Ahojte, rada by som sa s vami podelila o moje starosti, vypočula si vaše nazory na moju situaciu, vydavala som sa mladá, nepočuvla som rodinu keď ma prehovarali aby som to nerobila a teraz neni dňa kedy by som neľutovala, že som ich neposluchla. S manželom sa stale hadame, škaredo mi nadáva, tak určite ani ja nie som dokonala ale on mi nadáva za hocijaku maličkosť, nemôžem absolutne nikam chodiť ani k mame lebo on ju nemá rad a keď tam idem tak sa so mnou za to vadi, teraz som bola na firemnej akcii jasne, že nechcel aby som tam šla ale išla som aj tak, stale mi vyvolaval aby som už išla domov, tak som mu to prestala dvíhať a keď som prišla domov tak mi nadal, vzal mi mobil aj kľuče od auta. Stale sa hadame aj pred malym synom, pred ním mi tiež nadáva. Ja neviem čo mám robiť, je mi ľuto odísť, keď mame synčeka a on ho ma rád a staviame dom, keď odídem o všetko prídem, myslim o dom a maly by vyrastal bez otca čo mi je ľuto. Neviem či existujú aj normalny muži, veď ja som okrem neho nikoho nemala. No a ako keby som nemala malo problemov tak som si vytvorila ďalši, v práci som sa zaľubila do ženateho kolegu, je to asi obojstranne, hovorí mi že ma má rád ale nemôže medzi nami nič byť, lebo obidvaja mame svoje rodiny, ja si to tiež uvedomujem ale keď ja ho mám veľmi rada, túžim s nim byť, ale on sa nesnaži aby sme sa spolu stretli, boli sme spolu sami iba raz ale aj keď mi povedal, že má veľmi chce nestalo sa medzi nami nič, ale keby to bolo na mne tak ja spravim všetko čo by chcel, a na ňom obdivujem to, že on sa dokáže kontrolovať. Viem, že najlepšie by bolo odísť z práce ale inu nemám, hovorím si, že sa mu budem vyhýbať ale nedokažem to. Viem, že som hlupa, dokažem sa tak ľahko na niekoho namotať. Ja už som zo všetķeho chorá, nič ma nebaví ani žiť.
@sova76 tie problémy su odkedy sme sa zobrali, čim ďalej tym to je horšie, najhoršie je to že zle to bolo už pred svadbou, len som bola hlúpa neviem či som si myslela že po svadbe sa to zmení, zbabrala som si život a teraz s dieťaťom odisť to už nie je lahke aj po finančnej stránke, kam pojdem ked mam vlastny dom ale na druhej strane si zase hovorim, ze som mlada, život mám pred sebou a nechcem ho cely pretrpiet. Čo by som potom z toho života mala. Navrhujem manželovi aby sme išli do manželskej poradne ale on ma len za to vysmeje, on stale tvrdi, že on je idealny že on sa nemá prečo meniť, že všetko je len moja chyba. Jasne že nejdem utekať za žiadným chlapom veď ani taku možnosť nemám.
@martinkatinka333 Skus manzelsku poradnu. Najskor sama, a potom s .anzelom ak bude ochotny. Co uz teraz? Si vydata, tak skuste situaciu riesit. Ak to nepojde, tak az potom bude rozumne pouvazovat nad inymi krokmi. Ale obmedzovat sa nenechavaj, to hranici (ak aj nie je) s psychickym tyranim.
@martinkatinka333 zbal sa a odid, kym mas este ake take sebavedomie a uctu sama k sebe. podla toho co pises, bude tebe aj malemu lepsie bez neho. Nie je dobre snazit sa udrzat rodinu za kazdu cenu a zo zbabelosti, ze sa nebudes vediet o vas dvoch postarat. Budes aa vediet, lebo sa budes musiet.
A zabudni na zenateho kolegu, zase si hrrr do niecoho ako to bolo aj v pripade manzelstva.
Drzim palce!
@sova76 no nad manželskou poradňou rozmýšľam ale nevedela som že tam môžem isť aj sama on určite nepôjde, dokázu tam aj pomoct, poradit? Strašne ma obmedzuje absolutne nikam nemozem ist este aj.ked.som u zubarky hodinu tak mám už 10 zmeškaných hovorov. Nemozem isť ani na návštevu ku kamarátke, proste nikam. Ešte spolu robime a k tomu na.jednej smene takze ma ma uplne pod kontrolou.
