Neustále sa s manželom hádame

3. dec 2024

Ahojte, chcem sa vyrozprávať. Tak prosím neútočte na mňa. S manželom bývame vo svojom byte, nemáme hypotéku. Sme spolu 4 roky a v máji sme mali svadbu. Mame trojmesačné bábätko. Manžel pije už asi 2 roky. Predtým nepil športoval mal tvrdú výchovu. Keď sme spolu chodili, u nás si občas vypil. Ale zvrhlo sa to na denne pitie . Keď pije je agresívny, vulgárny, rozbíja celý byt. Bojím sa ho. Denno denno si nonstop píše s jeho mamou aj ocom. Denno denne všetko vedia. Žiadne súkromie, nič. Rok v kuse sa len hádame. Keď som bola tehotná písal si s bývalou ako na to s ňou rad spomína . Keď mala dcéra dva mesiace písal si s ďalšou. Porom som to našla: viem že sa to nemá ale nejako som to cítila . Odpustila som mu a vrátila sa znova. Za všetko obviňuje mňa, že pre to aká som ja. Vôbec si nerozumieme v ničom. Sex nula bodov, keď nemám sexi prádlo a silonky ani si ma nevšimne. On sa pritom o seba nestará len pije. Jeho mama aj otec vedia veľmi dobre aký je ale ma nervy ked pije. Dohovárajú ale nepomáha. Už nevladzem.
Neviem čo mám robiť. Nie som štátna len sa trápim. Vždy ked je najhoršie odídem domov k našim. Ale vždy sľubuje že sa zmení a nič. Stále to iste. Už neviem čo mam robiť. Chcem odísť, kvôli malej aj mne lebo verím že niekdema niekto možno bude milovať naozaj. A nie len zažívať stres a strach čo zas bude zajtra. Ale je to ťažké len tak všetko zbaliť a ísť preč. Čo tá hanba. Neviem čo mám robiť. Moji rodičia aj sestry stoja pri mne. Ale aj tak neviem, trápim sa. Veď predsa rozvod po pol roku to už čo je..

melissa_19
3. dec 2024

Máme to podobné, teda nám sa ešte dcéra nenarodila, ale tiež si ma nevšíma podvádza ma.. za všetko môžem ja nonstop sa hádame a ja som radšej z domu preč, lebo buď nie je doma alebo niekde pije. V podstate má podvádza už rok ale neriešim to nejak s tým už nevládzem bojovať narodí sa mala a buď sa to zmení alebo nie.. nejak sa už zariadime 🙂 horšie je že ja nemám nikoho ty aspoň rodinu ktorá ti pomôže 🙂

lindous
3. dec 2024

2 roky pije a vy aj tak máte 2 mesačné bábo a svadbu pred pol rokom... za mňa je na toto "to už čo je" a nie to že odídeš od niekoho, s kým sa neustále len hádaš a je agresívny alkoholik... odísť nebude žiadna hanba, ale odvaha... už nerozhoduješ len za seba... naozaj chceš, aby tvoja dcéra vyrastala v prostredí kde sa denne pije a rozbíja byt? kde takto vulgárne nadáva mame?... on sa k lepšiemu len tak nezmení, skôr naopak.... máš podporu blízkych a podľa všetkého možnosť odísť, tak to sprav, držím ti s tým prsty...

martinka13
3. dec 2024

Aká hanba prosím Ťa? Vari nechceš, aby dieťa v tomto vyrastalo. Takže rada je jediná, zbaliť sa a ísť. Buď rada, ze máš kam. Zmeň číslo a podaj žiadosť o rozvod. A hlavne sa vyhýbaj kontaktu s ním. Evidentne vie, ako s Tebou manipulovať.

prasiatko30
3. dec 2024

A si dufala, ze dietatom sa vsetko vyriesi?

daniela1911
3. dec 2024

Autorka - rozvod, predať byt a začni znovu, máš pre koho predsa. Nebud hlúpa a nepokaz si život s alkoholikom. Hlúpe rozhodnutie bolo už len tá svadba… Načo by som si brala chlapa čo pije? Máš podporu rodiny. Hanba nikoho netrápi len teba. A keby aj… každá senzácia trvá tri dni.

