Dobrý večer, ja by som sa chcela len opýtať vás žien, ako by ste reagovali. Ide totiž o to, že nevesta sa v poslednom čase dosť angažuje v domácich prácach čo sa týka varenie, pranie, nakupovanie, upratovanie ... Mne sa to až tak nepozdáva, ako hej hovorila som že bývam na všetko sama a potom takto sa začala správať a nejako mi to začalo prekážať. Už som jej to samozrejme povedala a ona povedala že teda nebude robiť nič, nebude pomáhať ale čo by ste povedali vy? Jednak sa mi nepáčilo ako často prala aj každý deň , teraz to obmedzila na raz za týždeň dva a aj tí si donesie domov k mame. Syn so mnou odvtedy nekomunikuje. Čo by ste urobili? Blbé komentáre si nechajte.
Hm.. ťažko povedať, či by mi to vadilo alebo potešilo. V prvom rade by som určite neakceptovala nekomunikovanie čiže ignorovanie v tvojej domácnosti a slušne im povedala, že bývajú pod tvojou strechou, sú dospelí, tak nech sa ako dospeláci aj správajú. Čo tým chce ako syn dosiahnuť? Nekomunikovat s matkou za takú blbosť? Navrhla by som rozdelenie si povinnosti a potom budeme mať všetci ešte aj dostatok voľného času.
Co ti napisat? Raz ti vadi to, potom to. Usporiadaj si v hlave co chces
Ja osobne by som nevravela nič, syna aj nevestu by som poslala preč.(Ale najskôr by som im vôbec ani nedovolila nasťahovať sa). V mojom dome som pani ja a nikto mi nebude zasahovať do domácnosti, meniť zvyky, zdúvať sa a nekomunikovať.
@vilma7 on so mnou poriadne nekomunikuje už dlhšie toto bola taká čerešnička na torte.
@heleninamama dom je aj môjho manžela ktorý so mnou nežije a ten je s tým ok.
Keď sa syn chcel ženiť, mal si zabezpečiť bývanie. A toto mu mal chlap, otec povedať dávno dopredu. Takéto bývanie je vždy časovaná bomba a nik normálny s tým nemôže byť ok.
Omg omg kde je ta diskusia kde mlada byva u svokry, dom je aj svokrov, ale on tam nebyva a mlada sa stazuje, ze ju svokra kritizuje ze casto perie?
@heleninamama tiez som zato, ze zit sami. Ale uz ked im tam dovolila byt, tak sa netreba povysovat, ze to je moje a basta. Najst kompromis. Neviem ale nepride mi v poriadku raz jej vycitat, ze nic nerobi a potom zas, ze robi. Autorka by si mala premysliet co vlastne chce a prebrat to s nimi
@heleninamama viete on mi na otázku, či si dá kávu povie nie. Na všetko. Nič odomňa nechce a mňa to celkom trápi.
@petulda333 Tam sa kompromis nedá urobiť proste 2 ženy nemôžu rozhodovať o jednej domácnosti. Ani matka s dcérou takúto situáciu neustoja a toto je cudzia krv. Celé zle.
@petulda333 ona sa urazila alebo neviem ako to nazvať, uprace iba po sebe a synovi, síce naposledy umyla pár okien a dvere a také veci, sem tam podlahu myslím že jej to nedá. A syna som tým nahnevala úplne.
@heleninamama alebo ma nahnevala tým že som prišla z práce a ona už varila pre syna.... Neviem akoby chcela byť lepšia alebo čo.
Takže vy vlastne chcete aby boli na vás obaja závislí a aby ste im to potom neskôr mohli vyčítať...
čo je na tom, že prala a varila každý deň? veľa vody? alebo rušenie kludu?
a že chcela byť lepšia??? šibe ti??? ty s ňou súperíš???
inak nič by som nepovedala neveste, ale synovi - od 1.5. sa uvoľní veľa bytov, ľudia nebudú mať peniaze, nech sa páči, nech si idú do svojho skúsiť...
@perdulka7 nemám sa s ňou o čom rozprávať. Nechcem s ňou komunikovať a asi ani ona so mnou.
@zuzanka.zuzu tak synovi by som to neurobila. Teraz je to ťažké s peniazmi.
@pani_holubova viete nahneval ma aj tým, že keď som s ním chcela riešiť jednu situáciu, nejdem hovoriť čo... Tak ma odrovnal tým že ani on mne sa nestará do života.
@perdulka7 že ako by ste brali takýto jej postoj.
Koľkokrát sa vezmú v noci do mesta autom, som si istá že to je jej nápad a míňajú jeho peniaze
Tak nehnevaj sa aj mna by to urazilo. Ja som si to so svojou svokrou uzila tiez. Ona nam navrhla nech si skusime byvat u nich (chceli sme podnajom) a ze jej pomozem s varenim, kedze robila kratky/dlhy tyzden a v krcme cize do noci. Ja som varila, upratovala. Svokrovi, muzovi, babke chutilo a svokra to vyhadzovala. Takze som prestala. A prepac ale tu nie si v poriadku ty. Bud rada, ze navari a nemusis to robit ty. Fakt mi normalna neprides
Ale je to ich vec nie tvoja naco minaju a ako.
Je úplne normálne že varila pre svojho manžela.Musus sa zmieriť s tým že už to nieje len tvoj syn ale dospelí muž ktorý má manželku.Ona je teraz tá prvá v jeho živote.Ty budeš vždy jeho mama ale nie životná partnerka.Tu si už vybral a robí správne ak je iného prvoradá.Akoby sa páčilo tebe ak by tvojmu mužovi vytvárala stále jeho mama...a nenechala tá oprať mu oblečenie...postarať sa oňho.Skus sa na to pozrieť z jej strany.Z jej pohľadu.Ona sa oňho chce starať a teba by to malo tešiť že si našiel ženu ktorá to vie a chce robiť.Ty si užívaj že máš menej práce. Nebojuj o syna on teraz už patrí svojej žene ...tak ako aj ona jemu.
@heleninamama no neda, lebo autorka to v hlave zjavne ok nema. Kamoska byva u svokry a vzfy vedia najst kompromis a vychadzaju. A nie je jedina
@perdulka7 presne, toto je úplne choré. Pani by som teda za svokru vôbec nechcela, lebo vidno, že schválne vytvára problémy tam kde nie su. Nie je zmierená s tým, že v živote jej syna je už druhá žena, ktorá sa oňho s láskou stará a snaží sa aj v spoločnej domacnosti. Nedokáže prekusnúť, že synačik už nie je len maminke pri sukni. Verím tomu, že mladí keby mohli tak už dávno s ňou nebývajú.
Podla mna mozes byt rada,ze ti pomoze..nemyslim si,ze to mysli v zlom..niektore zeny svokry by ti zavideli...a ze idu do mesta?a co?maju byt pri tebe zavreti? Ved su dospeli,zobrati...skus si najst nejake hobby alebo chlapa a zameraj sa na to 😊
Skus si odstrihnut pupocnu snuru. Uz nie je len tvoj 🙏 ja len dufam, ze sa odstahuju