Ahojte dievcata, chcela by som sa vam vyzalovat a zaroven poprosit o radu ....Som s priatelom 6 rokov z toho 3 byvame spolu...mam 22 on 26.pred necelym mesiacom som si spravila test a bol pozitivny boli sme v soku ale aj stastny ze sa to podarilo nakolko som ako 17r podstupila operaciu mala som tumor na vajecniku tak mi jeden zobrali a z druheho mi odobrali polovicu. lekar povedal ze bude mala sanca aby som niekedy mala dieta ale vtedy som to neriesila. bola som na kontrole u lekara chodim na gynek. onkolog. poradnu tam mi doktorka povedala ze to je taky maly zazrak ze sa to podarilo a ze dufa ze nechcem ist na potrat lebo potom by bolo nemozne znova otehotniet...s priatelom sme sa dohodli ze ked dstanem knizku oznamime to najprv mojej mame potom jeho.... tak sme na vikend isli k nam ... ked som jej ukazala knizku iba sa pozrela a povedala no dobre!! 😖 viac sa o tom nebavila.... potom to uz priatel nevydrzal a pyta sa jej ze nech sa vyjadri nech neni ticho....zacala ziapat ze co si o sebe myslime ze si myslela ze som rozumnejsia a mam ist okamzite na potrat ze budeme zit ako cigani, zebraci ze od nej nech necakame ziadnu pomoc nech zabudneme ze je atd. priatel hovori ze keby som isla ze v buducnosti uz tehotenstvo nebude mozne na to ona zabila ze bodaj by som v zivote nemala deti ze si iba pokazim zivot!!!! no priatel sa od nervov rozplakal ze ako moze byt taka bezcitna .... vcera mi zas volala ze nemoze koli mne spavat ze som ju sklamala a kedy idem na ten potrat a prizvukovala ze od nej nech nic necakame a ze ked si to decko necham tak budem robit len upratovacku verejnych hajzlov!!! no mam totaaalne nervy je mi z nej zle a to mammat kludovy rezim ☹ prosim poradte ci ste nieco taketo zazili a ako ste sa s tym vyrovnali
@bolila poviem ti uprimne, ze toto je naozaj strasne. Neviem aky ste mali s mamou vztah, ale pripada mi ako totalne sialena zena.. mne sa stalo nieco podobne, ale naozaj nie az tak.... ked sme otehotneli s druhym babom, tak sme to isli oznamit priatelovej babke a mame. ta reakcia ma tiez dorazila, prva reakcia od babky bola, ako to chcete uzivit, mate to skoro (prvy mal 3 roky), ako to chcete zvladat a jeho mama len poznamenala aaaano? no... ja som z toho uplne nechapala, v zivote som nezazila takuto reakciu na to, ze je niekto tehotny, hlavne od rodiny. z toho co pises mi pride, ze tvoj priatel je uplne super citlivy chlap, ked ho to takto rozrusilo. bud stastna, ze mas takeho mileho priatela, ktory sa s tebou tesi, lebo to je najdolezitejsie. to, ze sa Vam podarilo mat babatko v takom stave je naozaj uzasne. stale nechapem, preco ma na to taky nahlad, bola dobra mama? lebo znie to tak, akoby mala na rodicovstvo velmi negativny nazor.
Ak máte svoje bývanie, priateľ má robotu,ty budeš dostávať tiež nejaké peniaze a máte sa rady, všetko sa dá. Hlavne spolu!! Tvoja mama bola možno veľmi nazlostená,lebo máš málo rokov.No časom si uvedomí akú chybu spravila, keď sa takto zachovala.Je pravda že je to tvoja mama, ale mysli na to bábetko a nato,že v živote by si mať detičky už nemusela.Ak si si vedomá toho, že s priateľom sa dokážete o to malé postarať, nepočúvaj rady okolia. Bude to tvoje dieťa, tvoj život, vy budete rodina. No ak to dieťatko chcete, nad potratom nerozmýšľaj ani minútu.