kristinka92
3. dec 2024

2 roky pije, svadba v maji, dcéra pár mesacna, predtým suknickar, alkoholik, agresívny debil…. nechápem tvoje rozmýšľanie žena. prečo si sa vydávala? prečo si do toho zatiahla ešte další nevinný život?

colsami
3. dec 2024

@prasiatko30 ano, tak ako jej komentuje aj ta co pise prvy komentar. Oni si fakt myslia ze dieta sa narodi - a v tom prostredi plnom revu, unavy, bolesti a napatia sa zrazu z agresivneho pijana stane barancek a milujuci otec.

januska12323
3. dec 2024

Hanba je akurát to, že si si s takým hovadom spravila dieťa a neustále sa k nemu vraciaš.

zeldia
3. dec 2024

@kristinka92 lebo sa treba vydať. Tak babky a tetky povedali. Stara dievka je potupa rodiny 🙂

earlgrey
3. dec 2024

@melissa_19 Čo? to vážne toto všetko akceptuješ? 😮😮😮

daniela1911
3. dec 2024

@melissa_19 teba rok podvádza chlap a predsa s ním sexuješ a si tehotná? A čakáš či sa zmení?

bystrozraky
3. dec 2024

Aka hanba? Vsak ty si tam ta obet. Naozaj, sa maj trocha rada. On si dovoluje, lebo vie, ze moze (nebudem rasej pisat co si o nom myslim, nadavky sa sem nehodia). Podla toho co pises aj do svadby ta zmanipuloval. Oprav si sebavedomie a potom rozhodni. Len to nenechaj zajst pridaleko. Tu mas aj bezpplatnu linku kde mozes zavolat: https://www.employment.gov.sk/sk/linka/ Drzim palce, nech to vsetko dobre dopadne 🙂

sindla
3. dec 2024

@melissa_19 Nechapem zeny ako ty, vyplakavas a vedome si si s takym chlapom lahla do postele a spravila si s nim decko. Darmo plakat nad rozliatym mliekom. 🫣🫣

autor
3. dec 2024

Viem že ro je moja chyba, že ostávam. No neviem nájsť odvahu odísť. Mám ho svojim spôsobom stále rada. Len ja mám tiež tvrdohlavu povahu. Keď sa zatnem, nik so mnou nepohne.
Len skratka je to ťažké. Zo všetkého obviňuje mňa. Zúrila som aj nadávala na jeho mamu aj oca lebo mám plne zuby všetkého od nich. Do všetkého sa starať a riešiť. Neustále si píšu, prisaham keď je doma každú minútu musí im poslať fotku malej. Terz im povedal čo som na nich povedala a zuris aj oni, vedia že pije ale sj tak nič nespravia lebo nevedú ako . Mame kúpený pozemok, na stavanie domu, pretože byt je malý. Vraj ro pre nás. Ale pravda je že len kvôli nemu pretože ma neustály preoblě so susedmi. Hádky, triedkanie na steny krik… nikto sa s nami nerozpráva. Mne hluk až tak nevadí ale jemu extrémne. Pomaly musím chodiť po špičkách keď ide spať. Svadba bola preto rýchla pretože všetko rozganizovala jeho strana keď som otehotnela. S tým piatim ale ro bolo tak že najprv len príležitostne a potom po práci jedno pivo a uz to išlo

bleelka
3. dec 2024

Jedna chyba za druhou čo si doteraz porobila. Teraz sa pozri do zrkadla, prefackaj sa, zhlboka sa nadýchni a začni si seba konečne vážiť. Navyše už ten život nie je len o tebe, ale aj o dcére. Máš podporu rodiny. To je základ a veľmi dobrý. Na reči dedinčanov sa vykašli. Tí tvoj život žiť nebudú. Tak sa vzchop a zariaď sa tak, aby si bola šťastná. A že si nikoho iného nenájdeš? Len aby som nebola prekvapená. Poznám ženy čo si našli aj s dvoma deťmi nového partnera. Malé dieťa je nič. Navyše si vybuduje super vzťah od mala s novým ockom. Silno držím palce. A hlavne odvahu a hrdosť do tohto celého skôr, než ťa to trápenie zomelie. Nezaslúžiš si to. Nezaslúži si to tvoja dcéra. 🍀

