Ahojte, asi sa chcem iba vyžalovať, a vlastne aj nasmerovať či sa ozvať alebo byť ticho.
Máme dve malé deti, výbavičku sme si kupovali sami konplet celú. Deti sme chceli, plánovali, takže ani som nečakala od nikoho pomoc. Je a bolo to takto ok. Obe deti po narodení dostali samozrejme všeličo od babiek (aj kamošiek, kolegov atď, ale tu mi pôjde o babku). Teraz je tehotná švagriná. Tešime sa z toho všetci, no svokra jej už teraz (v polke tehotenstva) nakúpila skoro celú výbavu. Ani to mi nevadí, teší sa aj z tretieho vnúčatka, je to super, ale ide ma vnútorne roztrhať ako hovorí, že AJ im musí nakúpiť nové, tak ako nakúpila nám. Nie je to pravda a vadí mi, že sa tvári, že obe naše deti dostali novú výbavu (v skutočnosti som nakúpila všetko bazarove, čiže novú nemali ani len ponožku). Áno, je to blbosť, úplná zbytočnosť, ale zakazdým mám nutkanie jej pripomenúť, že nám nikto nič nekupoval. Opakujem, že mne nevadí, že dostanú všetko nové, doprajem im aj modré z neba (ale nemajú fin.problémy a majú vééľķú fin.podporu zo švagrininej strany), vadí mi tá nepravda, že to tak bolo aj u nás. Mám sa ozvať alebo byť ticho?
Nehadaj sa kvôli handram. To je plytvanie energiou
Švagriná je možno na nervy, že jej mama nakupuje veci podľa svojho vkusu a ona by si rada kúpila to čo sa páči jej. Takto má možno dom zahadzany handrami a vecami ktoré sa jej ani nemusia páčiť
mas byt ticho, co ta potom? Dopraj a bude ti dopriate...
Chapem ta ale podla mna len sa snaží pomáhať a byť uzitočna ani by som to neriešila
Ja by som to neriesila jednym uchom dnu, druhym von ked zacne mat take reci
Tak jej dopraj. Nech sa teší
@pribinak aj pri poznámkach švagrovcov, že sa nám ľahko má viac detí, keď nám všetko babka nakúpila?
Hm, mam dojem že tu je viac problémov ako len handry pre dieťa
Boze kasli na to, tak si to babka uz dobre nepamata, alebo si sama pred sebou ospravedlnuje ked im dava viac ako vam... ved svagrinej prehod pred svokrou medzi recou, ze keby chcela, das jej handry aj po tvojich detoch, ak jej nevadi, ze su bazarove... To je vsetko, viac sa v tom neryp, su to somariny, toto sa neoplati riesit. Problemov na bolenie hlavy este bude, toto su malickosti.
Povedz že sa tešíš s nimi a ukončí hlúpu debatu
načo budeš kaziť svokre radosť... raz darmo - dcéra je predsa bližšia ako nevesta....😉
Ja ta uplne chapem, podobne blbe poznamky pocuvam aj ja a poviem ti, dlho som uz ticho, ale poriadne sa to vo mne hromadi, a obcas mi pride na rozum nejaka uplne stara hlupa poznamka 🤦♀️ akoze moje defi nimdy od nich nedostali tortu, za to druhemu vnukovi vypeka kazde narodeniny.. a treti vnuk vlastne dostal tu tortu od mojich synov, lebo ich oslava sa presunula a tak svokra dala tortu zjest tym svojim, mojim dalsiu na novy termin neobjednala, ani neupiekla ale cela hrda mi do telefonu bola schopna povedat: ved tebe som kusok poslala, tak je to vybavene... 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Keby ma to.škrelo, asi by som mala poznámku...typu, ale ozaj? Nejako si babka nespomínam na tú výbavu od vás. Nože mi pripomeňte čo.to.bolo.
ozvi sa
Chápem Tá a aj to čo ti vadí. Ale tým že niečo povieš asi nič neporiešiš. Starší ľudia majú v hlave svoju verziu pravdy a ty im to môžeš aj nakresliť a overiť notárom a nepomôže. Aj my mozno budeme také. Ale je dobré sa vyrozprávať, niekomu blízkemu, nech ťa to teda aspoň nedusí.
@0silvia0 ja som samozrejme tortu zaobstaranu mala a ano, vzdy vzdy maju svokrovci z kazdej nasej oslavy nabalene torty, z nasej, z torty od mojich rodicov, od mojich surodencov. Ved prave o to ide, ze z ich torty sme este nikto nejedli, ale tak mi to splechla, ze ako mi z nej poslala, ze doteraz mam gucu v krku z toho, ako niekto moze tak 'do oci' ...
Svokru by som asi ani neriešila, no pri poznámke od švagrovcov by som sa ohradila.
Toto je zaujímavý úkaz tu na modrom koníku. Je plno žien, ktoré síce svojim švagrinám doprajú, ale napriek tomu ich to natoľko štve, že je tu o tom pomaly každý deň nový príspevok.
Nerieš švagrinú, nerieš svokru, ak chceš, povedz jej, čo si o tom myslíš, ale ani nemusíš - a čím skôr to prestaneš riešiť naozaj vnútorne, tým skôr budeš ty sama spokojná a vyrovnaná a čo iné ti treba? Verím, že nie si na svokru a jej dary odkázaná, tak tomu nevenuj čas a energiu. A to bude win-win situácia - švagriná bude mať peknú novú výbavičku a ty budeš spokojná, že tvoje deti majú, čo potrebujú. Dobré, nie? 🙂
Ved by som povedala ze "...babka nic nekupovala, kupovala som ja po bazaroch, nosene, tak sme usetrili.."
Mne by to klamstvo o tom, ze ti kupovala vybavicky pre deti vadilo.
A keby sa to opakovalo tak aj svokru b6 som upozornila ze si asi zle pamata kedze deti nove veci nemali ale kupovala si im cez bazare aby ste usetrili.
@0silvia0 tiez si myslim, ze my sme uz stare a riesime podstatne veci a nie kazdu kravinu. Mlade asi este nevedia, ze tak sa zije ovela lepsie😉
@dskjhfdlkdjhl asi mas pravdu... nejaka vybavicka bude o 10 rokov davno zabudnuta pod nanosom dalsich starosti a problemov, ktore prinesie zivot.
Povedala by som, ze sa uplne zbytocne zozieras niecim, co by som si ja ani do paty nevzala.