil…. Asi si viete predstaviť, ze to skončilo veľkou hádkou ….. no ja napriek tomu som s tým nemienila skončiť ( ano viem, ďalšia hlúposť ), partnerovi to vadilo , a ja som s tým nic nerobila 😔 až sa to dostalo do štádia kedy sme prestali úplne komunikovať a sex bol skôr rarita u nas (raz za mesiac? Občas aj raz za dva ), a mne to tak veľmi chýbalo , no nic som nepovedala lebo som ho chcela vyzrestat za to, ze som mnou nechce komunikovať , a namiesto toho keď som nieco hovorila pozeral si videa a YouTube….. takto to trvalo veľmi dlho …. No na koniec dodávam ze s tým chlapom co som si písala som sa stretla len raz na káve , a asi 2 krát v obchode- to bolo čisto náhodne ….
A teraz nieco o partnerovi …… pred asi 3 týždňami som zistila ze si uz pár dni si píše z jednou ženou …. Najskôr zatĺkal , no nemal na výber….. horšie na tom bolo ze on sa s ňou stretával a este aj po nociach , no pre mna este horšie bolo , ze to je kamarátka jeho mami (35rokov)…… partner mal však s mamou veľmi zlý vzťah cele 4 roky co sme spolu , preto ma aj zarazilo to ako zrazu drzali pokope ….. najskôr začal partner tu kamošky len zavažať domov keď bola u nich na návšteve, no potom sa začali po nociach aj stretávať ….. zevraj pokecať …. Lenže jej sa vyrozprával so všetkým co ho trápilo, ci uz z jeho mamou alebo so mnou - to ako sme sa vzdialili , aj vďaka tomu moju písaniu si s tým kamarátom …. Ta žena sa na neho postupom času namotala a bolo mi povedané ze na mna žiarli, ja mam však pocit ze sa namotal aj on na ňu…… stále mi vraví ze ako jej je s ňou dobre, ze sa porozprávajú , nehádajú sa ….. no zároveň mi tvrdí ze by s ňou vzťah nechcel lebo ho odrádza jej vek a to ze ma deti a on si chce založiť vlastnú a nie starať sa o cudzie deti …… a ze mna lubi ale v tom rozprávaní sa a pochopení by chcel nech som ako ona ….
Teraz nieco o partnerovej mame …. jeho mamu som mala vždy rada, ja som si s ňou rozumela… priateľ mi tvrdil vždy ze robim chybu ze je falošna a ze jej nemám veriť …… toľko krát sme sa pohádali pretože keď na mamu vybehol , ja sim si zastala ju , nie jeho 😔 teraz viem ze chyba ……. Postupom času mi tento ich vzťah začal tak veľmi psychicky ubližovať ze som priateľa poprosila ze aspon keď som tam ja nech sa s ňou neháda a zahryzne si do jazyka( pretože viem, ze práve on mal väčšinou ich hádok pravdu, no nikdy som si ho nezastala 😔) ….. no toto nefungovalo a nevedel to krotiť ….. tak sme sa dohodli, ze ja k ním prestanem chodiť a bude chodiť viac on k nám …. Ved v podstate sme spolu trávili čas na stavbe domu a potom keď sa dalo u nas …… takto sme fungovali skoro aj rok asi ….. ja u nich som bola možno raz za 2 týždne niekedy uz ani to nie , väčšinou na nejaku oslavu a podobne …
A k celkovemu problemu…… ako som zistila to stretávanie sa partnera s tou ženou, začala som neskutočne žiarliť , spravila sim mu veľa škaredých scén a ja sa ani nečudujem , ze ma nazval stíhačkou …… no stále som mu hovorila, ze jej ide o viac a ze jej nemá toľko veriť lebo ze vsetko co jej povie skončí aj tak z jeho mami ktorej nic nechcel hovoriť , no neveril mi … ale co sa nestalo? Mala som pravdu …. Až mi jeden večer volá ze ju bol zaviesť a ze skončil aj s ňou aj s jeho mamou ….. ona vsetko povedala jeho mame a jehi mama mu to vsetko začala vykrikovať …… a potom mu mama začala vypisovať smsky ( ktoré som ja videla takže viem ze to tak je), ze ako bude so mnou nešťastný a ze ja ho nemilujem a ze jej je zle z toho co robí so mnou, a ze keď ostane sám aj na mamu si spomenie ale ze môže byt uz neskoro…. A keď je povedal ze on lubi mna tak mu povedala, ze