melissa_19
3. dec 2024

@daniela1911 nie ja nečakám od neho nič, mne nie je dlžný nic nech si robí čo chce ja som s tým vyrovnaná. Chcel dieťa má dieťa chcel dcéru je to dievča, jediné čo chcem nech je pre ňu tatom a hrdinom mne nemusí byť nič

melissa_19
3. dec 2024

@sindla ja nevyplakavam 😄 nie som autor, iba som napísala že mám podobnú situáciu 🙂

melissa_19
3. dec 2024

@earlgrey je to jeho vec veď predsa má vlastný rozum a musí vedieť sám čo chce to že máme spolu dieťa neznamená že musíme spolu dokonca života žiť, žijeme spolu nejak sme nadstavený neriešiť nepodstatné veci ja sa starám o domácnosť on financie, čoskoro sa bude starať o dcéru to je cele čo chcem 💁

januska12323
3. dec 2024

No tak buď tvrdohlavá a čakaj kedy treskne tebe aj dieťaťu. Čo chceš počuť? Syndróm traseneho dieťaťa ti niečo hovorí? To môže spraviť tvojmu milovanému bábätku keď si vypije, prečítaj si o tom. Hádam potom prestaneš rozmýšľať nad blbosťami a začneš konať.

niki35
3. dec 2024

"neviem od neho odísť, mám ho svojím spôsobom stále rada"
Prepáč , viem že nie som v tvojej koži , ale ako sa to dá mať rád takého človeka? Agresivita, mizerný sex, písanie s inými ženami, bojíš sa ho ..

melissa_19
3. dec 2024

@januska12323 vieš, ono rozumiem tvojmu "rozčuleniu" na druhej strane, od takéto človeka ktorý ťa manipuluje a je to toxický vzťah nie je úplne jednoduché odísť.. jasne, mas pravdu ale podľa toho čo autorka píše je sama so sebou v koncoch :/

svetlonos
3. dec 2024

Aká hanba halooo??? On sa ma hanbiť, keď už a nie ty!
A je jasné, že on vinu neprizná a zodpovednosť za svoje chovanie hodi na teba. Ved aká paráda- on nevinný a ty si vlastne ta hyena zla koli ktorej on chúďatko musí chlasať!
Inak - pre ktorú ..... si s nim otehotnela, keď si videla, vedela, ze pije denne a rozbíja byt??? A ešte aj svadba ako bonus?
Poznám rodiny, kde je/bol jeden z partnerov funkčný alkoholik a ten druhy to až po dlhej dobe zistil zial. Ale ty si to videla.
Konečne prestaň riešiť imaginarnu hanbu a jeho prázdne sľuby! Rodina stojí pri tebe, tak sa ber okamzite koli dietatu do prdele od alkoholika.
Keby si bola sama, píšem ti - si blba, trp.
Ale ty už máš zodpovednosť za nevinne dieta a to ma znášať tvoj blby výber jeho otca? Ok - kedysi sekol dobrotu netusila si co bude. Ale píšeš o dvoch rokoch = 9+3 je 12 = 1 rok a teda iz rok pred otehotnenim chlastal.
A ty riesis ze sex 0 bodov bez sexi prádla... Keď začal ex chlastu, tak by mohol chodiť vyzlečie so šipkou hore a tancovať okolo mňa nahý- ani ma nehlo s nim ten sex mať. Toboz dieťa!
A ešte aby riešil aktívne bývalé a vyžadoval sexi prádlo??
Ty si prosím ta kde zahodili sebahodnotu??
Takú lasku fakt ešte nevymysleli aby som toto trpela- a zvlášť s detmi!
A nie, nie sme s mm dokonalí a tiez robíme chyby. Jeden "bordel" v byte u neho by som brala ako zlyhanie nervov. Druhý by nerozmýšľal, beriem deti a odchádzam!
A hanba?
Hanbou je zostať s debilom (jedno ci muzom zenou) a nechať deti trpiet! Teda pokiaľ ta zena hlavne ma kde ist a ešte ma aj podporu rodiny.

