Neverím rodičom

3. júl 2020

Pred dvomi rokmi som mala problemy s rodicmi, neboli uprimni, tahali zo mna informacie z mojho zivota, ktore potom pouzivali proti mne, negativne ma hodnotili a mne vraveli, ze to nerobia, ale od muza som sa dozvedela, ze vraveli, ze som divna, ze sa nechcem usadit atd. Vesali to mojmu muzovi na nos, tiez spochybnovali moju poziciu matky, ked som sa stala mamou, vzdy vedeli lepsie ako ja co robit, sestra to iste.
Na cas som s nimi prerudila kontakt, mala som dost, po asi 4mesiacoch som sa s nimi opat stretla tvarili sa, ze pochopili, no ja im uz neverim. Ked sa im zdoverim, mam pocit, ze to bude rozanalyzovane s celou rodinou, davam si pozor co im poviem, no niekedy na to zabudnem a potom sa citim zle, preco som sa im zdoverovala. ☹

0silvia0
3. júl 2020

rodičom sa už nemusíš zdôverovať, na zdôverovanie sa máš manžela. Naozaj NEMUSÍŠ...

verkaveverka
3. júl 2020

Ja s rodičmi nemám žiaden vzťah, otec sa nikdy nezaujímal, neplatil, doteraz sa s ním vlacim a budem ešte vlacit po súdoch kvôli vyzivnemu a prachom, čo mi dlhuje. Je to jednoduchý tupý mizogýn, nenavidi ženy, teda aj mňa.

Matka je zas bigotna fanaticka, v prechode, nonstop podráždena, nervózna, sťažujúca sa negativistka, mňa vie len kritizovať. Ohovara iné ženy. Po mne len pohrdavo zazera.

Obidvaja nevzdelani, ničomu nás nenaučili, nepripravili na život, žiadna láska a stále očakávajú že im budeme plniť ich sny, žiť podľa nich a byt ich vlastníctvom.

Zažila som si od nich len kritiku, nulovú oporu a podporu, hádzanie polien pod nohy v najťažšom období a hanbu. Zákerne a škodoradostne mi dokázali ubližovať, stále ma len posudzujú a dávajú nevyžiadane rady. Po ukončení štúdia chcem nadobro prerušiť s nimi dvoma kontakty, hadam sa mi to podarí, never ľuďom čo si rodičovstvo a príbuzných idealizuju, už viackrát sa mi potvrdili že cudzí mi viac pomohli a podržali ma ako vlastná rodina. Obklop sa ľuďmi co za to stoja a maju ta radi a akékoľvek hnidy a energetických upírov obzvlášť tých z rodiny co ti len škodia vyskrtni alebo obmedz kontakt na minimum, ak to môžeš urobiť.

deti95060810
3. júl 2020

zvláštni rodičia... osierať dcéru pred jej manželom asi nie je moc normálne a bežné...😉

sidicek
3. júl 2020

Odstrihnut sa, nezverovat sa a muža instruovat ako ma reagovať, nech pred nimi da jasne najavo, že on ma úplne iný názor a divni sú skôr rodičia, čo kydaju na svoju dcéru pred inými.

jaja23
3. júl 2020

Takých rodičov je viac. Netreba im nič hovoriť.

ina009
3. júl 2020

Tiež mám blízkeho čo jeho matka ho takto pred jeho ženou (vtedy priateľkou) ale aj známymi urážala nazývala nulou a despotom. Snažila sa jeho žene vnútiť do hlavy že ju psychicky tyra nech si dáva naňho pozor že on je tyran. Čo viem tak s jeho rodičmi sa minimálne baví o svojom súkromí a stratili celu jeho dôveru. Tak tiež ani kontakt s vnúčatami nemajú taký že by im nechal vnúčatá osamote strážiť alebo tak. Ten chalan im takéto veci asi nikdy neodpustí a do svojho súkromia ich tiež už asi nepustí.

autor
3. júl 2020

@jaja23 myslis ? vsimla som si, ze ked sa spravam ako oni piskaju vsetko je fajn ak nie som zla. je to zle ☹

0silvia0
3. júl 2020

a akoze co od teba rodicia vyzaduju? Ved mas muza, deti, co mas robit podla nich? Ved si zi vlastny zivot a s rodicmi bezne zdvorilostne navstevy 1x tyzdenne na 2 hodiny. Teda ja to takto robim roky a som spokojna. Mojej mame nic nevesiam na nos, lebo tiez nie je uprimna. Otec je ok, ale tiez nerozoberame ziadne dovernosti, naco?

verkaveverka
3. júl 2020

Podmienecna láska, pocit že ťa vlastnia, poznám to. Precitaj si niečo o narcistickych rodičoch. Iní už nebudú. Najlepšie je prerušiť kontakt alebo obmedziť na minimum. A nejak sa zmierit s tým, že iní už nebudú.

marca12
3. júl 2020

To robi vela rodicov,si len vztahovacna. Moja mama.to nazyva beznou diskusiou,no ja neznasam,ked nase rodinne problemy analyzuje este aj s kolegynami v praci,ktore sa vyzivaju v klebetach. Podotykam,ze mame sa s nicim nezdoverujem,nikdy som jej nic nemohla povedat. Ale ona si vzdy nieco najde,co vie rozoberat. Byt tebou,nezdoverujem sa rodicom.