Byvam u mami od 6m tehu ako sme zacali prerabat byt. Nato priatel isiel na sluzobku skoro na tri mesiace tak byt stal povedal ze ked pride bude sa rychlo snazit aby sme sa prestahovali. Najprv sa vyhovaral ze nema cas potom peniaze nakoniec sme mali oboje ale ziadny zaujem skor ho zaujimalo ako si vypije. Takmer kazdy vykend chodi do mesta minimalne je tam dva dni v liehu a pride sem a tvari sa akoze nic ide sa osprchovat ako keby sa nic nedialo. Snazim sa robit vsetko, o nasu 3 mesacnu dcerku sa staram ako viem som na nu viac menej sama lebo mama vasinu casu travi u svojho priatela, a ten moj ma len ponizuje uraza a vysmieva sa mi. Vie ze nemozme byt u mojej mami bola som s nou dohodnuta do septembra uz je november. A ziadny zaujem riesit kde ideme byvat ked mal vypite mi povedal ze on pojde prec a ja tu mam ostat. Nechcem ho opustit koli tomu ze chcem aby bola rodina pokope ale nestastna rpdina ale stastna matka s dcerou? Moja rodina mi nema ako pomoct sami su na tom zle ani nemam kde ist. Musela by som si podat o vyzivne a o byt ktory by mi dali tak najskor na jar aj to neviem.
To je on na fotke s tebou? Ak ano, asi nebude nadšený, co tu o nom pises ....
ty nechceš opustiť jeho? veď on teba akosi opúšťa....zodpovednosť za rodinu mu zjavne veľa nehovorí a že v maminom byte nemôžete bývať, možno aj vie, no na druhej strane mu zdá sa aj celkom vyhovuje, že ste tam kde ste... toto veľmi nevyzerá na zlepšenie situácie... skôr naopak... už si sa s ním o tomto všetkom rozprávala? ak chceš zmenu, sama sa o ňu musíš postarať.... nespoliehaj sa, že ti k nej pomôže....
Ty nechces opustit jeho,ale ved on ta uz opustil inak by nebol dva dni v tyxdni v liehu a ty na vsetko sama....a to aby boka rodina pokope je slibizmus uz teraz ako rodina nie ste....a nie preto ze nie ste manzelua ale preto ze on si zije tvoj zivot...radsej osamela matka s dietatom ako zadana s kretenim a aj pre dieta je kepsie vyrastat len s matkou ako s utrapenou matkou a otcom alkoholikom
Takze poziadat o zverenie dietata do tvojej vylucnej statostlivisti a vyzivne
@nataliahrabusova si v nezavideniahodnej situacii ale pokial si zdrava ty sj tvoje dieta tak to zvladnes uvidis. Na kretena sa vykasli. Rodina s takymto jeho pristupom nikdy nebudete. Vydrz u rodicov pokial sa len da. Neverim tomu ze ta vyhodia na ulicu. Na koho je napisany byt?
@nataliahrabusova a kto by tebe dal byt?Bud rada,že mas strechu nad hlavou aj ked u mamy.
Nestastna rodina,ale stastna matka s dcerou?prosim ta to mi vysvetli,lebo akosi nechhapem
A moja rada: alkoholik bude stale alkoholikom ibaze horsim. PRECO s nim chces byt? CHCES SA TRAPIT a potom bude aj tvoja dcera _ ak nie tyrana / minim. psychicky / Mysli na nu nie na seba.
Mas priateľa nie manžela evidentne podľa to co píšeš on už rieši inú ty bývaš u mamy buď sa s ňou dohodnes že tam ešte ostaneš alebo ak sa nedá tak krízové centrum nájdi si Alexis poradňu s otcom dieťaťa rieš výživné on opustil teba len nemá gule ti to povedať napriamo
@nataliahrabusova aká rodina? Len sa klameš. Ty a dcéra ste rodina. On je pijan, ktorý ti ničí život. Vyziadaj výživné a ži sama s dcérkou. Ak raz nechceš ostať bez nej a na ulici, lebo jej otec prepil vás spoločný byt o ktorý tak bojujes. ☹
@nataliahrabusova odstráň si foto, stačí, že si si do nicku dala celé meno 😒 😒 😒 a začni sa na svet pozerať reálne. Neviem, na koho je napísaný byt, ktorý spomínaš, ale tvoj priateľ žiaľ nemá záujem nie len o ten byt, ale ani o teba, ani o dieťa. Je to hrozné, ale je to tak. Abstinentom zrejme nebol ani kým ste spolu chodili, ale na tom už nezáleží. Ak aj priateľ býva s tebou, tak ho ešte dnes, ak niekde chlasce spakuj a vylož mu veci predo dvere, daj si zveriť dieťa do svojej starostlivosti, požiadaj o výživné naň aj na seba, dohodni sa s mamou, či by ťa neprichýlila u seba, kým sa postavíš na vlastné nohy a pripravuj sa na život bez priateľa. Inak ak by moja dcéra mala takéhoto priateľa, ktorý ju uráža, o ňu a dieťa sa nezaujíma, chalsce, tak by bol vyhodený už dávno. Si u mamy, ktorá možno občas postráži, pokočíkuje, ty môžeš mať nejakú brigádu, neskôr dieťa do jasieľ a ty do práce. Neboj sa, zvládli to mnohé, zvládneš aj ty. Hlavne nezabíjaj čas klamaním sa, že sa zmení, že budete rodina, je to zbytočné. V budúcnosti vyberaj lepšie, hlavne sa nerúť hneď do vzťahu a do materstva, kým na to nemáš vytvorené podmienky a kým ho dobre nepoznáš. Veľa šťastia.
