Ahojte chcem počuť vás nestranný názor..🙂 Priateľ má 4 dcéry, 2dospele 2-12 r. , A ja mám s predošlého vzťahu syna 14 r.. Jeho menšie detí ho navštevujú každý vykend a aj to ich prehovára dva dni až u nás prespia atď.. Problém spočíva v tom že všade kam by sme ich chceli vziať tak ony nechcú ísť pretože nemusia veľa ľudí a ,,spoločnosť" Či je to na zmrzlinu, opekať do hory, ísť na výlet, pozrieť nejaký hrad 🏰, proste nikam nechcú ísť pretože všade je veľa ľudí.. Najprv som si myslela že je to kvôli mne ale priateľ má ubezpečil že nie pretože už od malička s ním nechceli nikam chodiť .. Navrhla som teda aspoň prechádzku po dedine a to sa im taktiež nepáčilo tak im reku vravím že keď teraz nemajú radi spoločnosť tak ako chcú ísť potom do práce?A odpoveď bola že im je to jedno.. Priatelova dcéra č.1 je čudačka ktorá je taká závislá na svojom priateľovi že len jej povedal slovo hrozná a už jej museli volať sanitku pretože dostala z toho panicky záchvat .. Dcéra č.2 tej sa zase robiť nechce pretože ona nebude stáť 8 hod na nohách atď atď...Báby mám pocit že priateľ zo svojou ex vychovávali svoje detí iba na ťutu muťu a nie ty ak aby sa vedeli o seba postarať a keď som mu to povedala tak sa urazil..
nerieš priateľove deti, je to jeho vec a vec jeho ex
no ak majú ako dospelé taký názor na život, tak mi to príde ako keby v živote dostali všetko hotové a pre nič nemuseli ani pohnúť prstom a tak to teraz vyzerá. Myslím, že to sa ale už veľmi nezmení, kedže sú dospelé. Ja milujem príslovie Ohýbaj ma mamko, pokým som ja Janko... toto je neskutočná pravda a nevyrovná sa žiadnym psychologickým kurzom, ani radám ani neviem čomu ešte... 🙂
@veronika3110 Presné ako píšeš všetko mali čo si ukázali a áno nemuseli ani prstom pohnúť..Tie najmladšie má minulé karhali za to že oni používajú značku vložiek iba always a nie také podradné ako ja🤣🤣 Toto keď mi povedali tak som prosté vybuchla smiechom 🤣 Takýto šok mi ešte nik nepovedal
Ako mojej tiež keď sa spýtaš chceš ísť? Odpoveď je nie... Keď poviem ideme tak je to nakoniec vždy fajn.
Co ro ia jeho deti alebo sú v chované by mi bolo jedno viac by ma mrzelo ze keby mi povie ze skončí pri páse moje dieťa ako ja... Ako keby práca pri páse bola nejaká podradna
@sense Tak toto na nich nazabera keď my povieme ideme a hotovo tak nám odvetia ,,áno ideme ale domov...To je celé a tým pasom som to nemyslela podradne 🙂 Včera Priatelova dcéra č.2 -22r. potrebovala na zubára tak jej poslal 70€ na účet a ani mu ani bu a niet ešte ďakujem 🙂 Takže áno nebudem to radšej riešiť
A riesis to preco? Nemate ich osvojene ani v striedavke? Nevravim ze ta do toho nic ale az takto to riesit moze dost nastrbit vztahy. Tiez som ako dieta nerada chodila medzi vela ludi a nemam rada vela a cudzich ludi doteraz co je na tom zle? A tiez som ako dieta hovorila ze ja do prace chodit nebudem😅
No. Pevne nervy.asi by mi rupli nervy. A mlada 22 rocna studuje? Lebo akoze moze aj pracovat a na svoje zuby si zarobit. Alebo na svob standard ktory chce mat. Chapem,ze ako rodic ma financovat (ano aj tie zuby) ale dokelu papulu maju drzu.
Ak su take,ze nikam nechcu chodit to tazko potom planovat program na vikend. Nezavidim Ti veru.
