Nevesta sa na všetko hnevá

14. jún 2023

Mám zlatú nevestu, má dobré srdce, len je asi príliš citlivá a sa na všetko hnevá.
naozaj dobre varí a pripravuje nám veľmi chutné veci, a asi očakáva, že budem variť ako ona. ale varenie ma nebavi, napríklad keď prišli na návštevu (na obed) som im uvarila vývarovú polievku + palacinky. vyzerala sklamana a ze nema velmi rada sladke.

Alebo prišli na návštevu a potrebovala som, aby mi syn pomohol uložiť fotky do počítača, ona a vnuk sedeli v obývačke, pustila som mu rozprávky v telke. Ja a môj syn v spálni, aby mi pomohol uložiť fotky do počítača, trvalo to hodinu. bola urazená a že ide domov, načo prišla na navštevu, ak ide len sediet s malym v obyvačke viac ako hodinu.
Neviem, či som naozaj neprkjemna?
ospravedlnuje sa za moju slovenčinu, Som zo susednych krajin😊

irusa
14. jún 2023

no ak ich pozveš na návštevu, tak asi čaká, že sa im budeš venovať a nie, že ma sedieť v obývačke a čučať na telku. To môže aj doma. Čo sa týka varenia- raz sa prekonať môžeš a uvariť niečo chutné. Nie, že ťa nebaví ale asi si lenivá

melanta
14. jún 2023

Nuž mne keď príde dcéra so zaťom na obed, vždy robím na obed niečo, čo majú obaja radi. Palacinky sú pre mňa dezert, nie hlavné jedlo. A čo sa týka tých fotiek, prísť na návštevu a muž by sa s mamou zavrel na hodinu do spálne, tak tiež by som mala pocit, že na čo tam som aj ja. Veď syn nech príde pomimo, keď potrebuješ pomôcť. Keď príde na návštevu so ženou a dieťaťom, venuj sa im všetkým. Mne by napríklad bolo ľúto, že príde dcéra so zaťom a ja vnúčaťu pustím telku a idem do vedľajšej izby.

lenkakravcova
14. jún 2023

Mne prídeš vpohode. Tiež sa mi niekedy nechce nič variť. Ak chce niečo špeciálne, môžeš navrhnúť, že nech prídu skôr a navarite spolu. 🙂
A pri tom sťahovaní fotiek - to je úplne vpohode. Mohla si aspoň oddýchnuť (teda ja by som sa asi rozložila na sedačke a oddychovala 😄)

simsalabim
14. jún 2023

Palacinky sa daju urobit aj na slano. A ak ich zavolas na navstevu, ja by som cakala, ze sa potesis s vnukom a nie ze sa zavries do spalne. Stiahnut fotky do pocitaca mohol syn urobit aj bez tvojej asistencie, ci?

tosomja
14. jún 2023

Ak k nám niekto príde, venujem sa im, nenechám ich samých sedieť. Syn mohol stiahnuť fotky aj sám, ak už si ich zavolala kvôli tomu.
Mala si sa venovať vnukovi. Pre mňa keby prišli neohlásene, urobím len kávu, otvorím chipsy, či urobím narýchlo nejaké pizza slimáky...ak by som pozvala na obed, tak sa aj posnažím, nedám im palacinky, keď to ani nie je "obed" . Vnukovi možno.

maca1984
14. jún 2023

Čuduješ sa ? prídu za tebou na návštevu a ty zalezeš do inej izby. Rozprávku v telke mohli pozerať aj doma.
Aj s tým varením sa trošku posnaž keď ich pozývaš na obed. Nemusíš byť michelinský kuchár,stačí len chcieť.

nelca84
14. jún 2023

Tak ja by som palacinky tiez neobedovala, prepac. Ak ma niekto pozve ma obed, ocakavam hlavne jedlo. Palacinky si mohla dat ako dezert po obede.
A ze posadis navstevu pred telku a na hodinu sa vytratis bolo od teba neslusne, to mohli naozaj pozerat aj doma. Takze ano, si zly hostitel.

kvetinka75
14. jún 2023

no ak prídu z času na čas, ta k je dobré venovať sa rodine. Ak chodia často, my tiež keď prídeme ku svokre a niečo potrebuje, tak muž pomôže, spraví a ja zatiaľ niečo čítam alebo sledujem TV. Nevidím na tom nič tragícké. A čo sa týka jedla, moja svokra tiež varila podľa seba, mäsové ťažké jedlá. Tak som ich nejedla. Ale najedla som sa potom doma. Ak by spravila niečo, keď len jednoduché, čo jem, zjedla by som to. Nie každého baví varenie a vypekanie.

