Neveria mi, že mám problém otehotnieť

27. feb 2023

Ahojte, uz zacinam mat nervy na ludi, kedze sa neustale pytaju, kedy budeme mat druhe aj napriek tomu, ze im vysvetlujem, ze velmi tazko sa zadarilo aj to prve, a aj to je zazrak. Uzivala som milion liekov, injekcie, kludovy rezim, protizapalova dieta, infuzie kazdy 2 tyzden, proste brutal(mame syna z IVF, kedze mam nepriecjodny 1 vajcovod, na priechodnej strane neovulujem a manzel ma asi 2-3 kvapky ejakulatu - tieto veci ale nikomu nevesam na nos, nevie to nikto). No a k veci, najprv som povedala, ze neviem kedy. Potom, ze naozaj neviem, kedze aj syn prisiel dlhsie, a momentalne sa mi vysievaju, ze prehanam, ze staci ak pojdem do postele s manzelom, ved ony otehotneju aj z paplona. A ze nemam tak brat vazne, lebo druhe sa uz aj tak zadari lahsie. A normalne, ked ma poucuju, citim tlak na hrudi od nervov, a citim sa neschopna....

viestta
27. feb 2023

Chapaem, ze sa ta toto velmi dotyka, ale skus sa povzniest nad hlupost ludi. Ich zmenit nemozes ale to ako tie ich blbe reci budes vnimat zmenit mozes. (drzim palce, nech sa podari a nenechaj sa deptat blbcami)

januska12323
27. feb 2023

Buď sa s takými ľuďmi nestretávaj alebo sa nauč byť asertívna a povedz im niečo rovnako necitlive.

stanulienkat
27. feb 2023

Naco rozoberas tvoj sexualny zivot s cudzimi ludmi? Treba im povedat, ze co ich je do toho?

katka281
27. feb 2023

Zastav vzdy takuto debatu v uvode...nevysvetluj, neobhajuj.

viky7
27. feb 2023

ja by som povedala, že jedno nám teraz stačí... a ďalej by som to neriešila... prečo by si o tom mala s niekým diskutovať ?

martinaju
27. feb 2023

Tak povec ze aj maleho mas z ivf a nevies kedy sa vudes citit znova na to podstupovat liecbu. Zavres usta a nikto sa nikdy nic neopyta ver mi.
A nie je hanba ze si bola na ivf nemusis vysvetlovat preco. Na to aj tak nema nikto odvahu sa opytat.

zmrzlinka2021
27. feb 2023

Prepac @autorka ale ja nerozumiem, prečo vobec take intimne temy rozoberas s druhymi ludmi? Nechcem povedat automaticky ze s cudzimi ale toto je tema, ktora sa VYSOSTNE tyka len teba a manzela.

Tu vnimam problem skor na tvojej strane, pretoze pitvas tuto temu s niekym, s kym ju pitvat nechces a snazis sa nieco obhajovat.
Toto je vec, ktora sa druhych absolutne netyka.

Staci povedat:
- bude ked pride a tesime sa na neho
- ked Pan Boh pozehna
- verime ze coskoro a uz teraz sa tesime...

... proste take "vseobecne kecy".

thereisabear
27. feb 2023

Nevysvetlil vôbec. Povedz "uvidíme " a zmeň tému na počasie.

autor
27. feb 2023

Ved prave, nevysvetlujem doprobna, ibaze syncek k nam isiel dlho a tazko, a neviem, ako to bude s druhym. A pravdepodobne ani nebideme mat, a vtedy zacnu s hlupymi recmi. 🤦🏻‍♀️A nechapu.

