Neustále sa sťažujem, že sa neposúvam

17. júl 2024

Hnevám sa na seba. Neustále sa sťažujem, že sa neposúvam. Kariérne, osobnostne, nijak. No vždy keď mám šancu niečo zmeniť - napríklad lepšia práca, tak cúvnem. Bojím sa nového. Bojím sa ísť na miesto kde nikoho nepoznám, neviem čo sa robí, ako sa robí. Bojím sa situácií v ktorých som ešte nebola, nebudem vedieť reagovať, niečo pokazím. Ako s tým popasovať?

baboobchod
17. júl 2024
amonet
17. júl 2024

aj psycholog by mohol pomoct, treba najst pricinu a pracovat na nej

sashka22
17. júl 2024

Mám to tak isto....ale viem čo tomu predchádzalo, premýšľala som aj nad psychoterapeutom ale nemôžem si to aktuálne dovoliť. Akurát som si všimla, že mi dosť pomáha, keď mám pri sebe človeka čo maká, že reálne vidím jeho úspechy a pomaličky pomaličky začínam robiť aj ja. Alebo keď mi len tak obyčajne pošle kamoška foto ako zavara uhorky 😅 a už som aj ja pri hrnci. Sama sa motivovať nedokážem ale všímať si to u iných mi ešte celkom ide

sashka22
17. júl 2024

Ako to máš s poriadkom vo svojej domácnosti? Udržujes ho?... V čase najväčšej prokrastinácie som si Max zapla videá ako ľudia upratujú domácnosti, držalo ma to pár dní a čuduj sa svete, dostala som chuť po dlhom čase upratať a vytriedit veci aj u seba. Čím viac si triedim domácnosť, cítim sa lepšie, nemusím zatiaľ hneď postupovať napríklad v reálnej práci. Naučiť sa žiť pomalými krokmi a nechcite mať všetko hneď je pre mňa momentálne základ na prežitie.

lorraine90
17. júl 2024

Chapem ja som 7 rokov v jednej firme, kde sa nemam kam posunuť a kolegyňa 13 :D cely čas pindame (ona teda viac) ale ani jedna sme vypoveď nedali. Spohodlneli sme brutalne. Ja si všimam len plusy samozrejme a nie minusy (plat a to že sa neposuvam) a ani neviem ako a ďalši rok prejde. Snažim sa važiť si čo mam lebo to neni samozrejmosť mať dobrú prácu.

a ako sa s tym popasovať? asi sa len odhodlať skočiť do hlbokej vody no

sashka22
20. júl 2024

Už si zmenila niečo? Pomohla Ti niektorá rada?