lucylaw
14. jún 2023

Akože ja nechcem byť zlá ani fajnová, ale keby som niekoho zavolala na obed, tak určite by som mu nedala ako hlavné jedlo palacinky a keby mne dal niekto ako hlavné jedlo palacinky, tak by som si tiež asi pomyslela svoje..A že tebe príde na návštevu syn s nevestou a vnukom a vy sa na hodinu so synom zavriete do izby a oni majú pozerať telku, to ti príde ok? Ja by som bola tiež nasratá, že načo som k tebe vôbec chodila, telku môžem pozerať aj doma, prípadne ísť radšej s dieťaťom von a nie sedieť pred telkou, syn ti mohol prísť tie fotky poriešiť aj inokedy..Ja neviem, mne proste takéto správanie nepríde dvakrát slušné a tvojej neveste sa nečudujem..

nikdenikto
14. jún 2023

Tak keby mi dá niekto na obed palacinky, tiež neskáčem od radosti, pre mňa to nie je hlavne jedlo ale dezert. Takže ak to bolo vyslovenie pozvanie na obed, mala si sa posnažit. A keď potom ešte musela hodinu sedieť hladná na gauči, ani sa nečudujem že bola nervózna a chcela ist domov

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelca84
14. jún 2023

@evamarek77 No lenze ona ich pozvala na obed. Tiez chodim k svokre len tak, nic nechcem, byva blizko, ale ked ma pozve na obed, tak ten obed ocakavam a aj ho dostanem 🤷‍♀️

jana_eyre_2
14. jún 2023

No ja nechcem byť zase zlá tuto na prispievatelky, ako mi už bolo vytknute, ale to fakt? Niekto si dá robotu s jedlom a vas urazí že sú to len palacinky? Ja som z iného sveta vážne, keď ideme k svokre a urobí nám palacinky, som úplne spokojna..

je chorá, má u seba stale vnúčatá od dcér a predsa si vždy dá robotu s tým aby nás mala čím pohostiť.. a je mi jedno že sú to "len" palacinky.. premna je dôležité že ich nemusím zase robiť ja.. asi som tiež lenivá, keď každý deň ako debil varím a nebaví ma to už.. 😉

Navyše keď ideme k svokre, tiež od svojho syna potrebuje pomoc v rôznych veciach, od nej neočakávam že nás bude zabávať.. nevesta je snáď dospela a svojho syna vie na čas kým svokra potrebuje pomoc zabaviť..

reanda
14. jún 2023

ak ta nebavi varit a nevesta si potrpi na dobre jedlo, tak ich nepozyvaj na obed.. alebo ich vezmi do restiky..
ak potrebujes od syna nejaku pomoc, ktora bude trvat hodinu, vybavila by som to mimo rodinnej navstevy..
nemyslim, ze si neprijemna, len mate kazda ine potreby a pohlad na vec, tak sa treba zladit a zbytocne neurazat

jana_eyre_2
14. jún 2023

@lucylaw a myslíš že nevestu s vnukom pripútala ku gauču že nemohli ísť von?

vamajka
14. jún 2023

Ten obed neriesim to nevyhovies kazdemu, mna s muzom by si potesila moje deti nie tie palacinky neznasaju, ale snaha bola,no keby tam prideme na navstevu a vy sa hodinu zavriete v izbe a ja som sama v obyvacke tak to by som aj ja bola nasrata to sa nehodi

michaela412
14. jún 2023

Nič v zlom, ale mne to príde akoby to písala tá nevesta, nie svokra. Najskôr sa pochválim a potom akože nakydám na svokru 😉

reanda
14. jún 2023

@jana_eyre_2 tak ale to, ze bola urazena a nahnevana, je len pohlad autorky.. mozno nebola.. ze bola nespokojna s palacinkami je proste fakt - ani ja nemam rada sladke na obed a sice by som sa za to neurazila, ale ani by som neziarila spokojnostou 🙂 .. takisto, ze bola urazena, ked museli so synom hodinu cumiet na telku a ze ide domov - nemusela byt urazena.. proste isla radsej domov, lebo ju tam nebavilo sediet samu a pozerat telku.. tiez nie je povinna zostavat na navseteve, ked ju to tam nebavi a hostitel ani nie je pritomny a vymyslat si sama program, len aby tam bola

h2
14. jún 2023

Ja si niekedy pripadám, ako z iného sveta. Mne keby svokra dala na obed vývar a palacinky, tak zjem jedno aj druhé, poďakujem, pochválim a ponúknem sa, či nepotrebuje pomôcť s riadmi. Keď potrebuje niečo od svojho syna (býva vyše 40 km od nás, tak je logické, že môj muž nebude kvôli tomu behať, ale vybaví to počas návštevy), tak ten čas prežijem bez väčšej psychickej ujmy.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melanta
14. jún 2023

