Nespoľahlivý manžel

Včera o 12:26

Prosim vas, povedzte mi, ci ci som uz ja nenormalna alebo co
Problem je, ze odkedy mame dieta, myslim si, ze je v zivote potrebna trochu dost ina logistika, potrebujem sa vediet spolahnut na toho druheho a mat 100% istotu, ze to na com sa dohodneme plati. Nase dieta ma 11 mesiacov, obaja pracujeme z domu, ja menej aktualne
Ked mam call s manazermi o 10:00, pride o 9:58 alebo 9:59 a ja som strapata, nevycurana, niekedy hladna, vodu som si nestihla vziat, dieta lezi na velkej posteli a spi, nemozem ho nechat same, trpnem kedy zase pride, pritom sme sa jasne dohodli ze pride max 9:50, proste sa zabudol alebo sa “nieco naskytlo” 🤦🏼‍♀️ VZDY
Jasne sa opytam, co a kto bude varit - ja v hlave, ze trrba zladit roboty, dva spanky, navstevu lekara, kojenie, obed - slubil mi, ze bude navarene, samozrejme pridem a nic, vo dverach k doktorovi vychystany, ze mam ja uvarit aj polievku aj druhe pri revajucom dietati, ktore mi otvara 30 skriniek s nebezpecnymi vecami (aktualne sme mimo domova u rodiny) a nemam tu ani stolicku pre neho, skratka nemozne uvarit
Proste si zmyslel ze porobi cosi ine, povyvolava kam mu treba a vysral sa na to
Keby som to vedela, uvarim ja vecer a zariadim sa ale nemam co dietatu dat jest, hladna som, nic nestiham
Mne sa tieto situacie deju skratka 5-10x denne s nim, ja viem ze sa zo moze niekomu zdat banalne, ale ked je to denno denne, ja som na nervy, frustrovana, zaludok ma boli, vystresovana, nonstop nasrata, som ja ta divna?? Vraj to nikdy nie je jeho chyba, on za to proste “nemoze” a bud mam byt ticho alebo ho neustale nezdrbavat a nevykrikovat mu furt cosi, ja uz nevladzem proste

autor
Včera o 12:29

Este mi napada, zabudne mi kupit co naozaj nutne potrebujem, zabudne povedat dolezite veci,..

lija22
Včera o 12:33

moj muz bol podobny sprostak, este taky neopracovany a naviac vsade meskal, co je u mna nepredstavitelne. Zacni tym, ze vsetky ulohy maj cierne na bielom. Ja co poviem mu aj rovno pisem do messengeru.Musis si ho vychovat ako dalsie decko, ked to jeho mama neurobila cojaviem

autor
Včera o 12:34

@lija22 nepomaha ani 8x pripomenut ake je to velmi dolezite. Ok ale teda mame tu nazor, ze nie som na hlavu padnuta hysterka

melanta
Včera o 12:35

Áno, ak má človek dieťa, veľa vecí sa zmení. My ženy, teda aspoň väčšina z nás, s tým nemáme problém. Máme to v sebe od prírody, schopnosť prispôsobovať sa kvôli deťom. Problém je vtedy, ak žena čaká, že sa dokáže zmeniť aj muž. Pretože väčšina nedokáže. Vieš ako je ten vtip - že muž si želá, aby sa žena po svadbe nezmenila a ona sa zmení a žena si želá, aby sa muž po svadbe zmenil a on sa nezmení. Súhlasím s @lija22 ak chceš, aby sa zmenil, musíš na neho ako na decko. Nie, nie si hysterka. Len si sa stretla s realitou.

luciaruz
Včera o 12:35

Nie, nie si divná! Akoze take banality, ktore nezvladne. To je absolutne smiešne. Raz by mi muž povedal, ze mam byt ticho. To by videl to rio-točo, co by nasledovalo. TO S KYM SA BAVI? TO CO SI DOVOĽUJE?????? Na tvojom mieste by som nevarila, neupratovala, neprala. Len decku a sebe. Nieco diétne, co nema rad. Pri najlepšom by som si zapisovala. Vsetko. Vsetko, co robim ja, a vsetko co nezvladol on.
Ocividne ma TOTALNE u riti vas dvoch.

melanta
Včera o 12:36

@luciaruz súhlas. Niekedy treba nastaviť zrkadlo. Nerobí on nič pre teba a pre dieťa, nerob ani ty pre neho. Nech si to zažije.

