Nestranný názor ohľadom sadnutia si na gauč u svokry

22. mar 2021

Možno som veľmi precitlivená a riešim nepodstatné veci. Bývame v dvojgeneračnom dome so svokrovcami. Samozrejme si navzájom pomáhame a zvlášť v tejto CoVID-19 situácii. Ja od upratovania domu po umývanie okien, varenie,ak sa svokra cíti zle a veľké nákupy pre nich sú samozrejme v mojej réžií.Ja mám navarené vždy.Snažím sa viesť si svoju domácnosť a nečakám pomoc ( len niekedy dohliadnuť na detí,keď nie sú v škole...už sú veľké,takže stráženie nepotrebujem ). To,že tí ktorí prídu len na návštevu ( ich dcéra ) k nej na obed sú skvelí - na to som si už zvykla. No ale to,že si pri ich poslednej návšteve si ja nemôžem sadnúť na gauč, nakoľko podsadnem miesto frajeja ich vnučky,tak to má fakt dojalo ( vnučka na gauči ležala)..beriem to veľmi tragický ? No neskutočne sa ma to dotklo, nakoľko večer pre tým som strávila chystanim pre nich pohostenia....

pininka1
22. mar 2021

Tak to by naserkalo aj mna.

pribinak
22. mar 2021

Neviem, ale mam dojem že si ako hyperaktivna slúžka.

Kde bol tvoj muž, aby postavil neter aby bolo miesto na sedenie pre všetkých?

littlebubble
22. mar 2021

Čo sú toto za spôsoby.🤦

autor
22. mar 2021

@pribinak nepočul svokrin dotaz, nakoľko rozprával so švagrinou a svokru nevnímal. Ja som si išla sadnúť vedľa neho a v momente ako som sadala,tak svokra to povedala len mne. Frajer práve vchádzal do dverí,keď ja som už sadala. Vnučka si musela sadnúť,aby si sadol jej frajer. Ako ja som si tam sadla aj napriek tomu,no po piatich minútach som odišla preč na svoje poschodie a do svojej obývačke a pozerala som telku....

annamalaga
22. mar 2021

Pre dobrotu nažobrotu!!! Už si zvykli !!! Nevesta im spraví full servis a ešte sa k nej ako ku hlupani aj správať budem.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Dieťa moje. To sa veľmi nezlepší nečakaj a nedúfam v to. Ja bývam s rodičmi a čistá katastrofa. Len ich furt počúvať a prispôsobovať sa, variť , pomáhať v záhrade , riadiť veľký dvojgeneračný dom. Musím povinne chodiť každý piatok a v nedeľu do kostola, aj keď ma to nebaví atď. Keby som si našla partnera: nikdy, ale nikdy!!!!! by som nepristúpila na bývanie ani s rodičmi ani so svokrovcami. Lebo tiež len skúžku robím.

dollyzv
22. mar 2021

@annamalaga musíš chodiť do kostola keď nechceš?! A to máš koľko rokov prosím ťa?

gelifil
22. mar 2021

nevďačná potvora!

annamalaga
22. mar 2021

@dollyzv žiaľ bývam vo veľmi katolíckej rodine, kde sa to musí dodržiavať aj moji bratranci a sesternice tak majú povinne všetci musia ísť do kostola. Argument je taký , že sa nemám dobre nato, aby som tam nemusela chodiť a že mi ani Boha netreba a tak. Žiaľ ja mám ZŤp-s a invalidný dôchodok a školu dorábam , štúdium mi veľmi nejde( aj to som už dostala svoje zato) u nás najmi 370€ jednoizbak a aj to ich je malo a ak neodrobim školu čaká ma úrad prace a uvidím , či si vôbec niečo nájdem. Mám kratšiu ľavú stranu celú, som nemotorná a zle sa mi pracuje manuálne. Keby som mohla, som už dávno preč. Žiaľ nejde to rýchlo. Ja som žiaľ nie veľmi pekná a nemám ktovieaký výzor , aby som si partnera našla.☹️

danieladeley
22. mar 2021

ked si tak skvele vedies "svoju" domacnost, naco obskakujes jej navstevy?