mam este sestru a brata ja som najmladsia....rodicia sa rozviedli ked som bola mala otec pil... mama na nas bola sama ale nikdy sme neboli hladni, spinavi i ked sme zili skromne .... sestra ma 30r tiez ma problemy a keby chcela dieta musela by brat milion liekov atd. aspon ona pri mne stoji ze sa mam na nu vykaslat nech si hovori co chce ....ale ked mi povedala vcera v telefone ze ona este neskoncila tak mi je az zle ... mam este doma trvaly pobyt takze ucty atd. mi chodia tam a zajtra mi to ma doniest uz teraz mam nervy z toho co zas povie
@bolila Neber si to tak, ona sa ukľudní. Aj moja mama bola z tehotenstva dosť mimo a to som mala 32 rokov. Tiež mi lekári hovorili, že asi nebudem môcť mať deti. asi sa dosť o tebe bála, ked si bola chorá, aj ja som mala vážnejšiu chorobu a moja mama sa o mňa veľmi bála vtedy. Potom sa bála ako zvládnem pôrod, tiež kvôli tomu nemohla spávať, lebo ona mala ťažký pôrod so mnou. Ale po pôrode je z nej úplne super babka, toľko mi pomáha, že ju až musím brzdiť.
@bolila si plnoletá, svojprávna, sa spamätaj! si tehotná, budeš matka, máš partnera, čo stojí pri tebe, čo riešiš? zruš trvalý pobyt u matky, prihlás sa k priateľovi, zoberte sa a žite svoj život!
nie si závislá od svojej matky, ani ona od teba!
skus jej reci ignorovat... vsetko v tvojom zivote je maximalne pozitivne, priatel chce babo, ty chces babo, podarilo sa Vam to aj v zlozitej zdravotnej situacii, mate akurat vek na to mat babo.... absolutne vsetko na tejto situacii je pozitivne, nie je tam nic, nad cim by sa dalo co i len trosku polemizovat... cize mamu by som fakt poslala kade lahsie, nenechaj sa nou znechutit a uzivaj si toto krasne obdobie, toto je len problem, ktory ona sama vyrobila z nicoho a este sa v tom vyziva.
@bolila och tak teda poviem ti ostala som s otvorenymi ustami, ja mam tiez problem s mojou mamou, ale ona sa chce naopak starat az prilis. podla mna by si s nou nemala hovorit, ja som mamu odstrihla na 3tyzdne a trosku sa skludnila a ked nieco vymysla, nevolam jej a ked nahodou vola ona mne (lebo potrebuje nieco od mojho muza) tak len v strucnosti a skladam. drz sa. hlavne nechod na potrat. dietatko je dar. ja som si v tehotenstve vela vytrpela a poviem ti stalo to za to. tie usmevy co na mna moja dcerka teraz hadze su na nezaplatenie. a hlavne ked mas oporu partnera, nevdzavaj to. a priiisny kludovy rezim, nestresuj sa a ked si v strese daj si magnezium, to ta upokoji a mozes aj ked si tehotna 🙂
@bolila ja len dúfam, že to všetko si zveličila a nebolo to takéto hrozné. Neviem si takéto niečo z úst matky predstaviť. Je minimálne veriaca? Nepredstaviteľné. Čo povie svojej dcére, ktora mč jedinečnú šancu byť so šťastím matkou. Úprimne ťa ľutujem. Ja by som s matkou nekomunikovala. Nemáte až tak málo rokov, aby ste to sami nezvládli. A ešte sú tu jeho rodičia. Hrozne ja tomu nemôžem uveriť!
@bolila niekedy rodicia maju predstavu o tom, co a kedy by mali deti dosiahnut, a ked im to nevychadza, tak reaguju vselijako. Ja som zazila podobne, nasla som si chlapa co nezodpovedal maminej predstave (nie je inzinier 🙄 ), a potom o par rokov som neplanovane otehotnela a vdaka problemom v tehu som vyletela z vysokej skoly. Samozrejme podla nej za to mohol moj nemozny chlap, darmo som jej vysvetlovala, ze je to vsetko moja chyba. Asi pol roka sme mali otrasne vztahy, vyhybala som sa jej, lebo nehovorila o inom, len ako si mam dokoncit skolu, ako som si znicila zivot a do smrti uz budem len zobrat, tiez som mala byt hajzelbaba 😀 a ako budem odkazana na chlapa, ktory vobec nie je spolahlivy, urcite ma za chvilu okasle a skoncim na ulici... No podstatne je, ze po case sa s tym zmierila, vztahy sa napravili, aj ked z mojej strany to uz nikdy nebude take ako predtym.
