Neustále návštevy. Chýba nám súkromie

16. feb 2022

Mali ste taký "problém" aj vy? K nám stále niekto chodí...ja s manželom veľmi nevyhľadávame takýto typ aktivity takže málokedy k niekomu zájdeme a takto nám to vyhovuje...ale niekedy nám už chýba súkromie...pochybujem že sa to dá zmeniť keďže to vidím tak, že keby sme sa ozvali, dotyční by to nepochopili normálne, ale by sa s prepáčením zduli naštvali atď...chvíľu by sa hnevali ignorovali...a potom by začali zas chodiť a tváriť sa že sa nič nestalo :D dajte nejaké názory ..samozrejme nieje to vážny problém skôr také na nervy 🙂

obcanka123
16. feb 2022

Kto sú dotyční?

anne_mary2
16. feb 2022

tak to si si dopredu sama odpovedala, ze s tym vlastne nechces urobit nic lebo vraj to nepomoze…
Ku nam chodia tiez radi navstevy ale teda ked mi cosi vadi otvorim usta, to nechapem uprimne tento postoj.
Neviem aki fungujete, ze len tak si vase navstevy zmyslia ze ideme im zazvonit ci su doma , a caute prisli sme na navstevu alebo ako? 😀😀.. Nam sa normalne ludia hlasia volaju, napisu, ak pride niekto neohlasene - fakt nevhod, nemam naladu, nemam problem na dverach povedat ze caute prepacte lezim s migrenou / muz spi po robote / ideme prec, a teda uz to je vec dotycneho ako s tym nalozi, nevidim v tom problem, normalne ako sa veci maju…. 🤷🏼‍♀️ A ze sa niekti chce urazat keby povies navsteve nie, tak fuu dakujem za taku navstevu 🙈🙈Kto tolko chodi- je to rodina, kamosi???

vler
16. feb 2022

Najvyssi cas popracovat na asertivite, aj z tvojej vety "pochybujem ze sa to da zmenit". Snad ini ludia nebudu rozhodovat o tom kedy pridu do vasho domu/bytu. Ak sa zduju/nastvu, no a co...prejde ich to. Radsej sa nechas otravovat? Treba sa dohodnut tak, ze ked niekto chce prist, najpv sa spyta ci budete doma a vyhovuje vam to

hariet
16. feb 2022

A to chodia len tak, bez pozvania?😳 k nam okrem blizkej rodiny bez pozvania nechodi veru nik

h2
16. feb 2022

Kto k vám stále chodí? Ak blízka rodina, tak hádam im môžete povedať otvorene, ako to cítite.

janinah
16. feb 2022

Môj dom môj hrad. My toto za teba nevybavíme....ako sa zdujú,tak sa raz aj oddujú a ak nie,tak sa svet nezrúti.Nie sme doma,máme iný program...a dúfam,že sa nedovalia bez ohlásenia,toto mne dvíha tlak,ak by niekto mne robil.

autor
16. feb 2022

@anne_mary2 popravde keď porozmýšľam dobudúcna - áno priznávam veľmi s tým nechcem nič spraviť skôr sa trocha posťažovať..dôvodom je to, že je to hlavne veľmi blízka rodina resp. viac členov rodiny čiže viac návštev je takýchto preto nieje pokoj lebo stále niekto chodí...keď nie jeden tak druhý atď... čiže vzťah budeme mať dlho-niesú to kamaráti (nechcem robiť dusno v rodinách)..a hlavne väčšinou sú návštevy ohlásené štýlom: prídeme vtedy a vtedy...(žiadne môžeme prísť vtedy a vtedy?)či veríte či nie..ďalšia návšteva zas zvykne napísať tesne pred tým než chcú prísť čo tiež nemám v láske nie vždy je predsa vypratané atď...a aby som trošku uviedla veci na pravú mieru..ja sa snažím vždy návštevu pohostiť pripraviť niečo, skáčem behám okolo nich dávam čo si pýtajú...a keď niekam prídem vidím normálne rozdiel že ostatní majú oproti mne v paži...no prestanem núkať starať sa a uvidíme či ešte prídu :D :D (samozrejme sranda)