annamalaga
22. mar 2021

A ešte by som sa ta opýtala , či dcéra bežne takto chodí ku Vám aj na obedy, keď navariš? A či ona chodí kupovať a pomáhať v domácnosti svojim rodičom , či iba ty vysluhuješ? Dom máte prepísaný aspoň na Vás ?? Nieže robíš slúžku investuješ, budeš svokru opatrovať a ešte ťa potom vyhodia ako takého prašivého PSA.

andreatytler
22. mar 2021

Podla toho opisu v uvode sa zda ze svokrovcom velmi pomahas ale tiez ze si dobre rozumiete. Bol toto prvy pripad kedy sa k tebe zachovali nepekne?
Ak ano, kludne by som to svokre povedala ze sa ta jej poznamka dotkla.

annamalaga
22. mar 2021

@dollyzv : žiaľ je to rodičovský dom a ich dom, ich pravidlá.😒 Preto autorku ľutujem , že aj keď si možno rozumie so svokrou, stále býva u nich a stále sa len ona bude musieť prispôsobovať o tom to je žiaľ.😒

vroni
22. mar 2021

A ty si v tej chvíli onemela ci co? Keď mi svokra povie, že tam sedí "Janko", tak jej veľmi spokojne poviem, že práve teraz tam sedím ja a Janko sa môže posadiť vedľa. A teda pomáhať rodičom, fajn, ale robiť im sluzku a rohozku, no ani by ma nehlo. Príde dcéra na obed? Keď mama navariť nevládze, pomôže jej snáď dcéra a nie aby som ja saskovala s pohostenim. A teda by som ani nedrepenela na gauči, keď ma svokra návštevu. Neprišli ku mne, nakuknem, pozdravím a idem si po svojom.

mondolina
22. mar 2021

a kto ti čo povedal? že si tam nemôžeš sadnúť? jasné, že by sa ma to dotklo. kašľala by som na nich

autor
22. mar 2021

@andreatytler nie prvý...bolo to už viackrát...proste je cítiť,že tí,čo prídu na návštevu s prepáčením len sa najesť,tak tí sú dobrí....bol už jeden incident na ktorý nerada spomínam... dokonca som bola obvinená ja z klamstva...verila 12 ročnej vnučke

autor
22. mar 2021

@annamalaga to bolo prvé,že sme dom prepísali na nás...až tak hlúpa zase nie som...a mám aj svoju kuchyňu,čiže varím si sama,no samozrejme musím pomôcť keď príde návšteva teraz ma pýtala, nakoľko už asi rok sa jej do kuchyne nezapajam, nakoľko nemienim vždy na niekoho robiť..na štedrý deň bolo to isté.. prišli,keď bolo všetko nachystané...nas pozvali posledný krát na obed dva roky dozadu...oni chodia 2-3 krát do mesiaca

autor
22. mar 2021

@vroni máš úplnú pravdu...len človek nechce robiť rozbroje v rodine...

autor
22. mar 2021

@mondolina áno,že som ho podsadla a predtým tam sedel on...na gauči miesta bolo

autor
22. mar 2021

@vroni doslova onemela, nakoľko som to nečakala

0silvia0
22. mar 2021

Najprv som nechapala, co je to "podsadla", ale pochopila som, ze si obsadila miesto vnuckinmu frajerovi. Takze takto, ja ta chapem, ze sa ta to dotklo, ale citovo sa neangazuj do tychto rodinnych zalezitosti. Ak chces, pomoz, ak nechces, odmietni pomoct. Ty si nevesta, nie si ich krv a ja fakt nechapem, preco ludia tak strasne preferuju tych svojich pokrvnych pribuznych, ale proste je to tak... u nas je to tiez, moja mama (jej nevesta) ked upecie, tak moja babka ju nikdy nepochvali tak, ako pochvali ked upeciem ja, jej pokrvna vnucka.