@martinkatinka333
A kde beries istotu ze nedopadnes omnoho horsie....
Nevera,rozvod,byvanie,milenec sa na teba vykasle lebo on sa nerozvedie,ostanes sama...
Alebo sa preberies,vyplachnes zaludok chlapovi doma ze niesi male decko a nech sa sprava normalne....
Alebo navrhni poradnu..
@martinkatinka333 ty prídeš o nervy a zdravý rozum,keď s ním ostaneš a chlapec o šťastné detsvo a správny príklad chovania
@dominika6 vsak ja som nepovedala ze nemozem dopadnut horsie, pisala som ze ked odidem pridem o dom a zo svojho platu si vlastne byvanie nezabezpecim, ja neodchadzam za ziadnym chlapom ja viem ze s tym dotycnym nemozem ratat do buducnosti, ved on mi to povedal ze medzi nami nemoze nic byt, tak ani nic neocakavam a ani by som od neho nikdy nechcelaaby opustil koli mne svoju rodinu ved to nie je milenec.
@martinkatinka333
Tak ti zostava len prevychovat toho svojho...
Ukaz my ze si silna a vies sa branit slovne
Mu
@martinkatinka333 Uf... no nemas to jednoduche. Do poradne mozes ist aj sama, alebo ku psychologovi, ktory sa zaobera rodinnou problematikou. Netreba sa bat ani hanbit, ale snazit sa poriesit a porozpravat sa s niekym nestrannym. Osobne by som nezniesla takyto dohlad, svedci o ziarlivosti a sklonom ku manipulacii... a nedovere. A tebe to prekaza... to je hlavne, obmedzuje ta to. Pripadne skuste nejake pravidla dohodnut... aj co sa telefonatov tyka... aj tvojho volneho casu.
Tak si v tom dome seď a trp a z dieťaťa nech ti vyrastie nevyrovnaný jedinec,lebo čo iné v takej atmosfére z neho môže byť...to hádam aj teraz vidíš aký je vzťah otec-syn....a ešte si ďalšie dieťa zamies,ak milosťpán zavelí.....máš chorobného žiarlivca a toto sa nedá vyliečiť a môže to dospieť k týraniu....takže rozum do hrsti a kašli na majetok
- manž. poradňa,sama,jemu ideálnemu to ani nespomínaj
-poradiť sa s rodičmi,rodinou,pripraviť si pôdu na odchod k nim
-odísť a rozviesť sa
-popritom sa ani nepozrieť na ženatého kolegu,to by si vyrobila ďalší problém a trpeli by viacerí ľudia
-postaviť sa postupne na vlastné nohy,dieťa do školky,ty do práce....
-nehrnúť sa hned do iného vzťahu,rozmýšľať
@martinkatinka333 No v prvom rade- nechoď z problému do problému,ženatý Ti jasne dáva najavo nezáujem, tak nebuď hlavou v ľufte a nešliap z kaluže do blata.Toto máš už vopred vyriešenéĎalšia vec-áno existujú epší muži;)A....HLAVNE: Tvoj chlap je manipulátora a taký sa NEZMENÍ!!!O dom možno prídeš, ale on Ťa z neho musí 50 % vyplatiť, na druhej strane ak mmáte spoločnú hypo tak aj ty jeho ALE, je možnosť ho predať a finančne to rozdeliť.Musíš byť tvrdá.A ...malému nebude lepšie pri rodičoch čo sú spolu a len sa hádajú dom nedom.Odíď a neboj sa , zvládli to iné zvládneš aj ty !