@sono2 nemam dovod zvelicovat napisala som jej slova co povedala mne ..... no a k jeho rodicom tiez su rozvedeni otec byva na morave jeho mama v tom istom meste ako mi ... sice by som mala co o nej napisat do temy svokry ale ako sme jej to oznamili tak sa tesila aj slza padla cize teraz mi ona pride lepsia ako moja vlastna matka aj ked som s nou kde co prezila
@bolila No ked bude nejaký problém v tehotenstve, s dieťaťom, tak kam pôjdeš najskôr? Koho budeš pýtať o radu? Ona si len robí starosti o teba, lebo ty si jej dieťa. No kto ti najskôr pomôže, čo myslíš? No ved práve, že musí chodiť do práce, tak ti nebude môcť pomáhať tak ako keby bola na dôchodku. Pre ňu sa to asi zdá skoro, lebo teraz všetci čakajú až do 30-ky, tak ju skús pochopiť. No teš sa, že sa partner teší, to je dôležité. Po narodení dieťaťa už nie je toľko času na vzťah, tak si to užívajte, lebo veľa mužov je po pôrode sklamaných, že žena už nemá na nich toľko času.
@wendy62 mne vcera povedala ze on neni chlap pre mna .. noooo skoro to z nej vyliezlo po 6 r. !! a to ze jej nasiel robotu vooobec neni dolezite 🙄 este povedala ze mala som si zobrat hypo a kupit byt a potom decko robit ... akoze kolko 22r. ma nehnutelnost ??? a ona mi bude na tu hypo prispievat ked tak rozprava ??? asi tazko!! 😠 chodim do roboty vyplatu neoplieskam na zabavach ako vacsina v mojom veku ale samozrejme ze som najhorsia na svete
@jahodka8 ja neviem v akom svete ty zijes,...ci si az tak zaujata vierou,ze vsetko bude dobre,alebo nerozumiem,...ak by tvoja matka nieco take tebe povedala tak by si ju este pohladkala a povedala jej ,ze ma pravdu,ze??toto su starosti o dceru??,posielat ju na potrat a priat jej,aby uz deti nemala???
@bolila aj ked byvas s priatelom este si stale zavisla na svojej matke, psychicky, emocne, ocakavas od nej nieco. Nehovorim ze nepravom, ale zbytocne urcite ano. Urcite dieta chce byt prijate svojim rodicom, potvrdene, ale mnozstvo rodicov ma problem samo so sebou a matky ziarlia na svoje dcery, nie su vysporiadane same so sebou a svojim zivotom, a take sa maju spravat dospelo, rozumne, maju byt fajn a podporit... Vo filmoch a knizkach 😉 Popracuj na tom aby si si zmenila ten trvaly pobyt, ak to bude nutne zmen tc a neries. Tes sa, zacni rozmyslat nad vecickami pre babo. Bude to tvoje dietatko, mas sancu ho vychovavat bez zleho vplyvu tvojej mamy. Ty si ho dostala darom, to dieta si ta vybralo. Tvoja matka mala tiez sancu mat vnucatko, ale rozhodla sa ze neprijima. Nenut ju aby zmenila svoje chore spravanie, mame sice tendenciu citit za svojich rodicov zodpovednost, citime potrebu byt nimi potvrdzovani, lubeni, ale ak to rodic nevie dat, nech sa to uci, nech si zije svoju lekciu. Ak zlemu ziakovi zakazdym pri hrozbe opakovania rocnika umoznia pokracovat tak sa ucit nebude aby nabuduce presiel sam, ale zisti ze sa menit nemusi, lebo aj tak dosiahne co chce. Nechaj mamu niest zodpovednost za svoje spravanie. Mas moznost vyuzit psych.poradenske sluzby v najblizsom meste, je to zdarma a moze ti to pomoct ustat bolestivu komunikaciu s tvojou mamou. Mmt by som sa zamerala na to trvale bydlisko. Viem ze ak ste v najme tak to nie je uplne mozne, ale skus najst nejake riesenie, aj keby si mala mat trvale na obci, da sa to tak spravit a hned ti odpadne povinne stretnutie s matkou kde si ty v pozicii dieta a ona trestajuci rodic. Ale uz budes ty rodic a voci svojej matke uz mozes zaujat aj stanovisko partner, nemusis byt uz povinna znasat jej nesposoby.
