Nevhodné správanie priateľa

1. júl 2022

Ahojte, obraciam sa na vás s prosbou o váš názor na správanie môjho priateľa. Sme spolu 4, 5 roka, nebývame spolu a po tom všetkom už akosi ani nemám chuť. Celý ten vzťah je taký "zo dňa na deň" Obaja mame záväzky (deti) a málo času (práca). V poslednom čase však jeho správanie voči mne je čím ďalej tým viac "nevhodné", aspoň z môjho pohľadu. Začal veľmi často kritizovať moju postavu. Som nízka, 160 cm, vážim 53 kg avšak som aj po dvoch tehotenstvách a nehanbím sa, že rada jem. Má, podľa mna, nevhodné poznámky, napr. ej ale až aj tebe dobre ovísa brucho..., alebo Už máš poriadne veľký zadok...vie že mi to vadí a ked sa zdujem, samozrejme sa to snaží uhrať do autu stylom, joj ved a čo, ved aj tak sa mi pačis a podobne, lenze ja tomu uz neverím, vie ze mi to vadí a predsa to robi, aby te chápali, v puberte som zažila pokus o znásilnenie, kde ma skupinka nasíne vyzliekla v lesiku a smiali sa mi ake mám male prsia ..bohužial dodnes sa to so mnou taha a veľmi ma zranuje kritizovanie mojej postavy. Priatel o tom vsetkom vie, len akoby to nechapal alebo nedochadzalo mu to.
Ďalším problémom je chodenie do spoločnosti. Mame spoločnych priatelov ktorí vsak vsade chodia bez manzelky (za tie roky nepznam ich zeny), samozrejme chodia tak preto aby mohli ocumovat ine zeny, resp. si s nimi zacinat mimomanzelsky pomer..No a mna sem tam priatel takto s nimi vezme von, a potom tyzden pocuvam, ci mi nie je blbe ze som tam sama zena, ze ci mi nie je trapne ze som tam stredobod a ze kazdy pozera preco s nim idem medzi muzov ked ich zeny nikam nechodia...proste ze som tam "nevhodne". Vola ma zato, aby neboli cirkusy...aby ste chapali, chodieval s nimi sam, a potom som sa postupne dozvedala co povedal a co kde robil...napr, jedna dobra dusa zo skupiny jeho priatelov mi preposlala fotku z ich chlapskej skupiny, na fotke bol on vo vrucnom objati s casnickou ktoru vraj "kazdy chcel" . Casnicka pracuje v podniku oproti jeho domu a byval tam peceny vareny...
alebo mi zatajil ze niekam ide a ja som to zistila ..
a podobne.
A teraz moja otazka, som ja precitlivela pretoze som psychcky nevyrovnana a neviem znasat bezne spravania sa muzov? alebo je to JEHO spravanie nie v poriadku a moj usudok je spravny?

anjelicek26
1. júl 2022

To fakt chodis na chlapske akcie, aby si ho mala pod dozorom? Ze sa ti toto chce... Ako casto to je? Ak nemas voci nemu doveru, je to aj tak cele zle.

syslik81
1. júl 2022

tak mu to narovinu povedz .. ze bud s tym zaraz prestane alebo nech si najde krasnu stihlu ak si mysli ze na taku ma ... a este by som mu pripomenula nech si nemysli ze ty nemas napadnikov-len mu to nevyhadzujes na oci ,ale su aj taky muzi co maju tvoju postavu radi ... bude rada ze spolu nebyvate .. bud sa uvedomi alebo hold lepsie bez blbca ako s nim

nnnuuunnn
1. júl 2022

Preco riesis JEHO? Chces aby tu zeny pisali, aky je ON. Ved sa zariad sama podla seba co chces, ked sa Ti nepaci JEHO spravanie, tak ho vymeň, alebo bud sama.

danica2711
1. júl 2022

tak na chlapské akcie by som sa nevnucovala, to je fakt trápne. Ale inak je to debil! Takto sa nechová nikto k človeku (žene alebo mužovi), ktorého má rád. Myslím, že by si si mala prevziať medailu za to, že si s ním tak dlho vydržala a žiť pekný život bez neho

lintu
1. júl 2022

Obaja ste nejakí zvláštni. Ak chcete byť spolu, máte ešte na čom pracovať.