vikinka007
22. mar 2021

Naozaj ta veľmi dobre chápem a nechcem dramatikov, ale bude to len horšie. Ja mam teraz na krku svokru takmer imobilnú, s plienkami a po porazke neschopnu normálnej konverzácie a je to o hubu. Jej jediná dcéra býva par domov ďalej a nebola ju pozrieť už pol roka, vraj aby ju nenakazila. Ma na ňu vraj zle spomienky z detstva a bohužiaľ všetka starostlivosť je na mne, keďže manžel je pracovne vyťažený. My sa Samozrejme musíme postarať, lebo nám prepisalq chalupu. A kto je najlepší? Samozrejme dcerenka s jej 2 deťmi. Preto ak vidíte možnosť v odstahovani sa, choďte čím skôr.

rora
22. mar 2021

Ani nevies v kolkych rodinach to takto je, ze tí, co byvaju pod strechou a najviac sa staraju, musia ustupovat tym, ktori pridu raz za polrok ako kobylky a este su ospevovani.... asi na to nie je ziaden prostriedok ako to napravit, iba sa toho proste nezucastnovat. ani na pohostení.... mozes tam max spravit nejaky nakup surovin, ked uz teda robievas nakupy. ale nech si to dalej reziruje svokra... mna by sa to tiez dotklo, taketo poznamky akoby si bola navyše....

autor
22. mar 2021

@vikinka007 no na pozemku sme investovali 70 tisíc.. mohla som už mať vlastný dom...žiaľ mladá a hlúpa

autor
22. mar 2021

@0silvia0 vieš ja som dobrá na upratovanie...a hlavne umývanie okien..keby som ich umývala každý mesiac..minule som vybuchla a povedala,prečo jej neprídu umyť vnučky vek cca 20 rokov,alebo dcéra...to si mala vidieť tie výhovorky..až mi bolo do smiechu a povedala som to aj pred svokrom....

autor
22. mar 2021

@rora no a keď sme boli na ten obed pred dvoma rokmi,tak svokra hneď od stola letela umývať riad,aby dcérka nemala veľa roboty....a doma je tak zničená,že nič nevládze... posledné štyri víkendy som im varila,lebo sa cítila zle..tento víkend hľadala aj upiecť koláč.....😁

autor
22. mar 2021

Vladala

autor
22. mar 2021

@vikinka007 smutné

0silvia0
22. mar 2021

Urcite si daj na upratanie limit. Napr. okna raz za pol roka a dom upraces raz do tyzdna. Ak potrebuje castejsie, nech si to zariadi sirokou velebenou rodinou...
Musis si to zariadit tak, aby ta to popri tvojej domacnosti nezatazovalo. A hlavne nerob nikomu sluzku. Lebo nema vyznam to urobit proti svojej voli a vnutorne sa tym potom zozierat, takto skodis sama sebe

elizabet173
22. mar 2021

tú slúžku si zo seba ale urobila sama. Je samozrejmé, že sa od vás očakáva pomoc častejšie, ako od tých, čo s rodičmi nebývajú - to je jedna z "výhod" bývania so svokrovcami. Ale pomáhať, nie nechať sa zneužívať. Ak má svokra návštevu, tak by som tam nepáchla, ak chce niekto byť so mnou, nech príde ku mne, kľudne aj so svokrou. Ani by ma nenapadlo okolo nich ešte skákať. a tvoj muž sa len prizerá ako pajác?

pribinak
22. mar 2021

Prečo neprídeš preč keď má prísť návšteva? Nech si chystajú a umývajú a vypekaju svokrovci sami. Prečo tam trčis a skapeš ako oni pískajú?

To máš nejaký rozkaz? Tvoj muž je slepý? Ty nie si schopná si urobiť iný program?