@martinkatinka333 kym som sa nedostala k informacii o zadanom kolegovi, tak som Ti chcela napisat, ze to asi ozaj nema s manzelom vyznam. Mozno Ti krivdim, ale z vlastnej skusenosti viem, ze ked je clovek vo vztahu a namota sa na niekoho ineho, tak ma tendencie vidiet vsetko na sucasnom vztahu negativne. Ja som bola v dlhorocnom vztahu, ked som sa zalubila do druheho a mozem Ti povedat, ze som v tom momente vela kladov na svojom priatelovi nevidela. A pritom skvely chalan, len mne uz sa zdal asi najhorsi na svete, as sa mi hnusil. Nevravim, ze je to Tvoj pripad, ale treba si vstupit do svedomia a porozmyslat nad tym, ci hadky aj ked neumyselne, nevyhladavas a nevyprovokuvas. Potom to Tvojmu manzelovi moze prist, ze cokolvek on urobi, Ti nie je dobre a vybuchne a nakrici. Ale ako pisem, nemusi to vobec tak byt, manzel je nervak a vztah s nim je fakt zly. Napadlo na to, ked si napisala, ze keby bolo na Tebe, tak by si urobila pre kolegu hocico - prides mi riadne zamilovana, pohlad na vec byva obycajne trochu zakaleny.
@dominika6 no jeho sa mi prevychovat urcite nepodari, on na sebe nevidi ziadnu chybu vsetko je len moja chyba ked mi nadava tak mi povie ze za to mozem len ja, jedine co mi ostava je zvyknut si na jeho nadavky, sediet doma, lebo ked je syn maly tak som viazana byt stale pri nom, jedine ked bude vacsi tak potom budem moct niekam ist ak ma teda nezamkne alebo mi nezoberie kluce od auta a podobne
@martinkatinka333 tak sa musíš trozhodnut čo ti je prednejšie...či dom alebo normalny zivot pre seba a tvojho syna. Takeho otca chceš pre svojho syna? Čo mame vulgarne nadava? To je ako to čo ti bude chybat? Chlapec dorastie a vulgarne bude nadavat aj tebe....lebo to bude doma vidiet ako samozrejmost, ucta k tebe nula bodov. S 1 dietatom sa to zvladnut da. Len ....treba zabojovat a to nie kazda da a nie je to lahke to uznavam. Malý by vyrastal bez otca...radšej ,,ziadny,, otec ako ,,blby tatko,, ale tak je to na tebe. S tým zenáčom si zatial nezačinaj...ja by som tomu dala čas a mozno na neho aj tlačiš...kedze on sa kontroluje a ty pišeš ze by si urobila všetko.
@martinkatinka333 Hlavne nie si jeho mama, aby si ho vychovavala. Vo vztahu by nemala chybat vzajomna ucta, no zaroven respekt ku poziadavkam partnera, teda tolerancia. Ale aj ta ma svoje hranice znesitelnosti. A vulgarnost ich urcite netvori. Ta je daleko za nimi, lenze to by mal dospely kultivovany muz vediet.
@petra3312 nie tie problemy nie su koli kolegovi to vobec nie, hadali sme sa uz davno pred tym uz aj pred svadbou a pokracovalo to aj po svabe, keby som po mesiaci od svadby neotehotnela tak sme spolu neni uz davno len to ma drzi a teraz aj dom, ved to bola tiez odomna totalna hlupost stavat dom ked sme sa stale hadali a mysliet si ze to pomoze, my v nom este nebyvame ale ked sa tam nastahujeme to nase problemy urcite nenyriesi,manzel je strasny nervak on mi hnusne nada a zachvilu sa tvari akoby sa nic nestalo a on sa pred druhymi kontroluje to len ked sme sami mi nadava, minule mi povedal okrem vsetkych hnusnych nadavok ze som krava a maly mu hovori ved mama neni zviera ale clovek, on dost krici aj po nom ale ma ho velmi rad, stara sa o neho a maly ho ma tiez rad. To ze som sa namotala na kolegu to je preto ze doma dostavam len same nadavky aka som pica, zena nanichodna a kolega sa ku mne sprava pekne, krasne mi hovori zlatinko a podobne, aj on by ma nemal takto oblbovat ked vie ze so mnou nic mat nechce. Ja len proste tuzim po niekom kto sa bude ku mne pekne spravat ale neiem ci to je realne niekoho takeho najst a byt stastny.
@martinkatinka333
Uz ako myslis...prevychovat so myslela ze si urcit hranice kam moze zajst...a mat aj argumenty na obranu...