janickacrazy
Včera o 12:38

No keď je to takto, ja by som si na tvojom mieste našla opatrovateľku pre dieťa čo ja viem na tie 2-3 hodiny denne, keď budeš pracovať, lebo z takého chlapa by ma porazilo. U nás to bolo inak, ja som bola doma s deťmi, manžel od rána do večera v práci, obaja sme boli spokojní. Každý vedel, čo má robiť.

autor

@luciaruz och ja ti dakujem, vidim to uplne rovnako a strasne uz o sebe pochybujem. A taktiez robim rio-toco, lebo je to pre mma neunosne a absurdne a potom som hysterka a podobne

cyberk

Manzel je zaostaly, ale to si musela vidiet aj predtym ako si sa rozhodla mat s nim dieta. A ty si kup kameru na dieta, nech nemusis ako trubka pri nom sediet a pozerat sa ako spi, ale porobit si svoje co treba.

autor
Včera o 12:40

@cyberk ja som sa tu nacitala uz 3000x ako sme vsetky museli vediet vopred aky muz je pomaly s vesteckou gulou, ale stale zostanem nazoru, ze mnohe veci clovek zisti az po detoch

beata_k
Včera o 12:41

A preco nie doma s dietatom na rodicaku? Musis chodit do prace?

autor
Včera o 12:45

@beata_k ja nechodim do prace, ja pracujem z domu. A moja praca nie je pointou, je to v poriadku, udrzuje ma v kontakte so svetom

luciaruz
Včera o 12:46

A nekric. Usmev na tvari: "Nemam čas. Vyzeram na to, ze mam casu nazvyš? Ak si si nevsimol, nemám cas sa ani učesat a vyšťať." A otočka, odchod.

beata_k
Včera o 12:47

Ano, ja viem co je HO. Pozri, tvoj muz iny nebude. Tu kazda rada marna. Tak bud sa vzdas prace a uzijes si dieta alebo sa budes nervacit. Cim bude starsie, tym menej budes popri nom stihat.

autor
Včera o 12:49

@beata_k neporozumeli sme si. Tu nejde o pracovanie. Tu ide o to, aby platilo na com sa dohodneme. Ked nebudem pracovat a tiez sa teochu realizovat, tak nebudem od neho nic potrebovat?

luciaruz

Ja mam tiez malu, 9 mesiacov. To neurobis doma NIC! Decko zacina byt mobilne, ked sa sekundu nekukas, dakde sa buchne, padne na hlavu... nic sa neda urobit. Ja cez vikend ani nevstavam z gauca. Nechavam to na muza cele. Nech si to skusi😉 a on s usmevom. Ja nesom slúžka ani zena v domácnosti.

mimimoje

toto je typické chlapské, bojujem s podobným problémom a o čo sa nepostarám, to neklapne. A to starší má 15, takže žiadny nováčik môj muž v tomto nie je. Tiež HO a myslí si, že všetko bude komplet urobené, deti naučené, komplet uvarené, opraté, upratané, nakúpené, vybavení lekári, administratíva doma (poistky, banka, všetko poplatené a pod), lekárov s deťmi, aby on mohol prísť z práce a oddychovať. A môžem vysvetľovať dokola, proste to chlapský mozog nemá kapacitu poňať. Nehovorím, že sa nepostará, keď je s nimi doma, uvarí, uprace, zvláda aj moje služobky a pod. ale keď som doma tak sa spolieha na to, že všetko bude fičať. Už som mu aj hovorila, či náhodou nežije na inej planéte, často sa opýta také veci, že žasnem.

luciaruz
Včera o 12:51

@beata_k to neni pravda ze ini nebudú. Dakedy ozaj staci zrkadlo nastaviť. Na mojho zo funguje. Ale ozaj ich je malo 😄

beata_k
Včera o 12:53

Uvaris kedy chces, co chces. Lekara si v klude naplanujes, ty si oddychnes ked dieta pospi a nie jedno oko na pc a druhe na dieta...
Pozri, tvoj muz sa nezmeni. Neviem aka sila by s nim pohla ked mu to samemu nedochadza. Rada by som ti poradila zazracnu radu, ale obavam sa, ze takej niet.
A preto som napisala vykasli sa na pracu a uzi si v klude dieta. 11 mesacne je male, ale take 1,5 rocne ti uz ozaj bude vyliezat vsade.