je slaboch , ze to so mnou nevie skončiť keď ona vidí ze s tou jej kamoskou mu je dobre a ze to medzi nimi iskrí ….. a ze so mnou bude mať vždy len smutný život…. Toto vsetko povedla asi deň po tom co ma u nich vítala ze “ahooooooj aka som rada ze ta vidím” a objatie ako naj kamoske…… až ked som si dala vsetko dokopy som pochopila tu jej faloš o ktorej mi partner vždy hovoril a ja som bola ako slepá ….. ked sme sa o pár dni stretli vonku mimo domu ( kde boli všetci , ona , partner aj ta žena) som sa neudržala a vsetko jej bohužiaľ vykričali ( trošku ma mrzí ze som emócie nevedela skrotiť , ale na druhej strane som aj rada) , niektoré veci chcela poprieť no povedala som jej ze ved mi to odfotil a poslal ze jej ti prečítam povedala ze no dobre asi ano ze sa na mna hnevala ….. ze som sa veľmi zmenila , ze som k ním prestala chodiť a samozrejme s tým si spojila ze partnera podvadzam s tým kamarátom…… a cela hádka vyvrcholila k tomu ze partner povedal ze so mnou konci ze toto on nezvláda aka som hystericka ……. A poslal ma domov ….. išla som …. On ostal…. Svoju známosť si zaviezol domov, pokecali , cestou domov mi volal ze je ochotný nám dať šancu ak určite veci znením …. Hovorim Ok ( v tedy som este nevedela ze on bol aj s ňou pretože chvíľu po tom co som odišla mi napísal ze ide domov) ….. na druhý deň som zistila pravdu …. Samozrejme hadka….
Partner stojí momentalne na priepasti ze sa musí rozhodnúť ci to si mnou este chce skusit ked uz vieme kde bol problém alebo to uz skusit nechce ….. tvrdí ze veľmi ochladol za tie mesiace co som ho odmietala ( ani sa nečudujem) …… no stále tvrdí ze ma veľmi lubi a ze by mi nechcel ublížiť , a ze ked som sa na dome toľko narobila , bolo by nefér voči mne ( no mne príde nefér držať vzťah kvôli domu a z ľútosti ze aj ja som sa rám narobila aj moja rodina)…..
ja partnera milujem z celého srdca a nevedela by som si predstaviť byt bez neho, bojujem o neho najviac ako viem až sama sa čudujem…. Nikdy som takto za nic nebojovala ….. no neviem ci sa dá ist proti jeho mame ked evidentne ona by po boku svojho syna videla najradšej niekoho iného, aj ked on tvrdí ze z jehi štátny by viac ako o kamarátstvo nikdy nešlo …… viem ze ťaham za kratší koniec lebo obaja sme vi vzťahu porobili chyby a ta druha ma podporu jehi mami , ja bohužiaľ nie skôr naopak , mam pocit , ze robí vsetko pre to aby nás rozdelila ( sú to len moje dohady) a on zrazu verí jej po tom všetkom aký na ňu bol …… partner mi sice hovorí ze ako strasne ma lubi aj on len ze nevie ci sa vie preniesť cez vsetko co sa za posledné dni stalo ……. Dokonca aj sex ktorý nám chýbal sa vrátil do dobrých koľaji, možno este lepších ako bolo …… zamilovala som sa do neho este viac ked som sa mu počas milovania sa pozrela do oci ….. a v duchu som si len povedľa ze som krava ze som nám toto odopierala tak dlho ….. videla sim aj na ňom akomsi mi ti páčilo ……..
a este , nevedela som kam to vsunúť tak takto na koniec , s mojimi rodičmi si rozumiem no nikdy som s nimi nemala vzťah ze by som sa im vyrozprávala …. Až sim raz prišla asi po 2 týždňoch tohto trápenie zo šťastným plačom domov a vsetko som mamine povedala ….. a co bola jej reakcia? Ze mam zavolať jemu ze nech hneď príde a povie jej jeho verziu … a podľa toho nám povie jej pohľad …… co sa u nich nikdy nestalo , nikdy mi jeho mama ani nikto kto to od nich vedel nezavolal nech im vysvetlím ja co sa deje ….. a to ma tak veľmi zamrzlo , ze po tom všetkom ako som si koľko krát jeho mamu zastala ona sa nikdy nespytala co sa deje a na môj pohľad …… ti ma veľmi mrzelo a mrzí do teraz …….

