Neustály neporiadok

29. okt 2024

Ženy, ako to robíte alebo nerobíte, že máte doma bordel a nevadí vám to? 😀
Kým sme nemali deti, upratovala som tak 2x do týždňa a domácnosť sa ligotala, teraz upratujem každý deň a stále sa mi zdá, že máme neporiadok, vidím len samé nedostatky kam sa pozriem. Tam vidim prach, tam nejakú šmuhu na zemi či neidentifikovateľný fľak, tam packy na dverách a pod. 😩 a keď som u iných na návšteve sa mi zdá, že každý ma upratané doma len my nie. A to každý deň behám s handrou, vysávač ide každý deň, gauč vysavám stále. Keď sú u mňa kamošky tak mi vravia, že máme krásne čistučko, ale to len krátko sedia a nestihnú objaviť všetky tie nedostatky čo vidím ja 😀 môj muž nerieši, ten si aj v rozhádzanej obývaçke oddýchne, ja si nemôžem sadnúť, kým neni všetko poriadené. Chcela by som byť ako on v tomto smere, že omrvinky na gauči ho vôbec nerozhádžu a kľudne si do nich ľahne (preháňam trocha, ale chápete ako to myslím) 😀 (inak je úplne super, podieľa sa na chode domácnosti, takže mi nepíšte, že ho mám zapájať) 😊

ina2405
29. okt 2024

Takýto príspevok nazývam "humble brag"
Gratulujem k poriadku👏 ja fungujem v rámci možností, neriešim poriadok u iných.

januska12323
29. okt 2024

Keby si mala naozaj taký bordel ako píšeš všimol by si ho manžel aj kamarátky.

lucka_ke
29. okt 2024

nerieš každý fľak bude sa ti ľahšie žiť

simca06022011
29. okt 2024

je to podla mna preto, ze doma vidis kazdy flak a na navsteve nevidis.. ale majitelka by ti vedela ukazat xy nedostatkov, neboj

rorino
29. okt 2024

Nie som otrok svojej domácnosti😉

maryetta
29. okt 2024

Kazda gazdina si pozna svoj (ne)poriadok. Ja sa snazim. No pri 4 detoch je to nemozne. Upratujem tolko kolko je v mojich silach. Vysavam. Umyvam. Prach. No packy na dverach ked aj umyjem to mame take kalene sklo co utriem a ako vyschne aj tak tie packy sa ukazu. Z tych som ozaj zufala.
Okna umyvam cca raz za 2 mesiace. Kedy aj zaclony preperiem.
Taka vitrina, zrkadlo??? Rano lestim a takmer obratom tam pribudnu nove 😂😂😂😂

marca12
29. okt 2024

Ja podla nalady. Niekedy mi je to jedno a inokedy ma ide slak trafit. Momentalne mam fazu,ze ma ide porazit z bordelu a furt len upratujem a pindam.

simsalabim
29. okt 2024

Som selektivne slepa vacsinu tyzdna. Pri manzelovi som sa rychlo odnaucila trvat na absokutnom poriadku a pri detoch este viac. Upratujeme v piatok, vtedy vidim. Inak mam mnozstvo zalub, ktore su pre mna dolezitejsie ako poriadok a robia mi radost.

pinkgirl
29. okt 2024

Prevádzkový neporiadok ja nepovažujem za neporiadok. V byte/dome žijeme a má slúžiť nám, nie my jemu.
Osloboď sa od večného sledovania keď je pohár mimo povolenú zónu či nejaký iný neporiadok a bude sa ti lepšie žiť😉.