autor
Včera o 12:54

@beata_k my sicnaozaj nerozumieme, nevadi, uprimne dakujem za tvoj komentar

guudy
Včera o 12:57

Autorka, mas aj moju podporu. Ako ti pisali uz vyssie, treba vtomto pripade s muzom jednat ako s dietatom a doslova ho vychovat. Bude to trvat a bude to chciet tvoju doslednost. Ale verim, ze to stoji za to. Drzim palce😊

suzy2508
Včera o 12:57

Treba ho viac zapojiť doma. Ty si není slúžka a okrem starostlivosti o dieťa aj pracuješ, klobúk dole. Rozdeľ domáce práce a zaviedla by som u neho ako u malého fagana systém odmeny 😁😁 nevysypal si koše? Okej, choď si v špinavom, neoperiem ti. Nenakúpil si, čo si mal? Fajn, objednávam obed pre seba. S chlapmi je to niekedy ťažko. Ten môj si tiež dlho zvykal na to, že treba malého prebaliť, obriadiť, až som sa tak nasrala, že začal doma s ním kmitať. Tiež si privyrábam tak 8 hod týždenne, tak sa pekne venuje. Nesedím len na zadku doma, čiže prosím, treba priložiť ruku k dielu. Naozaj skús ten zoznam domácich prác, podeľ to rozumne, skús aj týždenný jedálniček. My inak varíme vždy večer, lebo muž si nosí do práce a vyhovuje mi to tak lepšie. Za skoro 2 roky, čo som doma, sa mi podarilo uvariť počas dňa pár krát. Jednoducho moje dieťa je extrémne kontaktné, nezahrá sa mi dlhšie samo a chce vidieť, čo robím. Tak keď ja varím, muž sa venuje malému podvečer alebo teraz už spolu všetci 3 sa motáme v kuchyni.

maranco
Včera o 13:00

Aj niekedy pocítil následky svojho konania/nekonania, alebo vždy všetko nejako vyriešiš/vyžehlíš/poradíš si takže sa nič nedeje?

zltalienka
Včera o 13:06

A ako dlho už po pôrode pracuješ? Ako dlho už trvá tento "logisticky" problém?
Tvoj úvodný komentár: Ked mam call s manazermi o 10:00, pride o 9:58 alebo 9:59 a ja som strapata, nevycurana, niekedy hladna, vodu som si nestihla vziat, dieta lezi na velkej posteli a spi, nemozem ho nechat same, trpnem kedy zase pride, pritom sme sa jasne dohodli ze pride max 9:50, proste sa zabudol alebo sa “nieco naskytlo”
kde bol manžel, veď si písala, že pracuje HO. To máte tak zariadené, že aj počas spánku musí jeden dospelý dozerať na dieťa a tým pádom nemôže pracovať? Na koľko hodín (spolu obaja) máte úväzok? Je reálne toľko hodín odpracovať, ak bude musieť 1 z vás stále dozerať na dieťa? Ak áno, viete si tie hodiny rozložiť v 24 hodinách jedného dňa?

rachel36a
Včera o 13:07

Však daj dieta do postieľky a nemusíš byť pri nom keď spi...ved práve vtedy toho najviac stihne človek urobiť...nechapem zd sa dk 10 nestihneš najesť, ucesat, vycurať a pod..ja som tiež robila z domu pri malom dietati a ešte choróm po operácii a nepotrebovala som aby mi muz stal za zadkom...chlap je chlap...beru to inak ako my zeny

pohodacka03
Včera o 13:08

Moj manzel sa tvari ze o nicom nevie. Ked pocujem vetu: ved si mi nic nehovorila, normalne kolabujem 😀. Mame 3 deti a tiez zabuda. Co je uplne dolezite pisem do kalendara planovacieho, uz pise aj on sam. A ja predpokladam, za zabudne, cize ked ho potrebujes 9.50, povedz mu, ze 9.40, mozno o 9.50 pride 🙈.

mondolina
Včera o 13:17

prečo dieťa nespí v postieľke?

zltalienka
Včera o 13:27

"ze mam ja uvarit aj polievku aj druhe pri revajucom dietati, ktore mi otvara 30 skriniek s nebezpecnymi vecami (aktualne sme mimo domova u rodiny) a nemam tu ani stolicku pre neho, skratka nemozne uvarit
Proste si zmyslel ze porobi cosi ine, povyvolava kam mu treba a vysral sa na to"
Ako, keď je pre Teba "nemožné uvariť" tak on mal variť hej?
Keď máte také podmienky, že nevie 1 osoba aj dozerať na dieťa a aj variť, tak ste si mali naplánovať varenie na čas, keď ste doma obaja a zároveň ani jeden nepracuje.