Smutné, mladé baby a len by doma sedeli. Skončia na dávkach, bez pracovných návykov... Veľmi neverím tomu, že sa ti ich podarí namotivovať a zmeniť. Ono im to raz samo dôjde, ale spadnú pritom tvrdo do reality - bude to bolieť a potom sa snáď spamätajú. Ale to môže byť kľudne až o 15 rokov.
Ak sú dospelé a nestuduju, tak im otec € nemusí posielať, hm? Aké majú školy?
vobec by som nemala poznamky na jeho deti, ani by som ich nevyprosovala ist na zmrzliny a vylety. Isla by som so svojim deckom a otecko nech si sedi so svojimi dievcatami doma.
@0silvia0 aj to je pravda.. sú dospelé... ja sama by som nešla na výlet s rodičmi :D ale tak mám už svoj život, takže je to iné asi..neviem.. ale tiež by som sa na nich vykašlala.. :D otcovi to asi takto vyhovuje ako ich vychoval, ked sa ešte aj urazí...
@selest ja som z textu pochopila, že práveže nejde o deti, ale dospelé ženy... ako autorka spomínala, jedna má 22 rokov.. ak by to povedalo dieťa, to by určite nikto neriešil :D
ešte ked študuje, tak okej, že dostane peniaze na zubára... aj ked kludne si môže aspoň trochu privyrábať aj sama..
@timing Dcéra č.1-23r. je vyučena , Kaderníčka, pracuje v automobilke , Dcéra 2-pracuje už 3 mesiac na obecnom úrade po 3 hod v týždni a už sa sťažovala že tu prácu opúšťa pretože jej sa tam nechce trčať toľké hodiny 😅Že to pre ňu nieje 🙂
@pinkgirl Druhá dcéra chodila na dve stredné školy a obe nechala, takže má iba základné vzdelanie
Kazdy rodic je citlivy na svoje deti a nechce pocuvat od druheho rodica, ake ma neschopne decka a ako ich zle vychoval.
Zisti to aj sam, casom... cize tvoje poznamky na jeho dcery nicomu nepomahaju, akurat vnasas napatie do vasho vztahu.
Skus prestat poukazovat na dcery, ak pises, ze mali nevhodnu vychovu, tak vlastne za to ony nemozu a su v tom nevinne, ci? Ale ktovie kde je pravda...
no tak to je otec roka, o výchove detí vie guľové, tiež by mi to išlo na nervy, navyše by som mala zlý pocit, že to ovplyvní aj výchovu a správanie môjho dieťaťa, resp. aspoň mu to vnesie do života diskomfort
Počuj, tvoj priateľ nie je jediný, kto asi takýmto spôsobom vychováva svoje deti.
Ty s tým nič nespraviš.
Ale ak by ma.obmedzovali, tak by som v žiadnom prípade nedovolila, aby každý víkend hnili v mojom byte a brzdili zvyšok rodiny v kultúrnom vyžití. Nechce sa vám? Choďte domov...to akoze každý víkend sedíte kvôli nim doma na zadku?
Pozri, sú dospelé, nepotrebuješ ich aby s vami trávili čas - nenúť ich. Nech si voľno trávia po svojom. Ty si nepokazíš výlet otrávenými babami, plus ušetríš vstupné aj na strave😉. Prijmi to a bude sa ti ľahšie žiť.
každý je háklivý na svoje deti... načo rozprávať o pr. deťoch? v podstate ti to môže byť jedno - majú svojich rodičov....
Nevidím dôvod robiť program dospelým ľuďom, co o to ani nemajú záujem. Ale vadilo by mi, že kvôli nim zostáva partner doma a ja chodím s deckom sama.
Mne príde, že toto je tá istá autorka. 2 dospele deti, dve 12r, syn 14r.... https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ruzove-okuliare-nakupy-s-detmi-z-prveho-vztahu-nepredstavenie-novej-partnerky/
No a je tu zase 😂😂
@ivuska027 Ahoj musím ťa sklamať tento scenár sa možno trošku na nás podobá 🤣😅Ale zdanie klame už len v tom že ja mám dieťa len jedno 😅
K tej jeho úražke ešte dodal že,, som zvedavý čo bude s tvojho chasna,,No aspoň že sa nebojí ľudí a spoločnosti a aspoň že už teraz vie že ak sa nebude dobré učiť pre seba tak skončí so mnou pri páse v automobilke 😅