luuubik
16. feb 2022

Malo by to fungovat tak, ze ked k vam niekto pride raz, max. dvakrat, mali by ste mu navstevu opatovat a prist zas vy k dotycnemu... Kebyze ja stale k niekomu chodim a on nikdy nepride, samej by mi napadlo, ze to nie je o.k. A hlavne, ak by ma dany clovek aktivne nevolal, neprehovaral nech pridem... Co vy teda predpokladam nerobite. Takto sa k niekomu tlacit je buranstvo, pardon. A presne ako pisu vyssie - ved navsteva sa iste ohlasi - tak poviem, sorry, vtedy sa mi to nehodi, mam vela prace, boli ma dnes hlava, nemam naladu, uz mame iny program atd. Na to sa nik hnevat nemoze. Po par takychto "odpisoch" plus neopatovani navstev by aj najvacsi s prepacenim blbec mal pochopit pointu. A ak nepochopi, alebo ak je taky mimon, ze sa neohlasuje a rovno zvoni pri dverach, za takymi by mi veru luto nebolo, co su to za ludia? Cista neslusnost. Taku nehrali, aby sa mi niekto natiskal do domova. Vo vynimocnych situaciach prijmem navstevu, aj ked sa mi nechce - ako ked pride sesternica z Ameriky a je jedina sanca sa stretnut teraz alebo zas az o pat rokov. Ale pri beznych znamych, aby to takto fungovalo je nonsens. Musis si urcit hranice a slusne, ale jasne dat najavo, ked je ti nieco uz neprijemne. A to sa tyka navstev rovnako ako hociakej inej situacie.

anne_mary2
16. feb 2022

hm a ked casto chodi rodina- tipujem ze asi mate dobre vztahy , aspon na oko ked chodia casto 😀, tak by si si hadam mohla dovolit povedat ze ich vidite radi ale… normalne na rovinu, ja neviem. prip popytaj muza ak to je jeho rodina / alebo to ty nevies / nechces… aa teda ano, vela zalezi aj ci to vadi aj tebe alebo aj muzovi? Ak len tebe je to horsie, ale nie neriesitelne, je to vec kompromisu. Ale urcite by som sa ozvala

h2
16. feb 2022

Tak keď sa ohlasujú, že prídu vtedy a vtedy, tak im povedz, že vtedy sa vám to nehodí. A keď sa budú pýtať, kedy teda, tak povedz, že nevieš, ale že im dáš vedieť. Ak je to blízka rodina, ako napríklad Tvoja mama, povedz jej to otvorene, neverím, že by to nepochopila. Samozrejme, treba citlivo voliť slová.

autor
16. feb 2022

@anne_mary2 Aj jeho aj moja rodina takže sme v tom spolu :D ale my sme obaja takí, že skutočne pohostíme, chceme aby sa cítili dobre keď už sú na návšteve...a niesme hádavé typy, práveže pokecáme o hocičom a tak no my sme skôr také bútľavé vŕby by som povedala ..preto keď si to tak vezmem načo robiť preto rozbroje..aj keď tak ako dnes to na mňa doľahlo že by som chcela viackrát pohodové piatky soboty zrobiť si vlastný deň navariť si pozrieť večer film a taký kľud relax doma bez pár hodinového zásahu lebo viete ako to je ...pripravuješ upratuješ pred návštevou ..a musíš aj druhýkrát po nej že :D

mamina0078
16. feb 2022

Ja by som neprijala takú návštevu ako nech sa nikto na mňa nehnevá ale v prvom rade by bolo vhodné sa opýtať kedy by mohli prísť a domáci by mali navrhnúť čas kedy budú môcť... A keď takto sa ohlásia stačí napísať nie, máme iný program alebo nie sme doma, nevyhovuje nám to...

anne_mary2
17. feb 2022

ok chapem riesit to nechces vlastne vobec, vadi ti to, ale nic s tym neurobite ani jeden, prednejsia je spokojnost rodiny ako vasa lebo ved nech je hlavne klud v rodine, my vydrzime, vytrpime, pochystame, upraceme…. tak potom asi niet co dalej rozoberat 🤷🏼‍♀️.
Jasne ze s takym pristupom druhi ludia nemaju dovod aby ich napadlo ze mozno vyrusuju nabuduce sa opytaju dopredu, ked to u vas funguje vzdy takto.
Drzim palce ked budete mat rodinku, a budes ten klud fakt potrebovat…potom staci zalistovat v teme ako zena 2 dni po prichode z porodnice hostila rodinu chystala chlebicky a piekla kolac aj ked nechcela.

dadulamamula
17. feb 2022

Nechápem tvoj postoj, vadí ti to, ale nechceš s tým nič spraviť, lebo sa milostivý urazia?

