Po 2 a pol roku problemov v manzelstve, bez sexu, objatia, alebo dotyku som zistil ze manzelka je mi neverna. Najskor som dufal ze je to len nieco docasne ale na koniec sa mi po velkom naliehani (slubil som jej, ze nebudem robit ziadne sceny ani priblemy nikomu) podarilo z nej dostat priznanie. Priznala sa ze niekoho ma. Trva to uz viac ako 2 roky. Zacalo to vraj tak , ze sa zdoverila cloveku, ktory mal podobne problemy s manzelkou a zacali si rozumiet atd. Za tu dobu sa mi vraj chcela uz viackrat priznat, ze uz to mala takmer na jazyku, ale nedokazala to, lebo sa bala ze ma to znici. Povedala mi ze som ten najlepsi otec nasich deti, ako sa im krasne venujem a ze som velmi dobry clovek. Vraj ju to strasne mrzi, ze mi tym znicila zivot, znicila vsetky nase plany a vsetkym len skodi. Mne aj detom. Mame dve deti 5 a 7 r. Povedala ze uplne pochopi ked ju hned vyhodim z domu. Co ja samozrejme neurobim. Dokonca vraj povedala aj svojmu priatelovi ze ma nikdy nedokaze opustit, ze to mi nemoze urobit. Ale ak budem ja chciet tak ona odide. On je podla vsetkeho clovek velmi podobny mne. V podstate asi dobrak, ktory do toho spadol. A dokonca, ked mala zle chvile a robila mi problemy, vraj este aj jej dohovaral ze, aby sa ku mne ona lepsie spravala. Ze som nikomu nic neurobil a nezasluzim si to. Ja len neviem, ci su schopni to takej dlhej dobe pre dobro vsetkych ukoncit. On by s nou chcel aj zit. Ale ona nedokaze vziat deti a odist. Tak co teraz?
A to tie 2 roky bez objatia, dotykov, intimity ste ako žili? To ti neprišlo divné/abnormálne? Lebo mne teda áno. Každopádne, mrzí ma tvoja situácia, myslím, že bude dobré, ak pôjdete od seba a s láskou vychovávať vaše deti tak, aby im v rámci možností nič nechýbalo.
@silnyclovek teraz si to musíte vyjasniť, či je ona schopná to ukončiť a ostať s tebou a či ty si schopný jej takéto niečo odpustiť. Iné podľa mňa je nejaká jednorazovka a iné takéto dlhodobé podvádzanie. Zamysli sa či ju ľúbiš a či ona k tebe ešte niečo cíti.
Deti sú deti, je milión rozvedenych manželstiev určite im vzťah neprisposobujte.
Ja by som skôr poradila, nechaj ju ísť, aj ty máš právo najst si novú lásku a byť lubeny
@silnyclovek Nuz budes si musiet v hlave spravit "poriadok" a rozhodnut sa, ci jej budes schopny odpustit a doverovat, ci ti vas vztah este stoji za to aby ste to skusili dat doporiadku. Osobne si myslim, ze pokial to uz dlhodobo medzi vami neklape a manzelka si nasla inu znamost, tak je pravdepodobne vedla teba iba kvoli detom a ako si aj sam pisal preto, lebo ta lutuje. Ak v tom este vidis nejaku nadej, tak skuste manzelsku poradnu/psychologa, teda ak by aj zena bola ochotna nieco taketo podstupit. Ak to vsak nadalej ma fungovat takto, tak kvoli detom spolu neostavajte, ich to tiez poznaci a ver tomu, ze viac ako keby si mali zvyknut na striedavu starostlivost, rozvod je obcas najlepsie mozne riesenie.
@silnyclovek Dokaze ma objat ked mi je tazko. Jento teraz velmi cerstve.
No ak chces dozit zivot s tym, ze ta obcas manzelka zo sucitu pomojka, tak zostante spolu. Ona zostane s tebou, lebo ten "dobrak" ju sice ma rad, ale zit s nou asi neplanuje a nebude chciet rozbit "svoju" rodinu, ktoru svojou neverou samozrejme uz rozbil.
@silnyclovek napriek tomu,ze Ti skoro vsetky radia rozist sa, ja by som poradila skuste sa porozpravat ako dalej.....zalezi ci jej to Ty dokazes odpustit a ci ona je schopna to uzavriet a poucit sa z toho. Ale musi sa aj ona riadne snazit, nielen naoko zit vedla seba ako doteraz. Musite sa obaja snazit.