@nataliahrabusova a čo chceš riešiť? aké rady? Veď takéhoto si si ty vybrala. My sme ti ho nevybrali. Vedela si aký je a do čoho ideš. A zrazu je všetko zlé a ti vadí?
No, cele zle....pekne sa od neho odputat..
@lintu neda sa s nim bavit lebo ked mu daco poviem, mi na to odpovie ze on moze odist
On zacal byt taky ako som otehotnela :(
a tie tri mesiace boli určite sluzobka? tri mesiace od seba spravia svoje ked on bol volny a ty ,,zamestnana" (dietatom)...keby som nebola vydata a povedal by mi toto (mozem odist) by som povedala tak chod...akym pravom sa ti vyhraza? ty mu porodis dieta, ty sa on staras a on si moze lietat kade tade? to je to iste ako keby uz nebol....
No dievča ukonci to cim skôr len žiadne hadky a udobrovacky aby si nebola zas vtom s jedným babom lahsie ako s dvoma
@nataliahrabusova no keď môže ísť, tak mu nebráň!!!! Nech ide! Parter má byť pre ženu prínosom, život má pre ňu byť po jeho boku ľahší, nie ťažší. Tvoj partner je pre spoločný život absolútne nepoužiteľný. Dieťa bolo plánované? Asi veľmi nie, keď sa zmenil, keď si otehotnela.
Predpokladam ze dieta planovane nebolo a ak by mi este raz povedal ze mize aj odist este by som mu aj dvere rychlo otvorila aby si to nerozmyslel
môžem len mudrovať...ale myslím si že najhoršie je odhodlaťsa k tomu lebo človek má strach že ostane na všetko sám...ale keď sa odhodlá tak sa môžu stat len dve veci ...človek prekvapí a bude prosit, bojovat o druhu sancu...aelbo zisti ze sa nevracia a nevracia a vtedy cloveku dojde ako vvelmi mu asi na nom zalezalo...☹ ...
@nataliahrabusova možno by si u mamy aj mohla ešte do jari ostať, keby tam nebol on, nie? Vyzerá to tak, že dieťa nechcel, píšeš, že sa tak chová odkedy si otehotnela. Takže nechce zodpovednosť, nechce sa starať a ani sa nestará. Ty chceš, aby rodina bola pokope, ale rodinu definuje aj starostlivosť o deti, jeden o druhého, je to práca na spoločnom domove a ešte oveľa, oveľa viac, ale on asi nič z toho nechce.
@sonicka223 veď už teraz je na všetko sama a ja by som sa teda bála tej možnosti, že bude prosiť, bojovať o druhú šancu. Môže sa stať, že tu o pár rokov bude tá istá téma, iba deti budú dve 😖 😖 😖 😖
@timea7 ved ja viem ... ja som chcela len povedat ze mozu nastat len dve situacie... ale z toho co pise to bude podla vsetkeho ta druha....ja nebyvam u nich doma takze neviem vsetko co sa tam deje....bolo to myslene vseobecne...
@sonicka223 dve možnosti sú z jeho pohľadu, ak sa ona rozhodne, že je z jej pohľadu len jedna, tak má chlapec smolu. On si je ňou príliš istý, nemusí sa o nič starať, najvyšší čas, aby mu dala najavo, že takto ďalej ani náhodou.
@nataliahrabusova bohuzial - zly vyber partnera resp. otca dietata.
Ak jeho jedina reakcia na tvoje pokusy o rozhovor je , ze vsak "on moze odist" - tak nech ide.
Nuž ty nemáš koho opustiť...on ťa opustil pred polrokom 😐
Takže pekne - najskôr požiadaj o výživné na seba a dieťa a porozprávaj sa s mamou.
A potom vylož partnerovi veci z bytu von a povedz pravdu. Uvidíš ako zareaguje.
@nataliahrabusova ved si si odpovedala. Bud budes nestastna tvorit rodinu s nim, alebo stastna bez neho a s dcerou.
Neviem, co je tu este na diskusiu.
Radsej sama s dcerkou ako v nestastnom vztahu. Mala bude mat zly priklad do buducnosti, ako funguju vztahy. Ja som sa s priatelom tiez radsej rozisla ako by mal byt maly svedkon nasich hadok.
@nataliahrabusova ahoj ako to dopadlo ste spolu
@nataliahrabusova chlap ťa ponižuje, uráža a vysmieva sa ti, prachy radšej prepije ako by investoval do rodiny / bývania - a toto má byť pre teba rodina a otec pre tvoje dieťa? vieš, rodičia majú byť pre svoje deti vzorom - a toto je vzor pre tvoju dcéru??
nech sa len pekne mladý pán poberie kade ľahšie a čím skôr, ty si daj na súd žiadosť o zverenie malej do svojej opatery, zároveň aj žiadosť o výživné (skôr či neskôr to budeš musieť urobiť, lebo z toho tvojho asi príkladný partner a otec nebude) a prípadne aj byt (neviem, kde bývaš a aká je tam situácia s bytmi)... zatiaľ sa porozprávaj s mamou, vysvetli situáciu, verím, že na ulicu ťa s malou nevyhodí... ale pokiaľ sa budeš držať toho chlapa, tak od mamy pomoc nečakaj...