Je to váš domov, vaše súkromie, jednoducho dnes nie, ani zajtra, ani pozajtra, a ani najbližší týždeň, tiež môžeš povedať ze ste chorý alebo unavený, ale jednoducho by som povedala nie... Chceš mať súkromie nie každý deň nejakú cudziu nohu v dome.
Bože, máš ústa, tak povedz si, keď sa niekto urazí sa rýchlo aj odrazí...

karolinakr
17. feb 2022

A čo sa na tom možu uraziť, ked povieš teraz sa nam to nehodi? Ako zdut? čo sa chodia ku vam najest, su to socialne pripady? Oni nerespektuju, že mate svoj program? A ked chodia často, načo okolo nich skačeš, kava stači, hadam nechodia kvoli jedlu. A ty ked niekam ideš ,suchy rožoko dostaneš. Vieš čo, poradim ti, ked chceš robit charitu, nos jedlo do utulku, navštevu hosti iba tak, aby to neohrozilo tvoj rodinny rozpočet, ked nie je čo, kava stači a ked sa vam to nehodi, napiš "Teraz nemame čas." poslednej dobe sa tu vreco roztrhlo s takymito diskusiami, neviem či nastal novy trend bez ohlasenia 3x denne sa trepat na navstevu, ale možno aj preto tak často chodia, lebo sa o nich pekne staráš, citia sa prijemne, so všetkym suhlasiš . Mna tiež všetci všade hostia, ale ja chodim raz za rok alebo dva, takže nie su otraveni, ked ma vidia. Inak sme v kontakte po telefone

janetinka27
17. feb 2022

rozumiem ti, ste butlave vrby, dobri hostitelia, ludia k vam radi chodia... ale!
raz sa pohar naplni a potom ti z toho bude zle. nebudes schopna zniest ziadnu navstevu. vsetko treba drzat v rozumnych medziach, aby ta to neobtazovalo, aby si nemala zly pocit. lebo takto vyhoris. vsetci mame svoje limity a uz teraz mate s tym obaja problem, narusa vam to sukromie a pride casom aj hnev, lebo ta bude stvat, ze ti druhi to sukromie nedopraju. a oni si to ani nemusia uvedomovat. viem o com hovorim. nas zachranil lockdown, zakaz navstev. iba praca a iba my dvaja doma. ziadne navstevy, ziadne vikendy s kuframi na cestach.

mimisram
17. feb 2022

Toto sme aj my dlho tolerovali, každú návštevu sme prijali, keď nám niekto volal, že chcú prísť, tak jasné, všetko sme si podľa toho zariadili a potom sme došli na to, že furt len my sa prispôsobujeme a že veľakrát by sme radšej mali kľud, tak sme začali hovoriť aj nie. Nehovorím veľakrát sa stalo, že aj kamarátka sa urazila, ale tak ak toto niekto nechápe tak je to jeho problém, nie tvoj.

janickacrazy
17. feb 2022

Veď im povedz, že tento víkend nie ste doma, nech prídu o 2 týždne. Normálne, slušne. Mňa by to tiež nebavilo stále nejaké návštevy. Neviem, či máte deti, ale keď ich budete mať, bude ti to vadiť ešte viac. Takže je na čase to stopnúť už teraz.

jaskolka
17. feb 2022

Keď chodia bez ohlásenia(to je drzosť) , normálne slušne povedať, že nabudúce sa majú vopred ohlásiť a dohodnúť, či vôbec vám to vyhovuje.
Ak sa dopredu ohlásia, tiež im normálne povedz ze skrátka sa vám to nehodí, že máte iný program, alebo ani nevysvetľuj. Nehodí sa vám to a hotovo.
Všetko je na konci jazyka, ako vravela moja mama.

dagas
17. feb 2022

Ja by som sa zatajila..Niesom doma.Hotovo.. Neznášam neohlásené návštevy alebo keď sa ozvú na poslednú chvílu .okey raz za čas sa stane že len tak niekto zavolá a povie čo robíte prídeme.. ak nemáme čo robiť tak prídu ak máme no bohužial tak nabudúce

sari24
17. feb 2022

Nerozumiem. Keby ku mne niekto prišiel neohlásene a mne by to zrovna nevyhovovalo, tak by som normálne povedala, že pardón, ale chcem odpočívať. A aj keby som nemala problém s návštevou, tak by som podotkla, že ste sa mohli aspoň ohlásiť. To je problém toho kto príde bez predchadzajúcej dohody, že sa trepal zbytočne :D A kľudne nech sa urazí, čo ja s tým? Ja to vnímam ako vrchol neslušnosti prísť k niekomu neohlásene. Snáď si vo vlastnom dome / byte môžem menežovať frekvenciu návštev. Niektorí ľudia mi prídu ako z Marsu.

lujza123
17. feb 2022

Toto celkom poznám. Su ľudia ktorí prídu na návštevu len keď ich pozveme, sú ľudia ktorí sú z ďaleka a napíšu ze by niekedy radi prišli a my sa s nimy s radosťou stretneme, sú ľudia ktorí pisu častejšie a tým občas stačí napísať teraz sa nehodí, niečo mame.