lenkakravcova
29. okt 2024

Ja to mám asi podobne ako ty. Strašne ma štve prach, takže robotický vysávač chodí minimálne raz za dva dni všetko.. niektoré izby /obývačka/ každý deň. Tým pádom veci podviham pred ním zo zeme (ak niečo deti rozhadzu). Obyčajným vysávačom prejdem rohy..raz za týždeň dva. Periem raz za dva dni, niekedy každý deň, lebo je toho veľa pri 3 deťoch, na ďalší deň to hneď ukladám do skriniek. Umývačka ide dva krát denne.. takmer každý deň pracem, aby boli rovné povrchy čisté a vedeli sme sa bez problémov pohnúť, neprekladam veci a aby bola čistá kúpeľňa a wc.
Také že umývanie skriniek, alebo nejakých detailov, na to už kašlem a robím to len keď mi to ozaj kole oči. Okna umývam asi raz dva krát do roka.
Keby že nemám základný poriadok v dome, rozčuľovalo by ma to. Potom sa neviem ani sústrediť na iné veci keď vidím niekde zapratany priestor, alebo tie omrvinky na podlahe. 😀

timea301196
29. okt 2024

Úplne ťa chápem mám 2 deti a to je katastrofa dlažbu umývam prevažne každý večer ale niekedy ju umývam aj dvakrát keď dcéra niečo vyleje cez deň, naučila sa otvárať dvere všade sú Packy od rúk som nervózna lebo som Monk a vytáča ma to:D Upratovať sa mi nechce keď mám krámy😀😀

mikadooo
29. okt 2024

Je to výchovou a genetikou. Nebudeš ako manžel lebo nemáš jeho genetickú výbavu a si ináč vychovaná.

luccija
29. okt 2024

Na to najlepšie pomáha ísť von preč z bytu🙂vždy budeš vidieť, že nieco treba spraviť to je jeden kolobeh.Na šťastie nie som pedant, ale teraz som bola dlho chorá a už druhý deň upratujem a len nadávam🙂

simca06022011
29. okt 2024

mne sa inak paci, vynadrapujem sa, vyriadim vsetko napr v spalni, kazdu policku, suflik, okno.. prezleciem... atd atd... sadnem a pozeraaaam... a tam toto a tam hento.. fakt demotivujuce :DDD kaslat na to.. uz je skoro tma, treba slabsie ziarovke nakupit, sviecky zapalit.. nebude vidno spinu a pohoda... :D

adalmba
29. okt 2024

U nás je bordel stále. Mám 4 malé deti. Poriadok naposledy bol pred 6 rokmi, kým pribudli dvojčatá a potom zvyšok 😁 mne to nevadí, nebudem 6x do dňa upratovať....keď podrastu a začnú si po sebe upratovať, začnem zas riešiť poriadok. Upracem vždy večer keď zaspia. Ja viem že bol aspoň v noci poriadok, čo si myslia iná má nezaujíma. Požičiam im moje deti na týždeň a potom chcem vidieť u nich poriadok. Za 5h by ich vrátili....

zojazoja
29. okt 2024

Život je strašne krátky na packy na dverách a fliacik na zemi.....

sandrasstini
29. okt 2024

Kazdy to ma inak, ja osobne si myslim ze ked to tak mas cele roky tak to tak lahlo nezmenis, tak ako ja si kludne sadnem do ormviniek napr 😀 nevadi mi to a nemam v plane to menit. Takze ak ti to ze fakt vadi treba natom dako zapracovat a vedome to skusit zmenit
K navstevam len tolko ze povacsine kazdy kto caka navstevu tak sprace. Takze aj k nam ked niekto pride chvali ako mame cisto, ale keby pridu neohlaseni v strede tyzdna no to uz je ine. Samozrejme nemame spinu, ale mame psa, takze chlpy, leskle dlazby takze flaky a uz to nevyzera tip top. Napr k mojej svokre hocikedy prides mozes zo zeme jest, a vsetko ju boli a aj tak furt upratuje a mozme jej hovorit ze nech sa setri..ja radsej vyuzivam cas pre mna efektnejsie ako stale mat sto pro doma cisto