@jana_eyre_2 ja si kľudne dám aj granadír. A kľudne by som ho urobila dcére, lebo ho má veľmi rada. Ale zať to neje, takže neurobila by som na obed niečo, čo neje niekto, koho zavolám na návštevu a obed. Okrem toho, ak volám na obed dcéru so zaťom, neberiem to tak, ako píšeš, že si s tým dám námahu. Beriem to tak, že sa teším, že ich môžem pohostiť, tým čo majú radi. A ja osobne si dám radšej mastný chlieb s cibuľkou ako palacinky.

lavender94
14. jún 2023

Pri pozvaní na obed sa podľa mňa naozaj nehodí urobiť palacinky. Vyzerá to ako by si si pozvaných hostí nevážila a nechcela sa posnažiť. Veď nevadi, nie každý raz vari, ale potom nepozyvam na obed. A to, že ste si synom odišli na hodinu, nebolo vhodne, mohol prísť radšej sám. Ja keby mám prísť k niekomu domov a hodinu tam čakať na môjho muža niekde v kúte lebo on pomáha, tak sa asi zoberiem a odídem. Iné by bolo, keby ste bývali od seba kúsok a navštevovali by ste sa pravidelne, vtedy sa dá raz za čas tá neprítomnosť ospravedlniť, ale aj tak mohol prísť radšej syn sám.
Nemyslím si, že by bola kvôli tomu zlá, že ti to vytkla. Len ste asi dosť rozdielne a nestretne sa to. Musíte sa navzájom rešpektovať.

lucylaw
14. jún 2023

@jana_eyre_2 Nehovorím, že ju pripútala ku gauču, ale tak predpokladám, že asi nevesta s vnukom nerátali s tým, že to ich sťahovanie fotiek bude trvať hodinu..Tebe by napadlo, že prídeš niekam na návštevu a ten, kto ťa zavolal, na hodinu odíde do inej miestnosti a ty máš sedieť a pozerať telku?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ankare
14. jún 2023

Palacinky považujem za dezert, nie za hlavné jedlo.
Keď si chcela, aby Ti syn robil robotu na hodinu, mala si zavolať len jeho.

mamickalisticka
14. jún 2023

@jana_eyre_2 súhlasím do bodky, keď prídeme k svokre a sú palacinky, tak skačem od radosti, robí ich výborné 🤤
Ja si napr vždy beriem so sebou knihu a čítam.. a je mi jedno či sa mi venujú (ale my chodíme k svokre často, takže nepotrebujem vyslovené venovanie mne)

jana_eyre_2
14. jún 2023

@lucylaw bezne môjho muža svokra zamestná nejakou pomocou keď za ňou prideme.. napríklad poskladanim stolíka čo si objednala.. ja som bežne s mojimi deťmi a beriem to tak, že moja svokra je dôchodkyňa ktorá potrebuje pomoc a nebudem sa urážať za to že sa nám nevenuje.. nesedim u nej v kúte, normálne sa pohybujeme po byte, ideme aj von ak má svokra niečo čo potrebuje urobiť so svojím synom.. napríklad potrebuje často pomoc s počítačom, hoci mobil ovláda dobre, čo sa týka takýchto veci ako sťahovanie fotiek, tiež by chcela pomoc a nevidím na tom nič zle.. 🤷 ale ako vravím, ja som divná nepotrebujem aby sa mi niekto venoval, lebo program si kdekoľvek menezujem sama..
@reanda

januska12323
14. jún 2023

No predstavím si seba na mieste nevesty. Svokra nás pozve na obed, dostaneme polievku a dezert (zo sladkého sa nenajem). Viem, že pri palacinkách sa musí dlho stáť tak poďakujem jednu si dám aby sa nepovedalo. A čakám kedy odídeme aby som si mohla dať aspoň chleba za tým. Keď nás pozve ďalší krát na obed buď sa najem už doma alebo zistím čo bude ponúkať a zariadim sa podľa toho.
To prehadzovanie fotiek som nepochopila, nevesta sa u teba zrejme necíti ako doma aby si len tak sedela v obývačke. Mala si zavolať len syna alebo dať inštrukcie a občas odbehnúť za návštevou.

jana_eyre_2
14. jún 2023

@mamickalisticka my tam až tak často nechodíme, ale zase nevidím problém v tom ak potrebuje od syna niečo, tak sa tam nebudem zduvat.. ja mám dojem, že ľudia sa vedia na všetko už len štvať..

kvetinka75
14. jún 2023

@jana_eyre_2 a zaujímavé, že je to iba kydanie na svokru. Mamičky sú zrejme v pohode. Ktožvie, či by toto písala, keby sa to stalo u mamy.