Je tu asi viac dievčat, za ktorými stoja matky...aakurát, že žiadna za to nemôže. Svet je smutný. A to mám ísť cez víkend ku svokre. Asi sa nadopujem nejakými tabletkami nepozná tu niekto niečo po čom mi bude všetko jedno?
@bolila - je mi luto, ze od osoby, ktora po tvojom priatelovi ma byt druha, ktora sa bude s tebou radovat musis vypocut take tvrde slova. Prajem vam aby ste dosli do uspesneho konca tehotenstva a aby vam babatko vynahradilo vsetko to zle....
Teste sa spolu s priatelom a ostatnymi ktori sa tesia s vami Drzte sa a mozno ked tvoja mama uvidi ten maly uzlicek aspon trochu zmakne.
@jahodka8 boji sa o nu tak jej hovori taketo veci? taketo veci milujuca matka nikdy nevypustí z ust,ja viem o com pisem,toto mi pride ako trapne vydieranie ze drz hubu a odtrp si to lebo ked budes nieco potrebovat tak Ti matka nepomoze...Ty budes asi tiez matka co si mysli ze ked ma dieta tak si snim moze robit co chce povedat mu co chce na zaklade toho v akom dusevnom rozpolozeni sa prave nachadza...a co natom ze dietatu vrazi dyku do chrbta hlavne ze sa jej ulavi vsak? deti nezabudaju...deti to boli...tak ako ked dieta ublizuje rodicovi...Raz je matka a nesie zodpovednost za svoje dieta...ona je ta velka co ma ukazovat ako sa v zivote stavat k vsetkemu co pride aj dobremu aj zlemu...,co si tato slečna od svojej mamy ponesie do buduceho zivota? bolest,nepochopenie,strach....ja niesom zastankynou matiek co visia na svojich detoch do dospelosti akoby to boli stale kojenci ale dusevne rozvinuty rodic vie presne kedy treba aj dospelemu dietatu podrzat stranu,ostat oporou ked zivotom dietata prechadzaju jedinecne udalosti a tehotenstvo je jednym z nich...Takze Ti bolila drzim palce vsetko zvladnes,prekonas vydrzis a uz Ti bije v brusku kus Vasej lasky nedovol aby sa citilo zle...Nepomoze Ti Tvoja matka pomozu Ti iní lepsí ludia ktorí sa objavia presne vtedy ked to budes potrebovat...
Predpokladám, že matka vedela o tvojej chorobe a možnostiach po operácii, veď predsa si mala 17 rokov nie? To o tom musela vedieť. Preto je to divné, takáto reakcia. Nechcem ukazovať prstom, ale ruku do ohňa by som za tento príbeh nedala.
@acrobaleno samozrejme ze ano ved som nebola plnoleta tak tam musela ist somnou ..boooze
ja by som s nou prerusila kontakty, naco ti je taka mater? a dourazala vas ako male decko, ako konec..toto by bolo jej posledne, co by povedala..jedna s vami ako s integrovanými. cudujem sa, ze jej vôbec este zdvihas telefon
@bolila mam taky pocit, že ona si svoju zlosť na seba (ako dopadla) vylieva na tebe. Zrejme by som sa dosť na ňu nahnevala a určitý čas s ňou nekomunikovala.
Zrejme to berie podla seba, že ona si pokazila život s vami deťmi, je naštvaná na vašho otca, na celý svet ... a teraz to len vypustila. 😒
@bolila strasne,ked ta vlastna matka posiela na potrat a pritom urcite aj sama vie,ze co si podstupila,....odmlc sa a mozno ze sama pochopi,ze ako ti ublizila,...je to smutne,ale ja by som urcite s nou nejaky cas nekomunikovala