Netúžim po ďalšom dieťati

lidiaa
24. apr 2020

Dobrý deň,
Viem si predstaviť ako budete mnohý reagovať že som sebecká. Ale tak to proste cítim a neviem to vôbec zmeniť. Mám dieťa s predošlého vzťahu už väčšie. Našla som si partnera ktorý je super skvele si všetci traja rozumieme je starostlivý a výborne nám to klape. Problém je že on chce deti a ja si to neviem predstaviť proste to cítim že nie a tým že on žiadne nemá je to asi dosť sebecké síce som mu to oznámila hneď v začiatkoch on nad tým iba mávol rukou. A nepočúval ma a dosť často sa zmieňuje o bábätku... som s toho nešťastná všetci mi hovoria- a kedy pôjdeš na materskú? a už ste mohli mať... (nie sme ani tak dlho spolu 1,5r) ale ja sa na dieťa naozaj necítim.

evkamotka
24. apr 2020

Myslim ze takto dorazne to treba povedat muzovi, nie modremu koniku. Bud s tym bude ok alebo nie.

amelia000
24. apr 2020

@lidiaa no ak dieta nechces tak s nim hod rec, ze proste to dieta nebude. Nie kazda zena tuzi mat 2/3/4 deti. Ja ta chapem. Ja uz pozeram sterilizaciu 😂

zuzana_ilkova
24. apr 2020

Ahoj tiez ta chapem mam jedno a po druhom tiez netuzim, posad si partnera a povedz mu to narovinu lebo chlapi nechapu naznakom...proste narovinu dieta nebude a zmier sa s tym... uvidis aka bude jeho reakcia...

basullinka
24. apr 2020

No jedine mu to na rovinu povedať a zdorazniť, ze tvoj nazor je nemenny a ak on chce mat deti, tak s inou zenou a nie s tebou. A uvidis jeho reakciu, bud sa s tym zmieri, alebo sa s tebou rozide a ty to budes musiet akceptovat.

marseillefan
24. apr 2020

Úplne ti rozumiem, mám dve deti a ďalšie by som nechcel ani za svet. Ale ako tu hovoria ženy, o tomto sa s ním musíš porozprávať, nech si zbytočne nerobí ilúzie.

janickacrazy
24. apr 2020

@lidiaa no len počítaj s tým, že ťa može ten tvoj kvoli tomu opustiť, lebo predstav si, že ty by si nemala ani jedno dieťa svoje a on by mal z predošlého vzťahu dieťa a už by žiadne nechcel, ako by si sa cítila ty? ako samozrejme je to tvoja vec, čo urobíš, len aby si potom nebola prekvapená, moja kamoška tiež to mala takto a druhé ani za svet, nakoniec sa nechala prehovoriť a medzi deťmi je 17-ročný rozdiel a takú spokojnú som ju veru dávno nevidela, ale on teda sa nechala ozaj dlho prehovárať

evica01
24. apr 2020

Po 1,5 r vztahu by som ani ja este nechcela dieta. Este vydrz aspon rok. Vsetko sa same ukaze. Uvidis 😊

brna1989
24. apr 2020

@lidiaa poviem na rovinu, mám znamu presne s príbehom ako ty. Mne to príde sebecké,ale!!možno keby som to prežívala sama, poviem inak.
Keď partner spomína bábätko, no každý asi túži mať vlastné , biologické dieťa!
Držím palce , aby ste to ustáli a našli spoločnú cestu 👍🙏

krisbar
24. apr 2020

Asi by si to mala povedat jemu a nie nam tu....

retatka
24. apr 2020

Nie každý tuži po dietati,niekto nechce ani jedno,proste ked nechceš,treba sa sním seriozne porozpravat,povedat na rovinu,netahat za nos,možno opat mávne rukou a láska k tebe bude silnejšia a nenecha ta.No môže sa stat ,že ta kvôli tomu i opusti.To už ty musíš vedieť,aký mate silny vztah a či si ochotná sa obetovat kvôli chlapovi a ist proti svojej vôli.No ja ta chápem a určite nie si sebecká.Nie pre každého je zmysel života deti rodit..

sense
24. apr 2020

Porozpravat sa na rovinu a nedat mu falsnu nadej... ratajaj s tymze to.moze znamenat koniec vztahu

deti95060810
24. apr 2020

no môže to byť začiatok konca vášho vzťahu...