Manzel neche, aby som hovorila o ivf, a ja to respektujem. Ostatne veci okolo neho je nasa vec, nikomu nevesam na nos.

simca06022011
27. feb 2023

A mozno by stacilo povedat, ze neplanujeme dalsie a dajte mi s tym pokoj? Suverenne, posielam s takymi to recami ludi do teplych krajin a pekne prestali tieto reci za veeelmi kratku dobu. Neobhajujem sa, ale ani neriesim. Je to nasa vec. A po reciach ako mam ist s manzelom do postele, by som asi takuto spolocnost uplne obisla.

nikaeli
27. feb 2023

Vôbec by som nikomu nevysvetľovala, aké máme problémy.. čo je koho do toho, že sa vám nedarí? ja mám medzi deťmi 11 ročný rozdiel a nevidím dôvod vysvetľovať ľuďom, že som medzitým dvakrát potratila a že som rada, že sa vôbec po mimomaternicovom ešte podarilo. Je to pre mňa bolestivé a nepotrebujem falošné tľapkanie po pleci. A čo ak by ste už ďalšie nechceli? je to iba a iba vaša vec. Ja moje súkromie zo spálne rozoberám iba s manželom. Keby sa každý staral o seba, bolo by o každého postarané.

zmrzlinka2021
27. feb 2023

Ale s hlupymi recami zacnu len vtedy, ked im "prihravas"...

Odpinknem jednou suchou vetou a dalej sa tomu nevenujem

cucica
27. feb 2023

Ja mam taku istu situaciu, mala po IVF horko tazko. Musim si ta zastat, ze ja som to s nikym nikdy nerozoberala, ale reci o druhom a podobne kydy proste boli vzdy prve 4 roky po porode 🤣🤣🤣.
Potom normalne utalo. Uz s tym nikto neotravuje, aj ked je pravda, ze mam 36, cize mozno usudili, ze som uz vybehovy typ na deti 🤣🤣

elanor
27. feb 2023

na sproste reci, treba sprostu odpoved - kedy bude druhe? - ked bude akcia v Tescu, potom si kupime. A hotovo. Viac nekomentovat.
Ked su sproti, tak sprosti, a ked by si im to vysvetlila, tak to nepochopia. Musis sa naucit tie ich sproste reci nepocuvat, resp. si ich nebrat k srdcu, proste len jednym uchom dnu a druhym von.

salamistka
27. feb 2023

Aj mňa ešte stále otravujú niektorí, kedy bude druhé, a to budem mať už za chvíľu 45 rokov, buď nevedia čo sa majú pýtať, alebo ich to po 20 rokoch ešte stále neomrzelo...už sa "teším" ako sa budú stále pýtať na moju dcéru, že kedy už bude mať bábätko...

gabika128
27. feb 2023

Odpovedz rázne, že nikdy, chcete iba jedno a bodka. Kamaráti na rovinu povedali všetkým, že iba jedno dieťa budú mať, to že sa snažili už pri prvom dlho a všetko okolo toho už nikomu nevešali na nos. Neviem odkiaľ sa v ľuďoch berie tá myšlienka, že len čo žena porodí, už sa pýtajú na druhé.

h2
27. feb 2023

Vôbec sa o tom s tými ľuďmi nebav. Vôbec! Na priamu otázku daj dlhý pohľad do očí (podľa možností taký, z ktorého bude jasné, aká nemiestna otázka to je) a potom povedz "Aké bude počasie?" Keď nepochopia, tak naozaj už neviem.

0silvia0
27. feb 2023

Nevysvetluj, povedz ze to si poriesite vy dvaja s muzom. Ked este nedaju pokoj, spytaj sa ich ci uz su v prechode.

struhanka
27. feb 2023

Buď by som sa s takýmito empaticky veľmi, veľmi obmedzenými jedincami nestretávala, alebo by som im narovinu povedala, že je pre vás takéto pýtanie sa veľmi bolestivé. Je vám to nepríjemné a zraňujú vás takýmito nevhodnými otázkami. Že ste mali vážne zdravotné problémy, proces otehotnenia i samotné tehotenstvo bolo veľmi náročné a ste radi, že máte syna. Detaily by som neuvádzala. Nechápem náturu niektorých jedincov starať sa do niečoho, do čo ich je šum a fuk.