Alebo tisko trp debila nech ta psychicky zrujnuje
@martinkatinka333 urcite je to realne. Ja som s muzom 9 rokov, nevravim, ze sa nehadame, ale som stale zamilovana a stastna. Nebud hlupa, Tvoj muz moze mat so synom dobry vztah, aj ked od neho odides. Ale viem, ze je to tazke, ked je tam dieta, spolocne majetky.
@sova76 ved ja ho vobec neobmedzujem kde chce tam ide, ale tak on moc nechodieva, on nema skoro ziadnych kamaratov, nechce sa ist nikam zabavit myslim tak ze aj so mnou, ale to ze nemozem ist ani k mame tak to uz neni urcite ziarlivost, proste mne to pride akoby bol psychopat, aj maleho proti mne nahovara, ked som isla na tu firemnu akciu tak mu povedal ze mama ho nema rada a preto ide od neho prec, raz som bola s mamou na nakupy na vianoce jasne ze som musela potichu utiect, nedal mi ani auto musela som si pozicat od brata a ked som prisla tak malemu povedal ze mama je krava a nechci ju a maly ku mne prisiel stisol ma a povedal mi ze on ma chce
@martinkatinka333 to čo máš za debila?a uvažuješ,či s ním ostať?fuuu
@martinkatinka333 ospravedlnujem sa Ti za ten prvy komentar, necitala som uz dalsie prispevky a aj ten Tvoj som precitala narychlo, az teraz citam suvislosti. Spravanie Tvojho muza urcite nie je v poriadku za ziadnych okolnosti.
@martinkatinka333 Tu nejde o hranice tolerancie z tvonej strany, ale z jeho... no skus tu poradnu. Alebo s rodicmi podebatovat... aj z jeho... na to su, aby aj poradili, ked je to potrebne. Maju skusenosti a su to vasi najblizsi 🙂 Hlavne nestracaj hlavu.
@martinkatinka333 ako co tu ocakavas? Ake rady? Mas zdvihnut zadok a odist od neho, ale nie, tebe je prednejsi dom ako stastie dietata, ty si trp, ked si nedas povedat, ale preco to robis tomu dietatu? Chudatko, nezabudaj, dlho maly nebude, staci par rockov a mas nadavky a bitky aj od muza aj od dietata a vyrastie z neho podobny neurotik a psychopat, ako je jeho otec a ty skoncis ako troska, ale hlavne ze budes mat svoj dom!!!!!
Nestastne manzelstvo?? Ja by som dala otazku co ma pri nom drzi??? Mate spolu dieta ale nic viac ved vase manzelstvo nie je manzelstvo je to velky omyl!!! Brali ste sa asi narychlo a tu je vysledok... Bud ostanes snim a budes trpiet alebo odides a budes mat svaty pokoj..😊
@sova76 no s jeho rodicmi sa budem zbytocne rozpravat oni si zastavaju svojho syna, svokra mi minule povedala ze moj chlap ma uz ruky vytahane od toho ako muroval a ze ja som mu len doniesla jest a vodu, oni by asi odomna chceli aby som murovala, do lesa na drevo chodila ale ze ja stale musim doma upratovat a podobne to mi neuznaju, lebo svokru vobec nazaujima v dome upratat ale ist na drevo a ja zase chcem mat cisto aj moj muz neuznava upratovanie aa robotu a preto mi stale vykrikuje ze nic nerobim, ze co je po mne vydno ze on postavil dom a ze co som spravila ja, moja mama ma podpori v tom aby som odisla mam u nej dvere otvorene ale zas krstna mi povedala ze ak odidem tak si nepomozem, mam to vydrzat koli malemu ze urcite si nikoho lepsieho nenajdem a ze co budem sama robit
Vydala si sa mozno mlada, nevyburena a mozno aj nie najstastnejsie. Ale porozmyslaj, kedy problemy v manzelstve zacali. Ci nimi nie je hlava v oblakoch. Ak je to ale dosledok zleho vztahu s manzelom a jeho obmedzovania - lebo ty si dospely clovek, ktory je schopny za seba rozhodovat, vnimas tlak z manzelovej strany a nepaci sa ti. Komu by sa pacilo? Ako dlho tie problemy trvaju? Mozno je na mieste pripravit sa na vlastny zivot. Ale dat si ho do poriadku... urcite neutekaj ku inemu a este zadanemu muzovi..