Prosim, co si mam o celej tejto situácii myslieť?

Koniec….. ďakujem každému kto si to dočítal až do konca a neukameňujte ma veľmi …….

Ospravedlňujem sa za chyby , priznávam nechce sa mi to po sebe čítať ….

mondolina
26. jún 2023

@ruzicka22
nedokázala som to dočítať.
choďte od seba, to nie je láska, ani rešpekt.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ahhola
26. jún 2023

Moja zlata, ty mas v tom dome, stavbe niečo na písme, alebo ty tam ladujes peniaze a majetok je jeho? V tom prípade v tebe môže vidieť nádejna tchýna dojnu krawku a výhodu pre synacka, ak ta pošle k vode. Také sa deje veľmi často. Vzali ste si veľký cieľ na zaciatok vzťahu.... Dom zničí onakvejsie osobnosti, nie frajerov cez dve letá.
Načo ste sa hnali do stavby, nebolo by vám lepšie v garsónke na 9.posch.?
Ci sa viete preniesť cez tvoju korešpondenčnu a jeho súložnu známosť to nevie ani Nostradamus. Tuším to predajte a ty zacni znovu a on nech ide za starou rasplou, keď sa mamičke tak dokázala zavŕtať pod kožu. 🏘️

zmrzlinka2021
26. jún 2023

@ruzicka22

Vas vztah je chory a kazdopadne pocas chodenia asi obaja prichadzate na to, ze proste nemate spolocnu buducnost, a dovolim si povedat, ze niektore formy komunikacie mate vyslovne toxicke.
Je lepsie odist z kratskej cesty, kym nie ste manzelia a nemate deti. Pekne sa rozidte a netrapte jeden druheho. Dom neviem na koho je, ale aj to sa da rychlo poriesit.

Proste si nerozumiete a chyba medzi vami laska. Myslim skutocna laska, oddana laska, taka elementarna citlivost, ucta jeden k druhemu... bud rada, ze to zistujete este pocas chodenia a mozete sa tym padom lahsie rozist.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mandarinka555
26. jún 2023

@ruzicka22 Koho je to dom, čo sa stavia?

moonlight1210
26. jún 2023

"Dokonca aj sex ktorý nám chýbal sa vrátil do dobrých koľaji, možno este lepších ako bolo"
Taky okolo-rozchodovy sex vie byt intenzivy. Moc si od toho neslubuj. To su len emocie, ze mozno o vsetko prichadzas, alebo plana nadej, ze vsetko mozno zase zacina a zachranis to.

Ak toto chces ustat, tak presne ako si si chlapa naucila, ze vlastne mu na tebe nemusi nejak zalezat a nahrada sa vzdy nakoniec najde, ho musis naucit, ze ty si hodna viac, ako ktorakolvek ina zena.
Ibaze to hysteriou, uvrieskanym argumentovanim a ziarlenim nedokazes.

A vezmi si poucenie z toho, ze partnera NETRESTAME. Ak nieco robime, robime to preto, ze to tak chceme a pripadne negativne dosledky akceptujeme ako mozny fakt, ktory moze nastat.

Taketo "trestanie" partnera z trucu totiz na 99% konci tym, ze nakoniec vytrestame seba. A to sa ti presne stalo.

babulkomale
26. jún 2023

@ruzicka22 ja som to precitala, lebo citam rychlo a dobre, ale poradit ti neviem.
Niekedy sa tiez tak pytam, naco su nam vztahy 😃

marca12
26. jún 2023

Tak to je ina story a gulas. Velmi riesite veci s okolim. Naco riesite vase problemy s rodicmi. A na co staviate dom? A kedy stihate toto vsetko? Vypisovat si,stretavat sa s niekym a podobne. Ked ame stavali jedina moja cesta bola do prace a na stavbu. Na nejake vypisovacky som nemala ani pomyslenie a to sme sa tiez vadili. Stavba domu je velka skuska vztahu. Poradit ti neviem,ale co najskor by vam prospelo nastahovat sa do domu a zit spolu. Priatel nech sa vykasle na kamosku a ta nech si hlada slobodneho. Nie zalovat sa zadanemu chlapovi,neznasam take zeny.

zuzanka.zuzu
26. jún 2023

preboha drží tam vôbec niekto stranu tebe? veď tuším ani ty nie 🙈 priateľ uvažuje či vám dá šancu??? srandista 😂on ťa mal ísť po kolenách odprosovat... tvoja matka čudná, jeho falošná, on hajzel, ty citlivka... prosím ťa, nauč sa mať rada samu seba a celú túto drámu ukonci

olimuc
26. jún 2023

Zacala by som riesit financovanie stavby a ziskat, to co ai investovala … pises, ze mas 28, ale ak by si napisala 18-19 tak by som este povedala mlada a blba… uz si dost stara na to, aby si dospela- takze poriesit nepodarenu stavbu a osamostatnit sa aj ked do podnajmu a upratat si myslienky. S momentalnym nastavenim mas velku tendènciu kazit zivot sama sebe. U dospelych ludi sa rodicia do vztahov nemontuju … povedz mi tvoju potom jeho atd … nemate 15, aj ked prispevok tak znie.

