Nestranný názor

9. júl 2021

Ahojte chcela by som vás poprosiť o názor. Jedna sa o situáciu, že ideme s kamoškami a deťmi na chatu. Chodíme každý rok, tento rok ale ideme na inú, lebo ta pôvodná sa už neprenajíma. Dlho som hľadala ja aj jedna kamoska, podmienka bola veľký bazén od ostatných, mne to bolo jedno. Tuto, ktorú sme našli, vybavovala ta druha kamoska a teda povedala, že je tam jednotná cena za osobu 20€ plus ešte suma, ktorá sa rozrata medzi všetkých. Nebola som z toho nadšená, nakoľko ony majú veľké deti a ja jedno malé a musím zaňho platiť ako za dospelého. Ale Ok, zmierila som sa s tým. Podmienka chaty bola 15 osôb, nás je 16, z toho dve malé deti a teraz sme zistili, že tieto malé deti môžu byt bez nároku na lôžko zdarma. Tak sme ja a ešte jedna kamoska povedali, že super, lôžko nepotrebujeme. Lenže tým pádom je 14 platiacich osôb a tu vznikol problém a všetky si myslia, že to je nás problém. Prvá vairianta bola, že tu 15. osobu zaplatíme my dve, ale potom som povedala, že to nieje fér a že my dve nemôžeme za to, že nás nieje 15 a fér by bolo, keby sme tu 15. osobu rozrastali medzi nás všetky dospelé osoby. Očakávala som normálnu diskusiu, pripadne návrhy iného riešenia, ale ony sa skôr dohovárali za našim chrbtom a nemali v sebe ani kúsok empatie. Jedna nás len písomne osocovala, že si to mame vyriešiť my dve a hotovo a mne štve ten princíp, že len my dve za to nemôžeme, že nás nieje 15. Ja som tak vytočená, že som s nimi prestala komunikovať a mám chuť nikam neísť.

irusa
9. júl 2021

tak to bude na chate super atmosféra, keď už teraz máte problém 😀

mondolina
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
irusa
9. júl 2021

a k teme...15 osobu medzi všetkých....

suve99
9. júl 2021

Malo sa to rozrátať medzi všetkými, ja po tomto by som však pobyt zrušila celkom....

autor
9. júl 2021

@mondolina cena za 15. osobu je 80€

autor
9. júl 2021

@irusa a ešte kto bude spat na ten posteli, keď to dáme napolovicu moje dieťa alebo tej druhej kamošky?

pribinak
9. júl 2021

Vieš čo? Nechod nikam a problém je vyriešený

autor
9. júl 2021

@suve99 zrušila by som bez váhania, ale tým pádom by museli ony platiť viac, keďže ich bude o o dvoch menej

openmind
9. júl 2021

Ak im robi problem to ze ta suma ktora vychadza na hlavu bude o jednu petnastinu nepresnejsia, radsej kasli na nich a vybavte si malu chalupku pre tvoju rodinku. Ak medzi kamaratmi mensia vykyvka penazi sposobi to ze sa o vasej rodine rozpravaju za chrbtom/ohovaraju vas tak sa na to vykasli, toto je dost velka cervena vlajka, podla mna to krici ze toto nieje prvy problem ktory riesite a urcite nie posledny. Pritom to realne nieje problem. Od ludi ktory tvoria problem z nicoho/malickosti ruky prec - rada do zivota 🙂.

autor
9. júl 2021

@pribinak fakt som v stave, že nikam nechcem ist, len teda to by bol ešte väčší problém, nakoľko by to museli zaplatiť za mna a malého

ivkazba
9. júl 2021

Ak majú problém rozrátať jednu osobu na všetkých, tak by som nešla a vôbec ale že vôbec by ma netrápilo, že oni budú musieť zaplatiť viac. Trocha asertivity preboha.

autor
9. júl 2021

@openmind no tam je hlavne jedna osoba taká a fakt po tomto som skončila, je to totálna kravina a totálne ľutujem, že som to začala riešiť vôbec s nimi. Ale tak stalo sa.

mondolina
9. júl 2021

tak ja by som to brala tak, že je to detská cena, polovičná za dieťa,

autor
9. júl 2021

@ivkazba no ta mi chyba veru

suve99
9. júl 2021

..netrápilo by ma to, nakoľko oni sa zachovali tiež nefér

maminkasisa
9. júl 2021

nesla by som na chatu, to čo tam bude za atmosferu? nic z dovolenky nebudes mat....