viestta
1. júl 2022

Nehnevaj sa, po tom všetkom čo si popísala si ešte stále mysliis, že toto je vzťah dvoch zrych dospelých ludi? Urazas sa ked ti povie pravdu, on nevie s tebou slušne komunikovat, ty ho chodíš strážiť aby ti nezahol... No čistá zachladená puberta

autor
1. júl 2022

@anjelicek26 to nie su chlapske akcie...su to napr nejake spolocenske podujatia, vystupenia koncerty a podobne, samozrejme ze je tam kopec zien...len nie tie ich

sense
1. júl 2022

Pozri vadí to ja nom kopec veci, tak. Prečo si s ním 4,,5 roka?

ckocka
1. júl 2022

Pekne k sebe pasujete.

kvetinka75
1. júl 2022

prosím ťa, prečo si s ním?

autor
1. júl 2022

lebo ho milujem :(

mell27
1. júl 2022

Načo ti je taký blbec? Tento vzťah ti zjavne nič dobré neprináša. Jeho pusť k vode a ty začni pracovať na sebe, svojom sebavedomí. Myslím, že by nebolo zlé si vyhľadať aj dobrého psychológa... Ešte si asi nezažila, čo znamená mať milujúceho muža po svojom boku ... Ináč by si s ním nevydržala toľké roky

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilly16
1. júl 2022

Jeho správanie je absolútne nevhodné..na čo ti je taký chlap ktorý si ťa neváži a uráža ťa ? A ešte ti aj klame do očí..úprimnosť mu nič nehovorí🤔 radšej by som bola sama ako s takým chlapom..máš na viac.

autor
1. júl 2022

@zoro9836 vieš, neraz sme to riešili, neraz som mu to povedala aby mi tak nehovoril, lebo mi to nerobi dobre. On ma 30 kg nadvahu a v živote som z ust niečo take nevypustila ze ako mu co kde ovisa....nielenze si to vobec nevsimam ale mam nejaku tu kultivovanost a nehovorim to co mi pride nevhodne povedat.Neraz ma ludia urazali pre moju vysku, od zs som bola sikanovana a posmievali sa mi. A preto nikdy ale ze ozaj NIKDY nehodnotim zjav ineho cloveka. Pomysliet si mozem hoc co, ale x krat si premyslim a az tak otvorim usta.
on najskor otvori usta a tak premysla.

a za tie roky sa to inak nenaucil...len pocuvam aka som citlivka a ze uz ani posrandovat so mnou nemoze a podobne

retatka
1. júl 2022

To ,že ťa psychicky dáva dole kvôli postave ,svedčí o tom ,že nemá empatiu a úctu k žene .Vie ,že ťa to boli a on ako naschvál.Nastav mu zrkadlo keď rozhovor nepomohol .No to ,že chodíš s ním do mužskej spoločnosti ho sledovať už hraničí so stíhaním .Žiarliš ,máš potrebu ho kontrolovať a ovládať .Chod aj ty na akcie s kamoškami .Veď nemusíš byt vkuse nalepená na chlapovi .A chlapi v spoločnosti toho si narozpravaju ..je to úplne normálne .Máš pristeľa spoločenského ,ak ti to vadí ,hľadaj ťuťka ktorý ti bude len pri zadku sedieť .Nebudeš musieť ho chodiť kontrolovať .Cítila by som sa trápne medzi mužmi kde nieje žiadna žena .Ktovie čo si ti chlapi o Tebe myslia …

kvetinka75
1. júl 2022

a to ti staci?

petamich
1. júl 2022

ze bezne spravanie muzov 🤷‍♀️ nie toto nie je bezne spravanie muzov a pre mna o cloveku vela povie aj to akych ma kamaratov, takze ja by som s takymto chlapom nebola

autor
1. júl 2022

do spoločnosti chodím s ním pretože ma tam vola, totiž my sami dvaja chodíme výnimočne niekde, pretože nechce aby rodina vedela ze má priateľku, kedze ma este neplnolete dieta. takze dufa ze v spoločnosti inych sa to "strati"

petamich
1. júl 2022

hm zlepsuje sa to - po 4.5 roku o tebe nevie jeho rodina 🙈

januska12323
1. júl 2022

Zobuď sa, milujúci chlap neurazí ženu keď mu povie prečo jej to vadí. Zo žartu áno ale tvoj ťa uráža za mini brucho po deťoch a pritom má 30 kíl navyše? Ani spolu nebyvate výhoda pre teba. Prestaň sa mu ozývať a bude vybavené.

