Neverím chlapom. Ostanem navždy sama?

2. jan 2022

Myslím že áno.Mam po 20tke a v živote som nemala vzťah.Hlavny dôvod prečo som nemala je ten,že neverím chlapom.Vzdy mam vtierave myšlienku typu, podvedie ma,píše si s inými atď.Je tu niekto podobný? Dá sa tych myšlienok zbavit,alebo je to psychiatrická diagnóza nejaká?

lauristrk
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cyberk
2. jan 2022

na zaciatku vztahu su take myslienky pochopitelne... ale casom ho lepsie spoznas a uvidis sama ci je takeho niecoho schopny alebo nie 🙂

kitycat
2. jan 2022

Ano, s takym pristupom si ani nikho nenajdes lebo z dlzky, vlasov, typu oblecenia ci velkosti nohy, ci z holeho faktu, ze je to chlap usudzujes, ze ta podvedie. A nie len ten jeden, ale kazdy.

Vztah, nez zacne predchadza mu randenie. Aby obe strany zistili, ci k sebe pasuju, ci si vyhovuju. Ty, 20+ stara panna sa opustas kvoli predsudkom.. 🙄

emalka
3. jan 2022

Pracuj na svojom sebavedomi.
To ze hned prejdes do nedovery svedci viac o tebe ako o chlapoch. Ta nedovera z niecoho prameni a kedze zle skusenosti zo vztahu nemas, tak to bude najskor tvoja sebadovera a sebavedomie.

osky
3. jan 2022

Reci typu "stara panna" si nevsimaj!!!!
V 20 rokoch mas zivot pred sebou,si mlade dievca,nic si nezmeskala .
Je lepsie byt ostrazitou ako od 15 skakat s niekym do postele.
Pteco by si mala ostat sama?
Ved zivot iba zacina.

Problem su ale tvoje prehnane predsudky.
Mas 20,nie 60...
Tak sa uvolni,uzivaj zivot.
Rob veci spontanne a nesed stale doma.
Nepremyslaj prilis o tom ,co a ako bude,ked este ani nic nezacalo.
Su pary,ktori si sadnu uplne a tahaju to spolu do smrti.
A su ludia,ktori vystriedaju viac partnetov,kym najdu tu vyhovujucu polovicu-to ale vobec neznamena,ze musia v kazdom pripade spolu sexovat.
Je mnoho ludi,najmä veriacich,ktori si to nechavaju pre toho vyvolenejo partnera a srxuju az po svadbe.
Budes sa cudovat,ale ja poznam aj zopar neveriacich,ktori sa takto rozhodli.
Cize nie je to ,ako by niekto mohol namietat,fanatizmus veriacich...

Jasne,ze rozchod aj zaboli.ale ved o tom je zivot.
Ale kef by si chcela prezit bez akehokolvek trapenia,obcasneho smutku,sklamania...hm.
To by si sa musela ozaj niekde zakuklit a ani nevyjst na ulicu.

Ked sa raz vydas,alebo budes s niekym zit,pochopis..
Zivot muza a zeny je o kazdodennych kompromisoch.
Nie vzdy je to idealne.
Ale to neznamena,ze sa nelubia alebo sa musia okamzite rozvadzat.
Kazdopadne,urcite je lepsie dat niekomu sancu,ako ostat naveky kdesi v kute strachovat sa a v 70 skoncit kdesi ako stara panna😉

anita6666
3. jan 2022

To je realita, bohužiaľ

bennn
3. jan 2022

Nie, je to emocionálne správanie, ktoré je úplne prirodzené.
Treba do toho zapojiť aj rozum... Ty neprikážeš nikomu aby robil niečo čo ty chceš. Prikazovanie do vzťahu nepatrí. Ak chceš aby ťa nepodviedol niekto, jediné a najlepšie čo môžeš urobiť, je nedať mu na to dôvod. Spoznať ho dostatočne aby si vedela jeho reakcie, aby si vedela, že niečo sa deje, aj keď ti to nepovie.

To je celé, treba rozmýšľať.