ajuga
29. okt 2024

Ja som raz citala taky prisevok, ze dost nas zeny ovlpynuje faza cyklu, v ktorej sa momentalne nachadzame. Takze u mna sa strieda faza ze mam v zadku neporiadok a niekedy ma ide porazit z bordelu 😅 ale popratam raz za den, vysavac vytahujem podla potreby. Ale tak zas chodim do prace, mam dve deti, poriadok u mna je umyty riad a ako tak spratany bordel zo stola 😀 ked ma prist navsteva, tak upracem poriadne.... ale vo vacsine pripadov to az tak neriesim.... pre navstevu staci no 😀 nechodi mi kontrola z hygieny, ale mamka, svokra a kamosky... 😀

luthine
29. okt 2024

Ja to robim tak, ze sa divam na flak na zemi/bordel/prach, a potom veeelmi pomaly otocim hlavu a prestanem ho vidiet. Hned mi je lepsie.

zojazoja
29. okt 2024

@luthine 😁😁😁 TOP!😅

1ryba
29. okt 2024

Ja sa najlepšie cítim v domácnostiach, kde je aj nejaký bordel. Lebo sa tam žije. Nikto mi nebehá s vechťom za riťou a nestriehne, či mi nespadne omrvinka. Tie gazdinky, čo furt všetko leštia sú normálne kôpka nervov. Toľko moje pozorovanie z návštev.

ina2405
29. okt 2024

@1ryba nám zakázala švagriná jesť u svokry v obývačke, ani koláče nie. A to sme dospelí, nie prasce. Stále striehla na omrvinku a zúrivá to upratovala počas návštevy🙄

majlo1234
29. okt 2024

U nas je tiez bordel furt. Mi pride, ze by som mohla upratovat od rana do vecera a aj tak by bol. Ale skusat to nebudem😀

1ryba
29. okt 2024

@ina2405 no toto je to. A človek to na takej návšteve cíti. Hostiteľku až dvíha zo stoličky, keď vidí, že ti kvaplo na stôl. Hneď letí pre handru a je schopná vysávať ti pod nohami, keď ti spadne niečo mini pod stôl.

vilma7
29. okt 2024

Zistila som ze nemám proti 3 osobám (muž a 2 deti) žiadnu šancu. Takže som si zvykla, ak som nechcela aby ma kleplo.

nevenka
29. okt 2024

Ked budes mat deti 4+ a nebudes mat energiu, naucis sa to nevnimat. Aj ja som sa. A cim vacsia kuchyna napriklad, tak tym.viac sa ten bordel rozprestrie do yoho priestoru, ktory mas. Vzdala som to.

nevenka
29. okt 2024

@adalmba ked podrastuuuu...moji maju 11 a 9 (plus 4 a 1,5 rocne) a co? 350x denne - zober si tu tasku hore, a co ten zosit, to kde mas ponozky a utri si po sebe ten stol a najlepsie, ze si spravia sice veceru, desiatu, ale sunku a natierku, mlieko, nechaju na linke...a ako papagaj...tak neviem, ci som ti nevzala iluzie 🤭

lavender94
29. okt 2024

Nechceš mi trošku z tej tvojej poriadkumilovnosti dať? Ja som zasa ten typ že ma máločo dvihne zo stoličky a jednoducho nebudem upratovať, keď si chcem oddýchnuť, alebo zabehať. Počká do ďalšieho dňa, niekedy aj dlhšie 😂
Ale teda u cudzích sa nám vždy zdá ze je vacsi poriadok. Lebo sa tie fliačiky a špinky nezameriavame.

plamienka555
29. okt 2024

Poriadok s deťmi? To je ťažký súboj s celkom jasným koncom :D Ale áno, pri ohlásenej návšteve mám poriadok, veď na ňom makám pokiaľ návšteva nepríde a po návšteve sa to vracia do pôvodného stavu 🙂

adalmba
29. okt 2024

@nevenka tak keď odídu z domu do svojho 😆