kvetinka75
1. júl 2022

no ideálny partner. Má neplnoleteé dieťa, teba zatajuje, radosť s ním žiť. Ja neviem ženy, vám toto treba? Samé si tie problémy vyrábate tak sa potom nečuduj, že sa chová ako sa chová, keď mu toto toleruješ. Čo je na tom že má dieťa? To si mu na to naletela? To muž, ktorý má dieťa , nemôže mať priateľku? Celé zle. A ty mu to všetko žerieš. Tak sa nečuduj ako sa chová.

kvetinka75
1. júl 2022

@petamich jemu toto aj vyhovuje. Pokiaľ mu to ona bude žrať, ak nie , nájde si druhú takú.

viera321
1. júl 2022

ahoj, ja tiež prispejem svojim názorom trosku "do mlyna". Ak ho máš rada a cítiš, že aj on Teba, tak musíš prestať reagovať na tie jeho poznámky. Ostatné, čo sa tu vyjadrujú, že je taký a taký, a že načo s ním si, atd... proste to cítia inak, lebo majú doma iných chlapov, ktorí sa správajú inak, pretože boli inak vychovaní, naučení, žili v inom prostredí, atd. Uvedom si to najzákladnejšie, je to predsa len chlap, tým nechcem dehonestovať chlapov, len chcem poukázať na to, že sú proste iní. Chlap si neuvedomuje, že niekoho môže taká "sranda", čo pre neho tie jeho poznámky sú, raniť. On neprešiel tým,čo Ty, a že Ti to opakuje? Veď Ti na druhej strane povie,že jemu sa páčiš taká. Buď príjmeš jeho poznámky s kľudom, že veď aj preto Ťa má rád, alebo sa budeš trápiť s ďalším, ktorý bude mať možno zasa iný neduh.
Jednoducho, ako píše jedna baba vyššie, to sú chlapi. Zasa sa iným ľahko radí, najdi si iného, dobrí chlapi nerastú na stromoch, čo ak lepší nebude?
Ty si musíš zvážiť čo a ako, čo Ti ten vzťah dáva, čo k sebe cítite. Láska je o tolerancii, prispôsobení, chápaní, obrusovaní hrán, len muži to nevedia tak vyjadriť, sú inak nastavení.
Ohľadne toho spoločného chodenia, keď Ťa volá choď, keď sa Tebe niekde veľmi bude chcieť ísť, tiež choď, ale niekedy ho "pusti" aj samého. Keď muž chce ženu oklamať, oklame ju, na to nepotrebuje "povolenie". Ak medzi dvoma partnermi nieto dôvery, tak je to potom ťažko, preto vzniká žiarlivosť a podobne, ale to nemusí byť Tvoj prípad.
Suma sumárum, ak sa máte radi, pracuj na vzťahu, lebo: Láska neprichádza k človeku hotová, konečnú podobu jej musí dať každý sám. /prebratý citát,len už neviem od koho bol/.
Držím palce, a posledná poznámka, podľa mňa vôbec na tú výšku nemáš veľa kíl, trošku sa začni mať rada, každý človek je originál, a Ty si jeden z nich, proste sme jedineční.😉

domak2
1. júl 2022

Pozri, niekto miluje Justina Biebera, z diaľky. To by aj tebe pomohlo. Myslím ze sa po čase z tohto vzťahu zobudíš a sama sebe budeš klepat na čelo, ale na to musíš prísť sama.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
1. júl 2022

Ak vie, čo sa ti stalo a že ti kvôli tomu vadia jeho poznámky, tak on ich nehovorí napriek tomu, lebo to nechápe. Ale práve preto. Aby ti ublížil. Len tak mimochodom, ktorý normálny chlap by sa vysmieval 53kg žene? Musela by si mať pod 140cm, aby si pri tejto hmotnosti bola tučná. Je to debil!
K tým pánskym jazdám: tam by som na tvojom mieste nechodila, to je fakt divné. Ale keď vieš, čo tam robí + k tomu ten trápny výsmech za postavu = už by nebol môj priateľ. Toto potrebuješ?

stanulienkat
1. júl 2022

Ty ho mozno ani nemilujes. Ty sa bojis, ze zostanes sama. Ocividne mas komplexy, ktore on zivi. A si ziarliva. Nemozez pred nim ukazat, ze ta to zranuje, pretoze o to mu ide. Usmej sa a povedz , ze on je tucny a ma velky pupok a rit. 30 kil navyse, ved musi vyzerat ako prasa. A na panske jazdy by som sa nepytala. Ja by som ho vlastne celeho zrusila...