Ja som od teba starší celkom výrazne a už za tých 10 rokov kedy ostatní ešte na základke začínali randiť, ma kvôli uplynutej dobe, nešťastí v tejto oblasti a pridávajúcim sa zdravotným problémom už prechádza aj entuziazmus celkovo. Najradšej by som všetky, ktoré mi ešte prídu do života, poslal niekde do riti, nech mi dajú pokoj.
Aspoň si ušetrím ďalšie vysvetľovanie a odradenie ďalšieho človeka, prípadne zverenie sa a následné ľutovanie, že som to tej osobe hovoril. 🙂
miesto lásky, plánovania bývania v dvoj,trojizbáku, užívania si a neskôr rodiny, si pekne kúpim nejaký 1izbák na hypotéku a budem tam sám a kašlať na všetko a všetkých.

linduska86
3. jan 2022

Poradím ti jednu vec, nehľadaj frajera, ale si užívaj zodpovedne..... A ten pravý príde kedy príde... Máš prácu? Chodíš do školy?
A chlap ta podvedie kedykoľvek, to je od povahy to nezmeníš tak načo sa trápiť predom

dadis
3. jan 2022

@bennn Ake opustacky 🙃

linduska86
3. jan 2022

@bennn kúp si pome do toho!!!! Ako jeden dospelý chlap sa ľutuje. Napíš o tom knihu.

liljana
3. jan 2022

Este si ani nikoho nemala a uz vies, co urobi? Prilis to riesis, nechaj tomu cas. Nie si pripravena na to mat vztah. Mozno to casom prejde samo od seba.
Oklamat ta moze kazdy, koho poznas. Prestanes sa preto bavit s ludmi? Ked vyjdes z domu, moze na teba spadnut meteorit. Zavries sa pre istotu preto na cely zivot doma? Prestan si malovat cierne scenare.

janewithane
3. jan 2022

Zvazila by som psychoterapiu. Nemusí to hneď byt psychiatrická diagnóza ale výrazne ti to zasahuje do života, môžu byť za tým rôzne zážitky z výchovy a rodinných vzťahov, nízke sebavedomie..

autor
3. jan 2022

@kitycat niesom panna..len som nemala vzťah

autor
3. jan 2022

@osky ja niesom panna..mala som už zoapr chlapov na sex ale ani tym som neverila

tuppuk
3. jan 2022

Ani sa ti nečudujem, tiež som mala také obdobie, že som zanevrela a žiadnemu chlapovi som neverila, lebo som si myslela, že sú fakt všetci rovnakí. Ale nakoniec natrafíš na takého ktorý ťa presvedčí o opaku 🙂

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janickacrazy
3. jan 2022

Aký vzťah majú tvoji rodičia? Nie sú rozvedení? Alebo tam bola nevera? Lebo tento tvoj strach z niečoho pramení, väčšinou sú to nejaké nespracované zážitky z detstva. Môžeš skúsiť regresnu terapiu, mnohým ľuďom to pomohlo.

kitycat
3. jan 2022

Nejde o to ci si alebo noesi panna, ide o to, ze nemozes predpokladat co urobi ten ci henten.

Veci sa skratka vyvyjaju a za to nic nedas. Nemozes vidiet vserko cierne skor ako sa to naozaj stane.

bennn
5. jan 2022

@linduska86 napíšem knihu o hlúpych komentároch ako je tvoj, keďže nejak nepoberáš, že niekto už nemá na tie prekáračky okolo toho energiu.

linduska86
5. jan 2022

@bennn napis a ked ju budes mat chcem od teba aj podpis.. lebo ti neverim, ze to dokazes. ;)

bennn
6. jan 2022

@linduska86 námetov by bolo kopu.

3tato
14. jan 2022

Dievča zlaté ...
poviem Ti to takto - medzi nami je 20+ rokov rozdiel. Mohol by som mať dcéru v tvojom veku.
Ak by moja dcéra mala takýto problém a zdôverila by sa mi, tak by som ju objal a uistil ju o tom, že keby sa blbou náhodou niečo posralo a nenašiel by sa na svete jediný muž, ktorému by mohla veriť, tak ešte stále budem pre ňu opora a chlap, na ktorého sa môže spoľahnúť.
Ale tak, ako v prípade mojej dcéry, ani v Tvojom prípade neverím, že taký muž sa pre Teba nenájde.

Ver, nie sú všetci chlapi rovnakí a ani ženy ... vždy sa môže stať, že Ťa niekto v živote podvedie, oklame ... lenže to nijako nedokážeš ovplyvniť.
Snáď sa dá len riadiť tým starým známym "nikdy nerobiť to, čo nechcem, aby iní robili mne".
Najhoršie je, ak sa necháš po celý život ovládať strachom z niečoho, čo ani nemusí byť pravda. Ak sa niečoho bojíš, je dobré sa tomu postaviť, spoznať príčinu / pôvod strachu.
Aby Ťa potom za niekoľko rokov nemrzelo, že si kvôli niečomu bezvýznamnemu prišla možno o niečo veľké.
Veľa šťastia 🍀