leuchtturm
24. apr 2020

Ty si mu hned na zaciatku povedala, ze ziadne decka viac nechces a on sa mal podla toho zariadit. Ze len nad tym mavol rukou nie je dobre znamenie. Predsa nebudes robit nieco co v skutocnosti ani nechces. Sa s nim o Tom este porozpravaj a daj mu moznost si hladat inu zenu, ktora mu to vytuzene dieta da, aj za cenu, ze zase zostanes sama.

weisovameggy4444
25. apr 2020

@lidiaa ja som tiež nechcela už som jedno mala ale po 8 rokoch vzťahu som sa nechala prehovoriť, však uvidíš este ste spolu krátko

retatka
25. apr 2020

@leuchtturm Presne tak obetovať sa kvôli mužovi ,že chce decko je nezmysel .Nakoniec sa rozídu a ostane sama s dvomi detmi ktoré ani nechcela.Ja by som ho nechala ist za ženou ktorá mu decko s radosťou porodí .

janage
25. apr 2020

@lidiaa nepíšeš koľko máte rokov. My sme mali tak extremne narocne prve dieta, ze o druhom som dlho nechcela ani pocut. Muz sa dokonca vyjadril, ze uz nikdy ziadne dieta nechce. A prešlo niekolko rokov a chcel a ja stale som si to nevedela predstavit. suhlasila som iba kvoli starsej, aby mala surodenca, lebo mala tazku povahu a jej by surodenec velmi prospel. Uz som pomaly rodit isla a mala som stale zmiesane pocity. A bolo to nejlepsie rozhodnutie v mojom zivote. Narodilo sa jedno slnieckove optimisticke dieta, ktore preziarilo nas svet.
Tým chcem povedat, ze byt rozhodnuta,ze dalsie dieta nechces v 25, 35 ci 40 je rozdiel a ze rozhodnutia je mozne zmenit a niekedy je ta zmena super.
Ak si rozhodnuta definitivne, tak ako definitivne rozhodnutie to partnerovi povedz a vysvetli mu, ze opatovne nacimamie tejto temy ti je vrcholne neprijemne.

lidiaa
autor
25. apr 2020

Ďakujem pekne za ochotu a odpoveď každému z Vás 🙂 mám 28 rokov a musím súhlasiť s mnohými pomohlo mi to presne ako som si aj myslela... Na rovinu som mu to už pár krát zdelila akurát to tak nijako neberie do úvahy, ako rozumiem ja svoje dieťa mám a chápem že ak aj on bude mať tú potrebu tak bohužiaľ naše cesty pôjdu asi od seba... Je to závažné rozhodnutie a hlavne na celý život a ja to necítim a nemôžem to spraviť kvôli niekomu to je proste nesprávny dôvod mať dieťa 🙂 ďakujem ešte raz za vaše názory.

Pekný deň všetkým

lidiaa
autor
25. apr 2020

@krisbar ako som písala v príspevku... Tak som mu to povedala... A aj keď má niake poznámky na tému dieťa tak mu to zakaždým ozrejmim...

lidiaa
autor
25. apr 2020

@janage ďakujem za odpoveď 28 🙂 a som si istá že už ma to na materskú neťahá. Ale chápem aj jeho že nemá biologické dieťa je to taká bez východisková situácia aby sme boli spolu jeden sa bude musieť asi obetovať 😐

lidiaa
autor
25. apr 2020

@retatka myslím že máte pravdu aj to ma možno trochu odrazda... Ono sa to takto pragmaticky ľahko povie ale keď sú tam aj city je to oveľa ťažšie 🙂

lidiaa
autor
25. apr 2020

@brna1989 máte pravdu a ja mu aj rozumiem že túži po vlastnom... Dajte vedieť ako dopadla známa držím jej palce 🙂

janage
25. apr 2020

@lidiaa v 28 som bola ja este bezdetna😁. Mna na tu druhu nie ze netahalo, som si to nevedela ani len predstavit. Co sme si s muzom navymienali nazory v tej dobe ohladom temy 2.dieta. A teraz som nesmierne stastna ze ju mam.
Tym ta nepresviedcam, len ti ponukam moju osobnu skusenost😉

janage
25. apr 2020

@lidiaa a este jednu vec by som vzala do uvahy. Nepises co prve dieta. Poznam tiez baby co lutuju spatne, ze to druhe dieta nemali kym mohli. Chybal ich detom surodenec. Jedna zatuzila v 40, zdravotne, psychicky aj fyzicky sa citila OK, ale manzel uz nechcel. Ked on chcel skor, nechcela ona.
A poznam aj take co ostali pri jednom a su spokojne.
V mojom zivote je ale viac tych, co tu moznost mat druhe dieta nevyuzili a trochu to lutuju.