dilino
26. jún 2023

@zuzanka.zuzu súhlasim s tebou do bodky

thoughtfulweirdo
26. jún 2023

Mňa tu na MK často prekvapí, ako partneri, čo za 4 roky ani nevedia, či spolu dokážu vôbec žiť, stavajú domy 🤭 no, po prečítaní je jasné, že spolu žiť nebudete vedieť nikdy, už ste žiaľ mali byť dávno rozídení. Ja by som odporúčala čo najskôr vyriešiť financie okolo domu, lebo čo znamená "staviame spolu"? Kto a ako to financuje, kto ho vlastní? Potom si ísť každý zvlášť niekam oddýchnuť, a až keď budete mať jasno v tom, či ste obaja ochotní skončiť všetky motanice s inými ľuďmi a navštevovať parovu terapiu, potom sa stretnite a vyjasnite si to.

shewinka
26. jún 2023

to akoze spolu ani nebyvate a uz spolocne stavate dom? A uz teraz take nezhody? Pana Jana a co to bude ked budete spolu byvat?

nelina1
26. jún 2023

Je mi ľúto, že v podstate nemáš okolo seba žiadnych úprimných ľudí, ktorí by pri tebe stáli.
S matkou nemáš blízky vzťah, svokra je falošná zmija, s priateľom to už dávno zašlo za pomyselnú hranicu zdravej tolerancie a to ako sa momentálne správaš a čo si ochotná tolerovať je tiež už dávno za čiarou.
Čo by som urobila ja na tvojom mieste?
Predala by som dom a finančne sa vysporiadala.
Vnútorne by som sa vyrovnala so situáciou a bez zbytočných emócií popriala priateľovi všetko dobré do budúcnosti.
Nebojovala by som bojovať o chlapa, ktorý spáva s inou.

rorino
26. jún 2023

@zuzanka.zuzu za čo ju mal odpracovať?že namiesto toho,aby mu povedala,že jej chýba komunikácia medzi nimi dvoma,a ani jej nebolo ľúto,že on prišiel na to,že si píše s cudzím chlapom?Celé je to divné,a chore

oli18
26. jún 2023

Taký guľáš som už dávno nečítala 🙉

anketkarka
26. jún 2023

@ruzicka22 dočítala som do konca. No vzťah pre dom je úplná blbosť. Keď to on chce udržať len pre dom, tak choďte radšej od seba. Ale keď viete všetko toto prekusnut a už si nedáte kecat ani jeden nikomu do vzťahu a budete sa snažiť, tak ja by som tomu šancu dala. Ale fakt obaja musíte veľmi chcieť a bojovať za vás dvoch aj možno pred okolím. Možno by som dočasne pozastavila stavbu, presťahovala sa spolu pod jednu strechu a tam by ste videli, či to má zmysel. A možno 24/7 by ste to nikdy nedali a pôjdete od seba. Ale radšej skúsiť čo najskôr ako držať možno niečo čo nemá význam a investovať do vzťahu a domu čas aj peniaze. Držím palce.

danica2711
27. jún 2023

príliš dlhý traktát na vzťah, ktorý nestojí za nič

sofia1
27. jún 2023

@ruzicka22 no to sa nedá dočítate ani,ale do polovice mi stačilo...skončila by som tento vzťah...

domkakvet
27. jún 2023

@ruzicka22 tak mne sa to podarilo docitat do konca a moj zaver je taky ze vztah nema buducnost, treba vysporiadat domba ukoncit to.

kvetinka75
27. jún 2023

nečítala som to celé ale aký požičaj, taký vráť. Ty si si začala s niekým písať. Už tam je začiatok konca.

la_dolce_vita
27. jún 2023

tiež som mala problém dočítať, každopádne toto riešiť ešte pred spoločným bývaním a fungovaním určite neznamená nič pozitívne do budúcnosti, malo by to byť úplne inak...

goodidea
27. jún 2023

Chcel som ti naložiť ale už máš asi dosť

eludka
27. jún 2023

Hruza, rozídte sa a popracuj na sebe a nájdi si aj nejaku inú náplň zivota ako chlapa, lebo vo vzťahu sa chovas toxicky

dobkovci
27. jún 2023

Dlhé čítanie ....nečítalo sa mi to veru dobre...taká životná skúška ktorá by mala otvoriť oci.
Vzchopiť sa ....vysporiadať čo treba .... A od seba nech si beží za tou akože kamarátkou .

shewinka
27. jún 2023

už vieme koho je dom?

banderaska29
27. jún 2023

toto je snáď najväčšia telenovela, akú som tu za posledné mesiace čítala 😀

mladí si stavajú dom,
chlapec spáva s maminou kamarátkou, lebo frajerka mu nedá,
frajerka žiarli,
následne mama chlapca nevestu má rada, ale vlastne nemá,
mama dcéry chce všetko riešit spravodlivo a urobit rozsudok po vypočutí oboch
potom si mladá povie, že mu asi po roku dá, tak mu aj dala, a teda asi je uz všetko dobre, ale vlastne to asi dobré nebolo dlho 😀

toto je tiež príbeh na pokračovanie s pohárom vína v ruke 😀 teším sa na večerné čítanie 😀