No a potom sú ľudia, presne tie typy co nutne potrebuju butlavu vrbu a ti chodia aj bez ohlásenia. Alebo sa aj spytaju ci môžu prísť ráno a keď nemáš čas tak chcú prísť na obed, alebo večer, alebo ďalší den a navrhnú ti toľko termínov ze ti dôjdu výhovorky.
Na nich nič moc neplatí, jednoznačne ale nepristup na návštevu vždy keď si zmyslia, povedz ze nemáš čas, mate plány, neber telefón.

ailiba
17. feb 2022

Podľa mňa im treba normálne povedať, že nech sa nehnevaju, mate ich radi, ale chceli by ste trochu viac súkromia. Toto pochopí každý normálny človek. Ak sa urazila, tak aspoň budete mat na chvíľku pokoj😁. A netreba ich stále obskakovat, ved keď to oni nerobia vám, tak to asi ani oni nevyžadujú.

luccija
17. feb 2022

Ako chodia často?ja mám takú neodbytnu kamarátku zrovna teraz cez víkend mi písala, že čo robíme odpisujem mám online školu a potom budeme doma je mi zle mám menzes, odpoveď my pôjdeme k Vám do lesa so psami/ bývame ďalej od Ba neprídete sa?píšem nie fakt mi nie je dobre.Ze kúpili by sme zákusky a chvíľu Tá rozveselime🙂)veď prídeme iba na jednu kávu.To sú ľudia na ktorých musíš rovno a drzo.Oni nemali čo od nudy robiť a ja som mala robiť garde, upratať, pohostiť vypočuť si ich príbehy ....chápem, že niektorým ľuďom nestačí povedať nie a skúšajú a skúšajú.Tak návštevy striedajte raz oni k Vám, raz vy....alebo narovinu máme iný program, nechce sa nám,

0kristina0
17. feb 2022

Naco tu stracas cas, ked s tym aj tak nic neurobis. Baby tu tiez s tebou stracaju cas, ked ste obaja butlave vrby tak sa vyzaluj svojmu muzovi

autor
17. feb 2022

@0kristina0 nikto ťa predsa nenúti strácať čas a komentovať, a ani nikoho iného 🙂 myslím že baby píšu, lebo chcú ...keby nechceli nestrácali by čas 🙂

whistler
17. feb 2022

Ja som mal jedného člena rodiny, ktorý chodil neohlásený a keďže mal na núdzové prípady klúč od bytu tak dokonca aj bez zazvonenia a hneď bol dnu a nevedel pochopiť že to tak nesmie, že proste to je náš byt.

Pomohlo keď som mu povedal že nech to nerobí lebo nás môže zastihnúť pri análnom sexe na kuchynskej linke.

Odvtedy sa pre istotu dopredu ohlásil a zazvonil od vchodu.

V tvojom prípade to je jednoduchšie nakoľko sa minimálne dopredu telefonicky ozvú. Stačí im povedať že vtedy vám to nevyhovuje, že máte dohodnuté iné plány, idete na výlet, na večeru do reštiky a basta. Nemusíš to tak robiť vždy, ale ak takto zrušíš ich samopozvanie každý druhý krát, tak možno dosiahneš lepšiu rovnováhu medzi súkromím a návštevami

misina36
18. feb 2022

Neohlasene navstevi zasadne neprimam. Uz som takto par krat jednu osobu otocila ked mi bez ohlasenia aj 4 krat zaklopala pri dverach. Bolo jej jedno ci este spime alebo ze mozno sexujeme. Otvorila som dvere prehodila zopar slov a ospravedlnila sa ze prepac je chladno a taha mi dnu rakze zavriem dvere. Maj sa. Neviem preco by som sa mala citit neprijemne vo vlastnom dome ked niekto nie je schopny respektovat moje pravidla hlavne ked ich dotycnej osobe prizvukujem ze neohlasene navstevi neprijmam. Asi konecne dostala rozum alebo sa urazila lebo uz nechodi. Mega mi to vyhovuje