Nevďačná svorka

29. jún 2024

Chcem sa opýtať ako by ste reagovali, respektíve čo by ste robili na mojom mieste.

Pracujem ako sestra v súkromnej ortopedickej ambulancii. Pár mesiacov dozadu sa svorka nonstop sťažovala, že ju bolí koleno a nevie sa nikde dostať k ortopédovi. Manžel sa ma pýtal, či by sme ju nemohli zobrať. Ja som mu narovinu vtedy povedala, že sa môžem dohodnúť s doktorkou, že by na ňu pozrela ale že tým, že ako ambulancia nemáme zmluvu s poisťovňou tak ak bude treba nejaký rontgen MRko alebo predpísať fizioterapiu, prípadne akúkoľvek liečbu, tak jej to poisťovňa nepreplatí. Povedal, že dobre povie jej to. Tak som sa so svokrou dohodla, že nech príde druhý deň a doktorka jej to pozrie.
Už keď prišla na kliniku tak sa tam rozčuľovala na recepčnú, lebo som jej povedala, že má prísť na 9:30 ale doktorka mala 9:35 ešte pacienta. Počula som ju ako sa rozkrikuje na chodbe, že ona prišla na vyšetrenie (za ktoré sa štandardne platí 100 eur!). Prišla dovnútra, doktorka jej spravila komplet prehliadku a povedala jej, čo si myslí, že to je ale že aby si bola istá, tak by si to mala dať skontrolovať na rontgene. Povedala jej, že teda môže jej napísať lístok s odporúčaním ale kdekoľvek si to dá spraviť zaplatí za to. Samozrejme svokra nabehla niekde na rontgen, kde jej povedali presne to isté, že oni sú síce zazmluvnené pracovisko ale ona má odporúčanie od nezmluvného lekára, že si za to zaplatí. A to ste nezažili. Nabehla k nám domov a začala na mňa vrieskať, že ju chcem ožobráčiť, že prečo od nej pýtali peniaze. Manžel prišiel, že čo tam vyvsreskuje, že obaja sme jej povedali, že to je súkromná ambulancia a že si to bude musieť zaplatiť. Treskla za sebou dverami, odišla a odvtedy mne a a pani doktorke robí z práce peklo. Pod rôznymi účtami vypisuje zlé recenzie na našu ambulanciu, permanentne volá na recepciu a vyhráža sa, že nás "nechá zavrieť". Čo s tým mám robiť? Je mi normálne trápne prísť do roboty, že ja som ju tam priviedla.

pribinak
29. jún 2024

Však doktorke sa ospravedln a povedz, že Ti to je ľúto

Muž nech dohovorí matke a ak nie, je tu možnosť právnik

dadka1997
29. jún 2024

Tak vyhrážky treba brat jedbym uchom dnu a druhým von, a asi by mal zakročiť manzel, ved je jej syn nech si s nou urobi poriadky

babulkomale
29. jún 2024

svorka vlkov vie byt veľmi nevďačná, az na zožratie 😃

ahhola
29. jún 2024

Ta presmycka svorka-svokra je rozkosna. Aj som myslela, ze o svorke vlkov to nebude, ale o svokre, ktora vyda za celu svorku🐺. Ked sa nesprava ako pizda u kazdeho doktora, specialistu, tak len vyckavala prilezitost, ako sa na tebe vyvrsit a dostala ju a ty si po zasluhe strestana😅teda je to osobne.? Muz nech u nej rozleti dvere ako ona u mudr a vyvresti sa podobne ako ona. Ospravedlnuje ju mozna nastupujuca demencia. 👽

flavia1
29. jún 2024

Pani svokre by som povedala na rovinu, čo svojím konaním spôsobila Tebe a že viac jej už nepomôžeš, pokiaľ sa nezačne správať slušne voči ľuďom. Na tom nie je nič zlé povedať jej slušne,aj keď nahnevaným podtónom.. Ako inak si ma niečo uvedomiť. Nie byť ticho.

januska12323
29. jún 2024

Doktorke sa ospravedlň aj keď za to vlastne nemôžeš, manžel nech za ňou zájde a vyčistí jej žalúdok, keď nepomôže nech klinika podnikne právne kroky.

minenkak
29. jún 2024

Pani svokre, sa to inak môže predražiť, tá návšteva lekára

pe_mi
29. jún 2024

Je to krava,inak to zhodnotiť neviem

stanulienkat
29. jún 2024

To by bolo prvý a poslednýkrát, čo som jej pomohla s vybavením lekára a možno aj s čímkoľvek iným. Muz nech si ju uprace. Velmi neprijemna situacia. Svokra je asi trochu jednoduchsia...

trgypadl
29. jún 2024

Ahoj.v praci sa ospravedln,urcite to pochopia,clivek si rodinu nevybera,drz sa💕

blacki12
29. jún 2024

Tak toto je veľmi hnusná osobnosť. V práci by som sa ospravedlnila, stručne objasnila situáciu. Svokrino správanie je hlavne jej vizitka a jej hanba.
Ak by som sa od svokry úplne neodstrihla po tomto, tak by som si dala minimálne super extra odstup.