Mam kamosku, ktora tiez mala milenca, dokonca chcela muza opustit a zit s nim, tiez dve male deti. Nakoniec ten milenec mal viac rozumu (alebo strach) - tak to skoncilo a ona sa vratila k muzovi. Davaju to znova dokopy....urcite je to tazke pre oboch, ale snazia sa.
@silnyclovek Ale prosim Ta. Zena okamzite spali mosty, zbali kufre a odleti za svojou laskou, ak sa citi zle v starom vztahu a vidi, ze to ma perspektivu. Ak nie, je tam nejaky hacik.
@silnyclovek to ze ona odide ak budes chciet mi pride ako alibizmus od nej.....aby nebola ona ta zla, co odisla od muza,ale aby to bolo,ze muz ju vyhodil a ona bude mat pred sebou obhajobu,ze vsak Ty si ju vyhodil....
@silnyclovek drzim palce. Hlavne to musia skoncit a nekontaktovat sa spolu....mozno ze on ma iba strach alebo neche byt pricinou rozpadu rodiny...mozno sa neciti nato vychovavat cudzie deti.....urcite bdue treba vela casu a pochopenia na oboch stranach. Ale skuste to....uvidis ci sa bude aj ona snazit to napravit....lebo ak by to len trpela a zase by ste iba zili vedla seba iba ako rodicia deti - tak to asi nema zmysel......ale napravit sa to da...
@silnyclovek myslim, ze rozhodnutie by si mal nechat na nu. Ona sa musi rozhodnut, ktoreho z vas chce. Je jednoduche mat rodinu a aj milenca a ked uz o tom aj vies. Ma vlastne vsetko a ty nemas skoro nic.
A co takto, nech odide bez deti ? Ked jej tak velmi na tom druhom zalezi a rozhodla sa znicit detom rodinu.
Kym si ty ten dobrucky, tak ona sa vlastne nemusi rozhodovat.
Dajte si termin do kedy to musi rozhodnut.
@silnyclovek Keď tebe nechýbala láska a objatie dva roky a ona si našla milenca tak potom je chýba na obidvoch stranách .Prečo si to neriešil a čakal ?
@silnyclovek “ Ale ona mi to nedokaze urobit ze s detmi odide. Ale ak ja chcem tak moze ona hned odist.” podľa tohto ona len čaká od teba požehnanie, aby mohla odísť za druhým. Ona nechce zachraňovať vás vzťah, ona len nechce, aby ta ranila odchodom. Co je teda totálne nelogicke, lebo ta ranila neverou a myslím si, že fakt len čaká na to, že ju necháš ísť, aby mala zo seba “lepší” pocit.
@silnyclovek akoze ona ti to nechce urobit, ze by odisla, ale ze ked ty chces, tak odide??? no kurde, typicky alibizmus - nechce prevziat zodpovednost za svoje ciny. ona nechce rozbit rodinu, co? ale teda radi by spolu zili .... takze ty mas rozhodnut. bud jej das adios amigos, alebo ostanete spolu, ty budes znasat jej zalety a ona bude spokojna, aj vylk syty, aj ovca cela .... no do pipiny motykou! no nie. na volny vztah a spoluzitie len kvoli detom musia byt naladeni obaja, a ty to zjavne nie si. takze bud ostavame spolu, ale vo dvojici, alebo ideme od seba. a rozhodnute je na nej (ak si ju ty ochotny prijat spat) ... ale teda je len a len na tebe, co vsetko si ochotny tolerovat.
@zero_hero nie. ona nechce byt zla, ze rozbila rodinu, podla mna by odisla, len skratka nechce odist s bilagom, ze sa rodina rozpadla jej pricinenim pre jej neveru a jej rozhodnutim. takto to bude JEHO rozhodnutie, lebo ON ju posle prec. tym padom si to ona sama predsebou krasne ospravedlni.
Však keď vieš so ženou normálne komunikovať na ľudskej a rodičovskej úrovni,tak to nechaj tak,vychádzajte ako rodičia a spolubývajúci a nech spáva s kým chce,ty si nájdi tiež niekoho a vybavené. A nejaké opätovne spolunažívanie s novým človek by som vôbec neriesila. Už ste si zažili,že to nefunguje,tak si užívajte. Človek nie je monogamny tvor, čím skôr to ľudia pochopia,tým ľahšie sa im bude v roznych druhoch vzťahu žiť.
@silnyclovek to že si chcel to je asi slabé slovo a trvalo strašne dlho.Tetaz sa musíš rozhodnúť hneď a takisto konať .Sadnite si spolu porozprávajte sa čo chcete ďalej od života .Asi vám to nevadí keď budete pod jednou strechou dve rodiny.