heidy222
9. júl 2021

Moj nestranny nazor je Taky, ze ja by som aj 1000 Euro dala za to keby som mala kamosky s ktore pojdu so mnou na chatu. Handrkovanie sa za Par Eur. A odpoved na otazku, podla mojej logiky kvoli vam 2 je 14 osob cize by som pol na pol zaplatila tu jednu osobu a postel moze vyuzivat polovicu pobytu kazda. Osobne by som sa potesila ze je jedna postel volna, tu by som zaplatila a vyuzivala. Ak by ale cely pobyt bol kvoli bazenu priliz Drahy proste by som na rovinu povedala, ze tento rok nejdem

openmind
9. júl 2021

Lutuj veci ktore sa nedaju zmenit. Pokial si tu chatu nezadavas do navigacneho spolu s tym ze mas uz veci v kufri, stale to mozes zmenit. Byt tebou... ale ved to uz ti urcite doplo 🙂. Krasny dnik ti prajem

es2021
9. júl 2021

To ich vyjde necelých 6eur na osobu na celý pobyt, určite by som neplatila 40eur v podstate za nič.. čo to je za empatickych ľudí 🙄 nie je to vaša chyba že máte malé deti

kvetinka75
9. júl 2021

asi už kamarátstvo skončilo po tomto, tak na čo si budeš dovolenku ničiť takýmito ,,kámoškami,,. Ja by som tú chatu zrušila a hotovo. Pre mňa by bolo veľa dať 40 eur len tak. Len aby bol kľud.

1mata
9. júl 2021

Tak ty a kamoska nechodte vobec a nech si rozrataju dalsie -4 osoby, ked jedna im bola zatazko.

openmind
9. júl 2021

Zabudol som dodat ze v tejto situacii je vidiet kto sa rozhoduje podla nazoru a kto podla faktu. Nazor je ze by si to mala priplatit ty, fakt je ze by to malo byt rozratane ferovo. Ludia ktory davaju na nazory a hlavne ich vlastne su vecsinou neschopny uvedomit si situaciu druhej osoby.

kvetinka75
9. júl 2021

a im nerobí problém hodiť tebe na krk 40 eur, čo vlastne by si nemala platiť?

tykat
9. júl 2021

Ani by mi nenapadlo platit naviac len preto ze niekto pozrie zle podmienky ubytovania. Od zaciatku ste mali narok na pobyt pre male dieta zdarma. To ze niekto zaratal male dieta ako dospelu osobu je jeho problem. Napisala by som ze som ochotna podielat sa na rozratanom poplatku ale 50% zo sumy za dospeleho nie som ochotna platit. Nech ti daju vediet cim skor ci to akceptuju resp.ak nie tak idu bez vas tj. nech maju cas si niekoho este najst.
Este jedna moznost mi napadla... najst niekoho kto pojde s tebou a obsadi to lozko.
Aspon by si sa mala s kym bavit lebo toto na pohodovu chatu vobec nevyzera. A s tou partiou by som nadobro skoncila.

0kristina0
9. júl 2021

Ak sa takto spravaju nesla by som nikam a bolo by mi u prdele ze si musia zaplatit aj vase miesta.

autor
9. júl 2021

Dievčatá ďakujem pekne za vaše názory. Ja sa snazim byt fakt férova vždy, preto ma to nahnevalo že ony nie. Vôbec ma ani nenapadlo, že to takto bude. Nie všetky sú tam tie zle, kvôli nim ma to trápi. A teda porozmýšľam ešte, či ist či neísť. Syn by bol tiež z toho smutný, keby sme nešli, je to vlastne partia jeho kamosov a mamičiek. Ta chata bola pre mna vždy veľmi náročná fyzicky aj psychicky a tento rok tam fakt nemám chuť ist, len sa nechcem zachovať ako svina.

salome123
9. júl 2021

co tak navrhnut kompromis... pol sumy, tj 40eur si rozdelite vy dve a zvysok nech sa rozrata? Ide vas tam velmi vela, preto by mal kazdy urobit ustupok

zafir01
9. júl 2021

Bola som veľakrát na chatách v takomto počte, pripadne ako rodina ( súrodenci s rodinami, ha s rodinou, rodicia)... Ak sme mali deti bez nároku na lôžko, sumu sme delili medzi všetkých, ktorý nárok na lôžko mali...... Príde mi to logické. Ak nezaberie posteľ, nemáš prečo platiť

nika1971
9. júl 2021

Kolko ma tvoje dieta?

autor
9. júl 2021

@nika1971 3 roky