mondolina
Včera o 13:29

a ešte...neber to ako že sa zastávam tvojho muža. aké týmto prístupom tvojim nervatým, že furt príkazy, nervy máš v kuse, lebo neviete zladiť dvaja dospelí dva HO, malé dieťa a domácnosť ďaleko nezájdete.
Miesto toho, aby ste si užívali prvý rok života vášho dieťaťa si stále nervózna.
Muža len gezuješ, alebo ho ešte aj ľúbiš?
a ešte k tomu, že sa na 10.00 nevieš pripraviť bez muža.
o takom čase som už dávno bola s deckom na prechádzke, učesaná, najedená. Muž pravdaže v práci.

f333
Včera o 13:57

autor, ak ti ide o nedodrzovania terminov a dohod u manzela, tak je jasne, ze taky nol nedochvilny aj predtym ..Ale si to prehliadala a to umyselne....Pretoze prd splodenmi potomka bola vo vasom manzelstve ina situacia.. Bola si ezdentna, prcaovala si predpokladam vbeznom rezime....
Ale tvojmanzel ako s azda, prferoval model manzestva , ze on prqcuje a o rodinu sa stara manzelka..... ato prioritne... Ak sitaky modle nechela, bolo trba s azymyslwet nad tym, ci ste kompatibilni do vytvorenia rodiny...
Terza je uz neskoro s astazovat na chvanie manzela....
Takze ake su t voje priority,ked ti nej eako pises o pracu a jej vykon ako takej..ale o ak<ysi kontakt so svetom.... mas ten ´kontakt´ vydiskutovany smanzelom a vytvoren ymodel fungovania v nom?
Zrejme nie...
Pretoze tym, ze sa vam nadodilo didta, sa zneili podmneky fungovania a teda sa mali menit aj vase priority.. ale ani uteba ani u neho k tomu nedoslo....
..
Takze mas 4 moznosti. fungovania rezimu damacnosti..... ty , manzel alebo kombinovane alebo platena sluzba....
Dieta ste splodili ale ako citam,tak vyzretost pre rodicovstvo aj materstvo vam chyba.....
Pretoze je vela uspesnych zien,ktore aj prcuju aj su matkami. Ale jasne vedi a ,ake maju prvotne priority a ake podmienky na fungovanie daneho modelu.....
AJ obcasna prca na home office prdpoklada ma t na jej vykon cas. Cize neviem si rpdstavit ,ako by som fuingovala na home ifficed a< mala na starosti dieta.....Pretoze na pracu sa treba sustredit ci si doma na home office ci v kancelarii mimo domova....
Trba mat zabezpecenu starostlivos to deti ale aj domacnost......
Ve cje jasna,ked nanavaris ty ani manzel,tak bud budete hladni alebo musi navarit niekto iny.....
A o tom sa bolo treba dohodnut vopred pred uskutocnenim daneho modelu.len o to ide,nic ine.....Pretoze ak vidis,ze tovjmanzel nie je schopny,nema zaujem starat s ao didta a domacnost , tak jejasne,ze ak ty ches prcovat a kontalkktovat s aso svetom, tak musite mat pomoc v domacnosti.. Mte ale na t finnancie? pocitali ste sdanymi vydavkami pred splodenim dietata? Pocitala si s tym,ze ty budes ta,co a sa bude prioritne starat o dieta v prvych mesiacoch ci rokoch jeho zivota? Pocitala si s tym kontaktovanim sa so svetom? manzel stym bol uzrozumeny? ...Mate financie na iny model? ich? Asi nie,.inak by si tu nepisala a mal uz vec vyriersennu..
A kde v prioritach pre vas je vase dieta? Akoto,ze si prhliadala nedochvilnos tvojho muza v roznych situaciach? Preco si sa za neho teda vydala,ak ti to vadi?a Este s nim plodila dieta? Aka to terraz robi zamerne, znamena to,ze on to didta nechel aani povinosti s tym spojene a modle,aky ty si prdstavujes.cize kontaktovanie sa so svetom,ked sa mas starat o dieta.....
A ste schopni kompromisov?
ked si zodpovies tie otazky, budes vediet ,ako sa zariadit ....