@silnyclovek zit ako kamarati, to by ste nevydrzali dlho. A povedzme si tak, nezasluzis si to. Niekto odpustit dokaze, no nik podla mna nezabudene a aj tak by ti to vrtalo v hlave, ci sa k nemu nevratila alebo tak. Mna zarazilo to, ze je ochotna len tak odist ak ty povies, uz len to je jav toho, ze o teba bojovat podla mna uz nechce
@silnyclovek Nie, nezila by som takto za ziadnych okolnosti. A uz ziadne take, ze hladat si pomimo partnerku na sex (akoze ta druha zena by bolo menejcenna, akurat tak vhodna na zasunutie a tvoje vyfajcenie???) A aky obraz date detom? Vies co? Mne sa to stalo opacne...moj moz s nasiel milenku. Ja som mu dala sancu, o rozvod som poziadala az po pol roku, ked moj hnev bol uz davno zabudnuty, chcela som dat vztahu sancu, predsa len boli sme spolu cca 18r a 2 deti sme mali. Vies co? Bola to chyba. Bola chyba, ze som sa nerozviedla v hneve, lebo teraz sa hneva on, ze som sa rozviedla ja 🙂.....vini ma, ze som nam pokazila zivot, celej rodine...a to ze on mal 2 roky pomer je zabudnute 🙂 Rozvadzame sa 2,5roka a ten muz ma na mna taky hnev a robi take problemy, lebo ma pocit nespravodlivosti a urazeneho ega...
Takže opustiť ťa neopustí.toto ti predsa neurobí len tá podvádza a toto ti už urobiť môže.Neznasam pokrytcov a klamárov.Ako chces žiť ďalšie roky min.do strednej školy deti? Bez lásky a sexu? Alebo si aj ty nájdeš bokovku? No.stastna rodinka ako vyšitá..
Máš len dve možnosti..pozliepat čo sa dá s pomocou manz.poradne a to musia chcieť dvaja alebo rozchod.nepredlzuj agoniu.lebo presne tým deťom ublížis najviac.almosferu nevraživosti a nespokojnosti a nelasky vnímajú veľmi silno.Radsej ich treba učiť asertivite.pravde a riešeniu problémov.ktore nastanú v živote.
@silnyclovek ak si najdes inu? no pozri, ak si ty nastaveny, ze OK, budeme len rodicia a sex si doprajeme inde, tak OK. mala som znamu v takomto otvorenom vztahu. ja by som to asi nedala, ale ak su obaja s tym v pohode, tak to moze fungovat. akurat ja sa obavam, ze ona to nebude tolerovat 🙂 lebo vsak "ak chces, odidem" - a "on by aj s nou chcel zit, ale ona mi to nechce urobit" - to su jasne signaly, kde je pre nu priorita. takze fakt si myslim, ze toto by nedala skor ona.
@silnyclovek no pozri,takej zene by som takudala po papulizeby sa otocila ako ventilator, na prebudenie. Ok, stalo sa. Bud to ukoncis a udeme to riesit, alebo si zbal tasku ( len svoju) a tahaj za frajerom. Koniec diskusie. Ze vyletiky.... nemas kozu na ksichte? Ani dvere by sa u nas s nou nebavili.
@silnyclovek No to je úžasný nápad nájsť si milenku, žena má milenca, ale hráme dokonalú rodinku, lebo veď deti 😒 som mama, mám dieťa, chcem pre ňu to najlepšie, napriek tomu necítim voči nej výčitku, že som sa rozviedla. Stále má 2 rodičov, ktorí ju milujú a riadne sa o ňu starajú, bez potreby žiť ďalej spolu, len aby sa rodina udržala pokope. Tie deti rastú, sú vnímavé, ty si myslíš, že ony na to nikdy neprídu, že mama a otec majú milenca/milenku? Že vám donekonečna budú veriť rozprávku o šťastnej rodine? Pre mň absurdné...som názoru, že radšej rodičia, ktorí sa slušne rozišli, dokážu komunikovať slušne v rámci výchovy ako takéto divadielka...ale ty ako vravíš si dobrák, tak sa snaž odpustiť a hraj sa na rodinku...ach
@silnyclovek ... chceš žiť vedľa niekoho kto ťa už očividne neľúbi? Chceš strácať svoj zvyšok života pre niekoho komu nezáležalo na tom, že ste rodina?? Určite nie je dobré spolu ostávať ani len kvôli deťom,lebo oni všetko zlé vycítia a nebude to na nich dobre vplývať.. tvoja žena si už vybrala..a že ťa nedokáže opustiť?A podvádzať ťa vedela? Sám seba ponížiš tým,ak ostaneš s takou ženou...