nikushka8
29. jún 2024

Uz davno ste ju mali uzemnit,ze take správanie si vyprosis, ze ju bude klinika riesit pravne za obťažovanie a ohovaranie, ak okamžite neprestane. A viac by som pre nu prstom nepohla a ak sa da,totalne sa odstrihla.

namornicka
29. jún 2024

Pošlite jej faktúru za vyšetrenie a keď nezaplatí, môžete sa “dohodnúť” - buď okamžite sklapne alebo sa dlh bude nabaľovať.

mantilka
30. jún 2024

Treba ju zastaviť. Toto robiť nesmie a teba môžu vyhodiť z práce. Urobte s ňou poriadky. Nezvyknem byť neslusna ale treba na ňu nakricať a vyhrozit jej. Nech okamžite stiahne všetky zle recenzie, prestane volať na vrátnicu a telefónnicky sa ospravedlní lekárke lebo ju bude vyšetrovať polícia za trestný čin. Všetky recenzie inak píše z jednej IP adresy, dá sa to zistiť. Polícia to veľmi rýchlo zistí, kto to robí. Jej telefonáty na vrátnicu môžu byť nahrávanie. .Toto je osočovanie, kazenie dobrého mena a zamerne poškodzuje zisk lekárke. Keď to bude pokračovať, čakaj výpoveď. A lekárke sa aj ty ospravedln, aj keď za to nemôžeš....neverím, že nevieš akú má zlú povahu....toto je len čerešnička na torte. Od svokry by som sa na čas odstrihla.

madielilly
30. jún 2024

Svokra-nesvokra....pohrozit jej medzi 4 ocami zalobou za neopravnene poskodzovanie dobreho mena a hned sklapne

sense
30. jún 2024

Doktorke by som sa ospravedlnila a svokre povedala ze ak neprestane bude na ňu žaloba za poškodzovanie dobrého mena. A ze toto bola posledná láskavosť ktorú si jej spravila. Nakoľko bola dopredu o oznámená s tým ze si bude musieť daný úkon zaplatiť

luccija
30. jún 2024

Ona je psychiatrický pacient?keď nie, tak tam patrí.
To je strašná hanba

domkakvet
30. jún 2024

Daj svokre peniaze, ktore zaplatila s tym, ze to davas zo svojho a viac jej nic nevybavuj.

nelka93
30. jún 2024

@domkakvet prečo by mala svokre niečo platiť, keď vedela, že vyšetrenie nie je zadarmo? Nič by som jej nedala a pohrozila jej pravnikom

cacianka
30. jún 2024

@domkakvet ale svokra neplatila, keď pýtali poplatok, tak začala vrieskať a odišla. A prišla vrieskať na nevestu k nim domov.
RTG snímka stojí cca 20 - 30 €, dopredu ju upozornili že platiť bude, ale MUDr ortopédovi u ktorej pracuje autorka, neplatila, tých 100 €

minenkak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domkakvet
30. jún 2024

@cacianka @nelka93 tak by to mala vyrovnat tu sumu a preco, aby bol pokoj od psychopatickej svokry, s takymi ludmi je tazko a tazko im nieco vysvetlovat, uplne zbytocne, tak preto aby mala autorka pokoj a klud, lebo takto ho dlho mat nebude, aj ked ma pravdu.

cacianka
30. jún 2024

@domkakvet nechápem o čom tocis, prečo má svokre niečo platiť, veď ona neminula ani cent.
Aj keby autorka klinike zaplatila, tých 100€, nič sa nezmení, lebo svokre riadne drbe, nič ju len tak ľahko nezastaví, iba poriadny preplesk od právnika, alebo predvolanie na políciu.

domkakvet
30. jún 2024

@cacianka ak sa chce autorke tym zaoberat, no nech sa teda rozhodne, ako uzna za vhodne.

cacianka
30. jún 2024

@domkakvet ok, ale vysvetli nám, za čo jej má platiť ?
Normálne kľudne sa pýtam

domkakvet
1. júl 2024

@cacianka svokra nezaplatila, ale dlh zrejme zostal, tak za to a potom prist za svokrou, ze to vyrovnala zo svojho pre dobro vztahov, jasne ze to dobro by bolo len aby bol klud, ale tak tiez nezarucujem, ze tymto by sa to tak lahko vyriesilo, ako som pisala s takymi ludmi to je tazko, ale pride mi to ako najlepsi napad.

lakebabe
2. júl 2024

Ja neverím tomu, že tvoja svokra bola predtým úplne kompletná. Takto sa normálni ľudia nesprávaju. Pokiaľ si vedela , že je na hlavu nemala si jej nič vybavovať. Teraz už nič len ju ignorovať a doktorke sa ospravedlň.