earlgrey
3. dec 2024

@melissa_19 Zaujímavé...ale o tomto rodina nie je...a vlastne ani príklad do života pre vaše dieťa...ale tak to je tvoja vec...lepšie by ti bolo samej s dieťaťom, ako s človekom, ktorý si ťa neváži, háda sa s tebou atď. Ale úprimne...si s ním len kvôli peniazom? preto mu to všetki toleruješ? Nerýpem, len nepochopím ako toto niekto môže akceptovať a žiť akokeby sa nič nedialo...strácať roky života s človekom, ktorý ma nechce, ma podvádza a neváži si ma...

svetlonos
3. dec 2024

Joj a ešte taký dôležitý detail - on ožratý nervózny doma, dieta uplakane. Ahoj neslahol o stenu niekde v tej svojej mimóze. Až potom ti , zlatá moja, ostanú oči pre plač...
Vies, nebudem ti ja písať ťuťu muťu, to ta nezachráni! Toto sa stalo jednej zene, to dieta hodila o tu stenu ona - matka, lebo bola psychicky mimo a možno aj opitá, keďže slopala v pohode aj v 8 mesiaci.
Bývala jednu dobu u mna v najme. Ja blba som sa zľutovanie a len ju "vyhodila" nech si hľadá iné bývanie. Sociálnu som nevolala, aby jej deti nevzali. Do dnes to ľutujem, mala som. Možno by jej vzali hneď aj to babo a nemala by moznost takto mu ublížiť.
To len ako hrozba, keď sa stane vraciaš, odpustas, a nemyslis na dôsledky svojho chovania sa s (ne)ohladom na dieta.

nevenka
3. dec 2024

Vies, poznam jednu zenu, bola to mojej sestry spoluziackina mama, po rokoch s alkoholikom, ked branila deti a seba, tak do neho trocha strcila, spadol ozraty zo schodov a zabil sa. Dostala 25 rokov basy! Zena, zobud sa! A este stavat!!! Ani omylom. Utekaj, najvyssi cas. Uz 5 minut po 12-tej, ale lepsie teraz, ako neskor alebo nikdy.

melissa_19
3. dec 2024

@earlgrey nie, peniaze v Tom nie sú pretože ja si za jeho peniaze nekupujem nič. Kupujem iba do domácnosti a našej dcére, neviem ako to bude keď sa narodí ale chcela by som aby vyrastala v kompletnej rodine uvidíme ako sa s nami život zahrá a čo všetko sa stane 💁

lucinika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0kristina0
3. dec 2024

Na rovinu, bez servitky. Ty nie si tvrdohlava, ty si SPROSTA.

lucinika
3. dec 2024

Píšem ti ako dcéra alkoholika,ktorej mama nemala odvahu od neho odísť. Traumy z detstva, dospievania kým som neodišla z domu mám v sebe, doteraz chodím na terapie a to všetko kvôli nemu. Vo svojom vnútri si nesiem skryté rany, ktoré sa podpísali na mojom psychickom zdraví. Moje spomienky sú plné hádok, neskôr bitiek,mamy s monoklom či vybitym zubom, neskôr sme si nachádzali nôž zapichnuty vo dverách s papierom zabijem vás,každý týždeň boli u nás policajti.... Prosím nenechaj aby toto tvoje dieťa zažívalo. Ak naozaj ľúbiš svoje dieťa, odíď od neho a už nikdy sa nevracaj.

earlgrey
3. dec 2024

@melissa_19 Kompletná rodina je tá, v ktorej sa rodičia rešpektujú, tá, kde majú rodičia úctu jeden k druhému, kde sa ľúbia, prejavujú si lásku, nehádajú sa. A nie rodina, kde otec podvádza, háda sa, pije alkohol, je vulgárny, násilnický atď. Ale jasné, pre zachovanie kompletnej rodiny, nech trpí dieťa.