opica_skorica
27. feb 2023

@cucica vybehovy typ😳🤔🤣 made my day

cucica
27. feb 2023

@opica_skorica To bola oblubena fraza mojho ocina, ked sme sa vybrali s kamoskami na diskoteku po 25tke. Co tam budete robit, ved ste uz vybehove typy 🤣🤣

opica_skorica
27. feb 2023

@cucica srandista

ailiba
27. feb 2023

Ja ti rozumiem, takychto mudrych rad, je vzdy kopec. Ludia sa snazia povzbudit, pripadne aj vyzvedat, preto tak hovoria. Tiez som si cvicila rozne frazy.... Nic nepomoze. Povzniest sa nad to je ťažké. Uz len niekto zacne a ty mas nervy.
Ale vzdy nieco bude. Najprv, kedy sa vydas, potom, kedy budes mat dieta, potom, kedy budes mat druhe dieta... Nebodaj dve deti rovnakeho pohlavia, tak kedy bude este chlapcek/dievcatko.... Chapem. Je to des. Neuvedomuje si, ten kto nezazil. Podla mna uz jedine to vydrzat, snad ich to prestane bavit.

babulkomale
27. feb 2023

Ja som s primitivmi ktori sa takto vyjadruju prerusila kontakty, odporucam to aj tebe. Chvalabohu neslo o rodinu, len zname z miesta bydliska.

mijunik
27. feb 2023

Vieš čo, skús zvedavcom na otázku “ kedy bude druhé bábo” odpovedať slovami “keď budeme chcieť”. Alebo ak Ti je nepríjemné dať takúto odpoveď, môžeš odovedať “čo ja viem?” A keď budú ďalej vyzvedať, len sa usmej a neodpovedz. Snáď pochopia, že na tú tému sa s nimi baviť nechceš.

kp7333
27. feb 2023

Na taketo otazky sa odpoveda: ked panboh da a motyka vystreli. Nie si povinna nikomu nic vysvetlovat.

marca12
27. feb 2023

Aj ja sa napocuvam sprostosti. My nemame ani jedno. Nikdy nerozoberam temu deti,ale najdu tak sproste zeny,ze zacnu len tak od veci tarat a vypytovat sa. Nepomahalo nic,tak som zvolila taktiku byt ticho. Neodpovedam,tvarim sa,ze nepocujem.

eleanor2510
27. feb 2023

Namiesto odpovede sa ich spytaj, kedy oni budu milionari, kedy budu mat jachtu alebo sukromne lietadlo. Pripadne ak vies o nich nieco osobne, co ich stve, tak sa spytaj na to. Na nemiestne otazky treba aj nemiestne odpovedat, inak sa ludia nepoucia. Inak ma vytacaju taketo osoby, co sa miesaju do inych!!

blondtana
27. feb 2023

Nechápem ako môže niekto povedať, že druhé ide ľahšie, my sme skúšali prvé 2 roky a druhé skušame už 3 a nič, už premýšľame nad ivf, 2 kamarátky, mladšie ako ja, čo majú rovnako staré deti ako my, tiež skúšajú ako my a rovnako sa im nedarí, ani tak ako to prvé 🤦‍♀️

svetlonos
27. feb 2023

Mozes sa ich zas ty pre istotu opytat, ci uz maju vybranu truhlu a pomnik s napisom do buducna. Ta otazka by mohla rovnako zaboliet. Kedysi som sa aj ja vypytovala. Bola som podstatne mladsia a fakt som neriesila nemoznost otehotnenia. Bola som prostoreka. Ale tak do 20 tky to este ztolerujem. Ked sa teraz opytam, tak len super kamosiek, ktore poznam. Napriklad jednej, najmladsi treti ma 11 a nebol vobec planovany. Tej som sa minule opytala v ramci srandy, viem ze uz nemaju ani pomyslenie na 4te 😁 A vedela som, ze to obaja vezmu s humorom. Dalsia aj s mm povedali, ze na druhe sa necitia a jedna staci. Ani ma nenapadlo rypat do nich. O dalsej viem, ze chcela ale mm potom uz nie.
No ako ti uz pisali, pokial je niekto blby mozes aj pravdu povedat a nepochopia.